ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:353/932)

Malinowy sernik i owoce leśne 158

Pierwszy raz piekłam ciasto w nocy. Do tego, pierwszy raz robiłam ciasto przy świecach. Nie planowałam "romantycznie, przy świecach i winie", ale mała awaria światła w kuchni rzuciła mi wyzwanie - trzeba robić  sernik przy gromnicy. Z pomocą przyszła mi druga para rąk, dzięki której uwinęłam się jeszcze przed północą. Beż żadnej grudki, z idealnym spodem, mam dla Was malinowy sernik(...)piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami.  Kiedy już ostygnie, włożyć najlepiej na całą noc do lodówki.  Na drugi dzień rozpuścić czekoladę, polać nią ciasto z góry, dodatkowo można przyozdobić je owocami leśnymi lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

pink envelope
Murzynek z wiśniami z patelni 207

też się uda i jest po prostu pyszny ! Polecam też murzynka z mikrofalówki: murzynek z wiśniami , murzynka z owocami , lub murzynka z kremem kokosowym. Murzynek według tego przepisu „gotował/smażył” się dłużej niż ciasto z patelni z porzeczkami, trwało to 30 minut z jednej strony i 10 minut po odwróceniu go.Murzynek z wiśniami jest bardzo smaczny i puszysty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto czekoladowe – bezglutenowe, keto 99

Bezglutenowe, szybkie, wilgotne z kawałkami czekolady. Jeden kawałek ma tylko 130 kcal. Ciasto jest wilgotne dzięki zawartości skyru lub jogurtu greckiego. Mąkę migdałową można bez problemu zamienić na mąkę kokosową jeśli wolimy lub akurat taką mamy w domu. Składniki: 4 jajka 150g skyru lub jogurtu greckiego 30g kakao 60g gorzkiej czekolady 70g erytrolu 1 fiyeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka(...)dodać erytrol, proszek do pieczenia i mąkę. Całość wymieszać na jednolitą masę.  Czekoladę pokroć na drobne kawałeczki. Połowę czekolady dodać do masy a resztę zachować na wierzch.  Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 20 cm a następnie posypać pozostałą czekoladą. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.  Najlepiej smakuje podane ze śmietanką i truskawkami

Mohiella
18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe 67

Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy 18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe Deser Monte, czyli domowe Monte Warstwowa sałatka z chrupkami orzechowymi 15 przepisów na ciasto biszkoptowe z kremem Tofu z warzywami po pekińsku Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku

Via Gusto
Krokiety z mięsem 58

duża cebula sólo i pieprz do smaku Panierka 100 g tartej bułki 50 g startego parmezanu 2 jajka tłuszcz do smażenia Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Rozgrzać tłuszcz (najlepiej masło, ghee lub olej kokosowy ) na patelni o średnicy 28 cm i usmażyć 10 naleśników. Pokroić kapustę i gotować w lekko osolonej wodzie przez 30 minut. Odcedzić, ostudzić i drobno poszatkować

codojedzenia
Ciastka z czekoladą 66

ksylitolu/cukru trzcinowego/cukru kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego 2 jajka 1/4 szklanki mąki kokosowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g pokrojonej w drobną kostkę gorzkiej czekolady Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 º C  . W blenderze umieścić masło orzechowe, cukier oraz olej i zmiksować do połączenia się składników. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować, dodać mąkę kokosową oraz proszek(...)pieczenia i powtórzyć czynność aż ciasto się połączy. Przełożyć do miski, dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać za pomocą łyżki (ciasto powinno wyjść dość lepkie, ale dobrze formować się w dłoni). Nabierać po łyżce ciasta i w dłoni formować kulki wielkości orzecha włoskiego, które układać w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie delikatnie spłaszczyć dłonią. Piec około

Healthy food explorer
Chrupiąca kokosowa kruszonka 121

pachnąca i bardzo chrupiąca. Pachnie tak karmelowo. Trzeba uważać, żeby jej nie przypiec za mocno, bo będzie gorzka. Można jej używać do deserów, jogurtu czy ciasta. Polecam, bo jest pyszna. Potrzebujemy: 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki cukru kokosowego 5 dag masła lub margaryny Wykonanie pysznej kruszonki kokosowej:   1. Cukier i wiórki kokosowe wsypujemy do miski, dodajemy masło

Izabelawkuchni
MINI TORCIKI 132

waflowa 8 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt kokosowy-  do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać wiórki kokosowe. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.  Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 25x40 cm wyłożyć

Ciastka - domowe słodkości
TORT KURCZAK – tort Pina Colada 121

dzień: Pieczemy biszkopt. 2 dzień: Robimy kokosowy krem, mus ananasowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień: Tort Kurczak podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego

Słodki Pomysł
Kruche ciasteczka kokosowe 117

czego mi dzisiaj trzeba :) Składniki: - 350 g mąki krupczatki -100 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g masła - 3 żółtka - 50 g wiórków kokosowych - szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Wkładamy je na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy je w 180 C przez około 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Przepisy na Boże Narodzenie 117

warzywami  Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką   Bezglutenowe pierniczki Bożonarodzeniowe bułeczki z mąką owsianą Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy z czereśniami Sernik z aronią INNE Zimowy koktajl z cynamonem

Z notatnika dietetyka
Przepisy na Sylwestra 118

brzoskwinią Sałatka z kaszą bulgur i warzywami Sałatka z kurczakiem Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy z czereśniami Pralinki Sernik z dynią

Z notatnika dietetyka
Rolada szpinakowa z łososiem (Keto, Paleo, LowCarb, bez nabiału) 123

wody uważając, żeby się nie poparzyć. Zblendować go na gładką masę podsypując po trochu żelatynę w proszku. Na koniec dodać sok z cytryny oraz jogurt kokosowy i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone ciasto szpinakowe rozpłaszczyć, smarować "serkiem" z kalafiora, a następnie połowę wyłożyć wędzonym łososiem. Zwijać formując ścisłą roladę. Włożyć do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzoną roladę

Modern Cave Girl
JABŁKA W CIEŚCIE – szybki, słodki obiad! 107

szczypta * jabłko – 3 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Obrane jabłka kroimy w plastry, zanurzamy cieście i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco z dżemem i odrobiną cukru pudru, Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto z rurkami (rurociąg) 150

Ciasto na biszkopcie z masą budyniową, wafelkami i posypką kokosową Składniki: Biszkopt: 4 jajka Szklana mąki 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli Łyżka oleju Masa budyniowa: 3 budynie śmietankowe 1 szklanki cukru pudru 200 g Kasi 3 szklanki mleka dodatkowo: 250 g rurek kakaowych 100 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Biszkopt: Żółta oddzielamy od białek. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli

Lena Gotuje
Budyń kasztanowy bez cukru – Blogmas 2018 #13 105

Dawno już nie jadłam budyniu solo, a najczęściej występował jako jeden ze składników ciasta (nawet całkiem niedawno przy okazji przepisu na biszkopt kokosowy z jabłkami ). Mąkę z kasztanów chciałam już dawno wykorzystać w ten sposób i w końcu mi się udało. Budyń kasztanowy bez cukru co prawda nie wyszedł mi tak gęsty, jak ten tradycyjny, ale i tak to fajny

Fitkot
,, Fit batoniki z daktyli i fasoli’’ 138

Delikatny fasolowy nugat z mlekiem kokosowym, masłem orzechowym i daktylami. Warstwa z karmelem z daktyli i orzechami laskowymi, oblane mleczną czekoladą. To pełnowartościowy deser, którym można

Podróż w kulinaria
CZEKOLADOWE KULKI Z CYNAMONEM – domowe płatki do mleka (wegańskie) 221

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml letniej wody 1 łyżka kakao 1 łyżka cynamonu 30 g cukru brązowego 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Sposób przygotowania: Z podanych składników wyrób ciasto – będzie dość twarde. Gotowe ciasto zawiń w foliowy woreczek i odczekaj 20 minut – dzięki temu łatwiej będzie Ci formować kulki. Po tym czasie uformuj kulki

Via Gusto
Kokosanki 139

Ciastka pełne wiórków kokosowych. Niezwykle proste i do szybkiego przygotowania.

Przepisy Kulinarne
Daj się ponieść rozkosznie pysznej przyjemności – lody karmelowe z orzeszkami i PDF z przepisami na Walentynki 200

bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający

Eat me! Fit me!
Prosty sernik jagodowy z pistacjami 198

formy o średnicy 24 cm. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Po kilku godzinach rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub na małym ogniu połamaną czekoladę z olejem kokosowym. Szybko mieszamy, żeby czekolada się nie przypaliła. Polewamy ciasto i od razu posypujemy obranymi, pokruszonymi pistacjami i migdałami. Przechowujemy w lodówce. Wskazówki Do sernika użyłam sprawdzonego twarogu z wiaderka, który zapewnił mi gładką, kremową

Powiedz dietom nie
CIASTO ŁABĘDZI PUCH 673

ciasta zabierałam się długo. Z racji, że wyprawiałam córeczce chrzciny ciasta piekłam sama, więc wykorzystałam moment i upiekłam właśnie te ciasto. W smaku przypomina rafaello. Ciasto jednym słowem jest pyszne! Biszkopt przełożony najlepszym kremem kokosowym jaki w życiu jadłam. Jest delikatne, takie lekkie a nawet puszyste jak chmurka. Jestem miłośniczką takich smaków.  Przepis zostaje już u mnie na długo

Kuchnia Paulettes
Muffinki kakaowo - serowe 190

pianę z białek. Ser przełożyć do miski, połączyć z jajkami ,1/2 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi  Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę: łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże bo może zabraknąć ciasta ciemnego) Piekłam ok. 25 minut w temp. 180C

Różne smaki w kuchni
Kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami 179

prostu zjeść ją od tak Teraz bardzo często wykorzystuję ją w najróżniejszych przepisach. Na pyszną kawę (tym przepisem podzielę się już niedługo ) lub w najróżniejszych ciastach, ciasteczkach i deserach. Dziś zapraszam Was na pyszny kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami . Deser, który poprawia mi humor w nawet najcięższe dni. W końcu każdemu należy się chwilą słodkiej przyjemności Słodycz deseru

Słodkie okruszki
CIASTO FASOLOWE 126

białą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak.      SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 garść suszonej żurawiny, 2 łyżki(...)wiórek kokosowych, ½ łyżeczki cynamonu Polewa: 6 kostek czekolady gorzkiej, 3 łyżki śmietanki 30% WYKONANIE Suchą fasolę dzień przed zrobieniem ciasta zalewamy wodą, następnego dnia wodę odlewamy, gotujemy w zmienionej wodzie do miękkości. Blaszkę o wymiarach 10x22 cm wykładamy pergaminem. W blenderze umieszczamy osączoną z zalewy fasolę, miksujemy, dodajemy pokrojonego banana, miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki (za wyjątkiem wiórek i żurawiny), miksujemy

słodki bratek
Drożdżowa baba z bakaliami na oleju rzepakowym 110

jaja, mąkę, olej i całość dokładnie miksujemy robotem na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji. Bakalie posypujemy niewielką ilością mąki, obtaczamy je i dodajemy do ciasta, mieszamy. Formę na babkę natłuszczamy, obsypujemy np. wiórkami kokosowymi, bułką tartą lub zmielonymi orzechami. Przelewamy do formy masę. Piekarnik nastawiamy na 175°C i pieczemy ok. 25 – 30 min. Babkę, podczas pieczenia należy przykryć

Moniki Smakołyki
Marchewkowe pancakes 176

cukier - roztrzepać rózgą. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Sypkie składniki dodać do pure marchewkowego i dobrze wymieszać.  Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju kokosowego lub innego tłuszczu. Na gorącą patelnie wlewać porcję ciasta, formując okrągłe placuszki. Placki marchewkowe smażyć około 3 minuty z każdej strony, na bardzo małym ogniu. Usmażone pancakes układać na talerzyku, polewać płynnym miodem lub syropem

kolorowotorcikowo
Naleśniki z jagodami z jogurtu greckiego 127

zwykłe naleśniki, powinno być gęste, ale nie może być ono zbyt gęste. W przypadku gdy używamy owoców świeżych bez soku należy dodać do ciasta łyżkę mąki. Smażymy z obu stron na oleju kokosowym przez około 3 minuty z każdej strony

Delusional Trine
KOKOSANKI Z NUTKĄ EGZOTYKI 147

migdałowe połamać na drobne kawałki. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem do momentu zbielenia. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Rada: Płatki migdałowe najlepiej

Ciastka - domowe słodkości
Waniliowy sernik z ganache z białą czekoladą 138

cieście jak i w kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego

VioletoweKucharzenie
Torcik kokosowy. 144

Moja rodzina nie przepada za kokosowymi wypiekami. Ten torcik upiekłam na naszą kolejną rocznicę ślubu i znikł do ostatniego wiórka kokosowego .Jednak smaki się zmieniają .Polecam

Ladylaura.
Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa 124

dodaj mleczko Wyjmij trawę cytrynową. Zblenduj. Podawaj z grzankami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/tajska-zupa-dyni-trawa-cytrynowa-mleczkiem-kokosowym/ BosowKuchni Artykuł Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Kruche ciasteczka kokosowe z czekoladą 120

cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do puszystości. Dodać jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia  Całość dokładnie wymieszać i połączyć z wiórkami kokosowymi. Na końcu do masy delikatnie wmieszać drobinki czekolady. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można uformować kulki, które należy mocno spłaszczyć.) Otrzymane ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem

Di gotuje
Drożdżowa babka parzona i życzenia wielkanocne 162

drożdże zaczęły pracować. Resztę mąki przesiać do miski, dodać zaczyn z drożdży oraz żółtka utarte z resztą cukru i cukrem waniliowym. Wymieszać. Dodać wiórki kokosowe i sok z cytryny. Wymieszać, aż powstanie jednolite ciasto o kleistej konsystencji. Przełożyć je do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub do foremki silikonowej, która nie wymaga natłuszczania. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić

Z miłości do słodkości
Bezglutenowe elastyczne naleśniki z ciecierzycy 193

20cm): - 1 szklanka mąki z ciecierzycy - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/3 szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (łyżką lub mikserem) i odstawiamy ciasto na minimum 2 godziny. Smażymy na odrobinie oleju kokosowego (smażą się błyskawicznie!). Po przełożeniu na talerz przykrywamy pokrywką, aby trochę zmiękły

Smakuje zdrowo
Przepisy z ziarenkami w roli głównej. Dalsza współpraca z Ziarenkowo. 162

ziołowej odsłonie z szynką i serem Jabłkowe placuszki z kaszy manny z cynamonowymi ziarenkami Zapiekanka ryżowa z migdałowymi ziarenkami i bananami Kokosowe chia z owocowym musem i migdałowymi ziarenkami Owsiane ciasto twarogowe z migdałowymi ziarenkami i owocami

Słodkie okruszki
Babka kokosowa 229

Przepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Pusz ysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak

Szefowa kuchni
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 190

szczyptę cynamonu, kardamonu lub chińskiej przyprawy 5 smaków, a zielona herbata – odrobinę świeżego lub kandyzowanego imbiru. O ile wanilia, migdały, ciemne kakao czy prażony orzech kokosowy kojarzą się na pierwszy niuch nosa z ciepłym ciastem, budyniem, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre, takie przyprawy jak czarny i czerwony pieprz, imbir, anyż, cynamon – podkręcają do życia, rozgrzewają

Karo in the Kitchen
Kruche ciasteczka z ziarnami 82

końcu dodajemy mąkę, krótko miksujemy, resztę wyrabiamy ręcznie. Do dobrze wyrobionego ciasta dodajemy ziarna (u mnie dodatkowo owoce goji oraz suszona żurawina), dokładnie mieszamy. Z ciasta tworzymy 3-4 wałki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Każdy wałek zawijamy osobno w folię i chłodzimy co najmniej 1-2 godziny w zamrażalniku. Po tym czasie kroimy wałek na plastry około

Gotowanie moimi oczami
Miodownik (krem z kaszą manną) 144

cukrem rozpuścić a następnie wymieszać z mlekiem i kakao.  Gotować około 2 minut - do zgęstnienia (niezbyt długo, ponieważ polewa stwardnieje). Polewą posmarować ciasto i udekorwować je wg własnego uznania.  (Użyłam wiórek kokosowych, migdałów w białej oraz mlecznej czekoladzie i migdałów zwykłych

Di gotuje
Sernik z mlekiem 148

się mocno rumienić należy przykryć ciasto folią aluminiową. Zostawić w piekarniku do wystudzenia. 3. Polewa: czekoladę roztopić na parze i dokładnie wymieszać z mlekiem. Ostudzone ciasto polać polewą i udekorować cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 195

ilości wody - jedna szklanka będzie ok.  5. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Ranty warto natłuścić, a następnie wysypać wiórkami kokosowymi (będzie ładnie wyglądało i ułatwi nam sprawne wyciągnięcie ciasta z formy). 6. Masę wylewamy do formy i wygładzamy. Następnie układamy delikatnie truskawki. Tu jest szerokie pole do popisu - można je pokroić, układać w całości

two broke sisters
KRUCHE CIASTECZKA KOKOSOWE 115

cukru 1 jajko 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 / 2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać cukier i wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie wbić jajko wymieszać oraz margarynę wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawać ulubione kształty. Piec w temperaturze 180 stopni C około 20 minut

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto mocno czekoladowe z nutą sezamu i kokosu 117

dosmaczyć, ubogacić. Warto! Dodatkowo zrobiłam je w okrągłej tortownicy "z dziurą"- lepszy efekt. Na pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe ciacho , bedziemy potrzebowali -jedno opakowanie gotowego ciasta czekoladowego -4 łyżki TAHINI – naturalnego -2 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki wiśni w syropie, a jak już będą w alkoholu , to niebo w gębie! -płatki kokosowe naturalne, nieprażone -polewa- 2 łyżki margaryny+2 łyżki

Z Kuchni Do Kuchni
Pikantne placki kukurydziane 162

olej roślinny lub ryżowy (polecam) do smażenia Dodatkowo: kawałki limonki lub cytryny sos chili Do blendera wrzucamy: mąkę, jajka, pastę curry, mleko kokosowe i połowę kukurydzy - mielimy na w miarę gładkie ciasto. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do ciasta, następnie resztę kukurydzy, kolendrę, bazylię i doprawiamy solą, pieprzem i chili. Rozgrzewamy olej na patelni, dużą łyżką wlewamy ciasto tworząc placki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Muffinki z kawałkami czekolady 176

możecie zauważyć mam ostatnio fazę na muffinki ;) To dlatego że opcji jest mnóstwo a wykonanie szybkie. Tym razem z kawałkami czekolady - kokosowej, chyba mojej ulubionej.   Prosty przepis na podstawowe jasne ciasto wykonamy przy użyciu miski, szklanki i łyżeczki. Kilka składników, wymieszać, przelać do formy i piec zaledwie 20 min naprawdę wielka filozofia ;D Tu wyglądają jak Pieguski

W kuchni bez szafek