ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:115/302)

Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 145

wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki(...)formę o wymiarach 24/30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przekładamy ciasteczkowy spód, którym przy pomocy dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym

KulinarneImpresje.pl
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 143

wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki(...)formę o wymiarach 24/30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przekładamy ciasteczkowy spód, którym przy pomocy dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym

KulinarneImpresje.pl
Tarta z batoników i ciasteczek 405

Witajcie :) Dzisiejszy wpis (i dzień) jest szczególnie ważny, z tego względu, iż jednemu z nas przybył kolejny rok w metryce. ;) 🎈 Z tej okazji upiekłam ciasto z książki “The Hummingbird Bakery. Home Sweet Home” (z małymi modyfikacjami w przepisie), które spełniało funkcję urodzinowego tortu. Ba, nawet świeczka się znalazła :) 🎂 Z okazji urodzin życzę Pawłowi, aby zawsze był sobą(...)Łaciata 30%) 100 g solonych orzeszków ziemnych, drobno posiekanych SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód tarty: Ciasteczka Oreo i herbatniki wkładamy do kielicha blendera i miksujemy na okruchy. Przekładamy rozdrobnione ciastka do miski, dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Przekładamy “ciasto” na foremkę do tarty i palcami rozprowadzamy je na dnie i bokach foremki dobrze dociskając. Odstawiamy gotową

W kuchni Katie
Ciasto Raffaello wg siostry Anastazji 4072

Ciasto Raffaello wg siostry Anastazji Raffaello jest tak popularnym ciastem, że wstyd mi się przyznać, że robiłam go pierwszy raz. No cóż, pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Jadłam w wielu wersjach, pieczony, bez pieczenia, na krakersach, na herbatnikach, raz mi smakowało bardzo, nieraz w ogóle.  Mieli przyjść sąsiedzi na kawę, trzeba było więc postawić coś słodkiego(...)się raffaello wg siostry Anastazji. Często sięgam właśnie po jej przepisy, nigdy mnie nie zawiodły, tak i stało się i tym razem. Ciasto wyszło nieziemsko dobre :) troszkę zmodyfikowałam, ale myślę, że wyszło tylko lepiej :) Składniki: 5 paczek herbatników petit 300 g masła 250 g wiórków kokosowych 2,5 szklanki mleka szklanka cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej

na moim stole...
Tarta z mascarpone i malinami 208

Tarta z mascarpone i malinami nie wymaga pieczenia i jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę :) Jedynie musicie pamiętać, aby spód ciasta przygotować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Tarta z mascarpone i malinami – składnik 330 g herbatników maślanych 130g śmietany 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka śmietanfixu maliny 170g masła Tarta z mascarpone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort kakaowy z masą budyniowo-wiśniową i pysznym kremem czekoladowym. 179

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszny tort który składa się z cienkiego biszkoptu masy budyniowej gotowanej na kompocie wiśniowym i pysznego kremu czekoladowego. Ciasto w sam raz nie za słodkie  nie za kwaśne. Szybko znika z talerzyków :)   Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na cienki biszkopt kakaowy: 3 jajka 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g mąki(...)przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Do garnka wlewamy kompot z wiśniami i delikatnie rozdrabniamy mikserem zostawiając jednak małe kawałeczki wiśni. Odlewamy jedną szklankę i mieszamy w niej budynie i mąkę, resztę kompotu zagotowujemy.Do gotującego wlewamy budynie i energicznie mieszamy aż zgęstnieje. Ciasto przekładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy budyń, na wierzch układamy herbatniki

Sama słodycz i szczypta chili
Czekośliwka z makiem i kremem 147

miksować do chwili aż składniki dokładnie się połączą. 1/3 ciasta przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej tortownicy. Na ciasto wyłożyć połówki śliwek i zalać resztą masy. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut (do suchego patyczka).Wystudzić. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę makową (gdyby była zbyt sucha można dodać(...)niej płynnego miodu) i równomiernie rozsmarować. Następnie ułożyć na niej herbatniki.  Przygotować krem.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na puch. Dodać do niej serek maskarpone oraz cukier puder - zmiksować. Masę wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do schłodzenia (najlepiej na noc). Przed podaniem posypać kakao

Nie tylko w kuchni
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 193

krucha i delikatna, z orzeźwiającym kremem cytrynowym z serka mascarpone oraz śmietany kremówki, a do tego herbatniki w czekoladzie deserowej, które przyjemnie chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki Rido z Biedronki ) Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę orkiszową i mieszamy z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i żółtka. Szybko wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut, aby się schłodziło. Po tym czasie

Kuchnia MagdaLeny
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 205

krucha i delikatna, z orzeźwiającym kremem cytrynowym z serka mascarpone oraz śmietany kremówki, a do tego herbatniki w czekoladzie deserowej, które przyjemnie chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)śmietan-fix skórka z całej cytryny okrągłe herbatniki w czekoladzie deserowej ( ja użyłam herbatniki Rido z Biedronki ) Wykonanie: Do miski wsypujemy mąkę orkiszową i mieszamy z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane masło i żółtka. Szybko wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut, aby się schłodziło. Po tym czasie

Kuchnia MagdaLeny
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 266

zimno z orzechowo-daktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami.  Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki wrzącej wody(...)młynku do kawy. Za pomocą dłoni składniki wymieszać ze sobą. Następnie przełożyć je na papier do pieczenia i za pomocą wałka, cienko rozwałkować. Na przygotowany spód wylać masę sernikową. Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje, to na wierzch ułożyć umyte, osuszone maliny. Na sam koniec, całość zalać galaretką o smaku malinowym (najlepiej na 2 razy, tzn. najpierw zalać maliny

Ugotować
Kostka cytrynowo - jagodowa 301

dobrze może to być biszkopt lub po prostu biszkopty, zarówno te okrągłe jak i podłużne, a nawet herbatniki. W przypadku biszkoptów czy herbatników będzie nawet prościej i szybciej, bo obejdzie się bez piekarnika ;). Wierzch ciasta wieńczy warstwa świeżych borówek amerykańskich i galaretka. Ciasto jest przyjemnie kwaskowe i orzeźwiające. Przysłowiowe niebo w gębie :D. Bardzo, bardzo polecam! :D. Kruche

Opowieści z piekarnika
3-bit 233

Składniki: 2 paczki herbatników kakaowych 1 paczka krakersów budyń waniliowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania: wiórki kokosowe czekolada Najlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę(...)ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta. Całość obsypać wiórkami kokosowymi i czekoladą (fot.2) . Schłodzić najlepiej przez całą noc w lodowce. A od rana można się już zajadać

Świat Ciasta
Sernik na zimno z nektarynkami FIT 136

się idealnie. Przepis na tortownicę o średnicy 21 cm, z której wychodzi 12 kawałków, jeden to ok. 197kcal, B: 12,1g, T: 7,9g, W: 20g. Składniki: – 150g herbatników – 50g masła – 8 daktyli suszonych lub świeżych (40g) – 600g twarogu półtłustego – 250g jogurtu naturalnego – 40-50g erytrytolu lub cukru – 18g żelatyny + 100ml(...)studzimy. Nektarynki kroimy w cienkie plasterki. Gdy masa serowa stężeje, a galaretka wystygnie wylewamy ją na masę serową i wkładamy na chwilę do lodówki, by delikatnie stężała. Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki i układamy pokrojone owoce. Całość przekładamy do lodówki do czasu aż galaretka całkowicie stężeje. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! Artykuł Sernik na zimno z nektarynkami FIT pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong