ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:794/2671)

Tęczowa babka z kisielem, makiem i gorzkim kakao 100

osobnych naczyń. Jedna masa pozostaje bez zmian i bez dodatków, do drugiej wsyp gorzkie kakao, do trzeciej mak, a czwartą wymieszaj z kisielem owocowym. Każdą z mas wymieszaj dokładnie z dodatkami. Przełóż je do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki w podanej powyżej kolejności, zaczynając od białej masy bez dodatków. Patyczkiem do szaszłyków zamieszaj masy(...)u0144. Jedna masa pozostaje bez zmian i bez dodatk\u00f3w, do drugiej wsyp gorzkie kakao, do trzeciej mak, a czwart\u0105 wymieszaj z kisielem owocowym.","text":"Mas\u0119 podziel na 4 r\u00f3wne cz\u0119\u015bci, najlepiej rozlewaj\u0105c j\u0105 do osobnych naczy\u0144. Jedna masa pozostaje bez zmian i bez dodatk\u00f3w, do drugiej

ProstePesto.pl
Jabłecznik Z Budyniową Pianką 192

cukru, 1 budyń wanil. lub śmiet. bez cukru 1.  Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 nierówne części ( jedna większą drugą małą. Drugą część wkładamy do zamrażarki. 2. Ciastem wylepiamy wysmarowaną i wysypana bułką tarta blachę. 3. Jabłka ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar soku. 4. Odrobina białka smarujemy ciasto przed wyłożeniem jabłek ( pozwoli(...)uniknąć zakalca ) Ubijamy pianę, utrwalamy ją cukrem, na koniec dodajemy budyń w proszku. 5. Wykładamy jabłka, a na nie piankę budyniową. Na sam koniec ścieramy resztę zamrożonego ciasta. Pieczemy w 190-200 stop przez 1 h. Wspólnie ze mną wypiekały

Gotowanie...to proste !
Chleb pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach 113

się rozpuszczą. D odaję do roztworu połowę mąki pszennej i wyrabiam ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego, następnie dodaję sól oraz zakwas żytni (Tutaj znajdziesz przepis jak zrobić zakwas żytni -> Zakwas żytni do pieczenia chleba ) ponownie miksuję wszystkie składniki, na koniec wsypuję resztę mąki i wyrabiam już właściwe ciasto które po wyrobieniu powinno być miękkie, sprężyste i nie będzie lepić(...)przywarł do ścianek podczas pieczenia, z ciasta formuję wałek około 30cm długości, który wkładam do foremki, z wierzchu ciasto zwilżam mokrym pędzlem i posypuję makiem, czarnuszką bądź sezamem, ciasto z wierzchu nacinam ostrym nożem, po czym odkładam na 1 ½ godz. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wkładam do piekarnika nagrzanego do 210 -220 0 C i piekę w tej temperaturze przez

Księga-Smaku
Ciasto Śliwkowe Z Orzechami I Czekoladą 139

Przepis na proste ciasto ucierane z kwintesencją jesiennych darów czyli śliwek i orzechów laskowych. Kto wpada na kawałek ? Zapraszam :) Składniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm: 125 g  masła  1 szkl cukru brązowego 1 szkl mąki pszennej tortowej 160 g zmielonych orzechów laskowych 3 jajka 500 g śliwek 40 g posiekanej, deserowej lub gorzkiej czekolady(...)utartej masy i miksujemy do połączenia. 3. Następnie dodajemy pokrojone śliwki bez tych czterech które wcześniej pokroiliśmy na ćwiartki oraz czekoladę, mieszamy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem lub posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu układamy pozostałe śliwki skórką do dołu. Ciasto pieczemy w 180-190 stop. przez około 1 godzinę. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) 239

mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach(...)mleko, ciągle mieszając. Na końcu wlać ekstrakt pomarańczowy. Białka delikatnie wmieszać szpatułką do masy serowej. Wylać na upieczony spód biszkoptowy i piec całość około 1 godzinę w 170 stopniach. Artykuł Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) 318

mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach(...)mleko, ciągle mieszając. Na końcu wlać ekstrakt pomarańczowy. Białka delikatnie wmieszać szpatułką do masy serowej. Wylać na upieczony spód biszkoptowy i piec całość około 1 godzinę w 170 stopniach. Artykuł Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Naleśniki z białek i budyniu 74

robieniu ciasta kruchego lub pączków i zamrażam, aby po pewnym czasie zrobić z nich  naleśniki fit . Liczba porcji: 6 Czas przygotowania: 15 minut + smażenie Przepis na naleśniki z białek i budyniu: 6 białek 1 - 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki oleju 1 opakowanie budyniu czekoladowego w proszku bez cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) olej(...)ubitych białek dodać budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia i na wolnych obrotach miksera krótko mieszać. Na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię wylewać równe porcje ciasta i smażyć z obu stron. Do odmierzania równych porcji ciasta naleśnikowego dobrze sprawdza się niezbyt duża chochla. Usmażone naleśniki czekoladowe rewelacyjnie smakują bez dodatków, ale można podawać je według uznania. U mnie

Kuchcik gotuje
Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 127

pieczenia tarty na twarogowym spodzie. Zostało mi trochę ciasta na spód tarty, więc postanowiłam wykorzystać je na ciasteczka.  Kiedy je już upiekłam skojarzyły mi się z markizami. I tak też postanowiłam je wykorzystać. Wyrób był "z przypadku", ale okazał się bardzo trafiony, więc z czystym sumieniem polecam jako zdrową przekąskę. Można oczywiście zrobić je w wersji jasnej bez(...)kakao oraz pobawić się różnymi wersjami kremu.  PRZEPIS ZDROWE MARKIZY Z KREMEM ORZECHOWYM Czas przygotowania 10 minut + czas pieczenia 15 minut Z podanych składników wychodzi 9 ciastek Masa na ciastka 100g sera twarogowego typu włoskiego Pół jajka Mąka kokosowa - 2-3 łyżki Łyżka kakao Nadzienie 100g sera twarogowego typu włoskiego Łyżeczka miodu Łyżka masła orzechowego  CIASTKA Twaróg

HealthyCreations
Piernik biszkoptowy bez ważenia 102

śmietany. Kiedy połączę wszystko, ubijam pianę z białek na sztywno i mieszam z ciastem. Tak jak ciasta biszkoptowe po dodaniu białek używam tylko delikatnego mieszania, łyżką czy szpatułką. Dobrze, ale delikatnie wymieszane ciasto przelewam do formy wysmarowanej i wysypanej bułka, oczywiście można też użyć papieru do pieczenia.  To jest porcja na sporą blachę, moja ma w dolnych wymiarach(...)centymetrów. Wkładam do piekarnika ciepłego, rozgrzanego do 170 stopni i piekę do uzyskania suchego patyczka, czyli około 40 minut. Ważne, żeby nie otwierać drzwiczek wcześniej niż po 30 kilku minutach, żeby nie opadło rosnące ciasto.   Wystudzone ciasto można od razu kroić i jeść jak prosty piernik bez żadnych dodatków, ale można go też dodatkowo przełożyć powidłami

I tu będę miała takie te
Ciasto Makowa Panienka 73

Ciasta z makiem kojarzą nam się głównie ze świętami Bożego Narodzenia. Z tej okazji zazwyczaj pieczemy strucle z makiem, jednak na zrobienie tego ciasta trzeba poświęcić trochę czasu, zwłaszcza na przygotowanie masy makowej. Dlatego dzisiaj chciałam się z wami podzielić przepisem na ciasto Makowa Panienka, które jest łatwiejsze w przygotowaniu. Ciasto Makowa Panienka składa się z dwóch blatów biszkoptowo-makowych(...)Składniki na Ciasto Makowa Panienka: Makowy biszkopt: 4 jajka 2 białka 3/4 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 5 łyżek suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy: 1 litr mleka 5 łyżek cukru 2 żółtka 3 budynie śmietankowe (bez cukru, 3×40 g) 1 kostka (200 g) masła

Danka Pichci
Ucierane Ciasto Jabłkowo - Gruszkowe 176

łyżki cukru 1 budyń waniliowy w proszku bez cukru (40 g) Masa z mascarpone: 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 gruszka 1 łyżeczka soku z cytryny Ciasto 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i esencję waniliową

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka z migdałami 99

jakości produkty możecie nabyć w sklepie https://www.koro-shop.pl/ Bogaty asortyment, świetne produkty, duże opakowania. Duże opakowania są wydajne i starczą na dłużej. To idealne rozwiązanie dla osób, które kochają piec i gotować. Sklep KoRo jest naprawdę wart uwagi. Jeśli chcielibyście zrobić tam zakupy, to zostawiam Wam kod zniżkowy Na hasło OKRUSZKI5 macie 5% rabatu na zakupy w sklepie https://www.koro-shop.pl(...)miksujemy do otrzymania a la kruszonki. Następnie szybko zagniatamy ciasto ręką. Ciasto schładzamy w lodówce przez 20-30 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Z ciasta formujemy w dłoniach kulki. Spłaszczamy je i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasteczka dość mocno wciskamy migdał

Słodkie okruszki
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 237

podczas pieczenia nie robiły się bańki powietrza. Tak przygotowaną blachę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu.  Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu(...)każdej strony, by zmiękła i puściła wodę. chcemy w ten sposób uniknąć sytuacji, gdy cukinia w trakcie pieczenia pozbędzie się płynów, które wsiąkają w ciasto i nie możemy się ich pozbyć, a czasem powodują zakalec.   Ugotowanego ziemniaka kroimy w drobną kostkę, podobnie jak zdjęty z patelni brokuł. Składniki wykładamy na formę z ciastem. Następnie dodajemy usmażoną pierś

Taste Of My Day
CIABATTY ORKISZOWE BEZ WYRABIANIA 179

ciabatty pszenno- orkiszowe , tym razem stworzyłam  ciabatty na samej mące orkiszowej. To ciasto wyrastające kilkanaście godzin jest po prostu genialne. Zarówno smak jak i aromat wypiekanego ciasta jest wręcz bajeczny. Polecam bardzo gorąco, pracy przy nich niewiele, a smak wynagradza czas oczekiwania. Piekłam w 2 żaroodpornych formach, o wym. 24x8cm i 26x8cm. Składniki na 2 ciabatty: - 640g mąki orkiszowej(...)mnie rolę przykrywek pełni blaszka do pieczenia ciasta). Nagrzane formy wyjmujemy ostrożnie z piekarnika (UWAGA: BARDZO GORĄCE), zdejmując w pierwszej kolejności blaszkę, do każdej z form zsuwamy delikatnie ciasto na ciabattę.  Formy wstawiamy z powrotem do piekarnika, przykrywamy blaszką i pieczemy pod przykryciem ok. 30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Następnie blaszkę zdejmujemy z form

Smaczne Zdrowe
Chałka 89

miski z mąką dodaj jajko, a następnie masło z mlekiem. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub w robocie kuchennym. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw w misce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Ciasto po wyrośnięciu podziel na 2 części. Następnie każdą z nich podziel na 4 części (możesz także podzielić ciasto na 3 części i zapleść chałkę tak jak warkocz). Z każdej(...)sobą. Z drugą częścią ciasta zrób to samo. Gotowe chałki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach od siebie. Żółtko jajka wymieszaj z łyżką mleka i posmaruj chałki. Następnie posyp je kruszonką. Włóż chałki do nagrzanego piekarnika i piecz je 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). kruszonka Wszystkie składki zagnieć

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania