margaryny Polewa kakaowa: 2 łyżki margaryny, 2 łyżki mleka + 1 łyżka śmietany, 2 łyżki cukru, 2 łyżki kakao Dekoracja: wiórki kokosowe, skórka pomarańczowa, kolorowe cukierki WYKONANIE Ciasto kakaowe: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry a następnie żółtka, kolejno dodajemy:olej, mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao. Wykładamy(...)masą przekładamy ciasto. Polewa kakaowa: Margarynę, cukier i mleko podgrzewamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z kakao, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kakaowe – połowa masy serowej- wkładka kokosowa- masa serowa – ciasto kakaowe- polewa kakaowa – dekoracja
słodki bratekłyżek cukru Dodatkowe składniki: 500-600 ml śmietany kremówki 3-5 łyżek cukru pudru (w zależności od tego jak słodkie lubicie ciasto) 3 saszetki Śmietan Fix 60-70 g płatków migdałowych 60-70 g wiórków kokosowych 100 g białej czekolady 1 puszka mleka kokosowego Biszkopty (można upiec je dzień wcześniej) przygotowujemy według przepisu . Można upiec jeden biszkopt od razu(...)także dodać do ponczu. Na spód nakładamy połowę kremu i rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim biszkoptem lekko dociskamy, polewamy ponczem. Nakładamy drugą część kremu. Całość wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto dobrze jest schłodzić przed podaniem (przynajmniej 1 godz.). Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyPomysł na weekendowe ciasto - ucierane, z dodatkiem wiórków kokosowych, nadziane agrestem i malinami. Proste i smaczne połączenie smaków. Ciasto jest pulchne, słodkie i lekko kwaśne w smaku. Pamiętajcie o tym, aby przed podaniem posypać je dużą ilością cukru pudru :) Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: ciasto 1 kostka masła (200 g; może być zwykłe jak i klarowane) 1 szklanka(...)się ze sobą, tworząc puszystą masę to wbijać jajka (pojedynczo!). Cały czas miksować, aż do idealnego połączenia się składników. Na sam koniec do ciasta dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wsypać skórkę z cytryny oraz wiórki kokosowe i wlać jogurt naturalny. Za pomocą szpatułki całość wymieszać (tylko do połączenia składników!). Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Na wierzchu ułożyć
Ugotowaćwspaniale sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów. Tym razem proponuję zdrową wersję tarty z truskawkami. Prawdziwa tarta FIT! Tarta bez wyrzutów sumienia :-) Kruche przepyszne ciasto, delikatny budyń z kokosową nutą i masa truskawek. Bez pieczenia, bez glutenu, bez jajek, masła.. i bardzo prosto! Najprostsze ciasto kruche. Do tego zdrowy budyń z kaszy jaglanej. Tu znów same(...)powinny dać ciasto o idealnej konsystencji. Dno okrągłej formy do tarty o średnicy 25 cm z wyjmowanym dnem, wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić formę ciastem. Wstawić ciasto do lodówki. Budyń jaglany z nutą kokosową: puszka pełnotłustego mleczka kokosowego (400 ml) 100 g suchej kaszy jaglanej 60 ml wody 2 łyżki wiórków kokosowych dowolny zdrowy słodzik (ilość wedle uznania) oraz
maniapieczeniabiszkopty z nutką kawy, a do tego tą słodką całość wieńczy pomarańczowa galaretka, to taki akcent orzeźwiający przełamujący słodycz? Ciasto: 8 białek 3 żółtka 1 szklanka cukru 200 g (ok 1,75 szklanki) drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka wiórków kokosowych 2 pełne łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy na sztywno z solą, następnie partiami(...)proszek, mieszamy delikatnie. Połowę wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (21x37 cm) i pieczemy przez ok 30 minut w 170 st. C. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Masa chałwowa: 300 g miękkiego masła 250 g chałwy waniliowej lub orzechowej (dałam orzechową z kawałkami orzechów) 5 żółtek 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżki
Cynamonowe szczęścieCiasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce. Pianka jest budyniowa z dużą ilością wiórek koksowych, a do tego kwaśne, czerwone porzeczki. Ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku, gdyż słodka pianka budyniowa z kokosem przełamana jest kwaśnymi owocami. Rewelacja! Do ciasta można(...)cukru pudru. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na podpieczony spód i układamy na niej owoce. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni przez
Kuchnia MagdaLenyświetnych przepisów na ciasto czekoladowe bez pieczenia , kokosowe , chałwowe , Malakoff , 3 bit , czy malinową odmianę banoffee pie Bez pieczenia – czekoladowo agrestowe Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe Ciasto bez pieczenia kokosowa zebra Malinowy banoffee pie Podsumowanie Wydaje mi się, że wymieniłam najważniejszy podział na ciasta, chociaż na pewno nie wszyscy będą się z nim zgadzać. Celowo nie piszę
Relaxtimepomidorków lima 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy po 1 łyżce: majeranek, oregano, papryczka ostra pieprz, sól Przygotowanie: Tarta: Do miski dodajemy mąki sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając mleko. Foremkę smarujemy olejem kokosowym i wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Dynię myjemy
Łycha smakówwersji jak ta lub dać samo masło orzechowe. Początkowo miało być to ciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie sprawdzą się na przekąskę(...)miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka kokosowego. Polać po cieście, wierzch posypać wiórkami kokosowymi
Healthy food explorergroszek ptysiowy, który do tej pory zjadałam głównie w zupach. Te lekkie kuleczki idealnie kontrastowały z dość słodką masą i nadały ciastu lekkości i oryginalnego wyglądu. Składniki: 400 ml śmietany 30% 200 g białej czekolady 200 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki żelatyny opakowanie groszku ptysiowego Brześć Żelatynę zalewamy wodą (4-5 łyżek) i odstawiamy do napęcznienia, a następnie
Cynamonowe szczęścieSnickers ciasto Kinder Bueno w wersji FIT orzechowe ciasto bez pieczenia bananowe babeczki bez cukru Zobacz również 15 przepisów na ciasta i desery bez cukru – https://viagusto.pl/najpyszniejsze-ciasta-i-desery-bez-cukru-15-przepisow/ PRZEPISY – DESERY I CIASTA Z DAKTYLAMI Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Ciasto daktylowe z nasionami chia (bez cukru) – PRZEPIS Przepis na ciasto bez cukru(...)zdrowej wersji Znane ciasto bez pieczenia – ciasto Kinder Bueno – w zupełnie innej odsłonie – z kaszą jaglaną, syropem daktylowym i… ZOBACZ PRZEPIS Proste kruche ciasteczka z bakaliami Kruche ciasteczka z bakaliami to przepis na prosty deser nie tylko na świąteczny stół, czy imprezy, ale także jako słodka… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z kremem kokosowym, nasionami chia
Via Gustojeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto: 200 g mąki 100 g miękkiego oleju kokosowego 5 łyżek jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) 2 łyżki cukru ew. kurkuma Składniki na krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (małe(...)szerokości około 2 cm. Nawiń je na posmarowane wcześniej olejem kokosowym foremki do rurek. Piecz około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Jeszcze ciepłe ciasto delikatnie ściągnij z foremek. Aby przygotować krem mleczko kokosowe wlej do garnka i podgrzewaj na małym ogniu. Oddzielnie wymieszaj budynie, płatki jaglane oraz wodę. Kiedy mleczko będzie zaczynało się gotować dodaj do niego przygotowane składniki
Via Gustoabsolutny hit. Idealne do kawy i nie tylko od Święta. SKŁADNIKI: MASA KOKOSOWA: 1/3 SZKLANKI SŁODKIEJ ŚMIETANKI MOŻE BYĆ 30 % 1 1/2 SZKLANKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH 3/4 SZKLANKI CUKRU PUDRU 1 BIAŁKO 2 ŁYŻKI MAKI ZIEMNIACZANEJ CIASTO: 3 JAJKA 1 ŻÓŁTKO KTÓRE ZOSTAŁO Z JAJKA DO MASY KOKOSOWEJ 100 ML MLEKA 100 ML OLEJU 4 ŁYŻKI KAKAO 2 ŁYŻECZKI PROSZKU(...)WYMIESZAĆ MIKSEREM. NA KONIEC DO MISKI PRZESIAĆ MAKE, WRAZ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAO. DOBRZE WYMIESZAĆ. POLOWE MASY CZEKOLADOWEJ WYLAĆ DO KEKSOWKI. Z MASY KOKOSOWEJ UFORMOWAĆ RÓWNY WAŁEK I UŁOŻYĆ GO NA CIEŚCIE, PO ŚRODKU KEKSOWKI. NA KONIEC WYLAĆ RESZTĘ CZEKOLADOWEGO CISTA. WYRÓWNAĆ WIERZCH I PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 ST. C. 30 – 45 MINUT
Pani M - kuchnia smakowita