ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:707/965)

Masło orzechowe z kokosem/chili/proteinowe - Nutura 179

Ostatnim razem zgodziliście się, że maseł orzechowych nigdy za wiele. Dlatego dziś znów Was nimi bombardujemy! 😤 Tym razem nie są to standardowe masełka tylko ciekawe opcje

Candy Pandas
Krem z orzechów laskowych i dżem kokosowy – Nocciolata, Buko Organic 205

Możemy lubić owoce, lody, cukierki, żelki itd. Jednak to właśnie czekolada i wszystko co z kakao związane ma w sobie to "coś" co sprawia, że po

Candy Pandas
VEGEBURGERY ( wegetariańskie burgery z soczewicy i buraków w domowych bułeczkach z chili i czarnuszką ) 301

łyżki * jajko – 1 szt * cebula – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * bułka tarta – łyżki * oliwa – 1 łyżka * sól, pieprz, imbir, chili, imbir * wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KOTLETY: Buraki ścieramy na dużych oczkach, połowę dodajemy do ugotowanej soczewicy. Dodajemy jajko, masło orzechowe, cebulę, czosnek oraz przyprawy-miksujemy. Wrzucamy pozostałe buraki i bułkę tartą. Mieszamy, obtaczamy w wiórkach(...)Ciepłe mleko mieszamy z drożdżami, cukrem i łyżką mąki, odstawiamy na 15 minut. Resztę mąki przesiewamy z przyprawami, dodajemy rozczyn, jajko, wodę oraz oliwę-mieszamy,wyrabiamy do uzyskania sprężystego ciasta. Odstawiamy. Po wyrośnięciu wyrabiamy, dzielimy na 3-4 części i formujemy. Układamy na blasze wyłożonej papierem i posmarowanej odrobiną masła, smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy ok.22 min/200C CAŁOŚĆ: Podajemy

Ostra na Słodko
Piaskowe babeczki z borówkami 291

Piaskowe babeczki z borówkami Lekkie i delikatne babeczki piaskowe z borówkami to świetna propozycja do kawy na letni weekend! Przygotowuje się je zaskakująco szybko, ciasto na babeczki piaskowe przygotujesz w misie miksera, potem wystarczy umieścić je w papilotkach i piekarniku! Prawda, że proste?! Borówki dostaniesz dziś praktycznie w każdym warzywniku czy większym sklepie spożywczym, ale jeśli uda Ci się zdobyć(...)babki Piaskowe babeczki z borówkami - przepis: Składniki: (na 12 babeczek) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 4 jajka "L" o temp. pokojowej 65 ml płynnego oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 aromat waniliowy 16 g cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100-150 g borówek cukier puder do oprószenia Piaskowe

Moje Qulinaria
Jak zrobić domową kruszonkę do ciasta?- przepis idealny 146

Chcesz urozmaicić smak swoich wypieków? Spróbuj dodać pyszną kruszonkę! Świetnie smakuje również jako dodatek do zimnych deserów lub jako spód pod sernik (tylko wtedy należy dodatkowo

Tradycyjna Kuchnia
Energetyczne placki śniadaniowe 172

mleka roślinnego  4 łyżki siemienia lnianego  2 łyżki nasion chia 2 łyżki sezamu 2 łyżki płatków owsianych  2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka rodzynek  1 łyżka żurawiny  1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie) - jeśli chcemy, aby były słodsze  1 jabłko  Olej Przygotowanie:   1. W dużej misce(...)lniane mielimy w młynku do kawy, następnie w kubku lub filiżance zalewamy go wodą i odstawiamy, aż całość zgęstnieje na 10-15 minut.  3. Dodajemy gęstą zawiesinę do ciasta i całość mieszamy. Ciasto powinno mieć lekko, ale tylko lekko, pływająca konsystencję. Jeśli tak nie jest dodajmy 1 łyżkę mąki, jeśli klei się za bardzo, rozrzedźmy je wodą

Bananowe Pole
Biszkopt z galaretką, pianką i brzoskwiniami 177

proszkiem do pieczenia i octem i dodajemy do piany z białek, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy. Na blaszkę 22 x 37 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Studzimy. 2. Brzoskwinie osączamy z soku i kroimy w małą kostkę. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku. Tężejącą galaretkę mieszamy z połową(...)studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy galaretkę i dokładnie miksujemy. Dodajemy resztę brzoskwiń i mieszamy. Wykładamy na stężałą galaretkę i odstawiamy do lodówki. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
.728. piekarnik znowu poszedł w ruch! 185

kokosowe* "bułeczki" z konfiturą miętowe jabłuszko , domową czekowiśnią i kremem czekoladowym~ *z mąki kokosowej PRZEPIS /1 porcja/ ~2 jajka ~40g mąki kokosowej ~łyżka oleju kokosowego, rozpuszczonego i ostudzonego ~mleko (sojowe) do odpowiedniej konsystencji - trudno mi określić ilość, bo ciagle dolewałam, najlepiej dodać ok. 5 łyżek i jeśli dalej będzie za gęste dodać jeszcze ze 2-3 łyżki. ~6 pastylek stevii(...)dodać pozostałe składniki (oprócz mleka) i ponownie wymieszać. Dodać mleko do odpowiedniej konsystencji. Przygotować foremki (użyłam ceramicznej formy na muffiny którą wyłożyłam papierem dp. - takiej ) i przełożyć do nich ciasto. Piec bułeczki ok. 20-25 minut

breakfast of dreams
Chrupiący sernik ze słonecznikiem i czereśniami 233

mase i wklepac w dno dociskajac grzbietem lyzki.Odstawic do lodowki do stezenianastawic piekarnik na 180°Cser wymieszac przy pomocy miksera  z mlekiem kokosowym.Uzyc calej zawartosci puszki tzn.gestej smietanki kokosowej razem z woda kokosowa.Dodac cukier,przesiany przez sitko budyn i dodatkowo 1 lyzke maki ziemniaczanej.Do gladkiej masy wbijac po jednym jajku i miksowac tylko do polaczenia skladnikowrozpuscic 50 g masla(...)zagotowac.Wrzucic pestki slonecznika i mase wystudzicmase serowa wylac na przygotowany spod,wyrownac powierzchnie.Rozlozyc rownomiernie wypestkowane czeresnie,a po wierzchu delikatnie rozprowadzic mase smietanowa z pestkami slonecznika wstawic forme z ciastem do nagrzanego piekarnika.Piec okolo 90 minut,do przyrumienienia masy smietanowo-slonecznikowej.Boki sernika beda sciete,natomiast sam srodek pozostanie drzacypoczatkowo studzic w uchylonym piekarnku,nastepnie wyjac z piekarnika na kratke kuchenna.Ciasto wystudzic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowe muffinki z owocami lata 211

się za kolejnymi. A mój mąż byle czego nie zje tym bardziej w ilości hurtowej. Tak więc następnym razem postaram się opracować przepis jeszcze zdrowszy, z cukrem brązowym lub kokosowym i dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Tak czy siak, przepis na muffinki orkiszowe jest naprawdę bardzo prosty. Jeśli się uprzemy, nie musimy używać miksera, a jedynie suche produkty wymieszać z suchymi(...)dowolnych owoców Wykonanie Suche składniki mieszamy w jednej misce razem. W drugiej misce mieszamy składniki mokre Dodajemy mokre składniki do suchych i miksujemy chwilkę lub mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładamy do 2/3 wysokości papilotek. Na wierzchu układamy owoce. Muffinki pieczemy w 180 stopniach do zezłocenia, sprawdzamy patyczkiem, czy się upiekły. Podajemy solo lub z cukrem pudrem. Artykuł Orkiszowe muffinki

Mieszam w Garnku
Batonik twarogowy proteinowy – Pilos (Lidl) 107

Lubicie batoniki twarogowe? My może nie jemy ich zbyt często ale jest to nasz smak z dzieciństwa. Od jakiegoś czasu w Lidlu dostępne są nowe batoniki

Candy Pandas
Serniczki z malinami 146

Czas czytania: 2 min Wczoraj był dzień z tych, kiedy to bardzo mam ochotę na coś słodkiego, ale na stanie w kuchni i pichcenie, to już

SprawdzonaKuchnia.pl
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 210

Pikantna zupa z pieczonych warzyw , mimo iż ma długą listę składników, jest wyjątkowo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dodatkowi imbiru, czosnku i cynamonu doskonale rozgrzewa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dietetyczne babeczki śniadaniowe 231

Ostatnio na blogu było ciągle obiadowo, więc dziś dla odmiany będzie śniadaniowo i na słodko. Te babeczki śniadaniowe robi się błyskawicznie, a znikają w mgnieniu oka

kuchnia doski
Smoothie bananowy z borówkami 197

Zapowiada się bardzo leniwa niedziela. Pogoda wręcz przygnębiająca więc postanowiłam sobie spędzić ten dzień w domu, najlepiej w kocu i kubkiem gorącej czekolady  albo własnie

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania