ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:1245/1509)

Czekoladowe babeczki z lentilkami 134

słodkie babeczki wypełnione kawałkami czekolady (u nas biała i mleczna, ale można użyć dowolnej), a do tego te wyjątkowe ozdoby. Maluchy zawsze aż piszczą z radości, gdy czekoladowe babeczki z lentilkami pojawiają się na stole. Spróbujcie i Wy, polecamy. Składniki: (na 12 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej tortowej TO TA (320 g) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka(...)miski z suchymi. Mieszamy całość łyżką, ale tylko do połączenia (nie za długo). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy masę (nie zapełniając w pełni papilotek, ciasto rośnie). Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie około 20-25 minut. Babeczki powinny ładnie urosnąć i zarumienić się od góry. Po około 20 minutach warto sprawdzić stan upieczenia patyczkiem

Słodkie okruszki
LEKKI SERNIK MIGDAŁOWY 100

Po przepisach na chleb i babkę przyszedł czas również na sernik, który co roku gości na Naszym Wielkanocnym stole :) Tym razem w lekkiej i jogurtowej odsłonie

Marcepanowa kuchnia
sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 161

siekamy wszystko nożem. Dodajemy jajko i ponownie siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok 30 min. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno, wyłożonej papierem do pieczenia .tortownicy (24 cm średnicy lub małej blaszki). Sernik wychodzi wysoki. Pieczemy w 180 st. C przez ok 15 min. składniki na masę serową(...)czasie pozostawiamy sernik w piekarniku, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. składniki na wierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek polewa czekoladowa (100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Śliwki kroimy na cztery części. Na upieczony i wystudzonym serniku rozsmarowujemy równomiernie masę kajmakową, układamy pokrojone śliwki i polewamy polewą czekoladową. Sernik odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z orzechami i masa kajmakową 329

Kiedy na zewnątrz szaro, smutno i ponuro warto zjeść "kilka" smakowitych kalorii;-) Pogody to nie zmieni, jednak warto przynajmniej w ten sposób poprawić sobie nastrój. Sernik

Kuchnia Pełna Pasji
Najłatwiejszy, śmietankowy krem czekoladowy do dekorowania ciast... 44

Kilka osób w komentarzach pod oryginalnym wpisem prezentowało różne problemy, albo modyfikacje do przepisu.  Ktoś ubijał masę za długo i skończył z czekoladowym masłem - kwestia doświadczenia.  Ktoś stwierdził, że całość jest za słodka - kwestia smaku...  Inna osoba doradza schłodzenie przed użyciem miski i rączek misera w zamrażarce - kwestia czasu. I wreszcie: wiele osób stwierdza, że należałoby najpierw(...)kakao 1/2 łyżeczki wanilii Wlej śmietankę do sporej miski. Przesiej cukier i kakao, dolej wanilię. Miksuj na średnich obrotach, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji.  Dekoruj zimne blaty tortowe, ciasta, albo babeczki

Lejdi of the house
KETO PĄCZKI BAMBUSOWE (bez glutenu i cukru) 107

Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać, zrobić z nich kulę i odstawić na 10 minut. Jeśli po tym czasie zajdzie potrzeba można dosypać mąki łubinowej w zależności od konsystencji ciasta. Powinno ono być niezbyt zbite, ale takie żeby można z niego rolować w dłoniach malutkie kuleczki ok 1,5-2 cm średnicy. Jeśli pączki będą zbyt duże mogą nie zdążyć(...)brązowe należy je delikatnie wyjąć na ręcznik papierowy i smażyć kolejne. Po usmażeniu i przestudzeniu polecam posypać pączki słodzikiem w postaci pudru bądź ozdobić lukrem z ksylitolu lub polewą czekoladową. Wszelkie dodatki należy oczywiście wliczyć w makro. Aby obliczyć dokładne makro pączków należy zważyć także tłuszcz przed oraz po smażeniu, aby określić ile tłuszczu zostało faktycznie zużyte. — BTW całości

Ola la LCHF
Tort jednorożec 293

poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki o średnicy zbliżonej(...)talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Nasączamy spód sokiem z pomarańczy. Nakładamy na ciasto pierwszą cienką warstwę kremu. W sumie krem należy podzielić sobie mniej więcej na 3 części. 1 część wykorzystujemy do przełożenia tortu, 1 do pokrycia wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne

Ciastkozercy
Słodko-kwaśno. Piąte urodziny bloga 146

cytryny zastąpić wodą.  Na krem pokruszyłam chrupiące amaretti; jest to patent, który podpatrzyłam w pracy. z czasem oczywiście ciasteczka namiękną, ale zostawiają swój delikatnie migdałowy posmak, dodają też ciastu tekstury. Kolejna warstwa to słodziutki mus na bazie czekolady karmelowej i kremówki. Lekki, delikatny i puszysty, świetnie równoważy kwaśny krem cytrynowy.  Na wierzchu galaretka z rokitnika; ma oszałamiający kolor(...)soku z cytryny 110 g cukru 2 żółtka 60 g miękkiego masła skórka otarta z 1 cytryny 125 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 50 g ciasteczek amaretti mus czekoladowy: 90 g czekolady karmelowej 250 ml śmietany kremówki (38%) galaretka: 200 g konfitury z rokitnika 3 listki żelatyny dekoracja: ziarenka granatu ciasteczka amaretti kandyzowane kumkwaty Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z likierem wiśniowym 144

Czekoladowe muffinki z pysznymi, nasączonymi likierem rodzynkami, ozdobione kremem z białej czekolady i serka. Mimo dodatku alkoholu, praktycznie nie czuć go w babeczkach - jest tylko taka leciutka nutka wiśniówki. Całość - palce lizać :)  SKŁADNIKI: 1 jajko  1/4 szkl oleju 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml likieru wiśniowego 1/4 szkl cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)zmiksować ze sobą. Dodać suche składniki (można je wcześniej wymieszać ze sobą ale nie jest to konieczne) oraz rodzynki i połączyć wszystko ze sobą (ręcznie lub mikserem). 3. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki (do ok 3/4 wysokości). Piec do suchego patyczka ok 20 min w 180*C. 4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, wymieszać dokładnie z serkiem

Kto ugości moich gości?
Tort naleśnikowy, Sponsoring i Zapiski z Toskanii 148

Składniki: 2,5 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 3-4 krople aromatu waniliowego kilka łyżek oleju 1 duży słoik kremu czekoladowego Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę (ja używam blendera – jest szybciej i nie ma grudek). Wlewaj ciasto na patelnię małymi strumieniami i smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania masy

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasteczka czekoladowo-kokosowe 20

Zawsze piekę na Święta 5-6 rodzajów ciasteczek. Wśród nich zawsze robię ule bez pieczenia , choć za każdym razem staram się zmienić do nich nadzienie. Pozostałe

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe muffiny z wiśniami 144

Bardzo lubię robić muffiny, bo nie wymagają zbyt dużego nakładu pracy, a zawsze w prosty sposób można upiec coś słodkiego. Połączenie czekolady i wiśni.. wspaniałe

Na słodko lub wytrawnie
Piegusek 164

PiegusekSkładniki:(na spora tortownicę)- 2 szklanki mąki pszennej- 1 szklanka maku- 1,25 szklanki cukru - 4 jajka- kostka margaryny lub masła - 1 szklanka mleka

Gotuj Z Muzyką
KOMBINATOR 91

Składniki: Biszkopt jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru   0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa kakaowa -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania