ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:171/333)

Fasolowe brownie z orzeszkami ziemnymi, czyli kolejna zdrowa rozpusta 253

każdy. Niemniej jednak nic w tym złego, bo tym smakołykiem możemy zajadać się bez żadnych wyrzutów sumienia i obaw o nadwyżkowe kalorie. Po prostu ideał! Gdyby ktoś poczęstował mnie tym ciastem, nigdy nie wpadłabym na to, z czego mogło zostać przygotowane. Smakuje jak najprawdziwsze, mocno czekoladowe brownie. Wilgotne, puszyste, a dzięki dodatkowi orzeszków ziemnych i kawałków czekolady- przyjemnie chrupiące(...)sodę i szczyptę soli i dokładnie wymieszać Orzeszki i czekoladę drobno posiekać i dodać do masy Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wszystko łyżką Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia- moja to 22,5x22,5cm  Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia Smacznego! https://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog

peanutbuttermonster
Domek z piernika + szablon do pobrania 251

się odnajduję, ale myślę, że ułatwi Wam podjęcie decyzji o "budowie domu" 😍 Znajdziecie go TUTAJ Drugi dzień (czyt. wieczór) należał więc do pieczenia. Ciasto robiłam z trzech porcji, bo domek spory, a ja jeszcze z ciasta chciałam zrobić podkład (również odpowiednio większy), kilka ozdób czyli bałwanka, choinkę, płotek, drabinę, drwa na opał, ławeczkę i kilka innych, które nie zmieściły(...)proszku do pieczenia 100g kakao 3 opakowania przyprawy do piernika (bez mąki i cukru) Lukier: 1 białko ok 250-300g cukru pudru- w zależności o tego jak gęstym chcemy dekorować 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania w Tefal Companion: Wszystkie składniki dzielimy na pół, bo choć misa wielka- nie pomieści ;)  Robimy więc ciasto dwa razy

Kuchnia w czekoladzie
Tort imieninowy 161

opadły.  Przełożyć do tortownicy. Tortownice wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia ( samo dno) boków nie smarujcie niczym, później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu(...)odstawić aby przestygła, ale nie stężała. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać pure z malin.  Delikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną- tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Czekoladowe ganache do posmarowania tortu. 250 ml śmietany kremówki  500g czekolady drobno pokruszonej (użyłam czekolady deserowej) 3 łyżki cukru pudru opcjonalnie  Śmietanę podgrzać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Waniliowe Kruche Babeczki Z Budyniem 148

mleka 3 płaskie łyżki cukru Dodatkowo : cukier puder polewa czekoladowa wiórki kokosowe 1. Z podanych składników gotujemy budyń i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. 2. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto (ciasto może się lepić) i chowamy je do lodówki na co najmniej 30 minut (ja zagniotłam je dzień wcześniej, więc ciasto spędziło całą noc w lodowce i poranek(...)ciasteczka na jedną babeczkę. Następnie smarujemy masłem foremki i posypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. 4. Do tak wylepionych ciastem babeczek nakładamy budyń i przykrywamy drugim wykrojonym "ciasteczkiem" szczelnie zaklejając brzegi. 5. Babeczki pieczemy w 200 stop. przez 25 -30 minut bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Zdrowe FIT brownie z batatów i amarantusa 115

Idealne brownie musi być mocno czekoladowe, wilgotne i oczywiście słodkie. A jeśli jest zrobione z naturalnych składników, to nie ma już wymówki, żeby go sobie odmawiać

Lamarida.pl
Piernik ze śliwkami 465

Zgadzacie się ze mną, że nie ma świąt Bożego Narodzenia bez piernika czy też pierniczków? :). Ja od lat na te święta piekę choćby jeden rodzaj pierniczków ( czasem piekę ich kilka rodzajów ;) ) i/lub choćby najprostszy piernik. Uwielbiam zapach korzennych przypraw, który rozchodzi się wszędzie podczas pieczenia...Oczywiście piernik tudzież pierniczki możemy sobie upiec o każdej porze roku, któż(...)przygotowywania to dla mnie niemalże magia...;). Piernik, który Wam dziś polecam, to bardzo aromatyczne, wilgotne, mięsiste ciasto wzbogacone o suszone śliwki, wcześniej namoczone w rumie. Pycha! Piernik jest bardzo prosty w wykonaniu i na pewno Wam się uda, a oblany polewą czekoladową nie ma sobie równych :). Gorąco polecam! :). Składniki: 320 g mąki pszennej tortowej ( 2 szklanki ) 120 g masła

Opowieści z piekarnika
Wielkanocna babka piaskowa- bezglutenowa. 167

należy się przyłożyć do ubijania bo od tego zależy czy będzie puszysta bez zakalca). Stopniowo po łyżce dodawać cukier dalej ubijając Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej - nie miksować tylko zamieszać do połączenia. Dodać skórkę(...)wrzące wlać do ciasta dokładnie zamieszać do połączenia - nie miksować. Ciasto wlać do formy- rośnie jak szalone wiec nie powinno zajmować więcej niż 2/3 wysokości. Piec 50-60 minut w 170 stopniach Celsjusza (do suchego patyczka) Babka która będzie pieczona w zbyt wysokiej temperaturze pęknie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto kukułka 11600

biszkoptem, nasączonego czekoladowym ponczem z alkoholem. Nie za słodkie, ładnie pachnie i apetycznie się prezentuje. Alkohol dodaje „pazurka”, dlatego ciasto nie jest mdłe, bardzo mi smakuje. Jeśli nie chcemy piec jasnego biszkoptu, możemy zastąpić go gotowymi biszkoptami. Ciasto będzie świetne na rodzinne imprezy, polecam… (inspirację znalazłam na stronie „przyślij przepis”, ale przepis zmodyfikowany i zrobiony po mojemu). Ciasto kukułka Składniki(...)szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (około 140g; użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 250ml wody 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 100g gorzkiej czekolady

Mała Cukierenka
Babka dyniowa z marcepanem i pistacjami 156

foremka z kominkiem o pojemności 1,5 l 250 g mąki 2 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżeczka waniliowego extraktu 130 g cukru 3 jajka 1 ½ dl oleju 250 g utartej dyni 240 g marcepanu 100 g obranych pistacji 1 łyżka ciemnego rumu Czekoladowa polewa 100 g czekolady 1 łyżka śmietanki 2 łyżki pokruszonych pistacji do posypania Pokrój pistacje(...)proszkiem i wymieszaj lekko z masą. N akoniec dodaj marcepanowo pistacjową kostkę i lekko wymieszaj. Przełóż masę do natłuszczonej i oprószonej mąką formy. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej w zależności od piekarnika ) przez około 40 minut. Ostudź ciasto w foremce, po czym wyjmij na półmisek do góry nogami. Ciasto łatwo

codojedzenia
Klasyczny tort z kremem czekoladowym 236

cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki.Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o średnicy 27cm.Piec ok. 40 minut w temp. 175st.Ostudzić i przekroić na 3 równe części.Nasączyć 1/4 szklanką wody oraz 1/2 szk. likieru czekoladowego.Krem czekoladowy:  400g masła,  7 jajek,  szklanka(...)minut. Przestudzić.  Masło utrzeć z cukrem waniliowym, powoli dodawać utarte jajka. Na koniec dodać kakao.  Masą przełożyć blaty tortu, wierzch udekorować przy pomocy szprycy. Boki oprószyć pokruszoną bezą

Z miłości do słodkości
Czekoladowe makaroniki 269

Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce przygotowałam dodatkowe 60 gram białek i w osobnym naczyniu 35 gram cukru. W garnuszku podgrzałam wodę i cukier (150 gram), bez(...)syropu białka miksuję na najwyższych obrotach miksera jeszcze przez 5 minut. Gotową bezę włoską należy dodać do masy migdałowej w trzech turach, dokładnie mieszając. Nie należy jednak mieszać masy zbyt długo, gdyż stanie się rzadka. Makaroniki piekłam na specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego i trzymając rękaw prostopadle do blachy wyciskać

Mango Papaja
Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 122

migdałowego! Uwierzcie mi na słowo, że ciasto niesamowicie kusi i wprost rozpływa się w ustach... Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Ps. Możecie też zrobić wersję ciasta z masłem orzechowym, które powinno być dobrej jakości i bez zbędnych dodatków.  Będzie także smaczne, lecz dla mnie bardziej smakuje opcja migdałowa. (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm) Krem(...)partiami połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania dodać masło migdałowe. Całość. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno umieścić warstwę krakersów, krem budyniowo-migdałowy, krakersy, krem z serkiem mascarpone i na końcu ponownie ciastka. Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy czekoladowej. Polewa. Czekoladę należy roztopić i wymieszać z masłem migdałowym do momentu powstania

Di gotuje
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 197

W moim domu rodzinnym od zawsze podstawowym wypiekiem były ciasta biszkoptowe, z różnymi kremami, galaretkami etc. Kombinacji było bardzo wiele, większość możecie zobaczyć już na blogu

Smakowy Raj
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 239

centymetr. Po upieczeniu ciacho będzie wtedy lekkie i puszyste jak chmurka. Warto! :) Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja nawet do silikonowych foremek wykładam na dno docięty kawałek pergaminu), wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30-35 min. Na koniec można sprawdzić patyczkiem. Wyciągamy od razu z piekarnika i upuszczamy blachę z biszkoptem(...)opadnie. Odstawiamy do ostygnięcia. Całkowicie ostudzony kroimy na trzy blaty i wyrównujemy krawędzie. (Ja zwykle nacinam sobie nożem tylko brzegi, by później całkowicie przekroić ciasto nitką. Ta metoda sprawdza się zawsze.)Krem czekoladowy: Obie czekolady łamiemy na niewielkie kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody (ok. 1/4 szkl.), dokładnie mieszamy, odstawiamy do lekkiego

Ratunku obiad
Sernik z Nutellą i chrupiącą śmietaną 76

razem użyłam wiaderka Pilos z Lidla 250 gram serka mascarpone 5 jajek 1/2 szklanki cukru pudru 300 gram Nutelli lub innego kremu czekoladowego  ( polecam uparcie Nutellę ).  1 budyń waniliowy lub śmietankowy w proszku, bez cukru 100 gram czekolady mlecznej z orzechami 1 opakowanie cukru waniliowego warstwa wierzchnia  - chrupiaca śmietana:  200 gram ( mały kubeczek ) śmietany kremówki(...)dodajemy cukier waniliowy. Na ciasteczkowy spód w tortownicy wykładamy  naprzemiennie jasne i ciemne ciasto,  tworząc łaciatą masę serową. Powierzchnię wyrównujemy. Wkładamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni,  obok tortownicy kładziemy naczynie wypełnione gorącą wodą  ( użyłam żaroodpornej formy do keksa ). Pieczemy około 70 - 80 minut.  Obserwujemy serniczek - gdy środek wyrówna sie z brzegami, jest gotowy

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania