ciasto do pizzy - 4861 przepisów (strona:186/325)

Domowa ciabatta z podgrzybkami 137

Ciabatty które można zrobić samemu i nie opcji żeby  nie wyszły. Zaczyn zarabiamy wieczorem, ciasto robimy rano i mamy pyszne włoskie chlebki. Moje ciabatty zrobiłam

wesoła kuchnia
Zakręcone jagodzianki 180

bułeczki z truskawkami, są również pyszne, gdyż bułeczki przygotowane na bazie tego przepisu, zawsze są bardzo smaczne. Jagodziankom nadałam jedynie zakręcony kształt, podobnie jak robię drożdżowe cebularze, czy też pizza rolls. Gorące, pachnące  zakręcone jagodzianki z  kruszonką i lukrem są idealne  do kawy, do zabrania na piknik, albo na śniadanie z zimnym mlekiem do popicia. Podczas pieczenia drożdżówek po całym(...)wyrośnięcia na 30 min w ciepłe miejsce, objętość ciasta powinna się podwoić. Ciasto znów zagniatamy, formujemy prostokąt na którym kładziemy jagody, posypujemy je cukrem. Zwijamy formując wałek i dzielimy na 8 kawałków. Roladki delikatnie rozpłaszczamy i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Podobnie przygotowuję : Pizza roladki ( pizza rolls ) Składniki na kruszonkę wkładamy do miski i rozcieramy palcami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIZZA Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM 172

pizzę? Mało kto chyba nie lubi, co? Moi synowie ja uwielbiają i jedli by przy każdej okazji. Taka przyrządzona w domu smakuje im najbardziej, co mnie zresztą bardzo cieszy i dlatego często pojawia się na naszym stole. Z dodatkiem brokuła bardzo zdziwiła moich synów, ale została pochłonięta w kilka chwil z pytaniem kiedy zrobię kolejną :) Znaczy - dobra była :) Składniki: ciasto(...)gyrosa , obsmażamy na rumiano. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. *Na gotowe rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy sos,posypujemy starkowanym żółtym serem, układamy plastry mozzarelli, kawałki kurczaka, wkładamy do piekarnika na ok 8 minut. W tym czasie w garnku z posolona wodą gotujemy al dente różyczki brokuła. Studzimy. Po 8 minutach wyjmujemy pizze, układamy różyczki brokuła, piórka cebuli i połówki pomidorków. Zapiekamy jeszcze

Z Majeczką w kuchni
OWOCOWA PIZZA Z KASZTANOWĄ KRUSZONKĄ 142

więc z pewnością każdy znajdzie jakiś owoc dla siebie. Pizza nie jest słodka, więc spokojnie mogą sięgnąć po nią osoby na diecie lub dbające o linię. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, ale i nie tylko 😉  Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki z brązowego ryżu Radix(...)czasie, ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy kształt koło o średnicy około 30 cm. Nadzienie: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Mango obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i również kroimy w kostkę. Orzechy włoskie drobno siekamy. Czekoladę gorzką kroimy w drobną kostkę. Na przygotowany spód pizzy wykładamy kawałki jabłka oraz mango

Kuchnia MagdaLeny
Pizza domowa z salami 100

wyrabiam elastyczne ciasto. Przykrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość. Kiedy jest już gotowe, wykładam je na blaszkę i układam na nim: pokrojone pomidory z puszki, salami, pokrojoną w piórka cebulę, pieczarki, kukurydzę, oliwki. Posypuję przyprawami. Czekam jeszcze ok. 10 minut, a następnie umieszczam pizzę w piekarniku rozgrzanym do ok. 175 'C i piekę przez

Wielopokoleniowo
Naleśniki o smaku pizzy 303

Naleśniki o smaku pizzy Bardzo smaczne naleśniki faszerowane kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowym oraz zapiekane z żółtym serem to ciekawy pomysł na obiad lub kolację. Polecam!     Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 2 łyżki świeżych lub suszonych ziół: oregano, bazylia + olej(...)czosnkowy PRZEPIS TUTAJ     *** Składniki na ciasto dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa *** *** Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany olej wlewamy około 3-4 łyżki ciasta rozprowadzając je (najlepiej za pomocą łyżki) po całej powierzchni patelni. Smażymy do mocnego zrumienienia *** *** Naleśnika przewracamy na drugą stronę i również smażymy do zrumienienia *** *** Mięso z kurczaka kroimy w drobną kostkę

Blog z Apetytem
Pizza margherita 240

mozzarelli i zieleń bazylii miały symbolizować narodowe barwy. Królowej bardzo zasmakowała pizza. Od tej chwili pizza z mozzarellą i pomidorami nazywa się MARGHERITA” Do miseczki z solą wlać trochę ciepłej wody. a) Gdy mamy suche drożdże należy wymieszać je z cukrem i mąką, wyrabiając ciasto wlewać ciepłą wodę, mocno wyrabiać, następnie wlać rozpuszczoną sól. Dokładnie wyrobić. b) Gdy mamy drożdże(...)odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Wlać zaczyn do mąki i mocno wyrabiać, dodać wodę z rozpuszczoną solą i dalej wyrabiać. Wyrobione ciasto ma być elastyczne. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części, oprószyć mąką i odstawić, przykryte ściereczką, na dwie godziny do wyrośnięcia. Każdą część rozciągnąć dłońmi lub rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek

królestwo garów
Placek z boczkiem i białą kiełbasą 124

Propozycja na kolację we dwoje lub domówkę. To coś na wzór pizzy, ale z ukrytymi kiełbaskami w bokach, dzięki czemu jest pewność, że zostaną zjedzone. Ponieważ nie da się przejść obok nich obojętnie :) Potrzebujemy: Ciasto: 180 ml ciepłej wody 1 opakowanie suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek czarny sezam

MamaOskarka
IMPREZOWE PIZZERINKI 7413

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki: opakowanie spodu do pizzy (400 g), po kawałku papryki zielonej, czerwonej i żółtej, duża garść tartego sera żółtego, kilka plastrów wędliny, ketchup, oregano, słodka papryka. Przygotowanie: Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam kółka - i tak do wykorzystania całego. Paprykę kroję

JejKuchnia
Kopytka leniwe 125

się zbyt mocno dodajemy jeszcze trochę mąki, ale nie za dużo. Blat lub stolnicę oprószamy mąką, nabieramy porcję ciasta i formujemy wałek, spłaszczamy go lekko i tniemy na kształt rombów. Układamy na oprószonej mąką desce/stolnicy. Ja do cięcia użyłam noża do pizzy z pofalowanym rantem, a wzorek odcisnęłam foremką do ciastek, ale można też nie robić go wcale lub użyć

Kolorowy Przepisownik
Pizza inaczej 186

też i siły. Niedawno robiłam małe przyjęcie w domu i to właśnie na nie przygotowałam zawijasy o smaku pizzy. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (około 275 gr) 2 łyżeczki ziół prowansalskich 8 łyżek sosu pomidorowego 8 łyżek sera żółtego (dowolny gatunek

mecooks
Pizza do odrywania 278

Bardzo podzielny pomysł na pizzę. Za każdym kolejnym oderwaniem trafiamy na inny smak - z serem, z pieczarkami czy wędliną. Takie bułeczki idealnie smakują maczane w czosnkowym sosie. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju 20 g świeżych drożdży 1 szklanka wody Dodatkowo:  Keczup do smarowania 150 g pieczarek

VioletoweKucharzenie
CALZONE - czyli pizza pieróg 183

Danie z kuchni włoskiej, podobny smak do pizzy, ale w innej formie, równie smaczne. Możemy robić z różnymi farszami, według naszych upodobań. Moje calzone podałam z sosem czosnkowym kieleckim . SKŁADNIKI Ciasto: 2 ½ szkl. mąki pszennej Młynomag , ½ szkl. mąki graham Młynomag , 20 g świeżych drożdży, 250 ml ciepłego mleka, 1/3 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oliwy z oliwek

słodki bratek
Pikantne ciasteczka z ciecierzycy 115

twardego sera (Parmezan, Grana Padano, Bursztyn) 1 łyżeczka ziół do pizzy 1 łyżeczka kminku szczypta ziół do pizzy szczypta chili 1/2 łyżeczki soli W malakserze zmielić ciecierzycę prawie na mus, potem dodać przyprawy, olej i starty ser i sól. Z ciasta robić kulki wielkości małego orzecha włoskiego, kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, spłaszczać i układać w niewielkich

Czerwień i błękit
Rogaliki drożdżowe z budyniem 17403

godziny). Przygotować 2 - 3 płaskie blachy - wyłożyć papierem do pieczenia (można pominąć, jeśli forma jest nieprzywieralna). Wyrośnięcie ciasto krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt o bokach około 18 x 35 cm. Kółkiem do krojenia pizzy lub ostrym nożem wycinać naprzemiennie trójkąty o krótkiej podstawie i długich bokach. U podstawy każdego trójkąta nakładać 1 łyżeczkę

Pelusiowa Kuchnia