Byłam też ciekawa smaku takich innych naleśników. I oczywiście naleśniczki przygotowałam. Deser okazał się nie dość, że zaskakujący swoim kolorem to jeszcze i smaczny:) Jeżeli chodzi o sam przepis, to zmieniłam w nim jedynie skład nadzienia (stąd nazwa troszkę inna:)). Przepis polecam, zwłaszcza jeżeli chcesz zaskoczyć kogoś swoim pomysłem kulinarnym:) Składniki na ciasto naleśnikowe: 2 jajka; 1 szklanka mąki(...)wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając do ich zrumienienia. Wszystkie składniki na nadzienie (oprócz owoców) miksujemy na gładką jednolitą masę. Dodajemy trochę owoców
In my kitchengryczana i orkiszowa pełnoziarnista zastąpiły tradycyjną białą, a ksylitol cukier. Bardzo proste do przygotowania i super smaczne. Informacja dla sceptyków - ciasto nie ma absolutnie gryczanego posmaku! Moja niespełna 10-letnia wnuczka Helenka świetnie radzi sobie w kuchni. Naleśniki w jej wykonaiu to czysta perfekcja. Mazurki wielkanocne ozdobione przez Helenkę jeszcze nigdy nie były takie piękne. Ostatnio ma manię pieczenia(...)sztywną pianę. Cały czas miksując dodawać cukier po jednej łyżce, następnie dodać po jednym żółtku, na końcu wlać cienką strużką roztopione masło zmiksować masę jajeczną z mąką przełożyć ciasto do foremki. Na wierzchu poukładać połówki śliwek, lekko wciskając je do ciasta piec w 180`C 35-40 minut do zrumienienia studzić na kratce przed podaniem posypać cukrem pudrem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cynamon mielony Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z mlekiem, jajami dodajemy cukier i sól. Wszystkie skłądniki miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 10-15 minut. Owoce myjemy, osuszamy i jeśli posiadają pestki- drylujemy. Twarożek miksujemy z cynamonem (ilość w. uznania) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni na rumiany kolor z obu stron. Nadziewamy je sporo ilością twarożku i owoców. Smacznego
Wielki apetytJesteśmy zakochani w tym daniu:) Oboje uwielbiamy żółty ser, który z dobrze doprawionymi pieczarkami prezentuje się bardzo fajnie. Takie krokiety nadają się również do świątecznego barszczu
Ania i Marcin gotująJabłka prażone z brzoskwinią robię do szarlotki albo do naleśników, do owsianek i deserów albo po prostu do wyjadania ze słoiczka. To naprawdę bardzo prosta
Dorota Smakujelekką masą odstaw je na pół godziny, po tym czasie przemieszaj nakładaj na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu ( olej jest już w cieście) smaż bez tłuszczu z obu stron podawaj z ulubionymi dodatkami Moje inne przepisy na naleśniki znajdziesz tutaj Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik na zimno z moimi ukochanymi truskawkami. Mogę je jeść cały sezon, same, w ciastach, sernikach, muffinkach, deserach, ze śmietaną i z jogurtem, w koktajlu i na śniadanie w naleśnikach :). A kiedy jest najlepsza cena, kupuję większą ilość, myję, usuwam szypułki i mrożę. Zapraszam na sernik, z truskawkami w roli głównej. Składniki: opakowanie biszkoptów
TrufelkowoPiszcie do mnie na fanpage ---> My world by Dagmara Rek Zapraszam również do przeczytania innych postów: 1. Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2. Zapiekanka jednogarnkowa z makaronem i piersiami z kurczaka. 3. Naleśniki/krokiety z warzywami i parówką
My World by Dagmara RekNaTurek" Kilka do kilkunastu ogórków korniszonych sól, pieprz Wykonanie: Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem ze sobą w misce. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju na "pierwszy naleśnik". Pierwszy naleśnik możemy zjeść z innym farszem, za tłusty jest do naszych koreczków. Następne smażyć odrobinę niż zwykle grubsze naleśniki. W misce rozrabiamy nasz farsz, czyli serek kanapkowy, doprawiamy. Nasze ogórki
Justa próbuje gotowaćnieźle sobie poradziły, więc widać wśród moich czytelników też jest sporo ich fanów. :) Moje kulinarne (i nie tylko!) plany na październik: Naleśniki z prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety
Cooking Monsternieźle sobie poradziły, więc widać wśród moich czytelników też jest sporo ich fanów. :) Moje kulinarne (i nie tylko!) plany na październik: Naleśniki z prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety
Cooking Monstermąką powierzchni, np blacie. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podajemy polane śmietaną z cukrem. I gotowe, polecam, ciasto jest mięciutkie, a farsz przepyszny. Farszu najprawdopodobniej Wam troszkę zostanie, możecie go wykorzystać do naleśników :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudodajemy jajko, miód i olej kokosowy. Lepimy ciasto (jeśli jest zbyt mokre i nie chce się uformować dosypujemy trochę mąki kokosowej). Rozkładamy ciasto na papierze do pieczenia, przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy, aby uzyskać dość cienki naleśnik. Po rozwałkowaniu kroimy je na kwadraciki, najłatwiej nożem do pizzy. Wkładamy na około 5-7 minut do piekarnika, aby zrobiły się złote
PaleoLifemąka gotowa, no może trochę dłużej to trwa niż napisałam, ale prosto. Proponuję zrobić sobie taką mąkę i użyć do ciasta czy do wypieku placuszków, będą pyszne i aromatyczne, o może zrobię z jej użyciem naleśniki? bardzo dobry pomysł. Jak zrobić mąkę kokosową? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJuż dawno chciałam się z Wami podzielić tym przepisem. To mój „must have” na każdej imprezie i spotkaniu ze znajomymi. Proste w przygotowaniu, łatwe do podjadania
Ania i Marcin gotująjest po prostu boska! Ale teraz chyba najważniejsza kwestia, czyli jak polecam to jeść lub z czym. Osobiście zaserwowałem pastę na naleśnikach z ciecierzycy oraz z delikatnymi w smaku warzywami. Świetnie też sprawdzi się na kanapkach, cieście francuskim czy nawet jako sos do pizzy. Pasta z pieczonej papryki naprawdę wymiata! Pieczona papryka, suszone pomidory jak i papryczki czereśniowe zostały
Blendmandymki ze szczypiorem 250 g żółtego sera sól i pieprz, zioła do pizzy olej i masło do smażenia Wszystkie składniki na ciasto zmiksować ze sobą, odstawić do lodówki na około pół godziny. Po tym czasie smażyć naleśniki z obu stron na dobrze nagrzanej patelni wysmarowanej olejem za pomocą pędzelka. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną dymkę i starte
Czerwień i błękitłyżki oleju -powidła Sposób przygotowania: Wyżej wymienione składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na patelnie bez tłuszczu wlewamy jedna nabierkę ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Po chwili przewracamy na drugą stronę. Następnie smarujemy całego naleśnika powidłami i zwijamy. Smacznego
Magia jedzenia.łyżki. Jeśli będzie za rzadkie, to dodajemy mąki, jeśli za gęste – wody lub mleka. Dodatek oleju do ciasta powoduje, że ciasto nie przywiera do patelni, zaś woda gazowana sprawia, że będzie bardziej puszyste. Smażymy cieniutkie naleśniki. Ja smażę na patelni naleśnikowej, jeśli nie macie, to rozważcie zakup. Naleśniki i wszelkiego rodzaju małe placuszki wychodzą genialnie. Usmażone naleśniki
ladykitchenwytrawnie. Ja wolę te pierwszą opcję, ale reszta rodziny to raczej łasuchy. Szczególnie dużym powodzeniem cieszą się u nas naleśniki z owocami. Te zrobiłam na zakończenie wyjątkowo długiego w tym roku sezonu jagodowego. Migdałowe ciasto wypełnione jest jogurtowym nadzieniem z dodatkiem likieru migdałowego (wersja tylko dla dorosłych) i świeżych jagód. Jeżeli będziemy je przyrządzać dla dzieci można likier zastąpić
Wiem co jemANANAS W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI przepis autorski // 1 porcja ~220g (6 plastrów) ananasa z puszki ~70g (pół szklanki) mąki pszennej razowej (lub innej) ~60g
chili & sugarstopni do momentu zezłocenia się masy jajeczno-śmietanowej i zarumienienia się ciasta Podawać na ciepło, bądź schłodzoną. Smacznego :) Zobacz także: Klasyczna Lasagne Bolognese Lasagne warzywna z naleśników
KreatywnePiny