ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:155/932)

Puszyste ucierane ciasto pomarańczowo - kokosowe 144

kokosowe do posypania  Przygotowanie: Masło razem z cukrem umieszczamy w misce i ubijamy mikserem do powstania puszystej masy (cukier powinien się rozpuścić).  Do powstałej masy maślanej dodawać po jednym jajku, ciągle ucierając. Kolejnym krokiem jest starcie na najdrobniejszej tarce sparzonej skórki pomarańczowej z całej pomarańczy (miąższu nie wyrzucać, tylko wycisnąć z niego sok, który dodamy do ciasta). Przesiać(...)rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec bez termoobiegu ok 40-45minut lub do suchego patyczka. Rozrobić cukier puder z woda i wylać całość na jeszcze ciepłe ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

ChilliJemy
Razowy mazurek bez pieczenia 235

Szybkie ciasto bez pieczenia dla amatorów czekolady i wafelków. Z mnóstwem bakalii i czekolady to propozycja dla leniwych. Całą słodycz przełamuje dżem truskawkowy. Składniki 2 opakowania wafli Chrups śmietankowych firmy Cukry Nyskie 200 g miękkiego masła 200 g gorzkiej lub mlecznej czekolady 1/2 szkl startego razowego chleba kilka suszonych śliwek 1/4 szkl orzechów włoskich migdały Targroch suszona żurawina dżem truskawkowy(...)Kiedy całość dobrze stężeje robimy polewę. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku. Podgrzewamy ciągle mieszając, aż połączą się. Gotową polewą dekorujemy mazurka. 4. Na wierzchu układamy chipsy kokosowe i migdały. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bez pieczenia , chipsy kokosowe , chleb , Cukry Nyskie , czekolada , dżem , kakao , mazurek , migdały , orzechy , polewa , Targroch , wafle , Wielkanoc , śliwki suszone , żurawina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto z rabarbarem. Bezglutenowe, bez laktozy, bez jajek 116

Ciasto z rabarbarem Tortownica 26 cm Składniki: Spód ciasta: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki kokosowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka sody BIO 1,5 szklanki mleka ryżowego pół szklanki oleju roślinnego słód: ksylitol/cukier kokosowy Rabarbar + ksylitol Kruszonka: pół szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej(...)mąki, dodałam ksylitol, agawę i olej. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Spód ciasta: Do miski wsypałam mąki, dodałam proszek, sodę, olej, mleko, ksylitol i cukier kokosowy. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste, należy dodać mleka. Jeśli natomiast jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Ciasto przelałam do tortownicy i wstawiłam

nietadieta
Bezglutenowa szarlotka 127

trochę się to wszystko uspokoi Na razie zabieram się za planowanie tygodnia i ciasto A Was pozostawiam z przepisem Bezglutenowa szarlotka przepis na tortownicę o średnicy 16 cm 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 3 łyżki skrobi z tapioki 3 łyżki mąki kokosowej 5 łyżek oleju kokosowego szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka(...)miodu 150 ml zimnej wody + 5 jabłek + łyżeczka cynamonu Mąk ryżową, kukurydzianą, kokosową oraz skrobię przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia, sól oraz miód. Następnie dodaj olej kokosowy i wyrabiaj ciasto. Zagniatając dolewaj stopniowo wody. Ciasto powinno być zwarte, jednak może się kruszyć. Gdy będzie już gotowe, odłóż 1/4 ciasta. Pozostałą część rozwałkuj i wyłóż go do tortownicy wyłożonej

365 dni dookoła kuchni
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 196

przepis za to, że nie muszę mielić sera, a smak jest wyśmienity.  Lekko wilgotny, pod bezowo - kokosową pierzynką, na kruchym spodzie, a do tego garść żurawiny, wiśni lub innych bakali, (wiśnie mile widziane z posmakiem wiśniówki :).Składniki na ciasto:2 szklanki mąki krupczatki1/2 szklanki cukru kryształu2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajo1 żółtko2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany1/2 kostki margarynyCiasto zagnieść(...)przez 40 minut, następnie na wierzch wylewamy bezowo - kokosowa polewę i pieczemy jeszcze ok 10-15 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Składniki na warstwę bezowo - kokosową:4 białka pozostałe z ciasta i masy serowej 4 łyżki cukru kryształu 10 dag kokosu Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe

Apetyczna babeczka
Naleśniki z mąki kokosowej 76

mąka) ziemniaczaną, która nada elastyczności. Dodatkowo gorące naleśniki przykrywam talerzem , dzięki czemu chłoną parującą wodę i zachowują delikatną konsystencję. No i oczywiście woda gazowana, która spulchnia ciasto. W ten sposób robię przepyszne, idealne kokosowe naleśniki, których smak podbijam delikatnym serkiem bananowym i musem z owoców. Niebo w gębie! Z podanych proporcji wyszło mi 6 naleśników (o średnicy 22 cm), czyli(...)łyżka oleju do smażenia Do podania 1 łyżka jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 150 g twarogu półtłustego 2 dojrzałe, słodkie banany 3 łyżki wiórków kokosowych 100 g malin mrożonych (lub świeże w sezonie) Przygotowanie Zmiksuj ciasto na naleśniki (wodę dolewaj stopniowo, tak żeby ciasto nie wyszło za rzadkie). Smaż na minimalnej ilości oleju. Żeby naleśniki zachowały odpowiednią wilgotność, każdorazowo przykrywaj talerz

Powiedz dietom nie
Naleśniki z mąki kokosowej 173

mąka) ziemniaczaną, która nada elastyczności. Dodatkowo gorące naleśniki przykrywam talerzem , dzięki czemu chłoną parującą wodę i zachowują delikatną konsystencję. No i oczywiście woda gazowana, która spulchnia ciasto. W ten sposób robię przepyszne, idealne kokosowe naleśniki, których smak podbijam delikatnym serkiem bananowym i musem z owoców. Niebo w gębie! Z podanych proporcji wyszło mi 6 naleśników (o średnicy 22 cm), czyli(...)łyżka oleju do smażenia Do podania 1 łyżka jogurtu naturalnego 2% tłuszczu 150 g twarogu półtłustego 2 dojrzałe, słodkie banany 3 łyżki wiórków kokosowych 100 g malin mrożonych (lub świeże w sezonie) Przygotowanie Zmiksuj ciasto na naleśniki (wodę dolewaj stopniowo, tak żeby ciasto nie wyszło za rzadkie). Smaż na minimalnej ilości oleju. Żeby naleśniki zachowały odpowiednią wilgotność, każdorazowo przykrywaj talerz

Powiedz dietom nie
Kakaowa stefanka bez pieczenia 48

Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto na bazie herbatników, masy z kaszy manny i kakao. Składniki 300g herbatników 1 litr mleka 200g masła 4 łyżki kakao cukier waniliowy szklanka kaszy manny 3/4 szklanki cukru Polewa: 100g czekolady deserowej 100g masła łyżka cukru pudru 2 łyżki śmietanki 30% wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie Blachę 25×30 cm wyłożyłam folią aluminiową(...)czasie robimy polewę. Czekoladę, masło i cukier rozpuszczamy w rondelku na malutkim ogniu, dodajemy śmietankę i mieszamy aż składniki dokładnie się połączą. Wylewamy na wystudzone ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy na noc do lodówki. Autor przepisu: Justyna Ewa Jóźwiak Artykuł Kakaowa stefanka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Placek z wydmami 141

łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru pudru MASA KOKOSOWA: 15 dag wiórek kokosowych 300 ml mleka 1 szklanka cukru DODATKOWO: dżem 750 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny paczka okrągłych biszkoptów CIASTO: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito na stolnicę, dodać cukier puder, margarynę, smalec i żółtka, Wyrobić(...)części. Do jednej części należy dodać kakao i wyrobić. Wszystkie części włożyć do lodówki na ok. 15 minut. Po tym czasie należy wyjąć ciemne ciasto i wyłożyć nim brytfannę wysmarowaną margaryną. MASA KOKOSOWA: mleko z cukrem zagotować, aż powstanie karmel, dodać wiórki kokosowe i gotować aż masa zrobi się gęsta. Odłożyć do ostudzenia, wyłożyć na ciasto ciemne. Teraz należy wyjąć

Gotuję Testuję
Pijany przekładaniec (Pijak) 228

Zapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając. Raj dla podniebienia. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, ale jednak trochę czasochłonne, mimo to polecam - zarówno efekt smakowy, jak i wizualny wynagradza wszystkie trudy. Przekładaniec poleca się na święta i inne rodzinne uroczystości(...)warstwy. II warstwa: Białka ubić na sztywną pianę i (cały czas ubijając) wsypywać kolejno cukier puder, suchy mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Upiec w tej samej tortownicy, co biszkopt. Temperatura i czas pieczenia również ten sam. Gdy ciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy

Domowa Cookierenka Agi
Świąteczny torcik makowy 116

200g mascarpone 200g białej czekolady 1 puszka brzoskwiń Bita śmietana: 400ml śmietany 36% 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru barwnik zielony Dodatkowo: kolorowe perełki cukrowe białe wiórki kokosowe Wykonanie: 1. Ciasto makowe Mak dokładnie wypłukać w wodzie, sparzyć a następnie zmielić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, cały czas miksując dodawać stopniowo zmielony mak, miód, olejek migdałowy oraz(...)tortu Pierwszy blat ciast makowego nasączyć ponczem i posmarować 1/2 masy śmietanowo-czekoladowej, przykryć drugim blatem , nasączyć    i wyłożyć drugą część masy śmietanowo-czekoladowej, przykryć trzecim blatem i nasączyć resztą ponczu. Boki i wierzch tortu obsmarować bitą śmietaną, resztę bitej śmietany połączyć z barwnikiem zielonym, dokładnie wymieszać. Całą powierzchnię i boki tortu obsypać wiórkami kokosowymi. Za pomocą szprycy

Szalona Kuchnia Eweliny
,,Makaroniki'' z płatków owsianych bez pieczenia, mąki i cukru 186

gorącą wodą i odstawić na 15 minut, płatki owsiane zmielić w młynku do kawy lub blenderze na mąkę, następnie zblendować daktyle i połączyć je z płatkami owsianymi, wyrabiając ciasto dodać oleju kokosowego i w razie potrzeby wody, uformować kulę i włożyć na chwilę do zamrażarki, po wyjęciu położyć ją na arkuszu papieru do pieczenia i przykryć drugim, rozwałkować dość grubo

zdrowa vege kuchnia
Słodkie środy - ciasteczka z czereśniami 100

łyżeczki sody oczyszczonej 150 g masła 3/4 szklanki cukru szczypta soli czereśnie wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Na początku mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sól, sodę i cukier. Dodajemy masło i siekamy nożem. Dodajemy jajka i wyrabiamy na gładkie ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i kładziemy na blachę wyłożoną papierem(...)blaszce zachowujemy spore odległości między nimi. Czereśnie myjemy i usuwamy pestki. Ja część wyciągnęłam, a część zostawiłam z pestką i ogonkiem, ciekawie wtedy wyglądają.    Kulki ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi, a następnie w środek każdego ciastka wciskamy czereśnie, lekko spłaszczając kulki. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach, studzimy na kratce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 134

budyniu czekoladowego bez cukru 1 miarka odzywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę.  Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Jeżeli okaże się zbyt gęsta dodać troszkę mleka. Wszystko zależy(...)zaś takie suche. Masę serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać. Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram CAKE i czas 1 godzina i 30 minut.  Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno.  INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier

ClauditteMissCooking