ziemnych oraz o smaku batonika czekoladowo-kokosowego z wiórkami kokosowymi Firma: Nutura Skład: Czekoladowo-karmelowy – orzeszki ziemne (62,3%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, sól himalajska. Czekoladowo-kokosowy – orzeszki ziemne (50,1%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), wiórki kokosowe (8%), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne(...)kremy mają cudowną konsystencję. Jest to gęsty krem z kawałkami fistaszków lub wiórków kokosowych. W smaku w obu wersjach czuć wyraźnie smak karobu ale co ciekawe w połączeniu ze słodyczą tworzy pyszny „czekoladowy” duet. Kawałki orzeszków są bardzo chrupiące, zresztą tak samo jak i wiórki kokosowe są świetnym chrupiącym dodatkiem. Ocena: Podsumowując kremy są bardzo uzależniające :D Ten element chrupiący
Candy PandasPożywne, sycące i pyszne! Potrzebne składniki (na 1 średnią blaszkę ciasta): 2 szklanki mąki owsianej 2 szklanki mąki pszennej (ja zmieszałam 2 rodzaje mąk, ale można zrobić ciacho tylko i wyłącznie z mąki owsianej); 1 szklanka ksylitolu/cukru; 2 łyżki cukru waniliowego; 4 łyżki oleju kokosowego (więcej o oleju kokosowym znajdziesz tutaj ) ; 250g masła 200g jogurtu(...)kruszonkę: 100g masła; 1 szklanka mąki; 1/2 szklanki ksylitolu/cukru. Przygotowanie: Mąkę mieszamy dodając do niej sodę oczyszczoną. W małym garnuszku roztapiamy masło wraz z olejem kokosowym. Następnie oddzielamy żółtka jaj od białek i miksujemy same żółtka w miseczce wraz z cukrem/ksylitolem i cukrem waniliowym na gładką masę (możemy ucierać masę nawet 5 minut, aby była jednolita
MintTastewiększej ilości. Takie ciasto jest idealne na deser, ale także np. na śniadanie. Polecam je zwłaszcza podane z masłem orzechowym, jak widać na ostatnim zdjęciu :) Składniki (forma 21 x 21 cm): 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g ksylitolu/erytrytolu 2 duże jajka 200 ml mleka roślinnego 100 g roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego 1 łyżeczka cynamonu
Healthy food explorerczyli kruche ciasto z borówkami Szaleństwo borówkowe...? nie..... :) Czas przygotowań na piknik, a nie ma nic lepszego jak 25 minutowe cisto do kawy ... Co najważniejsze, że bez wyrzutów sumienia, bo bezglutenowo, bezjajecznie i oczywiscie bezmlecznie :) Składniki: 100 g maki mix bezglutenowej ("Bezgluten") 50 g mąki kokosowej 50 g maki migdałowej(...)Margaryne warto pokroic w mniejsze kawałki. Ugniatamy w misce całość składników aż masa będzie zwarta i gładka. Jeśli ciasto się kruszy - warto dodać troszkę mleka np. migdałowego. 3/4 Ciasta przekładamy na lekko posypaną mąką stolnicę, i rozwałkujemy
Lajtkraft food intoleranceCiasto ciekawe. Przepis z Moje Wypieki z moją małą modyfikacją dotyczącą kremu, ja postanowiłam zrobić zwykły budyniowy i wyszło Pysznie! Przy okazji sprawdziłam jak wypadnie w pieczeniu olej słonecznikowy firmy Biooil - super. Dobra jakość oleju robi swoje. Biszkopt: 6 jajek, białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru 80 ml oleju słonecznikowego (użyłam bardzo dobrej jakości(...)czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie budyniowej. Wierzch smarujemy kremem budyniowym, który oprószamy wiórkami kokosowymi. W powstałe otworki wlewamy tężejącą
Blondynka Gotujemyciem okien i porządkowaniem w szafkach. Jeśli chodzi o przepisy świąteczne na blogu to niestety pojawią się dopiero jutro, postanowiłam zrobić mazurek, babkę trójwarstwową na parzę i jajka z ciasta na patykach, dlatego zapraszam jutro i pojutrze na przepisy, które niestety pojawią się trochę późno. Wracając do dzisiejszego przepisu, chciałabym wam polecić pewne słodycze, które zaskoczyły mnie swoim składem(...)Składniki : 3 duże jajka 150 g cukru kokosowego 1/2 łyżeczki cynamonu 150 g zmielonych obranych migdałów ewentualne dodatki ( skórka z cytryny, najlepiej takiej bio lub wyszorowanej, ekstrakt z wanilii) wierzch można posypać cukrem pudrem lub zrobić polewę. Przygotowanie : składniki są na tortownice ok 23 centymetrów lub nawet mniejszą, ciasto wychodzi niskie. 1. Jajka ubić z cukrem, skórką
zdrowa vege kuchniaPyszne ciasto bez pieczenia, bezglutenowe i pełne zdrowych składników. Na blogu autora zrobiło furorę więc jeśli jeszcze nie jedliście to warto wypróbować :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia, zapraszam —>KLIK :) 100 g suchej kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek surowego kakao 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości ( u mnie 85 %) 50 g gorzkiej czekolady dobrej(...)jakości 2 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu 80 g uprażonych orzechów laskowych (bez skórki) 50 g mielonego lnu 60 g mąki kokosowej 2 banany Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy około 12 minut aż woda się wchłonie. Do ugotowanej, jeszcze ciepłej dodajemy olej i mieszamy aż się rozpuści. Orzechy
Mienta blogjest łagodniejsza w smaku i będzie lepiej pasować) i dodałam trochę mąki kasztanowej. Wyszły z tego kruche, cienkie i aromatyczne ciasteczka. Idealne dla wegan, chociaż myślę, że zasmakują każdemu. Ciasto dość trudne do pracy, bo mocno się kruszy i trzeba uważać przy przenoszeniu wykrojonych ciastek na blaszkę, ale po upieczeniu trzymają formę Mam nadzieję, że przepis się przyda (jeśli(...)kokosowego 6 łyżek melasy z karobu lub morwy białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki siemienia lnianego Olej roztopić i lekko przestudzić. Słonecznik i siemię zmielić bardzo drobno w blenderze lub młynku. Wszystkie rodzaje mąk wymieszać z sypkimi składnikami, a następnie wymieszać wszystko z olejem i melasą. Zagnieść gładkie ciasto
Fitkotnastępnie odsączyć dokładnie z wody. Masę makową dokładnie wymieszać z jajkami, wiórkami, mąką kokosową, zmielonymi orzechami i aromatami. Opcjonalnie dodać słodzik lub namoczone wcześniej w letniej wodzie i odsączone a następnie zmielone daktyle lub rodzynki. Blaszkę (u mnie 25×36 cm, ale modliłam się żeby ciasto nie wyrosło za bardzo), wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wyłożyć równomiernie masę
Ola la LCHFKolorowo i bardzo letnio....tęcza kolorów i smaków. Wspaniałe ciasto, można by rzec ...delicje... :) Biszkopt jasny: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec(...)cukrem. Ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć i dodać budyń. Wymieszać. Kokos: 10 dag wiórków kokosowych www.Skworcu.com.pl 2 łyżki cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor.Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta:Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa
Apetyczna babeczkaoryginalnym marokańskim przepisem na trufle zawierającym wodę z kwiatów pomarańczy oraz wiórki kokosowe jako posypkę. Ja zrobiłam trufle według prostszego przepisu znalezionego u Vegazone z wykorzystaniem skórki pomarańczowej. Połączenie daktyli i pomarańczy jest tak genialne, że już zastanawiam się jak wkomponować je w jakieś fajne ciasto. Trufle daktylowo-migdałowe polecam jako drobny upominek, który możesz dołączyć do prezentów dla najbliższych
Chilli Czosnek i Oliwałyżki wiórków kokosowych 6 kwiatów róży jadalnej Płatki róż oczyścić z białych części. Zblendować z ksylitolem na puder. Rozgnieść banany widelcem, jajka ubić z solą, ksylitolem, płatkami i miodem na gładką, puszystą masę. Dodać olej, banany, ekstrakt i nadal miksować. W osobnej misce połączyć mąkę z wiórkami, proszkiem do pieczenia i stewią. Dodać do ciasta, zmiksować. Wyłożyć foremkę papierem
FitKotinnego, niż wciskać na siłę jakieś mrożonki. Załapałam się w końcu na jakieś zdjęcie Ja zamówiłam ciasto czekoladowe z karmelem i kiwi Tutaj widzicie jabłka, które dostaliśmy Mąż zamówił ciasto z buraków i kremem mascarpone Jabłek było pod dostatkiem Wchodząc do Kukutu Cafe , czujecie, że czas trochę zwolnił. Potęguje to jeszcze bardziej osoba Wojtka, stojącego za ladą. Obsługa nie jest(...)czegoś nauczyć. Polecają wyroby innych: można znaleźć tu bardzo dobry olej kokosowy czy np. piękne rękodzieło Make My Wonderland (zresztą polecam jakbyście nie znaleźli jeszcze prezentów dla rodziny na święta). Kubek Make My Wonderland Trochę się rozpisałam, ale najważniejsze, żebyście poszli i sami ocenili to miejsce. Pyszne ciasta, fajna atmosfera, ja mogę tutaj jedynie gorąco polecić. Po więcej informacji oraz
Relaxtimełyżeczka cynamonu 2 łyżeczki wiórków kokosowych 2 łyżeczki oleju rzepakowego Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, olej i maślankę. Całość mieszamy łyżką lub trzepaczką i wylewamy do formy (użyłam formy o średnicy 26 cm). Na wierzchu układamy owoce, lekko wciskając je w masę. Składniki na kruszonkę mieszamy i posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy około godziny ( do suchego
Mienta blog