ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1261/2705)

ciasto kremowe z borówkami lub jagodami 133

okres letni polecam ciasto z lekkim kremem i owocami ,ja użyłam jagód + borówek ale można także z truskawkami,porzeczkami ,wiśniami/których zresztą nie ma w tym roku 🙁 /oraz innymi. Jest bardzo smaczny i nie za bardzo słodki orzeżwiający .Bardzo łatwy w wykonaniu i najważniejszy bez pieczenia w gorące dni. składniki: blacha

Ugotujmy Coś
Pierniczki „last minute” 111

wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, uformować kulę, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce kilka godzin. Odrywać po kawałku, wałkować tradycyjnie na stolnicy, podsypując mąką  lub między dwoma warstwami folii spożywczej. Wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach, kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15min w temp 180C. Piekłam bez termoobiegu. Dekorować po całkowitych wystudzeniu. Smacznego

Raj dla Podniebienia
TARTA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 121

użyłam ciasta gotowego ale można bez problemu użyć takiego jakie robimy.  Polecam :)  SKŁADNIKI: 400 g ciasta kruchego 4 jabłka 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka cynamonu   PRZYGOTOWANIE:  Jabłka obieram a następnie wyrajam środek. Kroję w plastry. Ciasto przekładam do tarty wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wykładam plastrami jabłka

Gotowanie Patki
Bułki ” codzienne „ 178

dzielimy na części i formujemy niewielkie kulki ( ciasto jeszcze urośnie , więc kulki muszą być odrobinę mniejsze od oczekiwanych ) . Układamy na papierze do pieczenia , podsypanym mąką . Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na następne 30 minut w ciepłe miejsce . Na każdej bułce robimy nożem wgłębienie ( jak na zdjęciu ) . Rozgrzewamy piekarnik do 220 C , bez termoobiegu i do tak nagrzanego wkładamy bułki

Ogrodnik w podróży
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 193

jajko 2 łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru 4 łyżki ksylitolu/erytrolu 70g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć

FitKot
Torcik winogronowy 135

łyżką. • Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec 10-15 minut w temp. 170 st.C. • Po wystudzeniu zdjąć papier i położyć biszkopt na dnie tortownicy. Krem • Wino zagotować z cytryną, goździkiem i cynamonem, zostawić na 10 minut, po czym odcedzić, aby było bez dodatków. • Jajka

To co kocham
Metrowiec 172

wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać, przełożyć ciasto do dwóch identycznych foremek keksówek i upiec w temp 180 st przez 45 min. Budyń ugotować bez cukru . wystudzić przykryty folią. Masło utrzeć

Gotowanie jest łatwe
śniadaniowe ciastko bananowe 213

śniadaniowy, jednoporcjowy, razowy chlebek (ciastko, ciasto) bananowe (bez cukru i laktozy) z polewą z kakao i orzechami "Muszę zacząć lepiej organizować swój czas" - taka myśl ogarnia mnie, kiedy do zrobienia jeszcze stos zadań z matematyki. Przepis: / własny, jedna porcja/ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki cynamonu w proszku średnie jajko banan (około

tost z dżemem
ciasto tygrysek 279

blaszkę (ok. 35x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy np. marmoladą i ponownie zwijamy w rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z lemon curd 224

kroimy na drobne kawałki), zagniatamy.  Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie odrywamy kawałki, wałkujemy na grubość około 4 mm, wykrawamy ciasteczka (musimy pamiętać żeby zrobić tyle samo z dziurką i tyle samo bez dziurki), przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach jakieś 15 minut (ciasteczka muszą

kruche babeczki
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 142

zachodziły). Ciasto bez jabłek zawinąć na jabłkowe płatki. Paski zwinąć w ruloniki i włożyć je do formy na muffinki (jeśli mamy formę metalową należy delikatnie posmarować wypustki masłem, jeśli silikonową można pominąć). Na róże nałożyć na gorę folię aluminiową (by jabłka się nie przypaliły). Piec ok. 45-50 minut w temp.  190 stopni. Pod koniec pieczenia

Mania Wypiekania
Kyjksy (Ciasteczka maślane) 156

ciasto wciepnōńć [39] do maszynki i bez odpowiednio kōńcōwka wycisnōńć [40] fajne kyjksy, abo wziōńć [41] sie nudelkyla, posypać jōm [42] mōnkōm, urwać sie trocha ciasta, rozwałkować je- jakby sie Wōm za mocno klejōło, to posypcie sie je jeszcze trocha mōnkōm- i małym keliszkym [43] powycinać kōłka. Rozgrzyjcie piec na 180 stopni. Na blacha dejcie [44] papiōr do pieczynioł

Chop w kuchni
Drożdżówka z dżemem truskawkowym i kruszonką 202

małe przerwy, bułeczki „przytulą się” podczas pieczenia . B lachę z ciastem przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Po tym czasie całość obsypać twardą i zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . A teraz warować z wałkiem

Grunt to przepis!
Paszteciki z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym 180

zestawić patelnię z ognia. Rozwinąć dwa płaty ciasta francuskiego. Wyciąć z nich (foremką) maksymalnie dużą ilość gwiazdek. Na połowie z nich nałożyć po łyżeczce przygotowanego wcześniej farszu. Przykryć je drugą połową gwiazdek bez farszu i ścisnąć na końcówkach (aby nam farsz nie wypadł). Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać sezamem. Piec

Świat Domowej Kuchni