ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:245/384)

Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia 173

początkujących w kuchni. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Truskawkowy Duet składa się z kilku warstw herbatników, budyniu waniliowego, czekoladowego i truskawek zatopionych w galaretce. Jeśli wolicie, możecie przygotować to ciasto na jasnym biszkopcie albo na blacie domowego kruchego ciasta. Jeśli chcecie, by ciasto było trochę wyższe i bogatsze, na galaretkę(...)ubitą z mascarpone albo warstwę śmietanki ubitej z żelatyną. W zależności od sezonu możecie to ciasto przygotować z dowolnymi owocami - gdy skończy się sezon na truskawki warto spróbować wersji malinowej lub brzoskwiniowej. Ciasto Truskawkowy Duet to prosty deser idealny na upały. Polecam, smacznego:) Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia, składniki: na blaszkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy

Lekcje w kuchni
Tort gruszkowy dla alergika 142

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Mleczna Kanapka z Mlekiem w Proszku 85

mąkę szymanowską Polskie Młyny. Dokładnie wymieszać. 3. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 4. Piec w temp.180* około 40 minut. 5. Gdy Ciasto kończy się piec powtarzamy czynność po raz kolejny by mieć dwa blaty. KREM: SKŁADNIKI: 125ml mleka 2/3 szkl. cukru kryształu 16 g cukru waniliowego 220g masła 2,5 szk mleka w proszku ( niebieskiego) WYKONANIE: 1.Mleko zagotować(...)cukrem waniliowym. Pozostawić do ostygnięcia. 2.Masło utrzeć z cukrem, dodać mleko w proszku oraz mleko przegotowane. 3.Dokładnie wymieszać. 4.Wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać krem, przykryć drugim blatem. 5.Udekorować wedle uznania. 6.Całość wstawić do lodówki aby masa stwardniała

Dziś Ja gotuje
Bezglutenowa w-z z mascarpone 242

Nasączyć ponczem. Następnie wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić go po całym cieście. Przykryć drugą częścią ciasta, nasączyć z wierzchu ponczem. Jeśli ktoś wpadnie na pomysł, żeby drugą część ciasta nasączyć przed jej ułożeniem na masie to może się okazać, że ciasto się połamało. Tragedii nie ma - polewa przykryje pęknięcia. Ale ostrzegam, przed taką kolejnością czynności. Ciasto jest za duże(...)żeby je nasączyć i dopiero wtedy sprawnie przełożyć. Polewa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady 1 czubata łyżka masła 2 łyżki cukru 100 ml mleka Na koniec przygotować polewę czekoladową. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać resztę składników. Całość podgrzać do całkowitego rozpuszczenia a następnie polać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Ostawić w chłodne miejsce do wystygnięcia polewy a następnie schować

Ze smakiem bez glutenu
MÓJ DOMOWY ORZECHOWIEC 166

przełożenia: ********************************* 1 szkl.cukru 6 białek 1 op.krmu typu karpatka 1 słoik powideł sliwkowych(250g) 20 dag.łuskanych orzechów włoskich 100 g.wódki polewa czekoladowa na wierzch i orzechy ziemne **********************************************************  Zagniatamy ciasto na stolnicy,dzielimy je na pół i wykładamy nim dwie blaszki tej samej wielkości 26x38cm.Ciasto smarujemy po połowie powidłami sliwkowymi i posypujemy po 10 dag.na każdy placwk orzechami(...)włoskimi.Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę i po połowie wykładamy na każdy placek.Pieczemy w 160 stopniach w nagrzanym  piekarniku przez 40 minut. Przygotować krem według przepisu na opakowaniu,wlewamy do niego wódkę.Na jeden placek wykładamy krem,przykrywamy pianą do dołu drugim plackiem, polewamy polewą i posypujemy drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi.Wstawiamy ma 2 godziny do lodówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Muffinki z czekoladą i bitą śmietaną 208

krem czekoladowy Przygotowanie: Przygotuj foremkę na muffinki wyłożoną papilotkami i nastaw piekarnik na 175 o C. Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier) wymieszaj w jednej misce. Odłóż. W drugiej misce dokładnie wymieszaj składniki płynne (jajka, oliwę, jogurt). Płynną masę wlej do miski z suchymi składnikami i delikatnie wymieszaj łyżką. Papilotki napełnij masą do 1/3 wysokości, nałóż krem (nadzienie(...)przykryj pozostałym ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i ozdób nim babeczki. Wierzch możesz dodatkowo posypać cukiereczkami, płatkami czekolady, lub posypką. Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
CIASTO MAXI KING 361

herbatników- to już zależy od Was. Jeśli chcecie grubiej kremu wystarczą 3 warstwy ciastek. Tak jak pisałam, ja nie zrobiłam polewy. Ale jak chcecie ładnie wykończyć ciasto to czekoladę białą lub ciemną należy roztopić w mleku. Do przestygniętej polewy wsypcie połowę orzeszków. Polewę wylejcie na ciasto i posypcie resztą orzeszków. Ciasto najlepiej włożyć do lodówki. Schłodzić przez około 3 godziny(...)Jest wtedy twarde i łatwo się kroi. Smacznego!     Polecam bez pieczenia, słodki  BLOK CZEKOLADOWY Z HERBATNIKAMI I BAKALIAMI

potrawyregionalne
Ciasteczka "mocca" ( dla gości ) 409

gryza. Zostawcie kilka i podajcie na najbliższym spotkaniu z przyjaciółmi i rodzinom. Goście będą zachwycenie. Dlaczego ? Może dlatego, że ciasteczko rozpływa się w ustach, beza chrupie, a krem dopieszcza kubki smakowe czekoladowym smakiem ...Ciasteczka z serii  pracochłonnych, ale zapewniam, że nie pożałujecie tych minut spędzonych nad ich przygotowaniem. Ciasteczka ( około 40 szt. )* 1,5 szklanki mąki* 125 g zimnego(...)mąką - nożem lub przy pomocy robota. Dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto.Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na 30-40 minut do lodówki.Po tym czasie, ciasto wałkować, na grubość 0,5 cm. Wykrawać nieduże, okrągłe ciasteczka.Piec w 220 stopniach C 10-12 minut - do zrumienienia.Upieczone ciasteczka zdejmować z blachy i odstawić do wystygnięcia.Bezy kawowe

kolorowotorcikowo
Super babka czekoladowa 139

Babka czekoladowa (super czekoladowa)  Składniki: 120 g gorzkiej czekolady + tabliczka na polewę 3 łyżki mleka 150 g miękkiego masła 150 g cukru 3 jajka 200g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Sposób przygotowania: Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej  i ostudzić. Masło z cukrem utrzeć na puszysty krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając(...)koniec wlać czekoladę i wymieszać. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do foremki babkowej. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu, sprawdzamy patyczkiem - jak suchy, babka jest dobra - polać babki polewą.  Polewa : 1 tabliczka czekolady + 7 łyżek śmietany kremówki. Rozpuścić. Polać babkę. Smacznego! fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Babeczki na Dzień Mamy 187

babeczkową bombonierkę. Składniki na babeczki: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku 2 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko Składniki na krem czekoladowy: 0,5 opakowania budyniu waniliowego (można też zrobić cały budyń i pół zjeść ;)) 1 szklanka mleka 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kakao +kolorowe cukiereczki(...)wykładamy papierowymi papilotkami i przekładamy do nich po łyżeczce ciasta. Zostawiamy dość dużo miejsca, żeby wyrosły. Pieczemy około 15-20 minut w piekarniku nastawionym na 160 stopni. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” albo poukładać na kratce, żeby ostygły Zanim babeczki wystygną możemy przygotować krem. Gotujemy połowę budyniu (nie dodajemy cukru) i odstawiamy do przestudzenia

Ciastkozercy
63.Proste przyjemności: czyli tarta z kremem czekoladowym, wiśniami, i chili! 219

kuleczki czekoladowe z posypki Przygotowanie:  Z podanych składników zagniatamy kruchy spód: mąkę, cukier puder i kakao przesiewamy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli oraz plastry masła, które to rozcieramy z całością za pomocą palców aż do jak najdokładniejszego połączenia (konsystencja kruszonki). Kolejno stopniowo dodajemy lodowaty sok z wiśni i zagniatamy na zwarte i dość elastyczne ciasto. Z ciasta formujemy kulę(...)której wierzch lekko spłaszczamy i owijamy w folię spożywczą. Ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki w celu schłodzenia. Piekanik najgrzewamy do 190*C (termoobieg). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 1,5cm. na oprószonej mąką stolnicy i wykładamy nim formę do tarty, a na wierzch wysypujemy suchą fasolę ( w celu obciążenia i jak najrówniejszego upieczenia). Spód wypiekamy 10-15 minut

Symfonia Smaków
Brownie z malinami 154

Cudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :) Brownie: 250 g masła 250 g gorzkiej

Smakołyki Asi
Tort czekoladowy z suszonymi śliwkami 236

dodatkiem suszonych śliwek moczonych w spirytusie. Krem czekoladowy i mój wypróbowany i niezawodny biszkopt. Ogólnie mówiąc jak dla nas palce lizać. A kto chce się przekonać musi upiec. :) Składniki:Biszkopt 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 litra mleka 1 budyń waniliowy(...)ostudzenia. Masło utrzeć do białości, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem podzielić na dwie części. Do jednej części kremu dodać nutellę i utrzeć. Do drugiej dodać śliwki razem z spirytusem i wymieszać. Na paterze położyć placek biszkoptu, rozsmarować biały krem z śliwkami, przykryć drugim plackiem biszkoptu. Krem czekoladowy rozsmarować na górze i bokach tortu. Schłodzić.Polewa:Masło rozpuścić

Ala piecze i gotuje