ciasto drożdżowe - 16066 przepisów (strona:307/1072)

Pączki i faworki karnawałowe – najlepsze przepisy na tłusty czwartek! 93

puszyste pączki, kruche i delikatne faworki oraz rozpływające się w ustach oponki.       Pączki ziemniaczane Przepis tutaj (KLIK) Ciekawy przepis na pyszne, puchate i delikatne pączki. Do ciasta dodajemy ugotowane ziemniaki, które są w smaku w ogóle nie wyczuwalne, ale dzięki nim pączki długo zachowują świeżość. Polecam!   Domowe pączki jak u babci Przepis tutaj (KLIK) Tradycyjny przepis(...)przyda się na tłustoczwartkowe szaleństwo. Puszyste, mięciutkie i niebiańsko pyszne pączusie z konfiturą i polewą czekoladową. Palce lizać!   Pączki jogurtowe Przepis tutaj (KLIK) Lekkie i puszyste pączki z ciasta drożdżowego, do którego zamiast mleka dodajemy jogurt naturalny. Ciasto jest dzięki temu delikatne i mięciutkie a pączki wychodzą przepyszne.   Pączki serowe w 5 minut! Przepis tutaj (KLIK) Puszyste, wilgotne

Blog z Apetytem
BUŁKI PSZENNE IDEALNE DO HOT DOGÓW 151

minut, aby zaczyn wyrósł. Po tym czasie do miski wsypać mąkę, sól, wlać pozostałe mleko i rozpuszczone masło, wbić całe jajko. Ciasto na bułki wyrobić przy pomocy robota z hakiem do ciasta drożdżowego. Miskę znów zakryć ścierką i odstawić, aby ciasto wyrosło i podwoiło swoją objętość na około 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić

Zrób to smacznie
Najlepsze ciasto marchewkowe! 92

zdecydowanie najlepsze, najbardziej wilgotne i puszyste ciasto marchewkowe jakie kiedykolwiek robiłam. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia a efekt jest fantastyczny. Górę ciasta możesz przyozdobić świeżymi figami lub orzechami włoskimi, w obu wersjach będzie super! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep(...)drożdżówki z serem i rabarbarem –  brioszki –  ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką –  drożdżowe ze śliwkami i kruszonką –  racuchy drożdżowe –  drożdżówki z truskawkami –  drożdżowe topielec –  mini pączki serowe –  blok czekoladowy –  Drożdżowy wieniec pizzowy –  Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem CIASTO MARCHEWKOWE Przygotowanie : 2 h 30 minut Składniki ciasto: 300 g startej marchewki

nietylkopasta.pl
Cukinia w curry cieście 79

Cukinia w curry cieście   Cukinia w curry cieście, przepis na cukinię smażoną na patelni. Cukinia w pikantnym cieście naleśnikowymi to szybkie i łatwe danie. Przepisy na cukinię można mnożyć. Była już cukinia z grilla, cukinia w sosie pomidorowym, cukinia faszerowana, ”gołąbki” z cukinii i kilka innych. Cukinia w curry cieście to stary przepis ( u mnie(...)pierwszy. Pikantne ciasto naleśnikowe ( ciasto bez proszku do pieczenia) i delikatna cukinia, zestaw idealny. Jak zrobić cukinię w cieście? Jak zrobić cukinie na patelni? Cukinia w cieście Przepisy na cukinie w cieście to prosty przepis i można go przygotować na wiele sposobów. Cukinia w cieście piwnym, cukinia w cieście serowym, cukinia w cieście drożdżowym i kilka innych. Można przygotować cukinię

Dieta moja pasja
DOMOWE BUŁKI ŚNIADANIOWE 96

Domowe bułki śniadaniowe to pyszne pieczywo idealne na śniadanie czy kolację. Tak naprawdę nie ma z nimi dużo pracy, a ciasto pozostawione w ciepłym miejscu rośnie błyskawicznie. Jestem zdania, że domowe najlepsze , dlatego też piekę sama bułki lub chleb, kiedy tylko mam na to czas. Najbardziej uwielbiam jeść bułki jeszcze letnie posmarowane masłem, z wędliną, pomidorem i ogórkiem(...)około 10 minut, aby zaczyn wyrósł. Po tym czasie do miski wsypać mąkę, sól, wlać pozostałe 200 ml mleka i rozpuszczone masło. Ciasto na bułki wyrobić przy pomocy robota z hakiem do ciasta drożdżowego. Miskę znów zakryć ścierką i odstawić, aby ciasto wyrosło i podwoiło swoją objętość (postawiłam je na parapecie, gdzie świeciło słońce, ciasto było gotowe

Zrób to smacznie
Chleb czekoladowy metodą Yudane 103

Kwietniowa Piekarnia Amber i tym razem trochę inny chleb niż zwykle. Czekoladowy ale jeśli cukru nie dacie to będzie deserowy. Chleb metodą Yudane tutaj może być

Moje Małe Czarowanie
Makowiec zawijany 120

Druga połowa listopada to czas kiedy powoli zaczynam myśleć o zbliżających się świętach Bożego Narodzenia. Już zaczynam robić listę prezentów i planuję świąteczne wypieki. W ten

Fascynacje Ani
Dukkah uniwersalna mieszanka przypraw 98

czego może być użyta Dukkah: świetnie sprawdza się jako posypka do kanapek (z awokado zwłaszcza) lub do owsianki, czy muesli idealna do podkręcania bułki tartej czy dowolnych panierek do ciast drożdżowych jako kop dla kruszonki lub dla samego ciasta do dowolnych chlebów i bułek do posypywania sałatek i surówek wymieszana z oliwą robi cudowny dressing do sałaty wymieszana z jogurtem

ladykitchen
Chleb orkiszowo - gryczany / Spelt and Buckwheat Bread 128

chleb orkiszowo - gryczany, przygotowanie: Drożdże wymieszać z wodą i cukrem, odstawić do spienienia na kilka minut. Połączyć z mąką orkiszową, gryczaną i solą. Zagniatać za pomocą mieszadeł do ciasta drożdżowego około 10 minut, pod koniec dodając olej (ciasto na początku będzie się mocno lepić, po dłuższym zagniataniu straci lepkość). Jeśli ciasto mocno się klei, podsypać mąką orkiszową. Zagnieść w bochenek

Lekcje w kuchni
Rustykalny chlebek z masłem czosnkowo ziołowym 132

https:\/\/prostepesto.pl\/rustykalny-chlebek-z-maslem-czosnkowo-ziolowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f4b8aaf04998","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Ciasto wy\u0142\u00f3\u017c na blacie kuchennym, delikatnie opr\u00f3szonym m\u0105k\u0105. Rozwa\u0142kuj na du\u017cy prostok\u0105t. Posmaruj do przygotowanym wcze\u015bniej mas\u0142em czosnkowo - zio\u0142owym.","text":"Ciasto wy\u0142\u00f3\u017c na blacie kuchennym, delikatnie opr\u00f3szonym m\u0105k\u0105. Rozwa\u0142kuj(...)CIASTO DROŻDŻOWE Przygotuj drożdżowy rozczyn: do miseczki wsyp pokruszone w dłoniach drożdże, połowę mleka potrzebnego do przepisu, cukier oraz 1 łyżkę mąki pszennej. Wymieszaj i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiej przez sito do misy. Dodaj oliwę, sól, ciepłą wodę, pozostałą część ciepłego mleka oraz aktywny drożdżowy rozczyn. Wszystkie składniki intensywnie wymieszaj i zagnieć. Ciasto wyłóż

ProstePesto.pl
Placuszki sodowe na kefirze 207

mąki pszennej olej do smażenia Kefir, mleko, cukier, sól, sodę i ekstrakt waniliowy wymieszać w większej misce. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Mamy otrzymać ciasto o konsystencji luźnego ciasta drożdżowego. Na patelni rozgrzać olej (ok 3mm), nakładać ciasto i dwiema łyżkami formować okrągły placuszek o grubości ok 1 cm. Smażyć na średnim ogniu po ok 2 minuty z obu stron

Smakołyki Asi
BUŁKI PSZENNO - ORKISZOWE 115

odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do dzieży miksera przesiewamy pozostałą mąkę pszenną i mąkę orkiszową. Dodajemy sól, wyrośnięty rozczyn i żółtka.  Wyrabiamy przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych, tzw. haka, przez około 10 minut, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek, będzie elastyczne, lśniące i gładkie.  Oprószonymi mąką dłońmi zagarniamy ciasto pod spód formując kulę. Przykrywamy folią spożywczą

cool and minty
Pizza bianca z białym sosem 150

upieczeniu jest aromatyczny, gęsty, ale delikatny i doskonale współgra z innymi dodatkami. Pizza, którą widzicie na zdjęciach, została upieczona z dojrzewającego ciasta, można jednak upiec ją również na tradycyjnym drożdżowym cieście, a jego grubość dostosować do własnych upodobań.   Pizza bianca z białym sosem  Składniki:  ciasto na pizzę   albo ciasto dojrzewające w lodówce (na 1 pizzę): 100ml

Obiad gotowy
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych 157

dość dużo, ale na tę ilość ciasta w sam raz. Kapusty kiszonej nie gotuję do żadnego farszu, odciskam tylko nadmiar soku. Nie powinna być zbyt kwaśna. Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych Ciasto 1kg mąki orkiszowej jasnej, 45g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 50g masła, 350g ciepłej wody, 200g dyni startej na tarce

Leśny Zakątek
CHLEB NA DROŻDŻACH Z ORZECHAMI i SEREM 165

wyrośnięcia. Do dużej miski przesiewamy pozostałą mąkę. Dodajemy sól, wyrośnięty rozczyn i pozostałą wodę (można nią przepłukać miseczkę po zaczynie). Dosypujemy posiekane orzechy i starty ser. Mieszamy końcówka do ciast drożdżowych, tzw. hakiem, przez około 10 minut, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek dzieży, będzie gładkie i lśniące.  Na 1 minutę przed końcem wyrabiania d osypujemy posiekane orzechy

cool and minty