ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:38/197)

Ciasto z masą truskawkową i śmietanową 204

Pisałam wcześniej, że zachciało mi się jakiegoś ciasta.. upiekłam ciasto biszkoptowe z dodatkiem margaryny w ciapki z dodatkiem kawy...a potem ...nie wiedziałam co dalej..ale pomału coś już zaczęło się składać w całość..ale jak to u mnie kiepsko bywa z czasem..i nie czekałam aż masa truskawkowa zastygnie..i układałam dalej..i nie wyszło tak jak miałam

Moje domowe kucharzenie
TARTA Z KREMEM JOGURTOWYM I OWOCAMI LATA 120

utęsknieniem nie wypatruje ich na straganach w przystępnej cenie, by móc zakupić większe ilości?! Z owocami lata znajdziecie na blogu cale mnóstwo pysznych przepisów! Słodkie drożdżówki, ciasta ucierane, ciasta biszkoptowe, przeróżne torty, muffiny i tartaletki. Dziś zapraszam Was na przepyszną, kruchą tartę z lekkim, jogurtowym kremem i owocami. Ja sięgnęłam po maliny, czereśnie i truskawki – Wy śmiało możecie zrobić

Ostra na Słodko
Bułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką 139

waniliową kruszonką 2016-04-07 13:06:33 Ilość porcji: 8 Uwielbiam te mocno czerwone, rubinowe łodygi. Można wykorzystać je na różne sposoby i upiec kruche, ucierane bądź biszkoptowe ciasto. Ja jednak rabarbar najbardziej lubię w połączeniu z lekkim i puszystym ciastem drożdżowym, które moim zdaniem idealnie pasuje do tej pory roku. Słodko-kwaśny smak rabarbaru w połączeniu z delikatnym

Wędrówki po kuchni
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 143

soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem 144

soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet

Kulinarne przygody Gatity
Zielone ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym i kwiatami czarnego bzu 144

soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt z jabłkami. Nie tylko na weekend 214

Chodził za mną sernik. I tak się zbierałam za zrobienie jego, że w końcu upiekłam ciasto biszkoptowe z jabłkami. A wszystko przez przetwory. Przerabiam teraz co się da do słoiczków, kupuję na bazarku to co potrzebne do nich: owoce, warzywa (teraz np. ogórki) a o serze zapomniałam. Ale miałam w domu jabłka więc zamiast sernika zrobiłam biszkopt, który wyścieliłam płaszczem

Kuchnia u Krysi
Ćwiczenia w rolowaniu 134

słusznie stwierdził, że nie od razu Kraków zbudowano (on tego tak nie ujął, ale dokładnie o to mu chodziło), i po prostu muszę poćwiczyć. Mi się wydaje, że ciasto biszkoptowe było za kruche - za dużo mąki ziemniaczanej. Następnym razem spróbuję to zrobić troszkę inaczej...Niemniej, rolada wyszła fantastyczna smakowo. Domowej roboty dżem (trzeba go jakoś wykorzystać, prawda?), niesamowity krem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placuszki z serka wiejskiego 347

Lekkie, puszyste placuszki z serka wiejskiego, smażone bez tłuszczu. Są bardzo delikatne, mi troszkę przypominały ciasto biszkoptowe. Jedne ze smaczniejszych placuszków, jakie jadłam. Sama nie wiem czemu tak długo zwlekałam z ich zrobieniem:) SKŁADNIKI: (na ok  10 placuszków) 200g serka wiejskiego (1 op., razem ze śmietanką) 2 jajka 2 łyżki rozpuszczonego masła 1,5 łyżki cukru 5 łyżek mąki

Kto ugości moich gości?
jabłecznik z bitą śmietaną 159

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto biszkoptowe: 60 g mąki orkiszowej 25 g maki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę orkiszową lub pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy

Domowy Smak Jedzenia
torcik z truskawkami 304

składniki na ciasto biszkoptowe: 80 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki

Domowy Smak Jedzenia
rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 175

składniki na ciasto biszkoptowe ze szpinakiem: 450 g szpinaku (zmiksowanego, mrożonego) 120 g cukru 100 g mąki pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier i żółtka, cały czas ubijając. Następnie stopniowo dodajemy szpinak oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (mieszamy(...)drewnianą łyżką). Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (36×36 cm). Pieczemy przez ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 1 słoiczek

Domowy Smak Jedzenia
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 376

przysmak mojej mamy i mieści się w jej głównym menu ciast na każdą imprezę. Oczywiście jest przepyszne, leciutkie i ma coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem(...)minuty), następnie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Gdy masa lekko zgęstnieje, wyłączamy mikser i dodajemy po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Masę biszkoptową wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C, BEZ termoobiegu. Masa kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy po trochu cukru i mieszamy

Smakowy Raj
Czekoladowy makowiec na cienkim biszkopcie 137

drugim, za każdym razem miksując). Wyłączyć mikser, a do piany wsypać przesiane suche składniki (mąki i proszek do pieczenia). Delikatnie wymieszać szpatułką do powstania jednolitego ciasta. Tak przygotowane ciasto biszkoptowe wyłożyć na gorący makowiec w piekarniku. Piec jeszcze przez ok. 15 minut, aż biszkopt ładnie się zarumieni. Polecam umieścić blaszkę z makowcem i biszkoptem nieco wyżej w piekarniku niż(...)samego makowca, by biszkopt się zezłocił, a makowiec nie przypalił od spodu. Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić na kilka minutek do przestygnięcia. Następnie wyjąć blaszkę z ciastem i odstawić w chłodne miejsce do całkowitego wystudzenia. Polewa śmietankową: Schłodzoną śmietanę 18% wymieszać z 2 łyżeczkami miodu. Ostudzony makowiec odwrócić tak, by biszkopt znalazł się na dole. Wierzch makowca

Nastoletnie Wypiekanie
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 188

pinch of salt and cocoa and add it, giving it a bit of a stir. Do masy dodajemy ubitą pianę z białek. Masa powinna mieć konsystencję nieco gęstszą od ciasta biszkoptowego. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i obsypaną bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut. Add whipped egg whites. The pulp shouldn(...)pulp used for a sponge cake. Lay the baking tray with bakery paper, grease it and pour the cake in. 170 degrees for 50 minutes. Aby sprawdzić, czy ciasto jest upieczone należy wbić w nie patyczek. Jeśli po wyciągnięciu patyczek jest suchy i nie ma na nim śladów ciasta, oznacza to, że ciasto jest upieczone! To make sure that

Jacob Tastes