ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:63/384)

Tort czekoladowy 253

wanilią Przygotowanie kremu: 1. Zagotować wodę. 2. Do wody dodać cukier i mieszać aż do rozpuszczenia. 3. Dodać masło i rozpuścić. 4. Odstawić garnek z palnika dorzucić pokrojoną czekoladę w mała kostkę i okrężnymi ruchami garnka zamieszać. A następnie dokładnie wymieszać łyżką (ja robię to trzepaczką) 5. Odstawić na bok do wystudzenia. PS. Przed przełożeniem ciasta masą czekoladową moja masę(...)około 1/3 masy czekoladowej. Przykrywamy go drugim ciastem. Na górę wykładamy pozostały krem. Krem można wyrównać i ozdobić a można niedbale posmarować kremem i tak pozostawić. Ja zrobiłam różyczki z masy cukrowej ze względu, że był on przeznaczony na 50- te urodziny :) Cały tort robiłam z podwójnej porcji a do kremu czekoladowego wlałam prawie setkę rumu

Amatorka kuchenna
Domowy kopiec kreta 253

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie(...)połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu

Ciastkozercy
Domowy kopiec kreta 492

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie(...)połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu

Ciastkozercy
Czekoladowa tarta z malinami 204

mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy folią i hyc do lodówki na ok 1,5 - 2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do około 190 stopni, wyjmujemy ciasto z lodówki i rozprowadzamy je na formie(...)Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę roku, maliny były

Pora na pora
Czekoladowa tarta z malinami 270

mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy folią i hyc do lodówki na ok 1,5 - 2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do około 190 stopni, wyjmujemy ciasto z lodówki i rozprowadzamy je na formie(...)Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę roku, maliny były

Pora na pora
CZEKOLADOWE CROISSANTY 176

same są czekoladowe, to już w ogóle maksimum szczęścia! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe croissanty z ciasta takiego jakby francusko-drożdżowego. Pięknie listkuje, a zarazem cały czas jest puszyste i delikatne. Wypełniłam je dodatkowo jeszcze kremem czekoladowym – było pysznie! Przepis zdecydowanie dla tych, którzy kalorii nie liczą ;) Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: MASA: * mąka pszenna(...)następnie chłodzimy ( zawinięte w folię ) przez ok. 30 minut. Po 30 minutach znów wałkujmy dwukrotnie ( wałkujemy i składamy itd ). Z takiego wyrobionego ciasta wałkujemy 2 okręgi, kroimy na 6 trójkątów, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego i zwijamy w rogale. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i odstawiamy na 30 minut do podrośnięcia. Po tym czasie pieczmy ok. 20 minut w 170C. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto Kinder Country 133

Ciasto Kinder Country zrobiliśmy z myślą o majowych komuniach, na których nie powinno zabraknąć domowych ciast. Wiadomo, że podczas przygotowań do tej uroczystości nie ma za bardzo czasu na pieczenie, robienie wielu mas i przekładanie ciast. Dlatego w tym gorącym okresie zamieszczamy przepis na ciasto bez pieczenia, które w pół godziny zrobi nie tylko każda Mama. Ciasto Kinder Country jest(...)ułożyć na niej drugą warstwę maślanych herbatników. Pozostałą schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, wmieszać mleczną czekoladę i powstały krem rozprowadzić na ułożonych ciasteczkach. Wierzch ciasta Kinder Country posypać resztą płatków Kangus, wstawić do lodówki na noc, aby krem śmietanowo-czekoladowy stężał, a herbatniki zmiękły. Ciasto z płatkami Kangus najwygodniej jest kroić po wyjęciu z lodówki, również schłodzone smakuje najlepiej. (adsbygoogle

niecodziennikpary
Biszkopt z jabłkami 400

Następnie dodawać po jednym żółtku i ocet, zmiksować. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać  na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm).  Piec przez 35 minut w 180 stop. KREM Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, na sztywną masę. MASA JABŁKOWA Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić(...)wymieszać. POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę roztopić w rondlu. Jajko wybić do miski, wsypać kakao i cukier, wymieszać. Do masy lać cienkim strumieniem roztopioną gorącą margarynę, miksować na wyższych obrotach, aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na trzy części. Każdą część ciasta nasączyć ponczem. Na pierwszą część ciasta wyłożyć jabłka, przykryć drugą częścią ciasta, wyłożyć krem śmietanowy

Kuchnia Danusi
mini ptysie z malinowym nadzieniem 195

Profiterole czyli mini, ptysie to nic innego jak małe słodkie kuleczki z parzonego ciasta nadziane słodkim kremem. Ostatnio robiłam czekoladowe (przepis klik) a dziś skusiłam się na wersję ciut mniej słodką i bardziej wyrazistą w smaku. A to przez to, że w moje ręce trafiło malinowe nadzienie cukiernicze Lauretta . Na co dzień nie używałam nigdy takich produktów ale skusiłam się(...)rękawa cukierniczego więc postanowiłam coś nim nadziać i padło na pyśki. Połączyłam w nich rześkość malin i delikatność budyniowego kremu. Wyszło jak dla mnie wspaniale. Nic dodać, nic ująć. Składniki na około 25 sztuk: na ciasto: 4 jajka 100 g masła 1 szklanka mąki 1 szklanka wody  na krem budyniowy: 500 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Orzeszki z nadzieniem czekoladowym 334

razem skorzystałam z przepisu na orzeszki z internetu [ mój sprawdzony przepis gdzieś się zawieruszył]..upieczone orzeszki przełożyłam kremem czekoladowym , ale zrobionym z mniejszej ilości serka ..dodałam też okruchy z upieczonych orzeszków..Robiąc takie orzechy z początku trudno dopasować ilość ciasta..Orzeszki jak będą za małe - wtedy masa będzie uciekać..a jak będą ciut większe - obcinamy nożykiem delikatnie niepotrzebną "obwódkę(...)masła  2 łyżki kwaśnej śmietany  1 żółtko  2 jajka  1/2 łyżeczki sody  szczypta soli  Dodatkowo krem czekoladowy + okruchy z orzeszków Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki i wkładać każdą kulkę do rozgrzanej foremki do pieczenia orzeszków. Piec na jasnozłoty kolor. Nadzieniem wypełniać połówki orzeszków i sklejać po dwa razem

Moje domowe kucharzenie
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 314

Ta tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty

DefinicjaSmaku
Babeczki z kremem podwójnie kakaowe 276

łyżka ekstraktu waniliowego czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło pokrojone w mniejsze kawałki oraz żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm, wykrawany kółka i wyklejamy nimi foremki. (ponieważ ciasto zawiera sporą ilość masła(...)Babeczki są dobre kiedy ciasto odchodzi delikatnie od brzegów foremki. Jeszcze ciepłe babeczki odwracamy do góry nogami i wyjmujemy z foremek. Studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, alkohol oraz ekstrat waniliowy i miksujemy do połączenia składników.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki. Na koniec ozdabiamy czekoladowymi groszkami. Babeczki przechowujemy w lodówce

DefinicjaSmaku
Czekoladowe muffinki z buraczkami 317

Mocno czekoladowe muffinki z ciekawym dodatkiem jakim są czerwone buraczki ćwikłowe. Ciasto z ich udziałem jest przepyszne, delikatne i wilgotne. Uwieńczone kremem czekoladowym z nutą kardamonu, to coś dla miłośników czekoladowych słodkości. CZEKOLADOWY MUFFINKI: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g masła 1 łyżka octu winnego 300 g ugotowanych czerwonych buraczków 1 1/2 szklanki mąki(...)pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody KREM CZEKOLADOWY: 100 g czekolady gorzkiej 70% 1 1/2 szklanki kremówki 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody płatki czekoladowe do dekoracji Ugotowane buraczki zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej i wymieszać z octem. Czekoladę wraz z masłem rozpuścić nad kąpielą wodną lub w garnku

https:KKuchniaMniam
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 200

polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). 3. Makowiec japoński , czyli ciasto bez spodu. Szybkie i proste do przygotowania. 4. Ciasto marchewkowe - puszyste, lekko wilgotne i udekorowane polewą na bazie kremowego serka, cukru pudru oraz cytryny.  5. Makową panienka , czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym(...)jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch ciasta powinien być lekko wilgotny (może się Wam wydawać, że brownie z wierzchu jest lekko niedopieczone, ale takie powinno być). Jak dla mnie - maliny i czekolada to idealne połączenie smaków.  15. Snikers - ciasto idealne dla wielbicieli masy

Ugotować