ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:242/509)

Polecane przekąski na Sylwestra 103

gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi     Paszteciki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i serem       Empanadas z meksykańskim farszem       Mini pizze na cieście francuskim       T arta z ajvarem, salami, pomidorami i mozzarellą       Odrywane pizze - bułeczki       Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą

Passions hobbies life
Przekąska z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą 145

Łatwa przekąska, szybka do przygotowania na imprezę lub gdy mamy niezapowiedzianych gości. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, ok 10 sztuk pomidorków koktajlowych, 150 g ser mozzarella tartego, łyżka bazylii, łyżka oregano, szczypta soli morskiej i pieprzu, jajko, łyżka mleka Przygotowanie : Ciasto dzielimy na 15 części. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Pomidorki kroimy na 3-4 plasterki

Lena Gotuje
Mielone w cieście 93

roli głównej mięso mielone. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje na zimno, z pieczywem.Składniki 500 g mięsa mielonego 1 op. ciasta francuskiego 1 mała puszka czerwonej fasoli 2 cebule 1 jajko+ 1 jajko do posmarowania wierzchu 2 ząbki czosnku 1 papryczka … Czytaj dalej Mielone w cieście

gotuj ze mną
Ciastka francuskie 247

Warto mieć w domu ciasto francuskie. Można z niego w kilka minut wyczarować pyszne ciastka francuskie z dowolnym nadzieniem. Tym razem proponuję truskawki z cukrem i cynamonem.. cudownie pachną i smakują! Jeśli nie masz owoców wystarczy, że wysmarujesz ciasto dżemem lub marmoladą. Podczas pieczenia ciastka rosną i pięknie się rumienią. Aż miło patrzeć

AniaGotuje.pl
Chałka z kruszonką 203

podług tego, co mi powie. I wierzcie mi, to jest najlepsza kruszonka na świecie i robię jej zawsze więcej. Trzymam w zamrażarce i jak nadchodzi wielka ochota, to zwykłe ciasto francuskie z kruszonką i powidłami robi za najlepszy deser na świecie. Chałka nie jest trudna do zrobienia, potrzebuje trochę cierpliwości i czasu. Ja swoje ciasto zagniotłam i wyrastałam w Tefal

ladykitchen
PRZEKĄSKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO 866

SKŁADNIKI ciasto francuskie 150 g szynki 50 g wątróbki świeże oregano 1 jajko sól pieprz 1 łyżka koniaku ser żółty szczypiorek masło do smażenia Wycinamy w cieście francuskim kształty przekąsek jakie chcemy otrzymać i taki sam kawałek ciasta, tyle, że z wyciętą dziurą kładziemy na wierzchu. smarujemy jajkiem i zapiekamy w piekarniku. Robimy farsz z pokrojonej w kosteczkę szynki, opieczonej

harrisa
Sakiewki z pieczarkami i szpinakiem oraz "Sprzedawca arbuzów" 223

moja pierwsza przygoda (i na pewno nie ostatnia!) z tym greckim cieniutkim ciastem na bazie mąki, wody i nieaktywnych drożdży. Po upieczeniu jest niesamowicie kruche. I podobnie jak ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne. Trzeba jednak pamiętać, by nie dopuścić do jego przesuszenia, bo wtedy zaczyna się rwać lub pękać. Dlatego przygotowanie pakiecików z ciasta filo powinno być dobrze zorganizowane czasowo

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z ciasta francuskiego z boczkiem, serem feta i gruszką w occie 124

danie typu co mamy w lodówce i "pod ręką". Szczególnie polecamy gruszkę w occie. Mama zawsze robiła kilka słoików takiej gruszki do spiżarni. Dla nas pycha. Składniki 300 g ciasta francuskiego 1 duży pomidor malinowy 200 g boczku pieczonego 150 g sera feta 1 gruszka z zalewy octowej szczypiorek 2 jajka żółtko do posmarowania ciasta sól pieprz suszony tymianek

R'n'G Kitchen
Tarta z ciasta francuskiego z czerwoną cebulą i serem mozzarella 98

Składniki 250 g ciasta francuskiego 2 średnie czerwone cebule 1 czerwona papryka 8 pomidorków wiśniowych lub cherry 100 g sera mozzarella 8 gałązek tymianku     Przygotowanie   Ciasto francuskie pokroiłem na kwadraty o długości boków ok. 12 cm. Odcięte kawałki i gotowe kwadraty wstawiłem do lodówki na 30 minut. Schłodzone kwadraty z ciasta ułożyłem na blaszce wyłożonej papierem

R'n'G Kitchen
Francuska tarta jabłkowa 154

Najszybsza i najprostsza tarta z jabłkami na cieście francuskim. Ekspresowy deser :) Składniki: ciasto francuskie 3-4 jabłka 1/3 szklanki cukru łyżeczka cynamonu 1/4 kostki masła Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta wyciąć koło i przełożyć je na blaszkę, podziurkować widelcem. Cukier wymieszać z cynamonem. Połową mieszanki posypać ciasto, zostawiając około 1 cm wolnego

wyzwania kuchenne
Wytrawne ptysie z wędzonym łososiem 168

Wszelkiego rodzaju przekąski z wędzonym łososiem cieszą się zawsze dużym powodzeniem wśród gości, dlatego często je przygotowuję. :-) Standardem jest ciasto francuskie, roladki z tortilli, ale z ptysiami w wytrawnej formie mało kto się spotkał - goście będą zaskoczeni i na pewno zadowoleni z ich smaku. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Nadzienie

Szefowa kuchni
Kurczak nadziewany camembertem i żurawiną 198

Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi naciąć w środku tworząc kieszonkę. Oprószyć solą prowansalską. Serek pokroić w paski. Do kieszonek napchać sera i żurawiny, żurawinę wcisnąć w ser. Ciasto francuskie rozłożyć i przeciąć na dwa równe kawałki, ułożyć na papierze na blaszce do pieczenia z piekarnika. Na środku każdego kawałka ułożyć nafaszerowane piersi. Ciasto z boków ponacinać w paski

Monia miesza i gotuje
Tarta na cieście francuskim, z wędzonym łososiem, mozzarellą i pomidorami 132

kulka mozzarelli 300g pomidorów na gałązce 150g wędzonego łososia w plasterkach 4 jajka 100ml jogurtu bałkańskiego pęczek szczypiorku kilka listków świeżej bazylii pieprz czarny i sól morska świeżo mielone Ciasto francuskie wykładamy w formie do tarty.  Jeśli używamy formy metalowej, najlepiej wysmarować ją wcześniej masłem, w przypadku ceramicznych lub szklanych nie jest to wymagane. Ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem

Kuchenna Kontrrewolucya
Piersi kurczaka w cieście francuskim 200

płat ciasta francuskiego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka olej 1 jajko starty ser Mięso umyć, osuszyć, przyprawić i przesmażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej na średnim ogniu, aby nie przypalić). Ciasto francuskie rozłożyć, przeciąć wzdłuż na 2 części. Następnie każdą z części naciąć na dosyć szerokie paski (pozostawiając górę i dół nie przecięty). Na przygotowane ciasto wyłożyć pierś z kurczaka. Zawinąć

Ugotować
Kremówka----Fondant 422

Ciasto francuskie : • 30 dag mąki • 30 dag masła lub margaryny • 1 jajko i 1 żółtko(...)łyżka octu,  trochę wody zimnej (2 -3 łyżki) Wykonanie: Ciasto robić w chłodnym miejscu. Z mąki, jaj i wody z octem zarobić ciasto jak na pierogi. Zostawić pod przykryciem na godzinę. Rozwałkować, uformować kwadrat, włożyć do środka miękkie, lekko rozwałkowane masło. Ciasto złożyć w kopertę i lekko rozwałkować, tak aby masło nie wyszło na zewnątrz. Podsypać mąką. Ciasto ponownie

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania