ciasto drożdżowe - 16067 przepisów (strona:700/1072)

Papatacze drożdżowe z bakaliami 182

Jeśli jesteście łasuchami to ten przepis jest właśnie dla Was!. Drożdżowe ciasteczka napakowane bakaliami i polane białym lukrem...kto ma ochotę? Składniki na ciasto; 50 dag mąki pszennej 5 dag drożdży pół szklanki ciepłego mleka lub śmietany  8 dag margaryny 2 jaja szczypta soli Składniki na nadzienie; bakalie, dowolna mieszanka jaką tylko chcecie, łącznie potrzebujemy ok 40 dag, migdały

Apetyczna babeczka
Bułeczki belgijskie 188

Mąkę przesiać i wymieszać z solą.Drożdże rozpuścić w 1/4 szkl. wody wraz z cukrem; odstawić na 15 minut. Do mąki dodać miksturę drożdżową, mleko i sól. Zacząć wyrabiać, stopniowo, w miarę potrzeby dodając resztę wody. Ciasto wyrabiać około 10 minut. Ma powstać gładkie, miękkie, elastyczne ciasto. Jeśli będzie za suche dodać nieco więcej wody. Miskę natrzeć odrobiną oliwy

Moje domowe kucharzenie
Szybkie rogaliki drożdżowe - prosty przepis 633

ardzo prosty przepis na puszyste, maślane rogaliki drożdżowe. Rogaliki można nadziewać dowolną konfiturą, powidłami, masłem orzechowym, nutellą itp. Czas wyrastania ciasta to tylko 30 minut! Szybkie rogaliki drożd ż owe - prosty przepis PRZEPIS Temperatura pieczenia: 190 o C Czas pieczenia: ok. 20 min. (w zależności od wielkości rogalików)   Składniki 500 g mąki pszennej 3 jajka (2 jajka do ciasta

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chlebek turecki żulik 182

mieszam aż się rozpuszczą i pozostawiam na kuchennym blacie do chwili, aż będzie letnie. Mąkę przesiewam przez sitko. Do mąki dodaję rozczyn drożdżowy lub suche drożdże, mleko z melasą, sól, kawę zbożową i wyrabiam miękkie jednolite ciasto. Zajmuje to około 10-15 minut. Kiedy ciasto zaczyna odchodzić od ścianek misy miksera, dodaję rodzynki i orzechy, a czasem także kandyzowaną skórkę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PUSZYSTA BABKA DROŻDŻOWA ŚWIĄTECZNA + FILMIK 93

Pyszna babka drożdżowa, łatwa w przygotowaniu i smaczna. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :   500 g mąki pszennej, tortowej  200 mleka 2 jajka 1/2 szklanka cukru (szklanka ma pojemność 250 ml ) 50 g świeżych drożdży  2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanka oleju  50 g namoczonych rodzynek 50 g mieszanki keksowej(...)tego 500 g mąki pszennej i ciasto wyrabiamy. Dodajemy rodzynki i mieszankę keksową i wyrabiamy dalej. Teraz nakrywamy je ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce aby wyrosło. Ciasto po wyrośnięciu, dzielimy na dwie porcje i muszą być równe. Formujemy babeczki i wkładamy do formy. Czekamy teraz około 30 minut aż babeczki drożdżowe ponownie wyrosną. Teraz będę je piekła 30 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche rogaliki (ciasto serowe) 209

pieczemy przez 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Upieczone rogale posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł

Blog z Apetytem
Pszenny chleb z suszonymi pomidorami 128

Pszenny chleb z suszonymi pomidorami to pyszne pieczywo o mniej typowym smaku. Jest to prosty smoczy przepis, który nie wymaga wielu umiejętności piekarskich i kucharskich. Chleb

Bardzo Gruby Smok
Rogaliki drożdżowe 146

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne drożdżowe rogaliki w wykonaniu mojej bratowej Ani. :) Są delikatne i bardzo smaczne. Z podanej porcji wychodzi około 32 szt. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki drożdżowe Czas przygotowania 1 godz 30 min Czas gotowania 30 min Porcje 32 Składniki ¾ kostki drożdży (75 g) 4 szklanki mąki (około) 4 łyżki cukru ½ szklanki mleka 1 kostka masła(...)wyrośnięcia. Masło rozpuszczamy Mąkę, rozczyn, jajka i masło mieszamy i dokładnie wyrabiamy. Mąkę dosypujemy w miarę potrzeby. Ciasto nie może być ani za rzadkie ani zbyt gęste (rogaliki nie będą tak puszyste). Odstawiamy w ciepłe miejsce na min. pół godziny. Kiedy ciasto wyrośnie odrywamy kawałek, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy koło. Dzielimy na trójkąty, na każdym trójkącie kładziemy łyżeczkę dżemu

To co lubię - gotuję i polecam
FIT TORTILLA 197

kurczaka mix sałat płatki drożdżowe (Dukatki) oliwa z oliwek (Dukatki) ulubione przyprawy Przygotowanie: Najpierw przygotuj farsz. Użyj dowolnych składników. Ja rozgrzałam oliwę i podsmażyłam pokrojone w cienkie słupki warzywa z piersią z kurczaka wcześniej zamarynowaną w przyprawach. Kolejno dusiłam do miękkości.  Następnie przygotuj placek. W misce wymieszaj łyżką mąkę, wodę i sól. Następnie formuj ciasto w dłoni, do momentu(...)gotowej tortilli ułożyłam garść różnych sałat, dodałam farsz warzywno-mięsny, posypałam płatkami drożdżowymi i polałam odrobiną ketchupu.  ⇾ Tortilla szybko wysycha, dlatego od razu trzeba zawijać w nią wybrane składniki.  ⇾  Jeżeli nie lubisz aż tak bardzo chrupiącego placka (dla mnie to zdecydowany plus) dodaj do ciasta trochę oleju, wówczas jej struktura nieco zmięknie.  ⇾  Mąkę orkiszową możesz

Zdrowie na języku :P
Irlandzki chleb sodowy. 205

niezwykle prosty w przygotowaniu. Jego ogromnym  atutem jest szybkość wypieku. Nie trzeba bowiem czekać aż ciasto wyrośnie. Poza tym według przepisu wyrabiać należy tylko tyle, aby połączyć składniki. Dodatek sody sprawia, że chleb różni się w smaku od znanych nam wypieków drożdżowych czy na zakwasie. W tej kwestii jestem chyba tradycjonalistką :) Niemniej jednak cieszę się, że zdecydowałam się przygotować

zadanie-gotowanie
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 148

Rogaliki drożdżowe wersja II, tym razem z czekoladą, ale jeśli wolicie możecie zrobić je również z dżemem. Są pyszne i nawet na drugi dzień (jeśli jeszcze zostaną utrzymują świeżość). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki drożdżowe z czekoladą Czas przygotowania 2 godz Czas gotowania 20 min Łączny czas 2 godz 30 min Składniki 500 g mąki 3 jajka 1 szklanka mleka(...)ubitych białek. Całość dokładnie wyrabiamy przez kilka minut mikserem lub ręcznie, a pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. Oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy na okrąg grubości 0,5 cm i dzielimy na trójkąty. Na każdym z nich układamy dwie kostki czekolady lub łyżkę powideł i zawijamy rogaliki. Układamy na blasze wyłożonej papierem

To co lubię - gotuję i polecam
Placek po węgiersku 306

Placek po węgiersku w niektórych regionach zwany również plackiem po zbójnicku, lub plackiem zbójnickim to tak naprawdę placek ziemniaczany podany z gęstym gulaszem i gęstą kwaśną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb brioche. Chleb jajeczny. 170

tostów i do samodzielnego jedzenia. Ten chleb domowej roboty to raj po wyciągnięciu z piekarnika. Pyszny chlebek ma słodko – maślany smak. Jest to po części chleb , a po części ciasto. To chleb wzbogacony mlekiem , masłem i jajkami , ten chleb ma niesamowicie bogaty smak i przewiewną konsystencję. Jajka do niedawna sądzono, że jajka są niezbyt zdrowe i nie powinno się(...)foliowy. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod. Składniki jakie będą nam potrzebne: Zaczyn drożdżowy: – ¼ szklanki brązowego cukru – 1 łyżka sypkich drożdży – 1 szklanka mleka – 1 szklanka mąki chlebowej Ciasto na chleb: – ½ szklanki cukru pudru – 1 łyżka soli – 8 jajek – 4 łyżki masła w temperaturze pokojowej

Zdrowy Styl Joanny
Ziemniaczane bułeczki na drożdżach. 187

Ziemniaczane bułeczki na drożdżach. Edyta Guhl. Witajcie Kochani w ten śnieżny, zimowy ranek. Trzymam się dzielnie, nie podjadam słodyczy, chociaż koleżanki blogerki kuszą pysznymi ciastami np

dolcevitainmykitchen
Babka marchewkowa 146

gdyby tak zamiast klasycznej piaskowej, czy drożdżowej upiec babkę marchewkową? Ciężką, wilgotną, pachnącą cynamonem, a do tego pełną orzechów, rodzynek i suszonej żurawiny?  U nas ten pomysł sprawdził się rewelacyjnie, spróbujcie i Wy i koniecznie dajcie znać czy Wam posmakowała. Składniki: 2 szklanki startej na dużych oczkach tartki marchewki (u mnie to 5 marchewek średniej wielkości) 5 jajek(...)dodajemy olej i mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem i dokładnie mieszamy. Dodajemy marchewkę i bakalie, mieszamy. Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto.  Pieczemy ok 50 minut w 170 st. C do tzw. suchego patyczka.       A gdybyście potrzebowali dobrej jakości drabiny aluminiowej, nie ważne czy to na użytek domowy

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania