ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:183/1509)

Pierniczki alpejskie – sprawdzony przepis na miękkie pierniczki 297

polewą czekoladową . Dzięki temu pierniczki zyskają na smaku i będą dłużej puszyste i mięciutkie. Sprawdź też inne przepisy na świąteczne wypieki : Norweskie bułeczki cynamonowe Drożdżówki z makiem Świąteczne ciasto czekoladowe ze śliwkami Drukuj Pierniczki alpejskie #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm(...)mąki i delikatnie wymieszaj. Dodaj miód i również wymieszaj. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Ciasto będzie dość rzadkie. Przykryj miskę z ciastem folią spożywczą i wstaw na 24 godziny do lodówki. Dzięki temu ciasto zgęstnieje. Dzień pieczenia Dużą łyżką oddziel część ciasta i uformuj z niego placek na podsypanej mąką stolnicy. Rozwałkuj na grubość ok. 5 mm (grubsze

Na-talerzu.pl
Świąteczna Wuzetka, mocno czekoladowa 138

Jest wiele tradycyjnych wypieków na Święto Trzech Króli. U nas tradycją jest pieczenie ciast czekoladowych, głównie z myślą o moich synach, bo dla nich ciasto bez czekolady się nie liczy. W tym roku zdecydowałam się na wuzetkę. Wyszła naprawdę mocno czekoladowa bo przez pomyłkę do polewy użyłam wyłącznie gorzkiej czekolady i to o zaw. kakao 70%. Chłopcy wreszcie czuli się

Wiem co jem
Czym zastąpić jajka w wypiekach? 102

reakcja, w wyniku której powstaje dwutlenek węgla nadający ciastu puszystość. Ocet można zastąpić sokiem z cytryny. Banan Szklanka zmiksowanych (lub rozgniecionych) bananów, czyli ok. 56g, zastąpi 1 jajko. Banan świetnie sprawdzi się przy pieczeniu ciast. Co prawda może być wyczuwalny jego smak, ale czasami będzie to sporą zaletą - np. w cieście czekoladowym. Siemię lniane Łyżka zmielonego siemienia lnianego wymieszana(...)się w wypiekach. Masło orzechowe 3 łyżki masła zastąpią 1 jajko. Świetnie sprawdzi się w wypiekach. Awokado Awokado zastąpi 1 jajko. Świetnie sprawdzi się przy pieczeniu ciast i ciasteczek, szczególnie o smaku czekoladowym

Z notatnika dietetyka
Murzynek z nutą piernikową 204

odpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis na murzynka z nutą piernikową. Wspaniałe czekoladowe ciasto, delikatne i lekko wilgotne. Wzięłam go z  TEJ strony. Naprawdę polecam  :-) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 125 g masła lub margaryny 3 jajka 1 – 1,5 szklanki cukru

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z ciepłymi lodami – kakaowe 55

cukier ładnie się rozpuści, dodajemy po 1 żółtku (za każdym razem miksujemy przez chwilę). Wlewamy olej oraz wodę/rum. Na koniec dodajemy mąkę zmieszaną z kakao, mieszamy szpatułką. Przygotowane ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (24x24cm lub nieco mniejszą). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 13-15 minut. Studzimy. Masa: 125 ml śmietanki podgrzewamy(...)się stanie, ponownie podgrzewamy żelatynę na najmniejszej mocy palnika i całą od razu łączymy z resztą masy). Składanie ciasta: Na przestudzonym biszkopcie rozkładamy mini ciepłe lody (u mnie w wersji z mleczną i gorzką czekoladą). Zalewamy je przygotowaną masą czekoladową. Odstawiamy do schłodzenia. Polewa: Żelatynę zalewamy 2-3 łyżkami zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. W rondelku roztapiamy na małym

Smaki Na Talerzu
Śliwki w czekoladzie 154

jest skierowana do wielbicieli mocno czekoladowych wypieków i ze względu na dodatek dość sporej ilości alkoholu, dla osób pełnoletnich :) Śliwki moczone w alkoholu i zanurzone w gorzkiej czekoladzie z ciastem czekoladowym daje istne wybuchowe połączenie ;) W kolejce do zrobienia czekają pierniczki ;) Do poczytania w następnym wpisie :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 40 - 50 minut(...)wymieszane ciasto . Pieczemy ok. 40 - 50 minut w temp. 180 C ( czas pieczenia zależy od piekarnika) Ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Nasączamy spód ciasta pozostawionym alkoholem ze śliwek. Na to wykładamy połowę  kremu czekoladowego, drugi blat biszkoptu , poncz i resztę kremu. Na kremie układamy śliwki zamoczone w polewie czekoladowej. Całość dekorujemy polewą i wkładamy do lodówki by stężało

Różne smaki w kuchni
Bezowiec z wiśniami 196

bezą) Bezowiec z wiśniami to pyszne czekoladowe ciasto z wiśniami i bezą . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij(...)pieką, a wierzch wygląda przy tym trochę ciekawiej. Ciasto z wiśniami i bezą na wierzchu to świetne ciasto na święta, urodziny, imieniny i inne okazje. To całoroczny wypiek, który zawsze się udaje i smakuje gościom. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne ciasta z wiśniami :) Bezowiec z wiśniami (ciasto z wiśniami i bezą), składniki: na blaszkę o wymiarach

Lekcje w kuchni
Ciasto czekoladowe 122

Ciasto czekoladowe powstało zupełnie przez przypadek. Dość pózno. I dość szybko. Polecam to ciasto. Znika z prędkością światła! Wykorzystałam ciasto...gotowe.W proszku.  Dodałam tylko jaja, wodę i... Do dekoracji kokos, polewę czekoladową oraz powidła śliwkowe do piernika od KULINARNEJ MANIUSI  Pod linkiem macie przepis na to cudo ! do zrobienia polewy wykorzystałam kakao naturalne od  SKWORCU Polewa jest

Z Kuchni Do Kuchni
Brownie ze śliwkami 106

brownie ze śliwkami smażonymi na maśle z cukrem trzcinowym, likierem Amaretto oraz cynamonem. Śliwki przygotowane w ten sposób są fantastycznie aromatyczne i niezwykle smaczne. Idealnie pasują do brownie, czyli ciasta czekoladowego podkreślając jego smak. Nuta cynamonu jest dopełnieniem całej kompozycji. Smażone śliwki można wykorzystać do naleśników, można również zmiksować je w blenderze, a powstałym sosem polać lody lub inny przysmak(...)rozpuszczenia się składników. Żółtka utrzeć z pozostałą częścią cukru na jasną masę. Utarte żółtka łączymy z masą czekoladową, a następnie, delikatnie mieszamy z białkami. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę czekoladową, a na nią karmelizowane śliwki. Ciasto pieczemy przez 35 - 40 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Po upieczeniu studzimy 10 minut w formie, po przestudzeniu

SprawdzonaKuchnia.pl
Sękate - czekoladowe ciasto z pijaną wiśnią 195

Dziś bardzo proste, bardzo pyszne i bardzo szybkie ciasto. Idealne gdy zaskoczą Was niezapowiedziani goście. Czekoladowe, puszyste, a do tego z jabłkami, bakaliami i pijaną wiśnią z nalewki (oczywiście możecie je pominąć jeśli nie macie w swoich zapasach, lub ciasto będą jadły maluchy albo użyć wiśni z kompotu)   Składniki: 4 szkl. mąki 4 jaja 1 1/2 szkl. oleju

Cynamonowe szczęście
Poprawiające nastrój ciastka na patyku, czyli cake pops 131

już od patrzenia podniesie na duchu. No bo w końcu musi być lepiej! Oto mój polepszacz, zainspirowany królową Cake pops Bakerellą .  Składniki na ok. 20 szt. 400g czekoladowego ciasta (gotowego, upieczonego) 100g mascarpone 100g kremu czekoladowego (np. nutella) 250g białej czekolady odrobina żółtego barwnika do czekolady lub żółte candy melts* 1 łyżka oleju kilka kostek gorzkiej czekolady do ozdoby

Pełny talerz
Ciasto z ptasim mleczkiem wg s. Anastazji 764

miękkiego masła Dodatkowo: 2 sztuki galaretki  - myślę, że dobrze o jakimś orzeźwiającym smaku - u mnie żurawinowa ok. 600g Ptasiego Mleczka (1,5 opakowania) - najlepiej waniliowego/śmietankowego polewa czekoladowa Wykonanie ciasta kakaowego: Ubić sztywną pianę z białek. alej ubijając dodawać po trochę cukier. Następnie żółtka z dodatkiem wody. Na końcu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao oraz(...)polewą czekoladową.  Blacha: prostokątna ok. 25x35cm Warstwy (od dołu): 1. ciasto kakaowe 2. połowa masy kawowej 3. Ptasie Mleczko i galaretka 4. połowa masy kawowej 5. ciasto bakaliowe 6. polewa czekoladowa  Przepis pochodzi z książki "Wielka księga ciast s. Anastazji" z moimi małymi zmianami

Mania Wypiekania
ciasto marchewkowe z polewą z gorzkiej czekolady 167

moich ulubionych wypieków. Dodatek marchewki, do  ciasta  sprawia, że staje się ono o wiele delikatniejsze i bardziej wilgotne. Jeżeli zaś dodatkowo, przyozdobimy wierzch ciasta gorzką, czekoladową polewą, to oprócz wybornego smaku uzyska ono wyrafinowaną formę. Ciasto z dodatkiem marchewki, nie tylko jest zdrowe, lecz o wiele dłużej zachowuje swoją świeżość. Co prawda u mnie w domu(...)drzwiczki , zostawiając ciasto w piekarniku jeszcze przez pięć minut Ciasto wyjmujemy z piekarnika i na jeszcze ciepłym układamy kawałki czekolady. Po kilku minutach ( kiedy czekolada zostanie ogrzana przez ciasto), nożem rozkładamy czekoladową masę po wierzchu ciasta. Następnie ciasto studzimy i podajemy

Miód i pieprz
TORT BIEDRONKA 141

Tort urodzinowy dla Kacperka był moim kolejnym słodkim testerem. Testowałam w nim prawie wszystko, oprócz kremu czekoladowego. Ciasto Red Velvet wyszło mi bardzo dobrze, jednak mus ananasowy wymagał dopracowania. Konsystencję miał dobrą, ale w smaku był trochę niewyraźny ;). Mus robiłam na zwykłej śmietance, ale wydaje mi się, że równie pyszny będzie na śmietance kokosowej…o ile nie lepszy(...)smaku, dlatego polecam do niego jasny biszkopt lub waniliowe ciasto. P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy ciasto i rozpuszczamy czekolady w śmietance. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus ananasowy i składamy tort. Dzień 2 lub 3: Robimy kolorowe kremy z białą czekoladą (dzień wcześniej rozpuszczamy czekolady w śmietance). Tynkujemy i dekorujemy tort. Składniki

Słodki Pomysł
BROWNIE Z RUMEM 140

Nigdy jeszcze nie robiłam brownie ani też nie jadłam. To moje pierwsze :), ale nie ostatnie, bo w domu bardzo lubią czekoladowe, mocno czekoladowe ciasta. Ciasto jest wilgotne i ciężkie a takie jest najlepsze. Brownie przypomina mi fondant. Smakuje tak samo. Nawet te same składniki, tylko to jest duża wersja. Ten przepis uznaje za najlepszy i już innego nie będę próbować(...)długo, aż masa będzie płynna i lśniąca. 2. Jaja ubijamy z cukrem na puszysto. Dodajemy przesianą mąkę. Miksujemy. Następnie dodajemy lekko ostygniętą lecz wciąż ciepłą masę czekoladową. Ponownie miksujemy. Blachę wykładamy pergaminem. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15-20 min. Sprawdzamy patyczkiem, patyczek może być lekko brudny, ale wierzch powinien być spieczony

Kuchnia Paulettes