ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1881/2705)

BEZGLUTENOWE GOFRY Z KOMOSY RYŻOWEJ NA WYTRAWNIE Z KREWETKAMI, SALSĄ I BAKŁAŻANEM 174

jednolite gładkie ciasto. Masło nadaje chrupkość ciastu więc go nie zamieniaj na olej. Ciasto jest dość gęste, nakładam łyżkę na wcześniej dobrze wysmarowaną olejem gofrownicę i tak jakby zgniatam całość gofrownicą i smażę. Gofry smażymy mniejsze, nie na całą powierzchnię gofrownicy, nie otwieramy gofrownicy przed upływem pieczenia. Gofrownica musi być o dużej mocy i musi być ustawiona na maximum(...)skrapiam oliwą z oliwek i grilluje z każdej  strony.  Plaster smaruje obficie burattą i zwijam. Na gofra możesz też po prostu położyć plaster bakłażana i posmarować burattą bez konieczności rolowania. Składniki układam na gofrze, trochę salsy, bakłażan i dwie krewetki, jemy od razu, ponieważ soki z salsy będą rozmiękczać gofry, więc robimy i jemy od razu. Polecam

SMYKWKUCHNI
Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku 131

kefiru, za każdym razem miksując do połączenia składników. Pod koniec miksowania dodać barwnik. Piekarnik nagrzać do 180stC. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 20cm, wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec ok 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić na kilka minut w formie, następnie wyjąć i ułożyć do góry dnem(...)będzie jeszcze ciepłe, owinąć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin (można na całą noc). Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, odkroić górkę, a resztę przekroić na 3 blaty. Ciasto można również upiec w dwóch formach o średnicy 18cm, czas pieczenia 25-30minut. Po upieczeniu i ostudzeniu każdy biszkopt przekroić na 2 blaty. Ściętą górkę pokruszyć, wstawić

Obiad gotowy
Number cake z kruchego ciasta, z kremem kokosowym i dyniowym (bez glutenu, cukru białego) 152

To ciacho zrobiłyśmy już kilka miesięcy temu... pół roku temu! Dziś nadszedł ten dzień aby ujrzał światło dzienne 😊 Ciacho było przygotowywane na 12ste urodziny ale polecamy

Candy Pandas
BARDZO KRUCHE RURKI Z KREMEM KAKAOWYM 165

olejek spirytusowy rumowy Przygotowanie: Ciasto - mąkę krupczatkę z cukrem pudrem przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka oraz śmietankę do kawy. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Odkroić kawałek ciasta i rozwałkować na grubość około 2 - 3 mm. Rozwałkowane ciasto przeciąć za pomocą radełka na paski(...)paska zależy od tego jak duże mamy foremki do robienia rurek). Paseczki ciasta nawinąć na foremkę do rurek zaczynając od wąskiej strony, tak aby ciasto nachodziło na siebie (do połowy już nałożonego paska). Ciasto nawijać do 2/3 wysokości foremek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu, gdy parę

Ciastka - domowe słodkości
Fit ciasteczka jeżyki 136

wersji to ciastka bezglutenowe i bez dodatku laktozy. Oczywiście jeśli chcesz możesz zamienić jogurt kokosowy na grecki, użyć zwykłej czekolady, zamiast tej wegańskiej i zamienić mąkę orkiszową na gryczaną. Przetestowałam wszystkie zamienniki i mogę zaświadczyć, iż w każdej wersji ciasteczka są przepyszne Uwierzcie, posmakują nawet największym miłośnikom słodkości i miłośnikom tradycyjnych słodyczy Pieczcie i dajcie znać jak Wam smakowały(...)miski przesiej mąkę orkiszową i ryżową, dodaj miód, olej kokosowy, jogurt grecki oraz jajko. Zagnieć. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto wyłóż na stolnicy, rozwałkuj na ok. 0,5 cm i wycinaj z niego okrągłe ciasteczka. Układaj je na blasze do pieczenia. Piecz ok. 18 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle

365 dni dookoła kuchni
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 202

W ramach weekendowego relaksu mam dla was taki wspaniały torcik. Nieskromnie wyznam, że ten tort naprawdę mi się udał :D Smakuje rewelacyjnie i okazał się prawdziwym

Healthy food explorer
Pierogi z groszkiem i feta-tani obiad 166

Pierogi chodziły za mną od dawna. Mówiąc szczerze to nie lubię robić pierogów ale lubię je jeść! Przepis na pierogi z groszkiem i serem feta jest

codojedzenia
Tort chałwowy 151

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

MojaQchnia.pl
Pączki z lukrem 183

Dziś  tłusty czwartek, a więc pączusie muszą być. Bez nich te  święto nie było by świętem. Zapraszam was kochani na pyszne domowe pączki.   Składniki: mąką pszenna typ 500 4 szklanki drożdże świeże 50 g  mleko 1 szklanka żółtka 6 szt  masło 125 g cukier 4 łyżki sól pół łyżeczki Lukier: białko 1 szt cukier(...)powstała zawiesina i zostawiamy na 15 minut by zaczęły pracować. Dodajemy żółtka i letnie masło.Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie odgazowujemy i odrywamy kawałki ciasta.Formujemy kulki, które spłaszczamy i wyrastają nam pączusie przez około 20 minut. Pieczemy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia. Po upieczeniu nadziewamy konfitura różaną i polewamy lukrem

Różowa kuchnia
Chlebek cebulowy z orzechami makadamia (Pane alle cipolle) 153

ciasto wyłożyć na obsypany mąką stół i uformować w kulę. Posmarować (za pomocą pędzelka) wierzch ciasta oliwą lub olejem, nakryć reklamówką, tak aby nie stykała się z ciastem i  zostawić do wyrośnięcia na 50-60 minut. Po wyrośnięciu znowu posmarować wierzch ciasta oliwą lub olejem. Za pomocą palców zrobić w cieście wgniecenia (podobnie jak w focaccii), nadając jednocześnie ciastu(...)Posypać wierzch grubo mieloną, krystaliczną solą. Wypiekać w temperaturze 210-225oС, najpierw 15 minut  z parą, potem wypuścić parę i dopiekać jeszcze przez ok. 25 minut. Ja piekłem w garnku. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Bitki z makiem 154

albo bitkami, albo baletkami. Pamiętam jak po szkole, lubiłam wstąpić do cukierni i za zaoszczędzone monetki kupić sobie chociaż kilka sztuk tych ciasteczek. Były dostępne z makiem i bez, ale ja zdecydowanie bardziej wolałam te posypane czarnymi ziarenkami. I przepis na takie właśnie bitki zaproponuję dzisiaj. Składniki na 2 blaszki pojedynczych ciasteczek: 3 jajka (białka i żółtka osobno(...)ubitej masy dodać żółtka, ubić. Następnie wsypywać powoli przesianą mąkę i delikatnie (naprawdę bardzo delikatnie) wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką o szerokości 1 cm i wyciskać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Tuż przed samym pieczeniem posypać makiem. Ciasteczka piec (obie blaszki

Świat Ciasta
Kokosowe babeczki a la bounty 176

cukierniczka , który zachwycił moich gości równie mocno jak smak babeczek. Zestaw zdobiony jest motywem kotów i stanowi naprawdę piękną i praktyczną ozdobę stołu. Nie wyobrażam sobie popołudniowej kawy bez tego zestawu. Przyjemnie jest korzystać z czegoś tak pięknego A gdzie można go nabyć? Zachęcam do zapoznania się z ofertą sklepu Dalamand.pl Kokosowe babeczki a la baunty i wspaniały zestaw(...)pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka na wierzch: polewa czekoladowa lub cukier puder Przygotowanie: W misce miksujemy masło z cukrem. Następnie dodajemy jajko, dokładnie miksujemy. Kolejno wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem

Słodkie okruszki
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z ziarnami 145

mieszamy, aż się połączą z ciastem. Żeliwny garnek wykładamy papierem do pieczenia, wkładamy ciasto i wygładzamy je mokrymi rękoma. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 10 godzin do wyrośnięcia. Chleb możemy też upiec w 2 foremkach keksówkach. Po tym czasie zdejmujmy folię i pieczemy chleb w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut(...)nóż do pokrojenia upieczonego przeze mnie bochenka. I co się okazało ? Mój nowy nóż poradził sobie z tym doskonale ! Nóż jest bardzo ostry i ukroiłam nim cienkie kromki chleba bez żadnego problemu. Muszę przyznać, że w swojej długoletniej kulinarnej karierze niejeden nóż już wyszczerbiłam i stępiłam 😀, dlatego tym bardziej moje zadowolenie z użytkowania noża Zwilling jest bardzo zasadne

Kulinarne przygody Gatity
Jabłka smażone w cieście bezglutenowym (na mące kukurydzianej) 213

Zapraszam Was do przygotowania bezglutenowej przekąski na słodko - smażonych plasterków jabłek w cieście na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej. Poniższa przekąska jest łatwa i szybka do

Ugotować
Serowo-francuskie paluchy z szynką 171

cheddara, nie próbujcie z goudą bo wyjdą zupełnie bez smaku, polecam podawać ciepłe z domowym sosem czosnkowym, na spotkanie z przyjaciółmi rewelacja! Składniki: 2 rulony świeżego ciasta francuskiego 20 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 10 dag szynki parmeńskiej Ostra papryka do posypania 1 jajko Jak wykonać ? Ciasto francuskie musi  być dobrze schłodzone w lodówce. Szynkę parmeńską pokroić(...)żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeden rulon ciasta francuskiego rozwinąć na papierze pergaminowym, posmarować wierzch rozkłóconym jajkiem, posypać ostrą papryką-(nie żałować ) na to ¾ startego sera i szynkę parmeńską, rozłożyć drugi rulon ciasta francuskiego, docisnąć ręką, posmarować jajkiem, posypać resztą sera, lekko przyklepać aby ser złapał ciasta, radełkiem z krótszej strony kroić na paski  około

Wanilia i Kardamon