Prawdziwa słodka rozkosz dla podniebienia, obłędnie słodka beza którą uzupełnia orzeźwiający krem cytrynowy i banany, wszystko doskonale się ze sobą komponuje. Przepis dla wielbicieli klasycznej
Wanilia i KardamonPachnący aromatyczną mieszanką przypraw korzennych, miękki i słodki wypiek na Boże Narodzenie. Oczywiście może być też zwykłym ciastem weekendowym 😊 No i nie trzeba czekać
Ze smakiem bez glutenuMacie ochotę na szybki i smaczny obiad? Polecam Wam przepis na zapiekankę na bogato. Pyszne danie obiadowe, które można przygotować w kilka chwil. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plJeśli macie ochotę na kawałek pysznego faszerowanego schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu
To co lubię - gotuję i polecamPrzesianie mąki przez sitko napowietrza ją - sprawi że ciasto będzie bardziej pulchne. Nie przesadzać z mąką! - bo ciasto wyjdzie zbyt twarde i zwarte. Jajka utrzeć z cukrem na kogel-mogel i dopiero do takiej ich postaci dodawać resztę składników - wpływa to na puszystość ciasta. Im dłużej wyrabiane ciasto (dobre 10-15 minut), tym będzie lepiej napowietrzone(...)drzwiczkach umieścić w środku miskę z ciastem. Drożdżowe nie lubi przeciągów! - do wyrastania pozostawiać je w zacisznym miejscu. Wstępnie wyrośnięte ciasto należy odgazować - uderzyć w nie kilka razy pięścią i potem krótko jeszcze wyrobić; pozbywa się w ten sposób intensywnego smaku i zapachu drożdży. Aby ciasto nie opadło podczas pieczenia, należy pilnować czasu rośnięcia - jeśli ciasto
Grunt to przepis!Puszyste ciasto z rabarbarem to szybkie sezonowe ciasto, które przygotujecie w niecałą godzinę. Ciasto będzie puszyste, delikatnie słodkie… Rabarbar ma wiele właściwości zdrowotnych. Przede wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chlebek bananowy z czekoladą to mój ulubiony sposób na wykorzystanie już bardzo, bardzo dojrzałych bananów. To bardzo prosty i szybki przepis, który zawsze się udaje. Ciasto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Za oknem dzisiaj nie korzystna aura więc trzeba sobie jakoś ten brak słońca zrekompensować. A co byście powiedzieli na słoneczne podpłomyki wykonane z wody, mąki z
vaniliowoczekoladowaBlok czekoladowy dla wielu jest wspomnieniem z dzieciństwa, ale my spróbowaliśmy jego smaku dopiero stosunkowo niedawno. U mnie nadzieniem z kakao i mleka w proszku przekładało
niecodziennikparyDzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik. Wyjątkowo nie utarty na maśle, lecz ubijany ze śmietanką kremówką. Jest on bardzo delikatny w smaku i taki lekki, całości
IzabelawkuchniJeżeli złapie Was ochota na coś słodkiego to zachęcam do upieczenia domowych ciasteczek owsianych wraz z dodatkiem zmiksowanych orzechów, nasion słonecznika i gorzkiego kakao. Warto dodać
UgotowaćSzukacie przepisu na proste drugie śniadanie? Wystarczy 30 minut by cieszyć się domowymi bułeczkami, które są puszyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Scones to bułeczki
vaniliowoczekoladowaW końcu weekend! Nie ma to jak 4 dni szkoły i 3 dni wolnego tydzień w tydzień. Niedługo sesja, więc nawał nauki przede mną, ale co
Be Fit Be Strongpyszne ciasto nazwałam „Specjał” – ma specjalny smak, który sprawia, że ciężko mu oprzeć się… Ciasto możesz przygotować na święta, a także jako deser na imprezę lub do niedzielnej kawy. Sprawdzi się również w formie tortu urodzinowego, czy też na inne uroczystości. Jak zrobić to najsmaczniejsze ciasto orzechowe? Ciasto Specjał jest przekładanym ciastem, które składa się(...)orzechy Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na ciasta z orzechami: tort Ferrero Rocher orzechowy łom czekoladowy orzechowe ciasto z budyniem PRZEPIS – CIASTO ORZECHOWE Z KREMEM Ciasto Specjał - orzechowe ciasto z kremem Via Gusto Przepis na ciasto z kakaowym biszkoptem i wkładką orzechową, przekładane kremem orzechowym i dżemem. To pyszne ciasto nazwałam „Specjał
Via Gustojest pyszna nawet bez dodatków. Tola ją właściwie jadła bez niczego przez cały dzień. Myślę, że upiekę ją za parę dni. Najbliższy weekend będzie dość ekipowy, będzie komu napełnić brzuchy (huhu). Do następnego. Cześć. Składniki: zaczyn: 15 g świeżych drożdży 2 łyżki mąki pszennej (ja użyłam tortowej) 1 łyżeczka cukru 100 ml ciepłego mleka ciasto na chałkę(...)Pozostałą mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, sól i 1 jajko, ciepłą wodę, roztopione masło i zaczyn. Wyrabiamy ciasto tak długo aż będzie gładkie i elastycznie i będzie odchodzić od ścianek miski. Ja to robię przy pomocy robota kuchennego. Gotowe ciasto formujemy w kulę, wkładamy je do wysmarowanej oleje miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na jakąś godzinę
Kardamonovy