ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1415/2671)

Ciasto jogurtowe z malinami 130

bez końca Po górze ciasto wystarczy posypać cukrem pudrem lub polać białą czekoladą. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Ciasto jogurtowe z malinami Składniki na ciasto jogurtowe. 19 dkg mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

mecooks
Tortilla orkiszowa, pełnoziarnista. Dieta szybka przemiana 165

pieczenia Wykonanie: wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, lśniące ciasto. Gdyby się kleiło dodać odrobinę więcej mąki.  ciasto podzielić na 6 kawałków. Z każdego uformować kulkę, spłaszczyć, przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na 15 minut kulki z ciasta rozwałkować jak najcieniej na placki o średnicy około 20 cm dobrze rozgrzać patelnię i smażyć (bez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostka alpejska 130

bez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao Szczypta soli Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko

W garach u Gosi
Wytrawne ciastka francuskie z cheddarem i oliwkami 185

Ciasto francuskie układam na blacie, kroję na nieduże kwadraty, potem każdy kwadrat kroję skośnie na trójkąty, powstają 2. Na każdym układam porcje sera, talarki oliwek i po dwa / jednym plastrze pomidorka. Wszystkie ciastka doprawiam, polewam kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Piekę ułożone na papierze do pieczenia przez 20 minut w temp. 180 C grzaniem góra-dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Makowiec z jabłkami czyli po Japońsku 142

się bez makowca.Więc zamiast kruchego ciasta będzie miękkie i delikatne wręcz puchowe czyli makowiec japoński .Rewelacja jeśli ktoś lubi mokre ciasta.Ten makowiec robi furorę i szczerze wam go polecam. Składniki: mak z puszki 1 szt jaja 5 szt cukier 3/4 szklanki margaryna cała ( 250 g) mąka tortowa 6 łyżek kasza manna 6 łyżek proszek do pieczenia

Różowa kuchnia
Puszyste i lekko słodkie bułeczki śniadaniowe 285

splatam je. Tak splecione ciasto zwijam w bułkę. Gotowe bułeczki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie bułek: Bułki przed pieczeniem maluję mlekiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 17 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika(...)może się nieznacznie różnić. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone bułeczki zdejmuję z blachy i odstawiam do wystudzenia. Bułeczki śniadaniowe są gotowe, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Kostka alpejska 1059

bez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao Szczypta soli Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier. Do ładnie ubitej piany dodać żółtka ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z kakao, przesiać i delikatnie łyżką wmieszać do masy. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę ( tylko

W garach u Gosi
Panzanella 165

bez masła, więc zdrowsza. Niewątpliwą zaletą panzanelli jest szybkość przygotowania i minimalizowanie marnotrawienia żywności, bo do panzanelli świetnie pasuje czerstwy chleb. Im bardziej suchy, tym lepiej. Wskazane jest, aby chleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego

ladykitchen
Bagietki czosnkowe 360

bez przesiewania ) i wymieszać wszystko drewnianą łyżką, do połączenia składników, aż cała mąka będzie nasączona wodą. Miskę przykryć folią spożywczą, ale niezbyt szczelnie; powinien pozostać otwór, którym będą uchodzić gazy tworzące się podczas rośnięcia ciasta. Miskę z ciastem pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny. Po tym czasie ciasto wstawić do lodówki na 12 godzin. W dniu pieczenia

Opowieści z piekarnika
Panzanella 231

bez masła, więc zdrowsza. Niewątpliwą zaletą panzanelli jest szybkość przygotowania i minimalizowanie marnotrawienia żywności, bo do panzanelli świetnie pasuje czerstwy chleb. Im bardziej suchy, tym lepiej. Wskazane jest, aby chleb podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego

ladykitchen
Kruche ciasto z agrestem i pianką 145

Sezon agrestowy rozpoczęty. W ogrodzie mam duży krzew agrestu, trzeba coś z niego wyczarować. Do ciasta dodałam czereśnie, ale można zrobić tylko z agrestem. Przygotowanie ciasta

Kuchnia Pokoleń
Kurczak zawinięty ze szpinakiem... 112

Propozycja na pyszny obiad lub kolację. Przyprawiamy i pieczemy kurczaka 1,5 kg ...220 st.C / 80 min.  Ostatnie 10 minut bez przykrycia. Jak się upiecze wyłączamy piekarnik i wyjmujemy po 10-15 min.  Tłuszcz odlewamy na potem ...będzie na  sos lub do zupy... kurczaka porcjujemy i serwujemy :)  Jeśli okaże się, że zjedliśmy tylko skrzydełka(...)udka, to z piersi możemy jeszcze coś przygotować. Robimy ciasto naleśnikowe, smażymy blade placki do odsmażenia. Po upieczeniu nakładamy szpinak, ser, mięso... i zawijamy. Na kolację odgrzewamy krótko na gorącej patelni z dwóch stron,  ser się rozpuści, mięso podgrzeje, a naleśniki staną się pysznie  chrupiące :)  Możemy też odgrzać wszystkie razem w piekarniku 200 st.C

chleba naszego
Jak pokochałam rzepak 153

ciasto upieczone na oleju (zamiast masła) dłużej zachowuje świeżość. Przecież historycznie tak się właśnie piekło i gotowało w Polsce. Nowością dla mnie są też kosmetyki i środki czystości na bazie rzepaku. Nie tylko dla mnie, bo to nowa, unikalna na skalę światową technologia. Jeśli boicie się, że rzepak jest nadmiernie pryskany środkami ochrony roślin, to bez obaw

Ugotowane pozamiatane
Francuskie zawijasy z szynką i pieczarkami 184

Ciasto rozkładamy na blacie, smarujemy koncentratem, posypujemy serem i przyprawami. Układamy plasterki szynki oraz równomiernie umyte i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, zwijamy wzdłuż dłuższego boku (choć tu dowolność). Smarujemy powstały rulon roztrzepanym jajkiem i posypujemy siemieniem i makiem, kroimy w niezbyt grube lekko skośne talarki/plasterki. Pieczemy na papierze do pieczenia na środkowej półce piekarnika bez

Zasmakuj Kuchni
Kruche rogaliki budyniowe 175

waniliowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Do obtoczenia: ok. 2 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i zagnieść z nich jednolitą bryłę. Rozdzielić na dwie kule, zawinąć je w folię i schłodzić w lodówce przez 15 minut. Najpierw przygotować pierwszą blachę rogalików, a w trakcie pieczenia, przygotować

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania