ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:154/1520)

Najszybsze ciasto z czerwonej fasoli 180

skrócie: wrzucacie wszystkie składniki do jednej miski, blendujecie i do piekarnika. Czy może istnieć łatwiejsze ciasto? Chyba nie! Jeszcze kilka słów o smaku: ciasto jest mocno czekoladowe, słodkie, bardzo wilgotne. Czuć w nim smak banana, który jest w przepisie. Zaskakująco dobre. Co ważne – przepis jest z kategorii fit (nie licząc oczywiście polewy czekoladowej). Nie zawiera mąki oraz cukru. Składniki

Mojewlasne.pl
Ciasto czekoladowe przekładane powidłem. 177

Dzisiaj polecam Wam bardzo pyszne czekoladowe ciasto, proste i szybkie w wykonaniu. Zapewniam, że uda się każdemu. Miksujemy, pieczemy, przekładamy powidłem, dekorujemy czekoladą i gotowe. Na podwieczorek, poczęstunek i nawet dla gości. Uwielbiam takie ciasta, raz, dwa i gotowe. Bardzo polecam. Upieczcie. Spróbujcie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki

Izabelawkuchni
Keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym (Paleo, LowCarb) 116

cieście. Drugi jeszcze czeka na swoją kolej... :) Zamiast niego można użyć powideł śliwkowych 100% . Keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym 🍫 Czekolada Wchodzi w skład samego piernika, ale trafiła także do polewy czekoladowe j. Jest to więc keto ciasto na wskroś czekoladowe. :) Należy tutaj użyć czekolady gorzkiej o wysokiej zawartości kakao (min. 85%) lub niskowęglowodanowej (słodzonej słodzikiem przyjaznym keto diecie(...)która wchodzi w skład polewy czekoladowej. Może to być jak najbardziej nierafinowany olej kokosowy , gdyż składniki polewy podgrzewa się do niewielkiej temperatury. Zamiast oleju kokosowego można z powodzeniem użyć masła klarowanego . Piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym Pyszny, świąteczny keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym to kwintesencja Świąt Bożego Narodzenia, jeśli chodzi o keto ciasta. Zawsze wszystkim smakuje i jest szybki

Modern Cave Girl
ciasto pijany Izydor 71

mieszamy. Ciepłą masę wykładamy na na ponczowane i posmarowane dżemem wiśniowym ciasto. Na masie orzechowej opcjonalnie układamy warstwę herbatników kakaowych. dodatkowo: parę łyżek dżemu wiśniowego poncz: 50 ml alkoholu wymieszane z ok. 50 ml wody i 1 łyżeczką cukru opcjonalnie: herbatniki kakaowe składniki na masę czekoladową: 3 jajka 100 g cukru 3-4 łyżki kakao 250 g masła w temperaturze(...)się czekolady, dodajemy alkohol mieszamy. Przestudzoną polewę wylewamy na wierch ciasta. Gdy polewa zastygła dodatkowo rozpuściłam ok. 30 g czekolady z 2 łyżka mi mleka i wierzch udekorowała czekoladowymi strużkami. Ciasto nie należy do wysokich ale jest baaaardzo dobre Polecam serdecznie Przepis dostałam od koleżanki Iwony i bardzo jej za niego dziękuję bo ciasto jest pyszne Przepis troszkę zmodyfikowałam

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 644

Przepyszne, wielowarstwowe ciasto z soczystymi jabłkami. Korzenny biszkopt, masa budyniowa, masa jabłkowa i czerwone galaretki, pycha! A na samej górze bita śmietana i wiórki czekoladowe. Wymaga trochę wysiłku, ale na 100% się opłaca. Jest bardzo aromatyczne, warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam….   Zapraszam na FILM(...)biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:)   Zapraszam na FILM

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8485

Przepyszne, wielowarstwowe ciasto z soczystymi jabłkami. Korzenny biszkopt, masa budyniowa, masa jabłkowa i czerwone galaretki, pycha! A na samej górze bita śmietana i wiórki czekoladowe. Wymaga trochę wysiłku, ale na 100% się opłaca. Jest bardzo aromatyczne, warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam….   Zapraszam na FILM(...)biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków:)   Zapraszam na FILM

Mała Cukierenka
Ciastka czekoladowe z ciasta francuskiego 245

gotowe ciasto francuskie  masło orzechowo - czekoladowe  Ciasto rozkładamy i kroimy na 24 kwadratowe kawałki  Na każdy nakładamy po łyżeczce masła orzechowo - czekoladowego Ja próbowałam pozamykać ciastka ale w trakcie pieczenia sie otworzyły  Pieczemy 20 min w 180C, zgodnie z tym co pisze na opakowaniu ciasta  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 296

Najlepsze Ciasto czekoladowe które Cię zaskoczy ! Zaskoczy smakiem i składnikami :) Pierwszy raz spróbowałam to ciasto u znajomych i od razu strasznie mi zasmakowało. Znajomi żartowali że nigdy nie zgadnę z czego jest zrobione, podpowiadali że ciasto nie ma wcale mąki i tylko 2 łyżeczki kakao!  A przecież w smaku jest mocno (mocno, mocno!) czekoladowe. Bardzo mnie(...)puszki byłam zaskoczona, ale bardzo pozytywnie!   3 dni później testowałam przepis żeby sprawdzić czy sobie nie żartowali ;)   A teraz potwierdzam ciasto jest niesamowicie pyszne !!    Delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione :)   Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone

W kuchennej krainie
Pyszne i efektowne ciasta! 111

Pyszne i efektowne ciasta! Dziś podsyłam Wam 15 przepisów na ekstra ciasta z efektem wow, zarówno wizualnym, jak i smakowym. Zapraszam!     Krówka z bananami – ciasto bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Proste, szybkie i niebiańsko pyszne ciasto, do przygotowania którego wcale nie potrzebujemy piekarnika. Kruche herbatniki i krakersy połączone z pyszną masą budyniową, kajmakiem, bananami i kremem śmietankowym. Niebo(...)czekoladowe, idealne dla miłośników czekolady. Polecam!   Ciasto Wisienka Przepis tutaj (KLIK) Nieziemsko pyszne ciacho! Efektowne ale wcale nie trudne w wykonaniu. Kilkuwarstwowe, aksamitne i mega kremowe ciasto, którego słodycz została delikatnie przełamana frużeliną wiśniową. Niebo w ustach!   Kremówka na cieście francuskim Przepis tutaj (KLIK) Nie będę ukrywać, że to ciasto do dietetycznych nie należy. Ale raz na jakiś

Blog z Apetytem
Murzynek z cukinią 187

Pyszne czekoladowe ciasto z cukinią, której w tym cieście w ogóle nie czuć, ale daje niesamowitą wilgotność. Coś na pograniczu brownie i klasycznego murzynka o kawowym aromacie jednak o niebo lepsze. Sekretem tego ciasta jest ubicie miękkiego masła na puch, nie ma opcji by nie wyszło.Jest moim ulubionym ciastem zaraz po „Czarnym lesie” Polecam nawet dla tych którzy(...)cukru z wanilią 3 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody Szczypta soli 30 dag startej cukinii Dodatkowo: Polewa czekoladowa Orzechowy krokant Jak wykonać ? Mąkę tortową mieszam ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia oraz sodą, kawą  i kakao. Miękkie masło o temp pokojowej ucieram z pudrem i cukrem z wanilią

Wanilia i Kardamon
Musowe ciasto czekoladowe z wiśniami i kokosem 83

Czekoladowy biszkopt, galaretka, beza i czekoladowy krem - taką wersję ciasta przedstawiłam mojej córce, by zachęcić ją do spróbowania. Gdy już spróbowała i oznajmiła, że jest pyszne mogłam podać jej szczegóły, które tutaj są dość istotne - bo galaretka to w rzeczywistości frużelina wiśniowa, a beza jest mocno kokosowa i genialnie pasuje do wiśni i musu czekoladowego. Całość ciasta prezentuje się bardzo(...)przelewamy do pozostałej masy i miksujemy do połączenia.  Złożenie ciasta: Na biszkopcie wykładamy frużelinę, na frużelinę kładziemy wkładkę kokosową, na wkładkę wykładamy krem czekoladowy, wyrównujemy i posypujemy odrobiną kakao lub polewamy polewą czekoladową, Gotowe ciasto chłodzimy kilka godzin w lodówce.   * Jeżeli ciasta nie będą jadły dzieci proponuję nasączyć biszkopt nalewką wiśniową

Cynamonowe szczęście
CIASTO CZEKOLADOWE Z FIGAMI (BEZ UŻYCIA MIKSERA, EKSPRESOWE) 234

tylko suche i mokre składniki - t ak , żeby się  nie narobić, a móc w szybkim czasie zjeść   kawałek  dobrego, domowego ciasta  😉 Ponieważ wymyśliłam, że ciasto ma być czekoladowe, dodałam do niego sporą ilość ciemnego kakao. Użyłam również bardzo gęstego skyru i mleka - skyr możecie śmiało zastąpić jogurtem naturalnym - również bardzo gęstym

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTO KILIMANDZARO + FILMIK 61

Ciasto Kilimandżaro to biszkopt czekoladowy przełożony masą waniliową i jabłkami. W całości pysznie smakuje i jest go dużo, polecam przepis.          CIASTO :  8 jajek  6 dużych łyżek z małym czubkiem mąki pszennej tortowej  2 łyżeczki proszku do pieczenia  3 łyżki ciemnego kakao  1 cukier waniliowy  3/4 szklanki cukru(...)dwie równe połówki. Pierwszy blat ciasta układamy w formie do pieczenia, lekko nasączamy herbatką, na to rozkładamy tężejące jabłka. Następnie masa i ponownie biszkopt. Wierzch smarujemy polewą czekoladowąCiasto chłodzimy i po kilku godzinach można je kroić.                                       Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami 258

Uwielbiam aromat i smak ciast z przyprawami korzennymi. Dziś zapraszam Was na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami. Taka szybsza wersja a la piernika. Ciasto jest pyszne, przygotowuje się je naprawdę szybko i to bez użycia miksera. Do tego ten zapach podczas pieczenia… aż chce się jeść. Przepis na korzenne ciasto z czekoladowymi kropelkami polecam Wam na co dzień(...)łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formy (prostokątnej lub kwadratowej). Następnie posypujemy naszą masę kropelkami czekoladowymi (u mnie dwie małe garści, czyli około 2 łyżki kropelek). Ciasto pieczemy około 45 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie (do tzw. suchego patyczka). Po przestudzeniu kroimy w kostkę i podajemy

Słodkie okruszki
ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 1052

ubijamy, dodajemy również stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie mieszamy mąkę pszenną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy(...)miksujemy, dosłownie tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz

Domowy Smak Jedzenia