ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:73/508)

5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 128

stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK  CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK  WALEWSKA W SOKIEM POMARAŃCZOWYM LINK  SERNIK CYTRYNOWY ZE ŚLIWKĄ LINK  Wszystkie ciasta oprócz sernika są na duża prostokątną blachę, a sernik na okrągłą 24. Wykonanie ich nie jest trudne no i oczywiście wszystkie bez wyjątku są bardzo pyszne! :) (adsbygoogle

zdrowo i aktywnie
5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 138

stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK  CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK  WALEWSKA W SOKIEM POMARAŃCZOWYM LINK  SERNIK CYTRYNOWY ZE ŚLIWKĄ LINK  Wszystkie ciasta oprócz sernika są na duża prostokątną blachę, a sernik na okrągłą 24. Wykonanie ich nie jest trudne no i oczywiście wszystkie bez wyjątku są bardzo pyszne! :) (adsbygoogle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cytrynowiec 596

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cytrynowiec to ciasto na biszkopcie z masą cytrynową, lekką cytrynową pianką i herbatnikami. Jest lekkie, mocno cytrynowe i orzeźwiające. Z przepisu wychodzi duża podzielna blacha ciasta Post Cytrynowiec pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Szarlotka 417

mąka 5 szt żółtka 2 łyżki proszek do pieczenia 0,5 szkl cukier 1 kost margaryna MASA JABŁKOWA 1 opak galaretka cytrynowa 1.5 kg jabłka pokrojone cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: CIASTO : Mąkę wsypać do miski. Do mąki dodać żółtka, margarynę, cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części. Włożyć do zamrażalki na 30 minut(...)tarce na spód. Ciasto lekko podpiec w piekarniku. Masa jabłkowa pokrojone jabłka, przełożyć do rondla i przesmażyć z cukrem. Przesmażone jabłka zdjąć z ognia, wsypać galaretkę cytrynową, dobrze wymieszać. Masę jabłkową wyłożyć na ciasto. Drugą część ciasta zetrzeć na jabłka. Ciasto włożyć do piekarnika na ok. 45 minut w 175 stop. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. (function

Kuchnia Danusi
Szybka babka cytrynowo-kokosowa 132

Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu babka cytrynowo-kokosowa to pyszne ciasto na każdą okazję. Kwaskowo-słodka oblana polewą z białej czekolady i kokosową posypką smakuje wybornie :). Idealna dla wielbicieli cytrusowo-kwaskowych wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 średnie cytryny 2 jajka 300 gram mąki pszennej 200 gram cukru 160 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 ml oleju

Blog kulinarny S9.PL
Lemon curd 110

Wszyscy w naszej Rodzinie przepadają za angielskim kremem cytrynowym – lemon curd , no może z wyjątkiem Ani. Każda ilość to za mało – jak mówi Mama

niecodziennikpary
Biszkopt z ptasim mleczkiem i jagodową galaretką 284

przekładamy do ubitych białek i łączymy. Przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną dodajemy do połączonego już ciasta i mieszamy delikatnie łopatką. Przelewamy ciasto do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut. Następnie przygotowujemy galaretki: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody, natomiast galaretki jagodowe rozpuszczamy w 750 ml gorącej(...)wody. Pozostawiamy do ostudzenia i częściowego stężenia. Ciasto po upieczeniu odkładamy do ostygnięcia. Później ubijamy śmietankę kremówkę i dodajemy do niej prawie ściętą galaretkę cytrynową, wkładamy do lodówki. Gdy ptasie mleczko będzie ścięte, na ciasto przekładamy prawie ściętą galaretkę jagodową. Do galaretki dajemy borówki, ja dałam mrożone (bardzo fajny sposób, szybko ścinają galaretkę i nie czuć smaku mrożonych owoców). Ciasto

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto limonkowe z oliwą i greckim jogurtem 219

wszystkiego. Nie tylko poleją nią sławną sałatkę horiatiki , czy skropią kromkę świeżego chleba (bo masła nie używają), duszą na niej również warzywa, smażą pierożki z ciasta filo, pieką niedzielnego kurczaka i cytrynowe ziemniaczki. W greckim domu nawet upieczenie ciasta nie obejdzie się bez kapki tego złotego płynu. Od dawna chciałam przedstawić Wam na blogu przepis na ciasto z dodatkiem oliwy

Chilli Czosnek i Oliwa
Delikatny i puszysty sernik cytrynowy 225

Delikatny i puszysty sernik cytrynowy – pomysł i przepis własny. Przepis brał udział w konkursie Delecty Sernik… ach czasem myślę, że nie ma lepszego ciasta. Moja rodzina go wprost uwielbia. Często piekę serniki, ale za każdym razem staram się by były inne. Lubię zaskakiwać najbliższych nowymi smakami, dodatkami. Na święta postanowiłam przygotować sernik w delikatnie cytrynowej wersji na kruchym(...)prośba, by ta wersja sernika pojawiała się o wiele częściej. Zachęcam i Was do spróbowania. Dodatkowym atutem tego ciasta jest fakt, że tak przygotowany sernik wyjdzie nawet z bardzo wilgotnego sera z wiaderka. Spróbujcie. Delikatny i puszysty sernik cytrynowy 2016-05-02 22:08:09 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Ciasto przekładane kremem waniliowym i czekoladowym z wiśniami. 315

mleka 100 g gorzkiej czekolady 200 g masła 150 g cukru pudru   Piana z białek na wierzch:   6 białek 1 kisiel cytrynowy 150 g cukru pudru   Wszystkie składniki ciasta zagniataj, aż powstanie zwarta gładka kulka.   Ciasto podziel na 6 równych części po 200 g każda. Następnie każdą kulkę rozwałkuj na papierze(...)kremem raz jasnym raz ciemnym i układaj jeden na drugim. Na krem czekoladowy układaj wiśnie.   Na wierzch ciasta możesz ułożyć upieczoną z pozostałych białek bezę. Białka ubijasz z kisielem cytrynowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie wykładasz na papier do pieczenia na kształt ciasta i pieczesz

kuron.com.pl
Miękkie lądowanie. Ciasto drożdżowe z konfiturami. 162

byłam dzieckiem, Karolka, moja ukochana prababcia, co sobotę piekła drożdżowe ciasta - baby, buchty, kołacze ze śliwkami czy strucle z kakao. Kuszeni unoszącym się po okolicy zapachem skórki cytrynowej, cynamonu i samego ciasta, zawsze zjeżdżali do nas Goście, by przy herbacie i rodzinnych opowieściach sięgać po kolejne kawałki. Wraz z odejściem Karolki sobotnie zjazdy rodzinne jakby straciły sens i z czasem

KUCHARNIA
Sernik cytrynowy z Wiśniami 251

kaszy manny 2 galaretki wiśniowe 1 mały aromat cytrynowy  2 łyżki ciemnego kakao  500 g wiśni WYKONANIE:  1. Mąkę mieszamy z 75 g cukru, przesianym kakao i szczyptą soli. Do mieszanki dodajemy miękkie masło oraz 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Ciasto zagniatamy na kruszonkę. Spód tortownicy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą(...)rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy.  2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec 50-60 min w temperaturze 175 o C ( z termo obiegiem 150 o C). Po 30 min pieczenia wierzch ciasta przykryć pergaminem

vaniliowoczekoladowa
Lemon curd 189

Klasyczny krem cytrynowy lemon curd, sprawdza się jako dodatek lub baza do wielu ciast i deserów. Moje ulubione połączenie to sernik cytrynowy z lemon curd. Lemon curd w połączeniu z serkiem mascarpone tworzy wyśmienity krem do kruchych babeczek, muffinek lub bezy. Na jego bazie stworzycie wyśmienite desery oraz ciasta na zimno lub pieczone. Doskonale smakuje wyjadany samodzielnie wprost ze słiczka(...)małym ogniu. Cały czas mieszając, gotować lemon curd, aż zacznie gęstnieć. Gotowy lemon curd przelać do słoiczka. Używać do polewania ciast ( serników ), wypełniania kruchych korpusów tart lub babeczek, jako baza do kremów lub zajadać wprost ze słoiczka. SERNIK CYTRYNOWY Z LEMION CURD - przepis             Smacznego

kolorowotorcikowo
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 208

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego

Kuchnia MagdaLeny
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 208

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek śmietany. Masa to serek mascarpone z dodatkiem niewielkiej ilości śmietanki kremówki, a smak cytrynowo- miętowy uzyskałam dzięki dodatkowi świeżych listków mięty oraz skórki i soku z cytryny. Całość zwieńczają świeże maliny prosto z mojego

Kuchnia MagdaLeny
Drożdżowa babka z bakaliami 152

znajdziecie także inne wielkanocne ciacha: Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami  Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Cytrynowa babka z kolorową posypką Zielona babka piaskowa z lukrem Owsiane ciasto z jabłkami i kremem Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Pascha wielkanocna Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Drożdżowa babka  z bakaliami Drożdżowa babka(...)żółtka, bakalie i rozczyn. Wszystkie składniki łączymy i delikatnie wyrabiamy. Gdy wszystkie składniki są dobrze połączone dodajemy letni tłuszcz, a na sam koniec bakalie. Wyrabiamy do momentu kiedy ciasto odchodzi od miski. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 60 minut. Gotowe przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy, Znowu odstawiamy do wyrośnięcia  na  ok. pół godziny

Kulinarne przygody Gatity
Kora brzozy 449

Pyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto wydaje się pracochłonne ale przy dobrym rozplanowaniu prac wykonuje się je dość sprawnie. Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3/4 szkl cukru 200 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynków 100 g wiórków kokosowych(...)galaretki pomarańczowej ( dałam cytrynową) rozpuścić w 3 szkl wody kawa do nasączenia delicji Wykonanie: Budynie, mąkę, żółtka i cukier rozmieszać w 1/2 szkl. wody. Sok z brzoskwiń zagotować, wlać do niego budyń, chwilę gotować. Masło w temp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Odłożyć troszkę kremu do posmarowania wierzchu.Połową masy posmarować jeden płat ciasta  .  Ułożyć delicje

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję