Tak się złożyło, że dokładnie tydzień temu miałam urodziny. Tym razem zupełnie nie zgrały się ze wszystkimi innymi planami, jakie mamy: w jeden weekend ja
Pożeraczka, czyli raz adobrzeceliakia nie musi dawać objawów - stąd też część ludzi może nawet nie wiedzieć, że choruje Alergię - wg statystyk może dotyczyć ok. 0,1-0,5% populacji. Najczęściej występuje u dzieci i (zazwyczaj) ustępuje między 3 a 5 rokiem życia. Nieceliakalną nadwrażliwość na gluten (NCGS) - trudna do zdiagnozowania, dlatego ciężko o precyzyjne statystyki występowania. Mówi się, że może dotyczyć(...)jakiego stopnia poszybuje nam cukier we krwi, to dość złożony mechanizm, zależny od wielu składowych (naszej gospodarki węglowodanowej, dojrzałości produktu, czasu gotowania, stopnia przetworzenia). Ponadto pomiary są wykonywane dla pojedynczych artykułów żywnościowych, nie uwzględniają natomiast zmian zachodzących w czasie spożywania z innymi składnikami. Przykładowo jeśli zjemy coś o wysokim ładunku glikemicznym, ale w towarzystwie tłuszczu, białka czy błonnika rozpuszczalnego - skok
Powiedz dietom nieHrabala. Nie mam ulubionej książki, co najwyżej mogłabym się zmieścić w TOP 5, choć jeśli wyznacznikiem miałaby być ilość razy, jaką przeczytałam daną książkę, to zdecydowanie byłyby to Dzieci z Bullerbyn. Pytanie 4. Codziennie dokonujemy wyborów. Zmagamy się z czasem, z rzeczywistością, a nawet ze sobą. Upieramy się i walczymy. Umiesz sobie odpuszczać? Nie łatwo mi odpowiedzieć, bo tak naprawdę(...)wymienić, opowiem więc zaledwie o kilku. Przede wszystkim rozmowy i czas spędzany z moim Synkiem. Wiem, że czas wolny dla wielu osób oznacza zwolnienie z rodzicielskich obowiązków, ze mną jest jednak inaczej. Przepadam za chwilami, które mamy tylko dla siebie, za naszymi poważnymi i bardzo niepoważnymi rozmowami. Odkąd odkryłam pewien sklep ze starociami, uciekam do niego w każdej wolnej chwili
KUCHARNIAzapłaciliśmy m. in. za czas trwania imprezy. Te dodatkowe 40 minut grzania dań w piecu konwekcyjnym, to dla szefa kuchni tragedia . Dania się wysuszają, z de volaille wycieka masło. Na parowanie nie mogę przełączyć, ponieważ panierka na kotletach zacznie odchodzić. Dla mnie wydanie gorącego obiadu zawsze jest największym stresem. Zastanawiam się czasami, ilu gości na dużych imprezach zastanowiło(...)znaleźć się w jadłospisie dania z dziczyzny. Z weselami to jest tak, jak piszę na swoim blogu . Do każdego podchodzę indywidualnie . Dla mnie najważniejszy jest klient i jego zadowolenie ( oczywiście oprócz pieniędzy, które zarabiam). Jeszcze jedna jest dla mnie bardzo ważna sprawa, nawet czasami ważniejsza od tych pieniędzy. To, kiedy klient przyjdzie do kuchni i cała załoga usłyszy - dziękuję było
Kulinarny karnet Christopheraźródło: KINO I KUCHNIA *** Dokładnie 30 dni temu obejrzałam pierwszy film z kuchnią w tle w ramach tego szalonego projektu. Dlaczego szalonego? Postawiłam sobie cel - obejrzeć
W kuchni Karmel-itki