ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:500/734)

Domowe rafaello (przepis) I o tym jak zorganizować zimową imprezę? 155

zobaczyć na jego stronie: Ciasta również warto przygotować w jednorazowych foremkach, co ułatwi przewożenie. A teraz przepis na nasz numer jeden – jeśli chodzi o słodkości – podczas takich spotkań. Domowe rafaello Składniki: (bazowy przepis, ilość możecie zwiększyć w zależności od potrzeb, u mnie przeważnie x3) 200 g białej czekolady (u mnie belgijska w formie czekoladowych kropelek) 1,5 szklanki

Słodkie okruszki
Babeczki Piernikowe Z Serem I Konfiturą Truskawkową Pod Śmietanowo Truskawkową Czapeczką 144

śmietan fix) do dekoracji czekoladowe gwiazdki 1. Składniki suche mieszamy w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Następnie  do mokrych dodajemy suche i mieszamy całość łyżka. 2. Twaróg rozdrabniamy lub blendujemy aby był bardziej kremowy. Mieszamy z cukrem, esencją i żółtkiem. 3. Foremkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy po łyżeczce ciasta. Następnie nakładamy po czubatej łyżeczce

Gotowanie...to proste !
Muffiny kakaowe z kostką białej czekolady 103

zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką lub widelcem do połączenia się całości, nie dłużej.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. W każdej papilotce umieścić po 1 (solidnej) łyżce ciasta, a następnie

Di gotuje
Piernik bananowy 328

formę wysmarować masłem, oprószyć mąką - ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni - piec 60-70 minut lub krócej, do tzw. suchego patyczka - po upieczeniu wyjąć z piekarnika, a po wstępnym ostygnięciu, również z formy - kroić po ostygnięciu, przechowywać w chłodnym miejscu - wierzch można udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową

Smakołyki Bereniki
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM KASZĄ GRYCZANĄ CEBULĄ I BIAŁYM SEREM 292

patelni. Z racji ,że ciasto było ze szpinakiem wyszły trochę grubsze niż tradycyjne. Żeby nie przyklejało się do patelni należy je podlewać niewielką ilością oleju. Na środek każdego placka nakładałam farsz. Zawijałam je kolejno. Posypałam naleśniki startym parmezanem i chwilę podgrzałam w piekarniku. Smacznego! Polecam również naleśniki: ZE SZPINAKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MASCARPONE CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SEREM I TRUSKAWKAMI KOKOSOWE

potrawyregionalne
Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi) 166

Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli 150 ml oleju (polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 2 jajka (duże) 3/4 szklanki cukru/ksylitolu (można dodać nieco więcej) 2 szklanki mąki pszennej (niepełne) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 150g orzechów włoskich Polewa czekoladowa (wg gustu

Di gotuje
Breaking bad na słodko, czyli czekoladowy tort urodzinowy z Heisenbergiem 155

dwie porcje.  Wystudzone ciasto dzielimy na dwa blaty i każdy skrapiamy kawą. Porcję kremu rozsmarowujemy na pierwszym blacie i przykrywamy drugim. Pozostały krem znów dzielimy na 2 porcje - pierwszą smarujemy wierzch i boki tortu, a druga posłuży do dekoracji, którą możecie wykonać według własnej fantazji. Przed dekoracją tortu kremem wyciągamy z lodówki czekoladową podobiznę bohatera, delikatnie odrywamy od papieru

W poszukiwaniu inspiracji
Lody z białej czekolady 231

lokum ;) Kolejnym razem pokażę Wam ciasto, które na tę okazję zrobiłam, a teraz jeszcze raz zapraszam na lody :-) Składniki: 250 ml mleka 250 ml śmietany 30% 50 g cukru 100 g białej czekolady Do rondla przełożyć mleko, cukier i połamaną czekoladę, rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z zimną masą czekoladową. Masę przelać do pojemnika, włożyć

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z jabłkami 121

zastanawiałam,zabrałam się za ciasto,które nauczyła mnie robić moja mama.Przepis jest bardzo prosty i nie znam takiego człeka,któremu by nie wyszło. Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżecza proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody  1 łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki oleju 5 jabłek garść migdałów w płatkach kropelki czekoladowe cukier puder (na wierzch) Sposób

Wielki apetyt
Wielkanocne gniazdka z nutellą 179

wielkości jajek). Ciasta formujemy w kulkę ok 3 cm, następnie delikatnie rozpłaszczamy i robimy dołek - tak aby powstało nasze gniazdko.  Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 20-30 minut, aż gniazdka się zarumienią. Odstawiamy do ostygnięcia i do każdego gniazdka dajemy w dołek 1 małą łyżeczkę nutelli dekorując trzema czekoladowymi jajeczkami.    Smacznego

Niezły Młynek
Czarny jar 5349

weekend zamiast ciasta był deser. Po części zdrowy, bo zawierający jagody i banana, z drugiej strony kaloryczny dzięki bitej śmietanie, ale tak to już z deserami bywa ;-) Jeżeli macie zamrożone jagody, to polecam. W innym wypadku pozostaje ich zakup lub.... czekanie na sezon :-) Składniki na 4 desery w dużych pucharkach: Mus czekoladowy: 20 sztuk biszkoptów 150 ml mleka 1 kopiasta

Passions hobbies life
Ciasteczka Pieguski 217

waniliowego 100 g kropelek czekoladowych 50 g czekolady gorzkiej Czekoladę posiekać w drobną kostkę. Miękkie masło utrzeć z cukrami.  Następnie dodać jajko i delikatnie połączyć. W osobnej misce wymieszać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia.  Tak przygotowaną mąkę dosypać do masy maślanej i wymieszać ręcznie. Dodajemy czekoladę i połowę kropelek. Z powstałego ciasta formujemy wałek, który kroimy

kulinarnyswiatdomi
WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU 280

składniki się połączą. Mus czekoladowy wylać na przygotowany spód w tortownicy, wyrównać i deser wstawić do lodówki na 60 minut, aż trochę się zsiądzie. Biały krem:6.  Orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie osączyć. Wszystkie składniki kremu przełożyć do czystego blendera i zmiksować na mus. Wyłożyć go na ciasto w lodówce i wierzch posypać kakao

Mała Cukierenka
Pierniczki alpejskie z nadzieniem 337

gwiazdki i wykrawamy pierniczek. Skrawki ciasta ponownie zagniatamy i wykrawamy kolejne pierniczki. Wykrojone pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez około 10 minut (czas pieczenia może być krótszy lub dłuższy w zależności od wielkości i grubości pierniczków). Wyjmujemy i studzimy na kratce.Polewa czekoladowa:Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem

Smakowity Blog Kulinarny
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1309

Snickers należy do tego rodzaju ciast, które wraz z kolejnym dniem smakują coraz to lepiej! Dlatego jego przygotowanie proponuję wykonać dzień przed podaniem-wszystko ładnie ściągnie, a smak będzie 100 razy lepszy. Składniki na masę karpatkową: -250g masła -0,5l mleka -1 opakowanie kremu karpatka na 0,5l mleka Składniki na masę czekoladową: -0,5l mleka -cukier waniliowy

Smaczne Zdrowe