owoców. Gorąco polecam ich przygotowanie w domu Przepis na gofry białkowe Składniki 2 jajka (M) 5 łyżek odżywki białkowej (40 g) 3 płaskie łyżki oleju kokosowego * (30 g) ¼ łyżeczki proszku do pieczenia *olej kokosowy powinien być roztopiony, w formie płynnej. Można go umieścić na chwilę w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Czas przygotowania : 5 minut + 5 min pieczenia Liczba porcji(...)sztywno. Na koniec ubijania dodajemy do nich żółtka , odżywkę i proszek do pieczenia i mieszamy na najniższych obrotach. Dolewamy olej kokosowy i krótko mieszamy do połączenia składników. Do nagrzanej gofrownicy nalewamy ciasto rozdzielając je równo na pół i pieczemy około 5 minut. Gotowe gofry orzechowe możemy przyozdobić bitą śmietaną , masłem orzechowym , orzechami
WegePrzepisniedzielę" Składniki: 100 g płatków jęczmiennych błyskawicznych 20 g mąki ryżowej 50 g posiekanych orzechow włoskich 4 łyżki płynnego oleju kokosowego 4 łyżki miodu 3 łyżki masła orzechowego Przygotowanie: Do miski wsypujemy suche składniki, mieszamy. Dodajemy mokre, zagniatamy ciasto. Można to zrobić widelcem ;) A teraz rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, ustawiając grzanie góra - dół. Z ciasta formujemy kulki, kładziemy
Życie zaczyna się w kuchnimili zapraszam do wypróbowania ciasta lekkiego jak piórko, a za to pełnego smaku! Podobny przepis na lekkie, piankowe ciasto znajdziecie tutaj . Składniki na formę o średnicy 21cm: – 125g herbatników pełnoziarnistych – 50g masła lub oleju kokosowego – 1 ulubiona galaretka (u mnie poziomkowa) – 300ml wrzątku – 200g jogurtu naturalnego – 60g żelatyny deserowej – 400ml mleczka kokosowego
Be Fit Be StrongJajka miksujemy z cukrem, dodajemy płynne masło, jogurt oraz banany i miksujemy. Dodajemy sypkie składniki i całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto nakładamy na foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch odłożonymi wiórkami kokosowymi. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach ok. 20 minut. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachcukru pudru1 jajkoPolewa/dekoracja:200g dżemu truskawkowego (smak do wyboru)1 puszka masy krówkowej (ja wzięłam o smaku kokosowym)Dodatki typu: wiórki kokosowe, migdały, morele suszone, rodzinki itd.Mąkę razem z masłem, cukrem oraz jajkiem wymieszać i zagnieć ciasto. W razie gdyby ciasto wciąż się kleiło za bardzo można na luzie dosypać mąki. Uformować w kulkę i owinąć w folię spożywczą
Emcia PichciDzisiejszy przepis na najprostsze ciasto świata to świetny sposób dla osób leniwych, ale lubiących od czasu do czasu zjeść coś słodkiego. Spróbujcie, będziecie zachwyceni prostotą i smakiem tego deseru Składniki na formę 37 x 21 cm: – opakowanie okrągłych biszkoptów – 3 galaretki przezroczyste (u mnie truskawkowo-waniliowe) – 1,5kg twarogu sernikowego Dodatkowo: wiórki kokosowe, mini kiwi Dno blachy
Be Fit Be Strongsię i przygotowałam bardzo proste ale jakże efektowne ciasto, które jest delikatne w swym smaku ale bardzo efektowne. Kokosowiec z nutą kawy Składniki : biszkopt : 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy : 1 kajzerka 60 g kokosu 1/3 szklanki cukru(...)dodajemy masę kokosową i miksujemy. Jedną część biszkoptu smarujemy konfiturą z porzeczki, nakładamy zimny krem kokosowy i przykrywamy drugim biszkoptem. Krem kawowy : Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i fix do śmietany - miksujemy kilka chwil dodając mieloną kawę. Wierzch ciasta delikatnie smarujemy kremem, dekorujemy pozostałym przy pomocy rękawa cukierniczego. Wstawiamy do lodówki na minimum
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisprawić swoim mężczyznom lub kolegom coś pysznego? Przygotujcie rewelacyjne ciasto jaglane, które przyrządzicie w mig! Pyszne, zdrowe i bardzo sycące ciasto bez dodatku cukru, bez pieczenia. Smakuje jeszcze lepiej w towarzystwie gorzkiej czekolady, masła orzechowego, orzeszków ziemnych i wiórków kokosowych. Czego chcieć więcej? Do roboty! Składniki na formę 20×25 cm: – 2,5 szklanki mleka – 200g kaszy(...)mąkę kokosową, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę o wielkości 20×25 cm wykładamy folią aluminiową. Tak przygotowaną formę wypełniamy masą jaglaną, dobrze dociskamy i wykładamy na wierzchu całymi herbatnikami, które będą stanowić spód. Całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki. Po ok. 30 minutach sprawdzamy, czy herbatniki są już miękkie. Jeśli tak – przekładamy ciasto do góry
Be Fit Be StrongThe post Ciasto Rafaello bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeChleby bananowe są smaczne i czasem bardziej przypominają słodkie ciasto niż chleb. Mają też dużo węglowodanów i raczej mało białka. Pomyślałem – czy da się zrobić chleb bananowy, który nie jest taki słodki i ma więcej białka? Tak powstał chleb paleo bananowo-fasolowy . Przepis na chleb paleo bananowy z fasolą – bezglutenowy, bez zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) i orzechów(...)fasolę suszoną, namoczyć przez noc (wylać tę wodę!) i ugotować. Wszystkie składniki poza octem jabłkowym zblenduj razem na jednolitą masę. Dokładna ilość mąki kokosowej może zależeć od wielkości bananów i ilości fasolki, postaraj się uzyskać ciasto o konsystencji gęstego kremu. Dlaczego bez zbóż i nabiału? I co to jest paleo? Zobacz: Dieta paleo | Zboża szkodzą | Gluten – nie tylko celiakia
PaleoSMAKwitaminę A, E i witaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek. Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu i ma mniej kalorii niż wiórki kokosowe. Jest(...)miedzi, a także witaminę A i wit. z grupy B. Może służyć jako posypka do pieczywa oraz dodatek do ciast i placków. źródło - http://bezokruszka.pl
BezglutenowaIzabelaBudyń z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym, mango, kiwi i kaki Kasza jaglana zdobywa co raz więcej swoich wielbicieli i smakoszy. O właściwościach prozdrowotnych kaszy
Tajemnice SmakuWracam do Was z nowymi przepisami i nowymi słodkościami. Jako, że sezon na dyniowe przepisy w pełni - łapcie łatwy przepis na chlebek dyniowo-bananowy . Jest to przepis na ciasto w stylu FIT. I nie dość, że zdrowe, to jeszcze dziecinnie proste w przygotowaniu. Chlebek dyniowo-bananowy wymaga zmieszania kilku składników. Bez ubijania, ucierania, dosypywania składników "na raty". Tu wsypujemy/wlewamy(...)kawałki dyni z bananami. Do miski przełożyć pure. Dodać mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem. Dosypać cukier kokosowy. Następnie wlać jogurt naturalny i olej kokosowy i wbić całe jajko. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, na jednolite ciasto. Do ciasta dodać posiekane orzechy włoskie i wymieszać szpatułką. Ciasto dyniowo-bananowe przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy keksówki, o długości około
kolorowotorcikowokokosowego 400g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 40dag ananasa Przygotowanie Masło utrzeć z cukrem. Dodać 5 całych jajek, 200ml mleka kokosowego. Następnie 400g mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do masy dodać 200g wiórek kokosowych i 40dag ananasa pokrojonego w kostkę. Wymieszać łyżką. Piec ok. 45min w 180st. Autor przepisu: Kate Sunny Artykuł Ciasto
Wasze Przepisymargaryną i miesza. Czekolada roztapia się na parze, inaczej by się przypaliła.Oprószenie bakalii mąką zapobiega ich opadnięciu na dno ciasta podczas pieczenia. Można użyć dowolnego rodzaju bakalii o łącznej wadze 75 g - rodzynek, żurawiny, kandyzowanego ananasa czy wiórków kokosowych itp.Babkę można, zamiast polewy czekoladowej, polać lukrem.Babka jest dość słodka w smaku, więc jeśli ktoś nie lubi słodkich ciast
Gospodyni Miejskamasz co zrobić z białkami? Zrób ciasto z białek:) Ciasto: 10 białek(jak nie masz tyle to jedno jajko, dwa białka) 1,5 szklanki cukry 3/4 szklanki wiórek kokosowych 3/4 szklaki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu lub spirytusu Bita Śmietana: 30% śmietanę kremówkę (dużą) pół szklanki cukru pudru 1 śmietan fix Dodatki: 3 galaretki truskawkowe świeże(...)truskawki Białka ubij ze szczyptą soli, do ubitych białek dodawaj stopniowo cukier, wiórki kokosowe na to mąkę i proszek do pieczenia. Powoli ubijać (czym dłużej tym lepiej ) pod koniec daj ocet i dalej ubijaj. Ciasto przelej do prostokątnej blachy. Czas Pieczenia: Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni 20 min sam dół, następnie 5 min góra dół (bez termoobiegu
Niezły Młynek