ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:375/734)

Litewski na starogardzkiej 238

mąkę i całość dokładnie wymieszaj. Pozostaw pod przykryciem do przefermentowania w temperaturze 28 - 30 °C na 3 - 4 godziny. Ciasto chlebowe (1 bochenek):cały zaczyncałość zaparzonych otrębów z kminkiem 162 g mąki żytniej starogardzkiej 185013 g zmielonego słodu karmelowego (lub czekoladowego)1 łyżka melasy10 g soli Przygotowanie chleba:W odrobinie wody rozpuść sól. Pozostałe składniki włóż do miski i wymieszaj

Grahamka, weka i kajzerka
Co Lila jadła w środę? 12 166

Kolejna część czwartkowej serii wpisów. Kolejna dawka inspiracji. Dzisiaj polecam zupę klopsową. Po takiej zupie będziecie długo najedzeni, dlatego na drugie danie zróbcie sobie lekkie naleśniki. Budyń czekoladowy musicie koniecznie wypróbować i wybić z głowy kupowanie tego w torebce. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem  Żywienie dziecka - czym skorupka(...)pokroić.  II Danie 16:00 Zupa klopsowa jest bardzo syta, dlatego na drugie danie zrobiłyśmy lekkie naleśniki nadziane serem. Ciasto zrobiłam na mleku owsianym, a sos to truskawki i jogurt naturalny. Podwieczorek 17:30 Budyń czekoladowy. Najlepszy - domowy. Przepis znajdziesz tutaj>>> Kolacja 19:00 Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całego dania. Lilcia zaczęła już wcinać, a miała

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Czekoladowe brownie bananowe 115

się stało, ale nie robiłam nigdy prawdziwego brownie. Jak już robić to z najlepszego przepisu, z małymi modyfikacjami. W cieście nie znajdziecie ani grama mąki i laktozy (jeśli użyjecie czekolady gorzkiej). Brownie jest idealne - wilgotne, słodkie, gliniaste i niesamowicie czekoladowe! Składniki: 2 banany 2 jajka 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 szklanka gorzkiego kakao 125 g gorzkiej czekolady(...)jajka, mleko, aromat, kakao, miód i czekoladę.  Zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Na koniec dodać sodę iw krótko zmiksować. Prostokątną formę (np. 28x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasto "Poezja" 1690

wymieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Delikatnie wymieszać. Masę wlać do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta, biszkopt przekroić na dwie części. Składniki na masę kawową: masło (miękkie) 5 łyżek cukru pudru 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub mała kawa espresso zrobiona w ekspresie lub kafetierce(...)kąpieli wodnej. Można także użyć gotowej polewy wykonując ją zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polewamy ciasto. Póki czekolada nie zastygnie można ją posypać kawałkami orzechów włoskich. Przełożenie (od dołu): połowa biszkoptu ciemnego masa kawowa biszkopt orzechowy masa kajmakowa połowa biszkoptu ciemnego polewa czekoladowa  Przepis pochodzi od mojej cioci. Może się zdarzyć, że gdzieś go znajdziecie pod inną nazwą, gdyż

Mania Wypiekania
popękane ciasteczka 559

wanilią, cały czas ubijamy. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, miksujemy. Dodajemy przestudzoną masę czekoladową i miksujemy na niskich obrotach. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia się składników. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie wyciągamy z lodówki (ciasto powinno być bardzo twarde) i przy pomocy małej łyżeczki formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik 922

Pyszny sernik na kruchym cieście. Numer 1 wśród serników (być może za sprawą dodatku w postaci oliwy z oliwek). :) Do tego polany konfiturą brzoskwiniową, która świetnie komponuje się ze smakiem sernika. Polewa czekoladowa, którą bardzo lubię, akurat w tym wypadku się nie sprawdza - zbyt dominuje. Sernik należy upiec dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Porcja na dużą blachę. Sernik PRZEPIS

coolinarnastrefa.blogspot.com
MAZUREK "ŚLIWKA W CZEKOLADZIE" NA RAZOWYM SPODZIE 156

proszku do piecznia   jeśli ciasto nie będzie chciało się 'skleić' można dodać 2-3 łyżki wody Z podanych składników zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5h. Krem śliwkowo-czekoladowy: ~200g suszonych śliwek, bez pestek ~szklanka wrzącej wody ~dwie czubate łyżeczki kakao ~2-3 łyżki fruktozy / 4-6 łyżek cukru ~łyżeczka(...)swoje śliwki zalałam wodą ok. 22.00 a zmiksowałam je następnego dnia ok. 14.00. Polewa: ~40g białej czekolady ~1/8szkl. mleka (radzę jednak nie dodawać :)) Piekarnik rozgrzać do 180*C. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na prostokąt o wymiarach nieco większych od formy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie przełożyć na nią ciasto, boki które będą wystawać zawinąć do środka, lekko przycisnąć

chili & sugar
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 385

wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy stopniowo suche składniki nadal miksując. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy(...)kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie

Ptasia Kuchnia
Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 203

jednego z moich ulubionych deserów.  Trifle to wywodzący się z Wielkiej Brytanii deser składający się z ciasta biszkoptowego nasączonego sosem lub dżemem owocowym, przełożonego kremem i udekorowanego owocami. Ta wersja doczekała się oczywiście wielu wariacji, w tym mojej czekoladowej z lodami czekoladowymi i kawałkami brownie. Uwierzcie mi - to prawdziwa rozkosz! TRIFLE CZEKOLADOWE Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I BROWNIE /przepis własny

KUCHARNIA
Rogale drożdżowe, które rosną jak opętane 3911

wyboru ...mniejsze, większe..z wiśniami lub z kremem czekoladowym.. Już nie raz piekłam takie szybkie rogaliki, które nie wymagają wyrastania, ale te są ciut inne ..pomysł na nie podpatrzyłam tutaj .Ilość składników podaję za autorką..a ja wczoraj wieczorem zrobiłam z połowy porcji ..musiałam tylko dodać ciut więcej mąki, bo ciasto było rzadkie....zrobiłam małe rogaliki i ciut większe(...)oleju dowolne nadzienie wiśnie krem czekoladowy Ciepłe mleko, 3 łyżki mąki, cukier oraz drożdże wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.  Mąkę przesiewamy (to ważne! Inaczej rogale nie będą tak puszyste i lekkie) i połączyć razem z proszkiem do pieczenia.Dodać jajka, zaczyn, olej i dokładnie wymieszać łyżką [ ja zagniotłam rękoma].Ciasto podzielić na 4 części, każdą

Moje domowe kucharzenie
Ciasto "zamrażalnik" 191

mówi wam coś nazwa "ciasto zamrażalnik" lub "lodówka"? Nie, bo to tak naprawdę tylko dosłowne tłumaczenie nazwy "Icebox cake", czyli deseru zrobionego z pysznych, mocno, czekoladowych ciastek i dużej ilości śmietany, a wszystko ułożone w wysoka wieżę, tort do tego mocno schłodzony. Przepis pochodzi ze strony Smittenkitchen. Można go zrobić albo z gotowymi kupnymi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BROWNIE Z MIĘTĄ I ALKOHOLEM. 147

też nie oprę się czekoladkom z miętowym nadzieniem.Topowy zestaw, który zawsze się sprawdza, zawsze smakuje i zawsze poprawia nastrój. A brownies z przepis Kasi są idealne. Kawa sprawia, że czekoladowy smak staje się intensywniejszy. Ciągną się w smakowity sposób(bo to klasyczne brownies typu "chewy"), a to za sprawą odpowiednio zbilansowanej ilości kwasów tłuszczowych i nienasyconych.Stąd w przepisie obecność(...)kruszę. Miętę siekam drobno. Oba składniki wrzucam do masy, mieszam całość. Formę wyścielam papierem do pieczenia. Wykładam lepkie i ciężkie ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 30-35 minut w 180 stopniach.  SMACZNEGO! Pozdrawiam baardzo czekoladowo! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 269

Dziś podam Wam nowy przepis na ciasto na tartę, wypróbowałam go już jakiś czas temu i jestem nim zachwycona. Przepis znalazłam na Gotuj Skutecznie TV. Chciałam zrobić i podzielić się z Wami przepisem na tartę z czekoladą, niestety na sam czekoladowy farsz przepis podam Wam innym razem bo przez przeoczenie/zaniedbanie/ roztargnienie* - niepotrzebne skreślić. popełniłam błąd i choć tarta powstała(...)ciepła rąk. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30 min. lub w zamrażalniku przez połowę tego czasu.Po schłodzeniu rozwałkowujemy ciasto na szerokość formy. Wykładamy formę ciastem i nakłuwamy je widelcem. Przykrywamy folią aluminiową i wysypujemy na nią np. groch, fasolę lub tak jak ja kaszę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni

Miksturownik
Czekoladowe trufle z orzechami laskowymi 257

chyba jeden z najstarszych łakoci znanych światu.Dziś czekolada to nie tylko desery, ciasta, cukierki, ale także kosmetyki. Jej zapach i smak wpływa korzystnie na nasz nastój, poprawia humor i dodaje energii. Jednak - umiar potrzebny !Przygotowałam się na Dzień Czekolady i naprodukowałam domowych trufli czekoladowych. Rodzinka zachwycona - szczególnie siostra i mama. No tak, kobiety i czekolada lubią się wzajemnie

kolorowotorcikowo
Piernik świąteczny 97

ostudzonej masy dodajemy jajka, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu bakalie. Ciasto mieszamy i wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą  tortownicy, pieczemy około godziny  w średnio nagrzanym piekarniku . Po upieczeniu i przestudzeniu piernik oblewamy polewą czekoladową i ozdabiamy orzechami laskowymi lub przekładamy dżemem

Smakowite Dania