ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:255/384)

Babka Wielkanocna proteinowa a’la Oreo (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 113

Ciasta i desery z motywem czarno-białych ciasteczek stały się niezwykle popularne. Zbliżające się święta również można przygotować w tym klimacie! My bardzo lubimy te ciasteczka (nie tylko ze względu na pandzie kolory) ale bez kremu wewnątrz 😃 Bezglutenowa wersja od Schar dostępna w Kuchnie Świata smakowała nam bardziej niż oryginalna (nawet krem), więc jeśli też je bardzo lubicie koniecznie spróbujcie(...)rodzinnych polach i łąkach, dlatego taki wypiek spełnia nasze marzenia 🏃🍰 Składniki: Babka proteinowa -700g ugotowanej czerwonej fasoli* -3 jajka -40 g odżywki białkowej WPI** (naturalna bądź smakowa np. czekoladowa) -100g ksylitolu -50g gorzkiego kakao - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym Polewa daktylowa -80g daktyli -2 pełne łyżki gorzkiego kakao - ¼ szkl. ciepłej wody -2 płaskie łyżeczki

Candy Pandas
Ciasto Maxi King 137

Ciasto Maxi King   Składniki na blaszkę 23x33cm:   Do przekładania: około 400g herbatników   Na masę mleczną: 300g masła lub margaryny 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub laska wanilii 400-500g mleka w proszku (nie w granulkach!)   Na masę kajmakową: puszka gotowej masy krówkowej   Na polewę czekoladową: 2 tabliczki(...)dodajemy cukier, cukier z wanilią lub przekrojoną na pół laskę wanilii i zagotowujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia (jeśli używaliśmy laski wanilii wyjmujemy ją). Masło ucieramy na jasny, puszysty krem. Stopniowo i na przemian  dodajemy wystudzone mleko oraz mleko w proszku i ucieramy aż do wykończenia składników.   Masa kajmakowa: puszkę z masą krówkową zanurzamy na kilka minut

Smak mojej kuchni
Ciasto czekoladowe z mascarpone, kajmakiem, orzeszkami arachidowymi 242

To ciasto jest pyszne. To ciasto jest eleganckie i godne polecenia. Kroić najlepiej na drugi dzień. Użyłam  blaszki 21x21. Ciasto 150 g masła 2 łyżki

Z Kuchni Do Kuchni
Mini kopce kreta z truskawkami 251

niestety już  ostatnie w tym roku. Część zamroziłam, części nie mogłam się oprzeć i zjadłam, a część postanowiłam wykorzystać na ostatnie w tym ciasto. Tym razem powstały mini kopce kreta, wilgotne czekoladowe, babeczki, puszysta bita śmietana, a w środku niespodzianka - truskawka :). Moim domownikom smakowały bardzo, dlatego dzielę się z Wami przepisem i polecam jeśli jeszcze gdzieś znajdziecie jakieś truskawki(...)tradycyjnie użyłam moich ulubionych silikonowych) I pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Po upieczeniu i wystudzeniu w każdej babeczce drążymy otwór, ja użyłam do tego celu łyżeczki. Krem: 400 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny  1/4 szkl. mleka 3-4 kostki czekolady ok 20 truskawek Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy na chwilę

Cynamonowe szczęście
Leśny Tort Improwizowany 217

Na ten tort pomysł powstawał w trakcie tworzenia. Nie miałam na niego pomysłu przed pieczeniem. Piekłam biszkopt i myślałam sobie, jakoś to będzie. Jedyne co wiedziałam

Blondynka Gotuje
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 271

lubię ozdoby, które mają różnorodne zastosowanie. Polecam Wam np. ozdoby czekoladowe 4w1 Amus Łączą w sobie łezki z białej czekolady, czekoladowe nitki, toffi-czekoladowe żujki oraz czekoladowe płatki. Można ich używać zarówno jako posypki do deserów, ciast, lodów, ale i też jako dodatku do ciasteczek (łezki z białej czekolady dodaję często do domowych piegusków). A wracając do przepisu… Składniki

Słodkie okruszki
Muffinki "Motylki" 138

Przepis na muffinki znalazłam w książce "Czekolada"Jacqueline Bellefontaine . Pięknie się prezentują na wiosennych spotkaniach plenerowych :) Są niezwykle puszyste, czekoladowe z delikatnym cytrynowym kremem. Bardzo polecam! Wypróbujcie :)  Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 15-20 minut Składniki: 125g miękkiej margaryny 125 g cukru 150g mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka kakao 25 g stopionej(...)cytrynowa: 100 g miękkiego masła 225 g przesianego cukru pudru skórka starta z połówki cytryny 1 łyżka soku z cytryny  Sposób przygotowania: Do dużej miski umieszczamy wszystkie składniki ciasta, poza stopioną czekoladą i miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy stopioną czekoladę. Szykujemy formę na muffinki, w przegródki wkładamy papilotki i nalewamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 180C

Różne smaki w kuchni
Muffinki "Motylki" 139

Przepis na muffinki znalazłam w książce "Czekolada"Jacqueline Bellefontaine . Pięknie się prezentują na wiosennych spotkaniach plenerowych :) Są niezwykle puszyste, czekoladowe z delikatnym cytrynowym kremem. Bardzo polecam! Wypróbujcie :)  Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 15-20 minut Składniki: 125g miękkiej margaryny 125 g cukru 150g mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka kakao 25 g stopionej(...)cytrynowa: 100 g miękkiego masła 225 g przesianego cukru pudru skórka starta z połówki cytryny 1 łyżka soku z cytryny  Sposób przygotowania: Do dużej miski umieszczamy wszystkie składniki ciasta, poza stopioną czekoladą i miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy stopioną czekoladę. Szykujemy formę na muffinki, w przegródki wkładamy papilotki i nalewamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 180C

Różne smaki w kuchni
Tort piernikowy "Bajka" 179

delikatnie wymieszać szpatułką. Na koniec wlać wodę, ponownie wymieszać i przelać ciasto do formy. Włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Upieczony biszkopt ostudzić i podzielić na trzy placki. Nasączenie: Kawę zbożową zaparzyć w filiżance, posłodzić i zostawić do ostudzenia. Każdy z oblatów biszkoptowych nasączyć delikatnie kawą. Krem: Czekoladę połamać(...)garnuszka, dodać kakao i wodę, po czym podgrzewać mieszając, aż całość się stopi. Zostawić do ostudzenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Na koniec dodać stopioną masę czekoladową i ponownie zmiksować. Ponad połowę kremu czekoladowego przełożyć do osobnej miseczki, zaś do pozostałego rozdrobnić pierniki nadziewane w białej czekoladzie Kopernik. Całość zmiksować na jednolity krem. Dolny

Passions hobbies life
Szybkie ciasto z orzeszkami 193

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowa tarta z kremem malinowym 163

Delikatna tarta czekoladowa z niebiańsko lekkim kremem malinowym.Owoce można śmiało zamienić na porzeczki,truskawki,jagody i kto co tam woli.Wariacji jest dużo.Polecam wypróbować. Spód 225 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 180 g zimnego masła szczypta soli jajko (małe) łyżka cukru waniliowego 70 g cukru pudru  DIAMANT 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło(...)pokroić w małą kosteczkę.Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować do połączenia składników.Ciasto wyłożyć na stolnicę i szybko zagnieść,owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę.Przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia.Kulę ciasta umieścić między papierami (można lekko obsypać mąką aby się nie przykleiło)i rozwałkować na szerokość blachy do tarty.Zdjąć

Anielskie wypieki
Biały puch z truskawkowym musem 192

truskawkowy 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe pół szklanki wody Wykonanie: ciasto Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki rozkruszyć bardzo drobno. Czekoladę, masło i herbatniki dokładnie połączyć wyłożyć dno tortownicy mocno dociskając. Odstawić do lodówki na około godzinę. krem 100 ml. śmietany podgrzewać w rondelku razem z czekoladą. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić /namoczy(...)kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody i dodać do śmietany i czekolady. Ubić pozostałą śmietanę, dosłodzić według uznania cukrem pudrem i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Połowę kremu śmietanowego wyłożyć na schłodzony spód. mus truskawkowy Truskawki umyć i zmiksować blenderem na mus. Przełożyć do rondelka i podgrzewać, dolać wodę i krótko zagotować.  Dodać suche galaretki. Wymieszać

Pysznie & Pięknie
Tort pomarańczowo - dyniowy / Orange pumpkin cake 169

Jako, że moje starsze dziecię nie znosi dyni w jakiejkolwiek postaci, stwierdziłam, że aromatyczna cała pomarańcz  i polewa czekoladowa powinny przytłumić smak dyni na tle, że ciasto okaże się zjadliwe dla "dynioniejada". Efekt wyszedł rewelacyjny! Choć Młody stwierdził, że ciasto pachnie pomarańczami ale kolor jest dyniowy i na wszelki wypadek nie będzie go próbował... Cóż jego strata:)SKŁADNIKIciasto(...)pieczenia i sodą. Mieszam sylikonową łopatką do całkowitego połączenia składników. Powstałą masę wylewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuję górę ciasta i wkładam na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Kiedy ciasto się piecze przygotowuję krem i polewę.Krem: Pomarańczę myję i obkrawam ze skórki i filetuję nad miseczką. Wyfiletowane cząstki pomarańczy kroję na mniejsze kawałki. Ubijam śmietanę

Magiczna kuchnia Darii
Keto babeczki z kremem z awokado (Paleo, LowCarb) 91

produkcji to kakao . W zależności zaś od rodzaju ciasta, na jaki się zdecydujecie, mogą one także spełniać kryteria kuchni raw . A naturalne, nieprzetworzone produkty to przecież podstawa zdrowego odżywiania. Keto babeczki z kremem z awokado Keto babeczki z kremem z awokado – różne wariacje na temat ciasta Wracając do kwestii samego ciasta – u mnie był to upieczony kiedyś i zamrożony(...)kremem czekoladowym z awokado Zachęcam do wypróbowania tych babeczek, bo są równie zdrowe, co przepyszne oraz do śledzenia moich poczynań w ramach akcji “ czysta micha ” na moim profilu na Instagramie . Codziennie zamieszczam tam zdjęcia moich posiłków, chcąc udowodnić, że dieta ketogeniczna nie jest ani nudna, ani niezdrowa, a raczej bardzo różnorodna i kolorowa. Print Babeczki z kremem

Modern Cave Girl
Tort Czekoladowy 369

masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. Krem: 350 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 36% 500 g serka mascarpone Wykonanie: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Wrzucamy kosteczki mlecznej czekolady i mieszamy szpatułką(...)Dodatkowo: połowa opakowania takich owalnych ciasteczek w czekoladzie (ja użyłam takich z Biedronki) 200 g czekolady ciemnej   Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Każdy blat smarujemy kremem czekoladowym. Obsmarowujemy zarówno wierzch jak i boki tortu. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na sztywną folię lub papier do pieczenia, rozsmarowujemy cienko

Blondynka Gotuje