ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:144/337)

piernik z bogatym nadzieniem 158

orzechów do dekoracji Śliwki pokroić na drobno, wymieszać z rodzynkami. Zalać rumem i odstawić (można przygotować kilka dni wcześniej).  Przygotować ciasto: masło, mleko, kakao i cukier umieścić w rondelku i rozpuścić. Wystudzić.  Do chłodnej masy kakaowej wbić jajka, wlać miód i zmiksować. Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika, sodą i proszkiem. Przesiać do masy i krótko zmiksować. Przelać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Puszysty sernik na białkach 166

cukier puder – na wierzch ciasta     *** Przygotowujemy wszystkie składniki na kruche ciasto (masło kroimy w kostkę) i zagniatamy je razem. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta umieszczamy w woreczku foliowym i wkładamy do zamrażalki. Drugą cześć wykładamy na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam foremki o wymiarach 25 x 35 cm) *** *** Białka ubijamy z połową(...)ziemniaczaną. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Masę serową dodajemy do piany z białek i mieszamy delikatnie łyżką *** *** Masę serową wylewamy na kakaowy spód i wyrównujemy powierzchnię *** *** Na masę srową ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki *** *** Pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180’C – bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku na 60 minut przy

Blog z Apetytem
Ciasto bez pieczenia na ciastkach 443

ogarnia mnie czasami totalne ‪#‎ Lenistwo‬ , a ma się ochotę na coś słodkiego to polecam przygotować ‪#‎ ciasto‬ / ‪#‎ deser‬ bez pieczenia, na bazie kakaowych ciasteczek Petit Beurre przekładane pysznym domowym musem jabłkowym , który przygotowałam w zeszłym roku w słoikach. Dodatkowo ciasto zostało posmarowane lukrem, obsypane siekanymi migdałami i czekoladą. Cud, miód, malina, to było bardzo pyszne, gotowe, ekspresowe ciasto, mój tata zajadał

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barbórkowe 172

prawdziwych mężczyzn -  również musiało to mieć odzwierciedlenie w całym cieście.  Składniki: Na ciasto: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 3,5 łyżki mąki  1 kopiasta łyżka kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem kakaowy: 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Dodatkowo: 2 opakowania galaretki agrestowej kakao Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wmieszać. Przelać do formy o wymiarach 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 min w temperaturze 180 st. Krem kakaowy: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Pozostałą

My sweet a life
Wegańskie brownie bez pieczenia, bez cukru 118

Bazą jest kasza jaglana, a słodyczy dodają suszone daktyle i banan. Nie ma w nich ani grama białego cukru. Całość wyszła przyjemnie kakaowa i lekka. Brownie jest dość miękkie i delikatne w konsystencji, jeśli lubicie bardziej zwarte ciasta to polecam dodać więcej mąki kokosowej lub zrezygnować z banana na rzecz nieco większej ilości daktyli. WEGAŃSKIE BROWNIE BEZ PIECZENIA, BEZ CUKRU

HealthyCreations
Ciasto Śniegowiec 43279

Wprawdzie mamy obecnie hiszpański klimat i śniegu nie widać, lecz jednak trwa zima. A jak zima, to musi być ciasto Śniegowiec. Oczywiście ma tylko zimową nazwę, bo zapewniam, że smakuje również latem. Kakaowy biszkopt przełożony pysznym kremem jajeczno-budyniowym przykryty został warstwą niby śniegu – zaparzanej piany cytrynowej. Całość rozpływa się w ustach(...)białka • 1/2 szklanki cukru • sok z 1/2 cytryny • 1/2 czekolady gorzkiej Poncz • 1 szklanka wody przegotowanej • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka spirytusu – opcjonalnie Wykonanie: Biszkopt kakaowy • Ubić białka na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić. • Dodawać po jednym żółtku zmniejszając obroty miksera. • Na koniec dodać przesiane obie mąki z proszkiem

To co kocham
Ciasto Egzotyczna Fantazja 190

części ciasta bazowego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. żółte: ¼ bazy 4 żółtka  2 łyżki mąki pszennej Do ¼ ciasta bazowego dodajemy żółtka i mąkę. Dokładnie mieszamy. różowe: ¼ bazy opakowanie różowego kisielu Do ¼ bazy dodajemy kisiel w proszku. Dokładnie mieszamy. kakaowe: ¼ bazy 1 łyżka mąki 1 łyżka kakao Do ¼ bazy dodajemy łyżkę kakao. Dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Domowe ciasta
Sernik gotowany na miodowym cieście 401

Święta zbliżają się wielkimi krokami i pewnie sporo osób przegląda blogi w poszukiwaniu czegoś fajnego na świąteczny stół. Moja propozycja to ciasto miodowe przełożone gotowaną masą serową. Składniki: Ciasto ( blaszka 24x36cm): 3 i 1/2 szklanki mąki + 2-3 łyżki jeśli się klei podczas wyrabiania 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 3 jajka 3-4 łyżki miodu(...)masła (rozpuścić) 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 budyń waniliowy 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka Na wierzch: polewa kakaowa z żelatyną ( KLIK ) i dowolna posypka Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części , wykładamy jedną część na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy 10-15 minut w 180 st.C. Wyjmujemy i studzimy. Podobnie

Kuchnia domowa Ani
murzynek z galaretką wiśniową 211

jako ciasto bazowe pod przekładane wypieki. W wersji bez dodatków ale za to z przyprawą do piernika możecie je znaleźć tutaj (klik) *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 szklanki mąki 250 g masła lub margaryny 1,5 szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody 4 łyżki kakao 3 łyżeczki cynamonu na przełożenie: 400 g dżemu(...)masło i cukier zagotować mieszając co chwila i ostudzić. Mąkę połączyć z cynamonem,  i sodą, przesiać przez sitko. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i wszystko wymieszać mikserem do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec około 40 minut w 180*C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Marmurkowa babka wielkanocna 313

oprószyć mąką. Wlać 1/3 masy ze skórkami cytrusów, następnie połowę masy kakaowej, resztę masy ze skórką cytrusów i drugą połowę masy kakaowej. Piec 1 godzinę 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Najlepiej po godzinie sprawdzić czy ciasto się nie przypala. Do wyciśniętego soku z cytryny dodawać stopniowo cukier puder i mieszać aż lukier osiągnie gęstą konsystencję. Polać nim babkę

W kuchni wieczorem
Prosty miodownik z masą budyniową 208

Pyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche spody i budyniowo-maślany krem. A na wierzchu polewa kakaowa o karmelowym posmaku. Mniam. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji

Bazując na smaku
Keks mojej mamy 146

Keks to jeno z tych ciast, które moja mama często robi w weekend gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Pamiętam jego smak z dzieciństwa – czekoladowo-waniliowy, słodki i orzechowy. Najbardziej smakuje mi warstwa kakaowa. Spróbujcie koniecznie, przepis jest bardzo prosty. Keks mojej mamy Składniki 2 szklanki mąki 3 jajka 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy ½ kostki masła 2/3 szklanki mleka(...)mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy mikserem aż połączą się dokładnie. Powstałe ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy cukier waniliowy i orzechy, do drugiej kakao. Do wyłożonej papierem podłużnej blaszki wykładamy najpierw warstwę białą, a na nią ciemną- kakaową. Keks mojej mamy Keks mojej mamy Keks mojej mamy Cisto pieczemy

Pyza i Surówka
Ciasto Delicja 195

Ciasto Delicja Składniki: (blacha 36x24) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ( jeżeli chcecie kakaowy spód to zamiast 3 łyżek mąki dajcie kakao) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 0,5 L śmietana  1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe 3 paczki delicji Słoik dżemu jagodowego Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę

W Moim Magicznym Domu
Serowe Ciasto Czekoladowe z Wiśniami Wilgotne Brownie 1431

Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Serowe Ciasto Czekoladowe z Wiśniami Wilgotne Brownie Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g gorzkiej czekolady (użyłam 100g czekolady o zawartości masy kakaowej 64% oraz 100g czekolady o zawartości masy kakaowej 80%) 200g miękkiego masła 180g cukru 3 jajka 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) Masa

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania