ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:149/333)

Tort Pavlova 400

gościło przepyszne ciasto - Tort Pavlova.  Kiedy otrzymałam przepis, postanowiłam zmierzyć się z pieczeniem bezy. Jeszcze nigdy tego nie robiłam. Przepis w oryginale był z wiśniami, jednak trochę go zmieniłam.  Dodałam inne owoce a także inny czas pieczenia. Beza się udała. Pięknie urosła i stała się bardzo chrupka. Przepis dodaję do ulubionych!  Składniki: Beza - 300g cukru(...)szczypta soli - 6 białek Masa - 250g  serka mascarpone - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 500 ml śmietanki kremowej 36% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fix - owoce: truskawki, borówki - polewa czekoladowa Sposób przygotowania:  Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania  stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną. Przekładamy bezę do okrągłej formy wyłożonej papierem

Pan i Pani Smith w kuchni
Makowiec na lanym cieście 261

Jako że dziś czeka nas jeszcze robienie "ryby po grecku" bez zbędnych wstępów zabieram się do opisania przepisu. Składniki ciasto: 3 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżki oleju 1 łyżka octu 1/2 kostki palmy 3/4 szklanki mąki ziemiaczanej 3/4 szklanki mąki tortowej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: masa makowa trochę bakalii ubite na sztywną piane(...)białko -  mieszamy wszystko razem Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, i dodać do pozostałych składników ciasta. Wymieszać i dodac stopiony tłuszcz. Ciasto (lejące) nalać na blachę i dużą stołową łyżką nakladać nadzienie. Piec w 180 stopniach 50 minut. Na wierzchu polukrować bądz polać polewą czekoladową. Pierwsze zdjęcie przedstawia surowe ciasto, drugie po wyjeciu z pieca. Trzecie i czwarte

Lubczyk i Wanilia
PIERNICZKI Z POWIDŁAMI 172

podzieliłam sobie ciasto na 4 części i każdą wałkowałam oddzielnie) i wycinamy kółka. Na środek każdego kółka nakładamy niewielką ilość powideł i przykrywamy drugim kółkiem. Foremką o dowolnym kształcie (z braku foremek do pierników wykrawałam foremką do babeczek)  z naszych sklejonych 2 kółek wycinamy pierniczki.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180st(...)minut. Po wystudzeniu lukrujemy lukrem lub polewą... chociaż dla mnie pyszne są i bez tych dodatków :-) Na lukier: 1 białko  jajka 1 szkl cukru pudru 2 krople olejku migdałowego Na polewę czekoladową: 250 g gorzkiej czekolady 2 - 3 łyżki  masła

Walijskie Pichcenie
Wielkanocny mazurek pomarańczowy 183

wiem czy zdążę jeszcze przed świętami ale zamierzam zrobić jeszcze mazurek całkiem czekoladowy, w końcu co to za wielkanocny stół bez mazurka.                           Składniki na blache 23 cm na 34 cm ciasto: 170 g mąki pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 50 g cukru 150 g masła(...)łyżka kakao  Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujmy na stolnicę. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Nie jest to typowe ciasto kruche więc należy być cierpliwym przy jego zagniataniu ( jest bardzo kruche)  Gotowe ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Pomarańcze wyparzamy w wrzątku i ścieramy skórkę na tarce. Skórkę smażymy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kostka kawowa 419

łyżeczki cukru zalać niepełną szklanką (około 230ml) gorącej przegotowanej wody- napar pozostawić do wystygnięcia BISZKOPT- piekarnik ustawić na temperaturę 180 stopni- formę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki pozostawić bez niczego (nie smarować tłuszczem) - składniki powinny mieć temperaturę pokojową- białka oddzielić od żółtek, ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę- do piany dodać cukier, ponownie ubić(...)sztywno, połączyć z kawową masą jogurtowąPRZEŁOŻENIE BISZKOPTU- formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą- na spód włożyć biszkopt, nasączyć go około 50ml (tyle, ile zostanie z całego naparu) ponczu- na biszkopt wylać masę kawową, wyrównać i włożyć na kilka godzin do lodówkiPOLEWA CZEKOLADOWA- śmietankę podgrzać w rondelku, wrzucić do niej kawałki czekolady

Smakołyki Bereniki
SERNIK CZEKOLADOWY Z JAGODAMI BEZ PIECZENIA 208

łatwy w przygotowaniu sernik, który zrobiłam na swoje imieniny   SKŁADNIKI Biszkopt:    blaszka: 20x28 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki, 1

słodki bratek
Czekoladowo-daktylowe placuszki 153

Total Time 15 minutes Servings 10 placuszków Ingredients Placuszki: ok. 16 (80 g) suszonych daktyli bez pestek 3/4 szklanki (100 g) pełnoziarnistej mąki orkiszowej typ 1850 1/2 szklanki (125 ml) mleka 1 duże jajko 2 łyżki ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa z gorzkiej czekolady (opcjonalnie): 1/2 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady z wysoka zawartością kakao(...)jajko, kakao, zalać mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Do masy daktylowej dodać make orkiszową z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Najlepiej zacząć od połowy szklanki i w razie potrzeby, jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodawać stopniowo resztę. Konsystencja ciasta ma być gęstsza niż na naleśniki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego (najlepiej patelnię posmarować tylko olejem

Fitsweet.me
Piernik pomidorowy - prosty, rewelacyjny 381

przygotowania i uda się każdemu. Mieszamy suche składniki z mokrymi i do piekarnika. To ciasto bez dodatku jajek, a jest  niebywale puszyste i mięciutkie, wilgotne i bardzo pyszne. Jeśli do przygotowania polewy czekoladowej pominiesz śmietankę otrzymasz ciasto wegańskie. Gotowe ciasto możesz przełożyć powidłami lub upiec z dodatkiem ulubionych bakalii. Teraz właśnie raczymy się wersją z orzechami włoskimi(...)szklanki oleju roślinnego 1/2 szklani ksylitolu/cukru trzcinowego 2 szklanki mąki orkiszowej 1 1/2 łyżki przyprawy piernikowej -  domowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szczypty soli oraz: powidła do posmarowania 100 czekolady (Aldi - Herbe Sahne) 60 ml śmietany 36 lub 18% 1 szklanka to 250 ml Przygotowanie: piekarnik nagrzać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowe z serowymi łatkami 152

powiem. :) Z ciężkim czekoladowym ciastem komponowała się idealnie. Wyczuwalny smak waty cukrowej, lekko truskawkowy doskonale oczyszcza kubki smakowe. Ja jestem niezwykle nią zaskoczona! Przejdźmy jednak do przepisu na ciasto, bo jeżeli już tutaj trafiliście, to zapewne macie na nie ochotę! :)               Potrzebujemy: 220 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego

MamaOskarka
Ciasteczka słodkie baranki 191

pieczenia 1 kopiasta łyżeczka kakao Jajko roztrzepać z cukrem pudrem, dodać masło, wymieszać. Mąkę (minus 1 łyżka) przesiać z migdałami i proszkiem, wsypać do masy jajecznej. Zagnieść miękkie ciasto. Do 1/5 część ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść, do reszty dodać odłożoną wcześniej łyżkę mąki. Z jasnego ciasta odrywać kawałki i formować kulki ok 1cm. Z ciemnego ciasta formować(...)kulek 1cm, resztę kulek nieco mniejszych. Na jednego baranka potrzeba ok 9 kulek jasnych, 1 większa na głowę i 3 mniejsze czekoladowe na uszy i nogi. Głowom, nogom i uszom nadać podłużny kształt. Kulki ułożyć ciasno, lekko spłaszczyć, żeby dobrze posklejały się między sobą. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut w temp. 170stC. Po upieczeniu studzić na blasze

Obiad gotowy
Ciasto Kukułka 173

czekoladowa, wiśnie w syropie - dowolnie, według Waszych upodobań ;-) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki i kakao mieszamy razem i dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

Czary - gary w kuchni
Muffinki czekoladowe 183

albo herbaty, robi się je bardzo szybko i można urozmaicać ich smak różnymi dodatkami. Dzisiaj ulubione muffinki Taty - muffinki czekoladowe. Z kawałkami czekolady, mięciutkie, na bazie  mleka kokosowego . Zapraszam do spróbowania! 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki dobrego kakao 1 żółtko 1/3 szklanki oleju 1 szklanka domowego  mleka kokosowego kilka(...)cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto d 3/4 wysokości. Do każdej muffinki włożyć po kawałku czekolady. Piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.  Muffinka bez czekolady dla starszego dziecka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zdrowy snikers bez cukru i mleka 247

masło orzechowe jest zdrowe?  Ile można go jeść? Jak zrobić samemu?) Warstwa II daktyle bez pestek   250g wrząca woda do zalania daktyli Warstwa III 120 g niesolonych orzechów ziemnych (waga po obraniu). Orzechy możesz wcześniej podprażyć na suchej patelni Polewa czekoladowa 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ksylitolu lub kilka kostek dobrej, gorzkiej czekolady(...)żółtkami i jajkiem. Wyrób na gładką masę (może się lekko kruszyć) 2. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 3. Keksówkę o wymiarach 25x13 cm wyłóż papierem do pieczenia.   Na to wyłóż ciasto i bardzo dokładnie ugnieć.  4. Piecz ok. 15 minut. W międzyczasie daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw na 10 minut. 5. Wyjmij ciasto z piekarnika, wystudź

Powiedz dietom nie
Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 163

Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już(...)zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Do przygotowanej śmietanki cienką strużką wlewamy galaretki, miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i polewamy rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową. Tak wyglądają żółtka po dodaniu proszku do pieczenia i octu

Rozpustne gotowanie