ciasto bezowe - 1112 przepisów (strona:35/75)

Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 163

smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym.  14. Brownie nadziane malinami.   Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch

Ugotować
Kruche migdałowe z truskawkami w piance. 365

Strawberry shortcake. Składniki. Ciasto. 2 szklanki mąki 4 łyżki zmielonych migdałów 100 g cukru 1 łyżeczka proszku 2 jajka 125 g masła 1 laska wanilii Pianka bezowa. 3 białka 150 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 350 g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki migdałów ,wiórki Wykonanie. Składniki ciasta szybko zagnieść. 1/4 włożyć

Kulinarny karnet Christophera
Sernik mocno kokosowy (pieczony) 150

wiórek kokosowych 200 ml mleczka kokosowego (polecam z Kuchni Świata ; w ostateczności może być zwykłe) 1/2 szklanki oleju Wierzch bezowy: 2 białka 1 szczypta soli 60g cukru 60g wiórek kokosowych 3/4 łyżki mąki pszennej Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i podpiec około 10-15 minut w 180 stopniach

Di gotuje
97. Szarlotka pod cytrynowymi bezikami 188

pudru mus jabłkowy: gotowy lub 1,5 kg jabłek cukier do smaku 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej masa bezowa 4 białka 1 szklanka cukru pudru 1 kisiel cytrynowy  1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: bułka tarta  1. Składniki na ciasto szybko wyrobić na jednolitą masę i włożyć do lodówki na pół godziny. Bardzo mała ilość cukru sprawi, że ciasto

Jadło i czytadło
,,SERNIK Z KULKAMI MAKOWYMI’’ 175

puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki masy serowej i krótko miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę serową wylewamy na przygotowanym spodzie z kulkami. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175*C i pieczemy 1 godzinę. Bezowa pianka z rosą: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik

Podróż w kulinaria
Koktajl Frankenstein na Halloween FIT 127

mikser do zmiksowania owoców ze szpinakiem. Do dzieła! Poza tym, zapraszam Was do wypróbowania również innych pomysłów na halloweenowe przysmaki: – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe – gryczane brownie cukiniowe z marakują – kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka

Be Fit Be Strong
Domowy makaron z truskawkami 160

makaronem kupnym. Gorąco polecam i życzę smacznego. :) Zapraszam też na inne potrawy na blogu z truskawkami, i z truskawek: Pierogi z truskawkami Puszyste ciasto maślane z truskawkami Truskawkowe chipsy Truskawkowo waniliowa zebra Knedle z truskawkami Rolada bezowa z truskawkami Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec Truskawkowiec Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy Drożdżówki z truskawkami i lukrowaną kruszonką migdałową Jogurt granatowo truskawkowy Muffiny kokosowe

mojewypiekiinietylko
Sernik ,,Złota Rosa” 183

składniki masy serowej i krótko miksujemy do połączenia się składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Wylewamy gotową masę serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175*C i pieczemy 1 godzinę. Bezowa pianka z rosą: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik

Podróż w kulinaria
kakaowe ciasto z jagodami i kremem grysikowym 5510

Jedną część kremu rozsmarować na blacie ciasta a na kremie rozłożyć połowę jagód i lekko je docisnąć w krem, przykryć drugą połową ciasta kakaowego i tak samo rozłożyć krem i jagody. Na wierzchu położyć blat bezowy. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini ptysie z bitą śmietanką 151

Ptysie, jeden z przysmaków mojego dzieciństwa :) tym razem w nieco innym wydaniu, bo w wersji mini i zamiast bezowego kremu, nadziałam je bitą śmietaną, którą uwielbiam i do której mam niesamowitą słabość :) Mini ptysie doskonale się sprawdzają na wszelkiego rodzaju przyjęciach :) Ciasto ptysiowe: 6dkg margaryny ¼ litra wody 12dkg mąki 4 jajka Nadzienie śmietankowe: 500ml śmietany kremówki (30%) 1 cukier waniliowy

Smakowy Raj
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 261

Dzisiaj zapraszamy Was na pyszny sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką. Przepis, który kojarzy nam się ze świętami w dzieciństwie. Zawsze na Boże Narodzenie robiła go nasza Ciocia, która jest prawdziwym mistrzem wypieków. Za przepis bardzo dziękujemy i zachęcamy każdego sernikowego laika do jego przyrządzenia, bo mimo że długi w opisie jest bardzo prosty do wykonania :) Czas przygotowania: 15 minut(...)jajko ½ łyżki oleju 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń (820g) Na bezową chmurkę: 4 białka* 3 łyżki cukru (najlepiej drobny cukier do wypieków) 3 łyżki wiórków kokosowych *razem będzie potrzeba 6 jajek Składniki na ciasto umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy

Kolizje Smaków
Placki z kwiatów czarnego bzu 153

szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie bezowych placuszków : Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i za pomocą trzepaki łączymy wszystkie składniki, można to zrobić mikserem. Kwiaty bzu zanurzamy w cieście, trzymając bez za ogonek. Kładziemy bez na rozgrzany olej, lekko je rozpłaszczając, gdy ciasto zacznie się rumienić od spodu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cynamonowa beza z bitą śmietaną z ricottą i pomarańczami 99

Beza to deser, którego zwykle nie planuje. Najczęściej przygotowuję bezy, kiedy zostają mi białka z innych przepisów. Tej się upiekło dzięki zapiekanemu awokado z łososiem i

Tajemnice Smaku
Sernik z brzoskwiniami + film 155

Przepyszny delikatny, aksamitny i wilgotny z soczystymi brzoskwiniami i bezową czapeczką po prostu rozpływa się w ustach, to sernik idealny na święta i nie tylko... Jest troszkę pracochłonny ale bardzo prosty w wykonaniu, polecam wypróbowanie przepisu . składniki na okrągłą tortownicę(...)pianka bezowa 3 białka 2 łyżki cukru przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, żółtka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i miękką margarynę .Wszystkie składniki mieszamy za pomocą mieszadła z miksera a następnie dłonią energiczne zagniatamy ciasto .Wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki . Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w kostkę. Schłodzonym ciastem wylepiamy posmarowaną tłuszczem

Smakowite Dania
Makowiec z bezą 306

Makowiec z bezą na kruchym cieście (a właściwie półkruchym, jeśli mam być dokładna) to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego makowca. Po zrobieniu kruchego ciasta na żółtkach zazwyczaj zostają nam nadmiarowe białka – tutaj zamieniają się one w chrupiącą bezową skorupkę. Jeśli kupimy zmielony mak w torebkach, to pracy przy nim nie będzie dużo – polecam takie ułatwienie. Makowiec ładnie prezentuje się(...)minut do napęcznienia. Jeśli kupiliśmy zwykły mak (nie zmielony) mielimy dwukrotnie przez maszynkę do mięsa z założonym małym sitkiem.Spód:  W czasie gdy mak pęcznieje, zagniatamy jednolite ciasto, ze wszystkich składników na spód. Można to zrobić ręcznie lub wrzucić wszystkie składniki do malaksera i zmiksować pulsacyjnie. Kulę z ciasta owijamy folią i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Blachę

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania