Najlepsze śniadanie, to śniadanie na ciepło. Uwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, naleśniki, gofry, owsianki, jaglanki, zapiekane bądź gorące z mlekiem. To chyba przez to, że jestem totalnym zmarzluchem i muszę zawsze rozgrzewać organizm, nawet latem. Dzisiaj zapraszam Was do wspólnego przygotowania pysznych, grubych i mięsistych placuszków z bananami i czekoladą. Ich zadaniem jest dodanie nam dużej dawki energii, tak abyśmy(...)łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie cukru waniliowego Ja placuszków nie dosładzam, dla mnie są wystarczającą słodkie od banana, sprawdź czy Tobie też ta słodkość odpowiada, jeśli nie dosłodź ciasto 2 łyżkami cukru. Wszystkie składniki umieść w misce i trzepaczką wymieszaj na jednolitą masę. Masa będzie gęsta i taka ma być dzięki temu placuszki będą grube i mięsiste. Placuszki
SMYKWKUCHNIWyjątkowo zamiast maślanki użyłam kefiru. Obawiałam się wykorzystania pełnoziarnistej mąki żytniej, która jest ciężka, a placki powinny być lekkie i puszyste. Zupełnie niepotrzebnie. Nie wyszły ciężkie
KucharzycaZgodnie z obietnicą a propos przepisu na wykorzystanie wiórków kokosowych pozostałych po przygotowaniu mleka kokosowego przedstawiam dziś przepis na naleśniki kokosowe. Nie będę owijać w bawełnę
apetytnapieczenieRacuchy z jabłkami to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, którą w szczególności lubią dzieci, choć mnie to uwielbienie nadal pozostało:) Na dodatek składniki znajdą
Symfonia smakowaDzisiaj coś dla małych i dużych łasuchów, racuchy z twarogu i kaszy manny- zdrowe i pożywne. Do placuchów dodatkowo zrobiłam słodki kisiel cytrynowy, ale posypane cukrem
Kraina Miodem PłynącaPamiętacie moje krokiety z mięsem ? Przygotowanie takiego farszu może wydawać się dość pracochłonne. Bo trzeba udusić mięsko, zmielić jak przestygnie, doprawić i tak dalej...
Codzienna kuchnia niecodziennaNaleśniki z serem... Pyszne i słodkie ruloniki. Z nadzieniem z białego sera. Smacznego! Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki pszennej; 1 szklanka mleka; 1 szklanka zimnej
Gospodyni Miejskailości lukru, od którego często bolą mnie zęby Ten jest idealny dla mnie, posiada duże ilości czekolady i zero cukru! Poza tym jest mocno wilgotny, co bardzo lubię w ciastach. W skrócie, idealny dla fanów mocno czekoladowych wypieków, dla osób na diecie niskowęglowodanowej jak keto lub low carb , ale również dla cukrzyków i osób na diecie bezglutenowej Więcej czekoladowych słodkości(...)piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto na dodatkowe 15 minut . Gdy ciasto ostygnie przygotowujemy polewę czekoladową . W tym celu rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę oraz olej . Gotową polewę wylewamy na ciasto i delikatnie rozsmarowujemy aby lekko ściekało na brzegi. Dobrym pomysłem jest odwrócenie ciasta do góry dnem przed polewaniem, co zapewni równą powierzchnię ciasta. Ciasto przyozdabiamy orzechami i odstawiamy
WegePrzepisCzym byłyby Święta bez pachnących, korzennych pierników, kruchych ciasteczek, czy rogalików przełożonych gęstymi, słodkimi powidłami? Dziś zdradzę Wam mój sekret na właśnie takie
Rozpustne gotowanieKrokiety z kurczakiem, mozzarellą i warzywami Chrupiące krokiety, wypełnione pysznym farszem i polane domowym sosem czosnkowym to świetny pomysł na pyszny i niecodzienny obiad. Polecam!
Blog z ApetytemJak ktoś jest ze mną dłużej, pewnie wie co będzie dzisiaj. Jest sobota, więc mój czas z Miśką. A jak nasze poranki to najlepiej jak jakieś
Gotowanie z pasjąWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-7 Składniki na placki: 2 kg ziemniaków, 2 średnie marchewki, pęczek
JejKuchniaKrokiety z cukinią i pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad z wykorzystaniem bogatej w wartości odżywcze cukinii. Kabaczek idealnie komponuje się z aromatycznymi pieczarkami tworząc
Słodka StronaPRZEPYSZNE I ROZPŁYWAJĄCE SIĘ W USTACH ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z BANANAMI I MIODEM EUKALIPTUSOWYM!!! PALCE LIZAĆ! „BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO” „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem
SMYKWKUCHNIGalette Bretonne to naleśniki z mąki gryczanej popularne w Bretanii oraz Normandii. Podawane są zwykle na słono. Nadzieniem mogą być warzywa, ryby, mięso, a nawet jabłka
Blondynka Gotuje