ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:477/734)

Gofry z bitą śmietaną i owocami 212

Kto z nas nie pamięta wyjazdów nad polskie morze i tych pysznych chrupiących gofrów z bitą śmietaną i owocami. Obecnie już nawet nie musimy jechać nad

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 133

cukru waniliowego 100 ml mleka 1 torebka budyniu czekoladowego (45 g) Dekoracja: 300 ml śmietany 30% (schłodzonej) 20 g cukru waniliowego 1-2 łyżki gorzkiego kakao Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki przeznaczone na spód przekładamy do miski i miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładkie, lekko klejące się ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut

MyCookBook.pl
.1107. dynia budyniowo 125

waniliowo-cynamonowy budyń z borówkami (także w środku) i kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też po przepis

breakfast of dreams
SERNIK OREO 575

sernik na zimno.Na pewno przypadnie Wam do smaku, spróbujcie. Ciasto podałam na pięknym zestawie  RAJSKI OGRÓD- PORCELANA BOGUCICE   Składniki: 1 kg sera w wiadereczku naturalnego cukier puder do smaku 200 ml smietany kremówki 300 g serka mascarpone 2,5 opakowania ciastek np oreo 3 łyzki żelatyny wiórki czekoladowe różowe ze sklepu  SŁODKI ŚWIAT 40 dag margaryny Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Ciasto dyniowo-marchewkowe 125

Cukierników. Przepis znalazłam na ulotce z Lidla i postanowiłam go wypróbować. Ciasto jest dość słodkie, mocno wilgotne i ma... oryginalny smak. Nie mam na myśli, że jest niesmaczne, jest po prostu inne ze względu na zawartość dość dużej ilości musu dyniowego, który moim zdaniem w nim dominuje. A czekoladowo-serowa polewa, to mistrzostwo, zakochałam się w jej smaku :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Mazurek pomarańczowy 159

plasterkami cytryny, ponieważ przepadam za kwaśnymi ciastami... W wypadku tego ciasta nie dodanie do niego niczego nie jest dobrym pomysłem.. samo w sobie jest smaczne, jednak dość suche. Tak, czy siak, polewa jaką by nie była na pewno się przyda. Następnym razem wypróbuję po prostu tę z czekoladowego mazurka; wydaje mi się to dobrym pomysłem. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Piernik staropolski + przepis na idealną polewę czekoladową 174

masą kajmakową, masą orzechową, a nawet marcepanową. Po przełożeniu piernika, ciasto nakryć arkuszem papieru do pieczenia i równomiernie obciążyć deską lub odpowiedniej wielkości książkami. Piernik ten długo zachowuje świeżość, zwłaszcza wtedy, kiedy przechowywany jest w chłodnym miejscu. Przed podaniem (u mnie ok.2-3 dni przed) polukrować lub polać polewą czekoladową. Idealna polewa czekoladowa:  Składniki: *  polewa: - 200g gorzkiej czekolady

CookYourself
Strucla drożdżowa z makiem 167

ciasto. 3. Ciasto rozwałkowuję, tworząc kwadrat o boku 40cm. Na cieście rozsmarowuję masę makową. Zwijam w rulon. Boki zlepiam. Struclę zawijam w papier do pieczenia i układam na blaszce. Odstawiam do godzinę do wyrośnięcia. Następnie piekę 60 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną struclę polewam lukrem lub polewą czekoladową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bananowe muffinki Nigelli Lawson 179

moim zdaniem są najlepsze, żeby dodać je do babeczek lub ciasta. Składniki: 3 dojrzałe banany 125 ml oleju roślinnego 2 duże jajka 2 szklanki mąki 1/3 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w drobną kostkę lub garść groszków czekoladowych Banany rozgnieść widelcem na gładką masę. W misce dokładnie ubić

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciastka czekoladowe z nadzieniem z twarogu i białej czekolady 214

Czekoladowy Weekend Atinki . I w końcu wymyśliłam... ciastka z czekoladowo-twarogowym nadzieniem. Tyle, że spóźniłam się z publikacją przepisu, bo akcja skończyła się 22 lutego. Może nie wyglądają zbyt pięknie (w czasie pieczenia trochę się spłaszczyły i urosły "na boki"), ale uwierzcie mi, smakują naprawdę świetnie. Do ciasta dodałam stopioną gorzką czekoladę, dzięki niej stało się bardzo plastyczne. Biała czekolada

Czerwień i błękit
Kruche babeczki 145

cienki placek (około 3mm) i dużą szklanką wykrawam koła. Ciasto układam w wysmarowanych masłem foremkach i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 15 minut, aż się zezłocą. Podaję je z dżemami, kremami, bitą śmietaną. Hitem są u mnie babeczki z plastrami banana i czekoladową polewą**. Na zdjęciu babeczki z waniliową ricottą (ricotta+ ekstrakt z wanilii

Zapiski Młodej Żony
Kakaowe ciasteczka w polewie czekoladowej 173

Ciasteczka wyszły bardzo delikatne i jeszcze bardziej czekoladowe;) Zdecydowanie polecam!! Inspiracja Składniki: 250g mąki pszennej,  jajko,  100g masła,  100g cukru,  2 łyżki kakao,  2 łyżki cukru waniliowego.   Mąkę przesiać wraz z kakao. Dodać cukier, cukier waniliowy i jajko. Połączyć nożem. Dodać posiekane masło, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na pół

Z miłości do słodkości
Maślane ala Pączki 160

polewa czekoladowa lukier (co tylko chcesz) na wierzch Masło roztapiam z ksylitolem i wanilią. Zostawiam do ostygnięcia. Do szklanki wlewam ok 30-50 ml letniej wody, dodaję drożdże, ksylitol.  Mieszam i odstawiam na ok 5 min w ciepłe miejsce. Do miski wsypuję mąkę, wlewam masło i rozczyn z drożdży. Mieszam wszystko dokładnie. Wyjdzie kremowe, rozpadające się ciasto.  Jeśli

IzaGotuje
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 244

cukrem i miodem do białości, a następnie mieszamy z makiem. Białka ubijamy na sztywną pianę i również mieszamy z makiem. Na koniec dodajemy kilka kropel olejku i bakalie, ciasto z nimi lepiej smakuje ale trudno się rozsmarowuje masę makową na plackach.  Krem budyniowy: 2 szklanki mleka, 2 łyżeczki cukru z wanilią, ½ szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki(...)ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jeden z placków smarujemy częścią kremu, na krem układamy obok siebie rolady, rozsmarowujemy pozostałą ilość kremu i przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą czekoladową. Polewa: 125 g masła, 5 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 1 łyżka żelatyny, 2 łyżki wody, 4-5 łyżek śmietany 18%,  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Margarynę

Cynamonowe szczęście
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 178

galaretką z dyni.  spód sernika: 200 g herbatników kakaowych  masa serowa: 500 g mielonego twarogu 100 g masła  2 jajka 3/4 szkl. mleka  1 budyń czekoladowy na 3/4 l 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 400 g puree z dyni 2 szkl. wody Okrągłą tortownicę (śred. 24 cm) wyłożyć folią aluminiową(...)Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody,dodać puree z dyni,wymieszać i odstawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na sernik. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Kiedy ciasto porządnie stężeje,wyjąć z formy,ściągnąć folię i wyłożyć na talerz

Kolorowa kuchnia Elki