ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:714/1038)

Krążki cebulowe – jak przygotować 185

Krążki cebulowe to idealny dodatek do mięs, jako przystawka lub zamiennik chipsów. Bardzo prosty przepis, który wykonasz w niecałe 30 minut. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych produktów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe z jabłkami 44

czasie jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę, wrzucamy do ciasta, mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Przed podaniem racuchy można posypać cukrem pudrem. Podobne przepisy: Racuchy drożdżowe ze śliwkami Racuchy z tartymi jabłkami Racuchy z jabłkami Racuchy z kaszy manny Racuchy pełnoziarniste z jabłkami

Kardamonovy
Paszteciki z pieczarkami i kapustą. 70

  Święta coraz bliżej. Przygotowania idą pełną parą.  Zrobiłam ostatnio paszteciki z mojego ulubionego ciasta. W środku farsz z pieczarek i kapusty kiszonej. Paszteciki z

Agusiowe smakołyki
10 słodkości na jesienną chandrę w listopadzie! 143

 DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI, BUDYNIEM I KRUSZONKĄ! Bo kto nie kocha ciepłego drożdżowego? Sam zapach unoszący się w domu podczas pieczenia bułeczek wprawia Nas w świetny

SMYKWKUCHNI
Pizza z cukinią i szynką parmeńską 94

Na dzisiejszy piątkowy wieczór polecę Ci pizzę na przepysznym mięciutkim cieście z chrupiącym i rumianym spodem. Jako, że mamy sezon na cukinię, a ja wprost uwielbiam

Delicious Place
Placek drożdżowy z jabłkami i kruszonką 135

Placek drożdżowy z jabłkami i kruszonką Składniki: Rozczyn 30 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki 1/2 szklanki ciepłego mleka Ciasto 3 żółtka jaj 75 g cukru 400 g mąki około 1/3 - 1/2 szklanki ciepłego mleka 100 g stopionego masła Kruszonka 100 g mąki 50 g cukru pudru 60 g zimnego masła Dodatkowo 2-3 jabłka garść rodzynek

Smaki Natalii
Chleb żytnio-pszenny ze słonecznikiem na zakwasie żytnim 92

mąki zabieramy 2-3 łyżki i mieszamy z rozczynem, zostawiamy aż zacznie się pienić. W misce miksera umieszczamy rozczyn drożdżowy, przesianą mąkę, sól, słonecznik, olej oraz zakwas chlebowy. Wyrabiamy końcówką hakową miksera, bądź ręcznie, tak aby składniki utworzyły gęste elastyczne ciasto. ( u mnie mikserem trwało to około 10 minut). Miskę z ciastem przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Krylowa Kuchnia
Bułeczki drożdżowe z masą daktylowo-chałwową (bez cukru) 122

Ostatnie dni zajadaliśmy się bułeczkami drożdżowymi z masą daktylowo-chałwową. Drożdżówki upiekłam bez grama cukru, a i tak były nieprzyzwoicie słodkie. Do uczynnienia drożdży w cieście użyłam miodu, a słodycz nadzienia płynie z daktyli. Smak chałwy uzyskałam przez dodatek tahini do masy daktylowej. Po prostu pychota

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy przepis na kulki rafaello w wersji odchudzonej 175

nadaje konsystencji, zaś mleczko kokosowe i wiórki – smaku (w ogóle nie czuć twarożku!). Naprawdę polecam. Zobaczcie również: Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodkie bułeczki drożdżowe – domowy przepis Trudność Początkujący Czas przygotowania 40 min. Całkowity czas 40 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ

A to pestka
Makowiec japoński 159

jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 219

jego wykorzystaniem, znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Cebularze 192

już aż osiem miesięcy niepisania, ale dość tego :) Czas reaktywować bloga więc dziś w menu cebularze czyli bułki drożdżowe z cebulą. Moją wersję wzbogaciłam jeszcze pieczarkami i serem i oto co wyszło. Spróbujecie? Składniki potrzebne do przygotowania cebularzy: na ciasto: 500g maki pszennej, 1 opakowanie drożdży suszonych lub opcjonalnie 25g świeżych drożdży, 1 jajko, łyżeczka cukru, szklanka mleka, 100g masła

Gotuj Się Kto Może
Calzone z kurczakiem BBQ 138

Calzone, potrawa pochodząca z Neapolu, jest niczym innym, jak pierogiem z ciasta pizzowego wypełnionym po brzegi farszem. Tradycyjnie calzone wypełnia się salami, szynką lub warzywami, mozzarellą

Zielona Kuchnia