ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:75/932)

Kokosowe bułeczki francuskie z chia 218

składniki do codziennej diety. Nasiona chia (szałwia hiszpańska) należą do najzdrowszej żywności na świecie. Nawet jej małe ilości dostarczają organizmowi potężną dawkę wartości odżywczych. Kokosowe bułeczki francuskie z chia. Składniki na 16 bułeczek: - 2 opakowania ciasta francuskiego (2 po 375g) - 500g (2 opakowania) serka mascarpone - 340g wiórków kokosowych - 3 żółtka - 2 białka - 2 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią(...)minut wcześniej wyjmujemy je z lodówki). Pozostałe białko lekko ubijamy i smarujemy pierwszy arkusz ciasta (ciasto pozostawiamy na papierze, w który było zawinięte). Na to ciasto wykładamy masę serowo kokosową, którą rozkładamy równomiernie na całej powierzchni i posypujemy nasionami chia. Drugi arkusz również smarujemy białkiem i kładziemy posmarowaną stroną na masę. Wierzch ciasta też smarujemy białkiem. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego

mojewypiekiinietylko
KETO MAZUREK (keto, LCHF, paleo, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 354

spodzie wypełnione orzechami, polewą i ewentualnie bakaliami. U mnie akurat na zdjęciu wypełnienie stanowi masa ze śmietanki kokosowej ale podaje przepis na tradycyjną polewę. Składniki na ciasto: 5 jajek 20 g oleju kokosowego o temperaturze pokojowej 100 g mąki kokosowej szczypta soli opcjonalnie słodzik lub cukier Polewa: 40 g oleju kokosowego 30 g kakao 15 g śmietanki kokosowej opcjonalnie słodzik(...)cukier Wszystkie składniki na ciasto zmiksować do uzyskania gładkiej i lekko lepkiej, elastycznej masy. Formę (u mnie silikonowa) wysmarować olejem kokosowym a następnie wyłożyć niezbyt grubo ciastem. Ciasto piec przez 15 minut w temperaturze 180°C do momentu uzyskania złocistego koloru brzegów. Gotowe ciasto wyjąc z formy i pozostawić do wystudzenia a w tym czasie przygotować polewę. Olej kokosowy rozpuścić

Ola la LCHF
Tarta Rafaello 262

tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Krem kokosowy wykładamy na tartę, na niego nakładamy bitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Krajanka orzechowo kokosowa z dulce de leche 192

Piątek! Zapraszam na ciasto kruche i przepyszne! Krajanka orzechowo kokosowa z dulce de leche to moje nowe odkrycie . Przepyszne ciasto na kruchym spodzie z mnóstwem orzechów o kokosu, a jakby jeszcze nie było mało tych dobroci to polane dulce de leche . Uwielbiam szybkie ciasta, a to kruche robi się naprawdę bezproblemowo i szybko. Krajanka orzechowo kokosowa to coś dla smakoszy(...)przez 20 minut. Upieczone ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia. Wlej skondensowane mleko do małego garnuszka i gotuj przez 30 minut aż mleko nabierze złotego koloru. Polej ciasto gorącym dulce de leche i posyp kokosowymi chipsami. Odczekaj chwilę aż dulce de leche zastygnie i pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!         Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post

codojedzenia
Strucla serowa z kakao i kokosem 92

pozostały cukier, szczyptę soli, żółtka oraz rozczyn. Wszystko mieszamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Możemy wyrabiać ciasto ręcznie lub w robocie planetarnym. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby podwoiło(...)powierzchni ciasta rozsmarowujemy połowę nadzienia serowego, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zawijamy w rulon i dokładnie je zlepiamy. Ostrym nożem tniemy roladę na pół, pozostawiając nieprzeciętą końcówkę. Przeplatamy ze sobą oba końce ciasta. Ciasto umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na około 15-20 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Żółtko roztrzepujemy

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe z kokosowymi kulkami 245

Żeby nie było nudno mam dla Was ciasto czekoladowe, niby zwykły murzynek ale skrywa w sobie serowo kokosowe kuleczki. Ciekawie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Przepis podpatrzony gdzieś w sieci ale trochę przerobiony :) Kulki serowe: 400 g twarogu 150 g kokosu 50 g cukru 5 łyżek mąki 2 jajka Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy równej wielkości kulki, które

Cynamonowe szczęście
Ciasto chatka Puchatka 274

oraz przepis poniżej… Składniki 36 herbatników 800g sera na sernik 150g cukru pudru aromat waniliowy 100g masła 2 łyżki kakao Dodatkowo 200g czekolady 3 łyżki mleka wiórki kokosowe Przepis na ciasto chatka Puchatka Masło ucieramy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym. Następnie dodajemy porcjami ser i całość dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na dwie porcje i do jednej z nich(...)czekoladową. Przy pomocy folii unosimy do góry boki ciasta, tak aby stworzyły nam „trójkąt”. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem i polewamy nią ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Jak czekolada zastygnie, zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na ok. 12 godzin. Smacznego! Artykuł Ciasto chatka Puchatka pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto pomarańczowe 223

świąteczne ciasto?A może chcecie zrobić coś szybkiego na weekend ? Ciasto pomarańczowe będzie idealne Smacznego ! Składniki : – 1 pomarańcza – 250 g masła – 150 g cukru pudru – 4 jajka – 250 g mąki – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 biała czekolada (100g) – wiórki kokosowe Przygotowanie: Przygotować tortownicę o średnicy 20-24 cm (posmarować masłem(...)dodać pozostały sok pomarańczowy ( jeśli pomarańcza była mała i nie został nam z niej sok nie musimy dodawać) i wymieszać. Czekoladę polać na ostudzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Artykuł Ciasto pomarańczowe pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Czy warto kupić mikser z Lidla za 89zł? NIE POLECAM. Szybki chleb bezglutenowy z mąki kokosowej i oleju kokosowego. 192

razu własną mąkę kokosową (tutaj można zamówić).   Pamiętajcie, że każdy inny tłuszcz niż olej kokosowy po podgrzaniu jest po prostu szkodliwy, a sklepowe oleje rafinowane stojące na półce omijajcie szerokim łukiem...   Mikser sobie poradził z wyrobieniem i wymieszaniem ciasta. ********************************* Post pisałam rok temu, zapomniałam go jednak... opublikować.  Dziś NIE polecam miksera z Lidla. Jak jest(...)mikser.   Ciasto powinno mieć konsystencję porównywalną do budyniu - jeśli trzeba dodajemy wodę.   Foremkę smarujemy olejem kokosowym (żeby chleb nie przywarł), wlewamy ciasto.   Mokra dłonią wygładzamy ciasto, oprószamy mąką kokosową i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30-40 minut.   Nagrzewamy piekarnik do 175-180 st.C. i pieczemy około 45 minut

IzaGotuje
CIASTO "KOKOSEK" 188

łyżki mąki ziemniaczanej 150g miękkiego masła 300g wiórków kokosowych masa śmietanowa 450-500g śmietanki 30% musi być schłodzona 100g (jedna tabliczka) białej czekolady ok.80g wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta. WYKONANIE Na początek przygotowujemy masę kokosową. Żółtka ucieramy razem z cukrem waniliowym na gładką masę.Dodajemy szklankę mleka,mąkę ziemniaczaną i pszenną.Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.Pozosta(...)warstwa herbatników.Na herbatniki wykładamy drugą warstwę kremu kokosowego  ponownie wyrównujemy i znowu kładziemy herbatniki.Na ostatnią już warstwę herbatników nakładamy masę śmietanową.Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni i jak ostygną posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki,najlepiej na noc. Ciasto jest bardzo pyszne i szybko znika z talerzyków. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Ciasto makowo-kokosowe 161

miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem i dokładnie mieszamy. Blaszkę 20x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Pieczemy ok. 40 min w 160 stopniach. 2. Krem kokosowy: Mąkę, żółtko oraz wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka(...)szklanki mleka gotujemy a na gotujące się mleko wlewamy mieszankę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje i studzimy. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem i miksujemy z masą kokosową. 3. Ciasto makowe przekrawamy na dwa blaty. Na pierwszy blat wykładamy 2/3 masy kokosowej, przykrywamy drugim blatem, który pokrywamy pozostałą masą kokosową. Dekorujemy wg uznania, np. płatkami migdałów i prażonym kokosem

Na Ciasteczkowych Papierach
Keto tarta cytrynowa (Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) 250

pewno pojawi się dzisiejsza keto tarta cytrynowa. Wersja próbna powstała w miniony weekend i tak przypadła wszystkim do gustu, że nie może być inaczej… Cytryna z nutą kokosową To ciasto może i wygląda niepozornie, ale gwarantuje ono prawdziwą eksplozję smaków. Na pierwszy plan wysuwa się orzeźwiająca cytryna, jednak jest ona przełamana słodkością budyniu. Daje się wyczuć także kokosowy smak(...)łyżkach wody pozostałej w puszce po wyjęciu śmietanki kokosowej, po czym podgrzać aż do pełnego rozpuszczenia. Wlać do ubitej śmietanki kokosowej i dokładnie wymieszać. Gdy całość zacznie lekko tężeć przełożyć do szprycy i ozdobić kremem wierzch ciasta. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 160 kcal Tłuszcz: 14,0 g Węglowodany: 3,7 g Błonnik

Modern Cave Girl
Kokosowy deser Banoffee 156

Przepis jest wegański! Drukuj Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Kruche ciasto: 100 g mąki (użyłam 50 g mąki owsianej i 50 g mieszanki mąk bezglutenowych) 50 g oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 łyżka cukru pudru lub innego słodzika 1 łyżka mleka roślinnego Z podanych składników zarób zwarte ciasto. Włóż(...)Następnie dodaj cukier oraz sok z cytryny i wymieszaj. Banany pokrój w paski i skrop sokiem z cytryny. przygotowanie W przygotowanych szklankach ułóż kolejno: połowę pokruszonego kruchego ciasta, połowę ubitego mleczka kokosowego, połowę bananów, karmel, drugą część ciasta, drugą część ubitego mleczka kokosowego i na koniec drugą część bananów. Artykuł Kokosowy deser Banoffee pochodzi z serwisu Via Gusto

Via Gusto
Mazurek z kremem kokosowym i czarną porzeczką 177

mazurkach właśnie to ja się kompletnie nie znam, ponieważ w moim domu rodzinnym, na święta wielkanocne mama piekła pięknego i mięciutkiego piernika :) Ale mazurek był dobry! Kruche ciasto, krem kokosowy - delicja! Przełamane wszystko dżemem z czarnej porzeczki. To już nawet brzmi dobrze! P.S.Jestem fanką wedlowskich wielkanocnych jajeczek. Ich pastelowe kolory pięknie ozdobią każde świąteczne ciasto lub babeczkę. Jestem im wierna(...)pomocą blendera na mączkę.  W osobnej misce na wolnych obrotach delikatnie miksujemy masło z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym.  Do serka dodajemy mączkę kokosową, łączymy i takim kremem przekładamy ciasto. Na ostudzonym spodzie mazurka rozsmarowujemy dżem z czarnej porzeczki, a na to delikatnie wykładamy i wygładzamy krem kokosowy . Dowolnie ozdabiamy, np. cukierkami w kształcie jajeczek. Kroimy, kiedy wszystko

bistro mama
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 198

sztywno, pod koniec partiami dodając cukier i cukier waniliowy. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąki przesiać, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać wiórki kokosowe, połączyć. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym(...)posypać połową truskawek i ciasteczek. Przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu, truskawek i amaretti. Przykryć ostatnim blatem. Schłodzić. Śmietankę kokosową ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować truskawkami i chipsami kokosowymi. Smacznego! A jeśli wydaje się Wam, że nie lubicie kokosowego smaku, zapewniam, że po tym cieście zmienicie zdanie. Ja się nim zajadałam, a przecież za kokosem

Pożeraczka, czyli raz adobrze