ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:72/384)

Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2201

Krucha tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę

Karo in the Kitchen
Zakręcone tiramisu 229

cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15g kakao Krem: 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% Poncz: 200 ml wrzątku 3 łyżki kawy 60 ml likieru amaretto  50ml wódki 7ml aromatu migdałowego Dodatkowo: kakao czekoladowe ziarenka kawy Wykonanie: 1. Biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę(...)zagiąć tak, aby przykrył całość i wycisnąć drugie „piętro” kremowych pasków, tym razem już troszkę krótszych. Ponownie zagiąć pozostałą część biszkoptu i udekorować wierzch resztą kremu. Na koniec ciasto oprószyć kakao i udekorować czekoladowymi ziarenkami kawy

Szalona Kuchnia Eweliny
Piernik z porzeczkami i kremem z kaszy manny 5237

powstanie gęste ciasto. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać je do ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej ciasto i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Wystudzić. Ciasto przekroić na dwa blaty. Jeśli wyrośnie nam ciasto z tzw. "górką", wówczas najpierw wyrównać wierzch, a następnie przekroić na pół. Masa porzeczkowa(...)jednej połowie ciasta rozsmarować połowę kremu. Na niego wyłożyć tężejącą masę porzeczkową i odstawić aż całkowicie się zetnie. Wówczas rozsmarować na niej drugą połowę kremu i przykryć drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować. przechowywać w lodówce

My simple kitchen
Fit ciasto czekoladowe "Czarny las" 318

Ekstremalnie czekoladowe ciasto bez mąki, masła i cukru + krem białkowy + wiśnie = pyszny, legalny CZARNY LAS! Szczerze przyznam, że efekt przerósł moje oczekiwania! Mały kawałeczek zaspokaja ochotę na coś słodkiego, a przy tym nie zaszkodzi naszej figurze. Przepis powstał na prośbę jednej z Czytelniczek w ramach akcji "Odchudzamy tradycyjne słodycze". Zapraszam! Składniki: 4 małe banany lub 2 duże 1 jajko(...)dowolnym smaku 1 szklanka wiśni lub czereśni przekrojonych na połówki  Wszystkie składniki zmiksować. Olej kokosowy rozpuścić i wmieszać w masę. Dodać czereśnie i wymieszać delikatnie.  Krem wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać. Przykryć drugim blatem i schłodzić o 4 godziny w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
ROLADA CZEKOLADOWO - KAWOWA 159

Pyszna rolada czekoladowo - kawowa z kremem migdałowym. Idealna do niedzielnej kawki, na przyjęcia i dla czekoladorzerców. Polecam.                                                                  Składniki ciasta : 4 duże jajka 4 łyżki naparu z mocnej(...)Krem :  2 budynie waniliowe bez cukru 3 łyżki cukru 3 pełne szklanki mleka 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej 1 mały olejek migdałowy 2 łyżki cukru pudru do masy 200 g margaryny lub masła 100 g ciemnej czekolady  czekoladowe trufle do ozdoby

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto wiśniowo - czekoladowe 189

przygotować ciasto wiśniowo - czekoladowe wystarczy upiec biszkopt, rozkroić go na dwie części i przełożyć kremami. Są to kremy na bazie bitej śmietany i sera mascarpone. Początkowo oba kremy przygotowuje się łącznie. Dopiero w końcowej fazie część kremu dodatkowo trzeba wzbogacić o roztopioną gorzką czekoladę, która dodana w dużej ilości decyduje o smaku ciasta

Przepisy Kulinarne
Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem Cykoria. 206

Zapraszam dzisiaj na pyszne i błyskawiczne ciasto czekoladowe z wiśniami. Do dekoracji użyłam kremu od firmy CYKORIA. Zapraszam również na stronę internetową http://www.cykoria.pl/3,katalog-produktow.html#katalog-produktow , znajdziecie tam szeroki asortyment przypraw, kremów itp.  300 g mąki typ 550 150 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao gorzkiego 1 szklanka mleka(...)roztopionego masła 2 jajka 200 g czekolady mlecznej Milka   250 ml mleka  1 Krem do tortów truskawkowy Cykoria około szklanki wiśni do ciasta mogą być mrożone 1 szklanka wiśni do dekoracji blaszka o wymiarach 33/22 lub tortownica W jednej misce mieszamy wszystkie składniki sypkie.Czekoladę drobno siekamy. Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, następnie wlewamy mleko

Sama słodycz i szczypta chili
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 219

WITAMINĄ BABKA Z MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ     FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE   MIODOWNIK KRÓLEWSKI   KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY   SERNIK

Sama słodycz i szczypta chili
domowa karpatka z ciepłymi lodami w kremie kakaowym z dżemem z ciemnych winogron... 211

Składniki: CIASTO: woda 250 ml, masło 125 gram, mąka tortowa 200 gram, jajka 4 sztuki "XL", proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM i DODATKI: krem do karpatki 1 opakowanie, budyń czekoladowy 1 opakowanie, kakako 2 łyżki, mleko 800 ml, masło miękkie 15 dag, ciepłe lody 4 sztuki, dżem z ciemnych winogron - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba nie otwierać piekarnika(...)ciasto przeciąć na połowę 500 ml mleka zagotować, krem do karpatki, kakao, budyń czekoladowy wymieszać w 300 ml mleka i wlać do gotującego się mleka i mieszać do zagęstnienia, krem zostawić do wystygnięcia zimny krem utrzeć z miękkim masłem mikserem na gładki krem, na połowę ciasta rozsmarować dżem z ciemnych winogron lub jaki lubisz, nałożyć połowę kremu, poukładać ciepłe lody

W Mojej Kuchni Lubię
Keks 127

keks. Dlaczego warto upiec wilgotny keks świąteczny? Swoje ciasto piekę z dodatkiem dużej ilości bakalii, tak naprawdę to podstawa tego ciasta i z całą pewnością polecam Wam swój przepis na keks. Z tego przepisu ciasto piekłem już wiele razy i zawsze wychodzi przepyszne, zawsze zachwyca rodzinę. Przepis na ciasto świąteczne jest bardzo proste, wystarczy tylko przygotować sobie chwilę wcześniej swoje(...)pieczenie tego ciasta zajmuje sporo czasu. Jest to bardzo mylne podejście, bowiem jeśli przygotujecie sobie chwile wcześniej składniki, to później wystarczy je po prostu połączyć ze sobą. Już podczas pieczenia tego ciasta po całym domu rozchodzi się zapach biszkoptu i aromatycznych bakalii moczonych w rumie. To ciasto jest mięciutkie, rumowe z lekko chrupiącą skórką. Aby ciasto nie było zbyt ciężkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka 140

Babeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka Uwielbiamy buraki pod każdą postacią i chętnie je dodajemy nawet do wyrobów na słodko. Tym razem

Tajemnice Smaku
Czekoladowy mazurek z nutą pomarańczy 166

jego przygotowaniu. Wyszedł pyszny. A krem jest po prostu rewelacyjny - nie słodki z nutą pomarańczy. Do tego chrupiące orzeszki! Ciasto: 350 g mąki pszennej tortowej 50 g cukru pudru 200 g margaryny 1 jajko 1 żółtko Krem czekoladowy: 1 szklanka śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g gorzkiej czekolady Kilka kropel aromatu pomarańczowego 1 łyżka żelatyny Dekoracje: Cukrowe białe(...)jednolite ciasto. Formujemy kulę i owijamy ją folią aluminiową. Odkładamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na placek. Odrysowujemy kształt tortownicy.  Placek przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Z pozostałego ciasta wykonałam kilka ozdób oraz rant mazurka. Ozdoby (zajączek, jajka, motylki oraz rant) przyklejamy smarując je od spodu białkiem. Z reszty ciasta wycięłam ciasteczka

VioletoweKucharzenie
Pączki z czekoladą i orzechową nutą 152

drożdży 500ml mleka 150g cukru 1 jajko całe 7 żółtek 7ml aromatu pomarańczowego 3 łyżki spirytusu Polewa czekoladowa: 350g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej 4 łyżki masła 6 łyżek śmietany 30% Dodatkowo: 400g kremu czekoladowego 150g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: 1. Ciasto na pączki: Mleko podgrzać, dodać cukier, masło i całość mieszać aż składniki się rozpuszczą. Jajka i żółtka przełożyć(...)spirytus. Całość zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto, aż zacznie odchodzić od rąk. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Następnie za pomocą obręczy o średnicy 7 cm wyciąć koła i pozostawić do wyrośnięcia. Postępować tak aż do wykorzystania całego ciasta. Tak przygotowane i wyrośnięte pączki wrzucać partiami na gorący

Szalona Kuchnia Eweliny
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 145

Babeczki z niespodzianką   2.       Blok ryżowo-czekoladowy 3.      Brownie z kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet(...)bananowe 21.   Panna cotta 22. Sernik na zimno  23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami 26. Toffi 27.   Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 28.   Muffinki czekoladowe 29. Torcik waniliowy 30. Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowo-brzoskwiniowe ciasto z pianką 403

wody 1/4 szklanki cukru pudru 50g czekolady mlecznej 25g masła Składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce rozmącić jajka z płynnymi składnikami i cukrem. W drugiej przesiać suche składniki. Zawartość obu misek połączyć, nie ucierając długo, tylko do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Przelać do formy o średnicy 25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec(...)garnka. Zalać wodą, dodać cukier i smażyć na małym ogniu, aż brzoskwinie zaczną się rozpadać. Dodatkowo brzoskwinie można zmiksować blenderem, wtedy otrzymamy gładki krem. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta czekoladowego ściągnąć papier i włożyć z powrotem do formy, w której się piekło. Kiedy krem brzoskwiniowy zacznie tężeć wylać na czekoladowy spód i odstawić

https:KKuchniaMniam