ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:117/734)

Floryda-Orlando 204

powiedziala, po 5 dniach- "mam dosyc kuchni amerykanskiej".Czym charakteryzuje sie kuchnia i co jest nuta przewodnia-juz pisze:Buffalo wings-chyli skrzydelka w sosie pomidorowo miodowym posypane serem, ciasto czekoladowe- czyli znane nam brownies, hamburgery, cheeseburgery, hot dogi, corndogi, fluffernutter czyli kanapka z maslem orzechowym i dzemem, macaroni i cheese, pizza, nalesniki z syropem klonowym i najwazniesze CHEESE!Wszedzie

Smaki Edyty
Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 249

szklanki wiórków kokosowych Masło utarłam z cukrem, dodałam jajka. Następnie połączyłam z białym serem (u mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki

W kuchni Karmel-itki
Ekspresowy Deser z Resztek 193

deser możemy wyczarować ze składników, które pozostały po wykonaniu Tortu Straciatella z Malinami. Lekki krem, starta czekolada, maliny i listki mięty. Pysznie wyszło! Na sam spód ułożyłam ścinki ciasta czekoladowego, potem krem, następnie posiekaną czekoladę, maliny, potem znowu krem, czekolada, maliny, listki mięty. Prawda, że łatwo

Blondynka Gotuje
Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym 208

jaglaną czy z mięskiem smakuje wybornie. W ciastach sprawdza się równie znakomicie. Nadaje im wilgotności, świeżości i za nic w świecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe, z pyszną warstwą serka kremowego, urozmaiconego smakiem kokosa. Pięknie się prezentuje, iście w czarno – białych barwach. Smakuje fantastycznie i jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki(...)Wsypujemy 50 g wiórków kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made

Made By Mom And Son
Mazurek czekoladowy. 305

piecze się mazurki. Najczęściej lubię piec je na fajnym kruchym spodzie, który jest nie za twardy. Przepis na mazurek, który Wam prezentuję znalazłam w książce "Ciasta zawsze udane". To prosty mazurek. Pamiętacie blok czekoladowy z dzieciństwa? Robi się go najczęściej z bakaliami i dodaje herbatniki. Całość wylewa się na blachę, po schłodzeniu kroi w paseczki lub kostkę. To ciasto(...)smak, tylko wykonanie jest inne. Polewa czekoladowa jest na kruchym spodzie, a pod polewą spora warstwa bakalii. Ciasto jest pyszne i warte wypróbowania. Polecam!   MAZUREK CZEKOLADOWY.           Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 2 żółtka 2 łyżki czubate gęstej, kwaśnej śmietany 18% 100 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 125 ml mleka

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Karpatka Królewska 399

Karpatka Królewska - nazwa, która zobowiązuje... i właśnie na takie miano zasługuje ta wersja Karpatki. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz śmietanową pierzynką, a całość zdobi czekoladowa polewa - czyż ten opis nie brzmi apetycznie...  Karpatka Królewska - Składniki:Ciasto:3 jajka75 g masła3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki wodyszczypta soliłyżeczka cukrułyżeczka wódkiMasy:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka(...)możemy po wyłożeniu każdej z nich wstawić ciasto na kilkanaście minut do lodówki do lekkiego zastygnięcia). Przykrywamy górną częścią ciasta. Całość oprószamy cukrem pudrem. Ciasto możemy dodatkowo udekorować polewą czekoladową: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie ściągamy z ognia i dodajemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu otrzymania gładkiej kuwertury. Gdy trochę przestygnie

Słodka Strona
Brownie z czerwonej fasoli 124

czerwonej fasoli. Na pierwszy rzut oka wydaje się „z fasoli….??” Spokojnie Jeśli obawiacie się wyczuwalnego smaku czerwonej fasoli to bez obaw, cieszcie się czekoladowym i wilgotnym smakiem ciasta, reszty nikt się nie domyśli Sprawdziłam, wiem! Ciasto zaskakuje smakiem, konsystencją, jest wilgotne, z polewą mocno czekoladową komponuje się znakomicie! Uwierzcie mi, ekspresowe brownie, które robiłam po raz pierwszy(...)brzegi wysmarowane masłem. Tak przygotowane ciasto piekłam ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C (bez termoobiegu) grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto udekorowałam polewą czekoladową (z masła, kakao, cukru pudru i mleka) oraz rodzynkami i żurawiną suszoną. Płatki migdałowe też się świetnie sprawdzą, szczególnie tworząc kontrast;) Przepis na brownie z czerwonej fasoli znalazłam tutaj

Zasmakuj Kuchni
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 174

Przepis znaleziony oczywiście na mojewypieki.com Tort czekoladowo - miętowy.Składniki:Ciasto:1 1/4 szkl. mąki pszennej;180 g masła;80 g gorzkiej czekolady;2/3 szkl. kakao;3 jaja;1 szkl. brązowego cukru;1/4 szkl. cukru;3/4 szkl. śmietany 18%;1 łyżeczka proszku do pieczenia;3/4 łyżeczki sody oczyszczonej;kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy:300 ml schłodzonej śmietany kremówki(...)Dodajemy ekstrakt/aromat waniliowy. Miksujemy. Dodajemy masę czekoladową i dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem. Następnie do masy jajeczno-czekoladowej dodajemy naprzemiennie śmietanę i mąkę - mieszamy szpatułką tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie bardzo gęste. Ciasto dzielimy na 3 części i przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia (samo dno) trzech tortownic o średnicy

Miksturownik
Kawowe Ciasto z Serową Wkładką 201

pyszne kawowe ciasto z serową wkładką, karmelem i czekoladowym ganache. Dla każdego coś innego. Ja zachwycona całością, mąż zadowolony z serowej wkładki a syn zachwycony czekoladowym ganache. Ciemne blaty ciasta przypominają strukturą i smakiem ciasta ucierane, są cięższe i wilgotne od tradycyjnych puszystych biszkoptów. Ser jest bardzo delikatny, wyczuwalny karmel nadaje całości charakteru, a krem, którym ciasto jest obłożone(...)czekoladowa polewa na wierzchu dekorują ciasto smakiem i wyglądem. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto: 115 g masła 340 g cukru kryształu 2 jajka 270 g mąki pszennej 50 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 filiżanki mocnej kawy (5 łyżeczek zalanych wrzątkiem) 0,5 filiżanki mleka Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszamy

Made By Mom And Son
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 201

delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik ale bez sera, bo z dyni,  konsystencją przypomina mi właśnie ten rodzaj ciasta, czy też jako brownie z dyni, bo jest z dodatkiem prawdziwej gorzkiej czekolady, ma bardzo czekoladowy a zarazem pikantny smak, dzięki użytemu chili. Jest wilgotne i puszyste zarazem. Słodkie i wytrawne. Myślę, że najbardziej trafnym określeniem będzie właśnie(...)pieczenia, wysmarowaną olejem kokosowym lub masłem - wylewamy na przemiennie masę - pieczemy 45 minut w temp. 160- 170 stopni C, pod sam koniec uruchom termoobieg - po wyjęciu z piekarnika, ciasto studzimy całkowicie dopiero kroimy ostrym nożem SMACZNEGO! ZAPRASZAM na Facebooka SMYKWKUCHNI jak i po więcej fotografii na:  Instagrama profil: Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia! ;-)))) Buziaki! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 156

Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi - Sposób przygotowania:Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy obie mąki wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Czynność tę, wykonujemy na wysokich obrotach miksera. Dodajemy cukier wraz z cukrem waniliowych (stopniowo po jednej łyżce) ciągle ubijając. Zmieniamy poziom robota(...)drugiej czekoladę,  nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania gładkich konsystencji.Biszkopt przecinamy na dwie części.Na dolny blat ciasta wykładamy masę czekoladową, a na nią krem z orzechami. Całość przykrywamy górną częścią tortu i posypujemy siekanymi orzechami laskowymi oraz czekoladą.Moje posty

Słodka Strona
Choinka z ciasta francuskiego z czekoladą 160

Niesamowicie prosty w wykonaniu przysmak z gotowego ciasta francuskiego, który możemy wykonać nawet w ostatniej chwili tuż przed świętami. Wystarczą dwa blaty ciasta, odrobina kremu czekoladowego i gotowe. Na pewno pozytywnie zaskoczymy nim wszystkich gości :) Składniki: 2 gotowe blaty ciasta francuskiego 1/2 słoiczka kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 żółtka (do posmarowania) 1 łyżka mleka Na blacie ułożyć arkusz papieru(...)pieczenia. Na nim rozwinąć jeden blat ciasta francuskiego i posmarować go (dosyć cienko) kremem czekoladowym (fot.1) . Przykryć drugim blatem ciasta francuskiego. Dobrze docisnąć. Wyciąć kształt choinki, a następnie z obu stron (zostawiając odstęp na środku, imitujący trzon choinki) ponacinać poziome paski, mniej więcej o szerokości 3 cm  (fot.2) .  Tak przygotowaną choinkę delikatnie przełożyć na największą blaszkę z piekarnika

Świat Ciasta
Moje czekoladowe wspomnienie 167

pomoc. Zamknęła mnie w samochodzie (chyba) i grzecznie czekałam. Nie wiem ile tam siedziałam, ale wcale mi się nie dłużyło. Mama nie wspomniała nic, że nie mogę spróbować ciasta. Najlepszy czekoladowy smak dzieciństwa. Smak, który towarzyszy mi do dziś. Murzynek zrobiony nie tylko z kakao, ale również z rozpuszczonej czekolady. Puszysty, miękki i tak bardzo czekoladowy. Już brzmi jak poezja(...)Chyba moja czekoladowa buzia powiedziała wszystko, sukienki nie pobrudziłam. Murzynek z kakao i czekolady, pocięty na kawałki, oblany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi to dziś moje ulubione ciasto. Na myśl o czekoladowym wspomnieniu, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis. Czekoladowo-kakaowo-pomarańczowy murzynek z polewą z czekolady i obtoczony we wiórkach kokosowych. Takie pyszne kostki widzicie dziś na zdjęciach, sesji doczekały się

Gotowanie i blogowanie
Brownie z ziemniakami 177

Ciasto z dodatkiem ziemniaków... Brzmi ciekawie, prawda? ;) Mocno czekoladowe, wilgotne, puszyste. Długo zachowuje świeżość, idealne z kubkiem mleka lub filiżanką mocnej, aromatycznej kawy. Najlepiej smakuje właśnie w taką pogodą, gdy za oknem szaro i deszczowo ;) Aż chciałoby się przenieść w jakieś inne miejsce, może w góry? Tak, to dobry pomysł, tym bardziej, że teraz można znaleźć szereg ciekawych ofert

Domowa cukiernia Ewy