ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:5/932)

Kokosowiec 89

Kokosowiec to zdecydowanie ciasto dla fanów kokosa. Będziecie się nim zajadać i mogę wam to zagwarantować. Natomiast pozostali też zjedzą je za smakiem ale nie będą się im już tak uszy trzęsły Ciasto składa się z podstawy i wierzchu zrobionego na bazie ciasta kruchego, natomiast środek to masa kokosowa. Szykując masę kokosową miałam wrażenie, że jest jej zdecydowanie za mało(...)dwie części. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wałkujemy i przekładamy na dno foremki (można też ciasto odrywać i wyklejać nim dno). Blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki. Drugą część ciasta owijamy folią spożywczą i również wstawiamy do lodówki. Zabieramy się za masę kokosową. Wiórki rozdrabniamy w blenderze na piasek. Lepiej nie blendować na najwyższych obrotach ponieważ otrzymacie

Relaxtime
Pychotka kokosowo- cappuccinowa 1446

nieziemsko.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1,5 szklanki mąki, 8 łyżek oleju, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, 1,5 łyżki kakao, Ciasto kokosowe: 5 białek, 1/2 szklanki cukru, 6 łyżek wiórków kokosowych, 1,5 łyżki mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu(...)ocet. Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 24cm 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto przekroić na dwa blaty.  2. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając dodawać cukier oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu do masy wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyłożoną

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką 200

Zapraszam na bardzo letnie, jezynowe ciasto z kokosowa kruszonka.Takie nafaszerowane  owocami ciasta lubimy najbardziej.Zreszta jak co roku plony jezyn z wlasnego ogrodu sa imponujace,a w tym roku dodatkowo wyjatkowo wczesne.Spod zrobilam z maki orkiszowej z dodatkiem maki gryczanej.Jest cienki,ale radzi sobie doskonale z utrzymaniem masy owocowej.Ciasto jest dosc zwarte i ladnie sie porcjuje.Smak jezyny i kokosa doskonale(...)gryczanej125 g masla2 lyzki cukru trzcinowego Muscowado1 jajkoNalozenie owocowe:750 g jezyn2-3 lyzki cukru1 budyn waniliowy1 pelna lyzeczka maki ziemniaczanej100 ml wody2 lyzki bulki tartej Skladniki na kruszonke kokosowa:50 g maki orkiszowej jasnej50 g wiorkow kokosowych 50 g cukru trzcinowego50 g masla  Wykonanie:skladniki na kruchy spod,zagniesc,owinac w folia i odlozyc na 30 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO KOKOSOWE Z JAGODAMI (keto, LCHF, redukcja, bez glutenu, cukru i laktozy) 86

Składniki – ciasto kokosowe z jagodami (forma o średnicy 22 cm) 7 jajek o temperaturze pokojowej 50 g erytrytolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g roztopionego oleju kokosowego 50 g masła klarowanego szczypta soli kłodawskiej 50 g izolatu białka (można użyć bez laktozy, roślinnej lub smakowej uwzględniając ewentualne zmiany w makro) 50 g mąki kokosowej 100 g jagód Przygotowanie(...)osuszyć. Ciasto wylać do formy a następnie umieścić w nim owoce. Nie polecam dodawać za dużej ilości owoców by ciasto nie zrobiło się zbyt mokre i tym samym ciężkie. Piec przez ok 40 minut w temperaturze 180° C aż ciasto uzyska złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika sprawdzić ciasto w środku – test suchego patyczka. Gotowe ciasto wystudzić a następnie pokroić

Ola la LCHF
Ciasto Kokosowe Bounty 630

smakiem zachwyci każdego, kto go skosztuje. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO KOKOSOWE BOUNTY Składniki Biszkopt 4 jajka ¾ szklanki mąki ½ szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Masa kokosowa 500 ml mleka 150 g masła 250 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru wanilinowego 3 łyżki cukru 1 biała czekolada 250 ml mleka(...)biszkopcie. Polewa: Gorzką czekoladę i białą łamiemy na kostki. Umieszczamy w garnuszku razem z masłem i śmietanką. Rozpuszczamy tworząc polewę, którą wykładamy na ciasto. Całość wstawimy do lodówki na kilak godzin. Artykuł Ciasto Kokosowe Bounty pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Razowe Ciasto Marchewkowe z kokosowa polewa czyli poWeekendowe Lakocie odc.69 168

upiekę.Było kolejnym marchewkowym jakie popełniłam. Mi smakowało bardzo. Niestety chyba dzięki mące razowej lekko się kruszyło ale w smaku genialne, z apetyczna biała polewą i wiórkami kokosowymi.Razowe Ciasto Marchewkowe z kokosowa polewa160 g miękkiego masła

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO MAKOWE Z MASĄ KOKOSOWĄ 250

Kolejne ciasto "wygrzebane" z zeszytu mojej Mamy. Ostatni raz pieczone bardzo dawno temu (z reguły na różne święta).  Masa jest wyjątkowo pyszna (piszę to

Przepisy Aleksandry
Kurczaczki w cieście sezamowo-kokosowym 225

500 g piersi kurczaka1 jajko3 łyżki mąki100 ml mleka50 ml wodypół łyżeczki soli3 łyżki sezamu2 łyżki wiórek kokosowycholej do smażeniasos słodko-kwaśnyBardzo lubię dania chińskie. Mam

Świat Domowej Kuchni
Tort Książęcy 185

jesienny wieczór zapraszam na pyszny Tort Książęcy, będący połączeniem biszkoptów, ciasta kokosowego, masy z pomadek "Michałków" oraz masy kakaowej. Już jeden kęs tortu sprawi ogromną radość dla naszego podniebienia. Warto go przygotować, bo jest przepyszny. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki, 4 łyżki oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, 1 łyżka kakao, Biszkopt jasny: 2 jajka(...)szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. ½ łyżki octu, Ciasto kokosowe: 4 białka, 150g wiórków kokosowych, ½ szklanki cukru, ½ łyżki mąki ziemniaczanej, Masa z michałków: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru, 200g masła, 150g pomadek Michałków, Masa kakaowa: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 200g masła, 2 łyżeczki kakao

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 150

można ją uwzględnić. W oryginalnym przepisie są użyte świeże wiśnie, ja wykorzystałam drylowane ze słoika, gdyż tylko takimi tu dysponuję.Ciasto nie jest skomplikowane, jest puszyste, a kokosowa kruszonka pyszna. Polecam!Kruche ciasto: 4 szklanki mąki1 szklanka cukru (moja sugestia: 3/4 szklanki)250 gram margaryny4 jajka (3 żółtka + 1 całe)2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy2 - 3 łyżki śmietany

Walijskie Pichcenie
Kokosowe kostki z konfiturą nektarynkową 127

Kostki najbardziej zasmakowały mojej Mamie, która uwielbia kokosowe ciasta. Inspiracją do stworzenia tego przepisu była książka „ Ciasta". Polecam!     Składniki: (na kwadratową blaszkę o boku 20 cm) Ciasto kokosowe: 150 g miękkiego masła 3 żółtka 120 g cukru 75 g mąki pszennej 280 g wiórek kokosowych 1 op. cukru waniliowego (16 g) 75 g białej czekolady, startej(...)konfitury nektarynkowej z tego przepisu ( klik ) Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 2 łyżki wiórków kokosowych     Przygotowanie: Ciasto kokosowe: Miękkie masło utrzeć z żółtkami i zwykłym cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i startą białą czekoladę, zmiksować. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasta z kremem / śmietaną 140

Kostka orzechowa       Ciasto kokosowe kapitańskie       Rolada truskawkowa       Ciasto brzoskwiniowe z toffi       Ciasto truskawkowa fantazja       Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką       Ciasto wiśniowe wariacje        Ciasto ajerkoniakowe        Rolada cytrynowa z masą śliwkowo-orzechową(...)Sernik z polewą krówkową na migdałowym spodzie       Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą        Ciasto jesienna krówka z jabłkami        Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie        Ciasto truskawkowe        Ciasto Princessa kokosowa        Murzynek Siostry Anastazji       Ciasto porzeczkowa wuzetka

Passions hobbies life
Keto ciasto dyniowo – kokosowe (Paleo, LowCarb, AIP) 63

Keto ciasto dyniowe z kremem kokosowym Tłuszcz Razem z mąką kokosową i śmietaną kokosową stanowią jedyne składniki kruchego spodu. Tutaj właściwie wybór należy do Was. Nada się każdy tłuszcz, który nadaje się do obróbki termicznej. Ja z reguły używam rafinowanego oleju kokosowego (odpowiedni wybór w wersji AIP oraz wegańskiej ) lub masła klarowanego . Śmietana kokosowa Stanowi uzupełnienie nadzienia, zarówno ciemnego(...)chodzi o nadzienie dyniowe, można też postawić na stewię w płynie . Keto ciasto dyniowo – kokosowe Mleko kokosowe Ja korzystałam z mleka kokosowego z kartonu o zawartości 19% tłuszczu, ale myślę, że z powodzeniem można użyć mleka kokosowego z puszki . W kwestii wyboru mleka kokosowego stawiamy na jakość i wybieramy opcję jak najbardziej naturalną. W składzie powinien znaleźć się tylko

Modern Cave Girl
Przekładaniec kokosowy z chałwą i jabłkami 122

Pyszny, kilkuwarstwowy przekładaniec, będący połączeniem kilku ciast tj: ciasto kakaowe+ ciasto kokosowe+  jasne ciasto ucierane. Wymaga niewątpliwie trochę pracy, ale efekt jest imponujący! Składniki na ciasto: 7 jajek 1 margaryna 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 mały proszek do pieczenia 2 łyżki kakao tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć(...)sztywno ubitą pianę, lekko wymieszać, podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać dwie łyżki kakao i jeszcze raz wymieszać. Ciemne ciasto wylać na przygotowaną formę. Składniki na ciasto kokosowe: 4 jaja ¾ szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłek Wykonanie ciasta kokosowego: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 180

podobne ciasto znalazłam w moich zbiorach z przepisami, jednak odpowiednio je zmodyfikowałam. Wyszło naprawdę ekstremalnie czekoladowe. Nuta kokosowa jest bardzo wyczuwalna. Jeśli lubicie batonik Kinder Pingui o smaku kokosowym to ciasto będzie szczałem w dziesiątkę. Moim zdaniem jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio upiekłam. Trafia zdecydowanie do mojego TOP 5. Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady(...)wszystko delikatnie wymieszać. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać stopniowo czekoladę. Uwaga: czekolada nie może być za ciepła!! Kiedy wszystko się połączy dodać wiórki kokosowe i likier, wymieszać do połączenia. Ciasto przekroić wzdłuż, nasączyć likierem i przełożyć kremem. Wstawić do lodówki. Przygotować polewę. Mleko kokosowe podgrzać. Dodać do niego połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie

Mania Gotowania