ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1160/2705)

Sernik krakowski 2856

ponownie do lodówki. W tym momencie ja ze swojej strony polecam zapieczenie spodu w temperaturze 180˚C (z termoobiegiem) przez około 10-12 minut. Niestety przy pierwszej próbie pieczenia tego sernika, zrobiłam tak jak zalecała autorka przepisu - czyli nie podpiekłam spodu - i po upieczeniu całości okazało się, że spód był surowy :(. Odstawić do ostudzenia. Teraz czas na masę(...)fot.2) . Z reszty ciasta (które przechowywaliśmy w lodówce) uformować wałeczki o średnicy około 1 cm, obtaczając je w mące. Na podpieczony kruchy spód, wyłożyć masę serową  (fot.3) , a na wierzchu, na ukos położyć wałeczki tworząc kratkę  (fot.4) . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚C (góra i dół bez termoobiegu) i piec przez ok. 50 - 55 minut

Świat Ciasta
Najprostsze ciasto z truskawkami 74

ciasto, że chyba już prościej się nie da - wystarczy wrzucić składniki do miski, wymieszać, dodać owoce i upiec. Ciasto wychodzi dość wilgotne i fantastycznie smakuje z sezonowymi owocami. Co ważne jest też stosunkowo tanie, a wszystkie potrzebne składniki powinniście mieć w domu, tylko wyjmijcie je wcześniej z lodówki, bo sekretem braku zakalca jest jednakowa temperatura wszystkich użytych produktów. Także bez(...)dodajemy cukier (szybko się wtedy rozpuści) i mieszamy, następnie dodajemy jogurt i jajka i dokładnie razem wszystko mieszamy.  Teraz wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sól i mieszamy jeszcze raz.  Gotowe ciasto wykładamy do formy do pieczenia (ja użyłam keksówki o wymiarach ok 35x12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy owoce. Wstawiamy

Cynamonowe szczęście
Ciasto z jablkami, ktore zawsze sie udaje- apple cake 434

Skladniki: 2 i 1/3 szkl maki 1.5 szkl cukru 6 jaj 4.5 lyzeczki proszku do pieczenia 0.5 szkl wody 0.5 szkl oleju 1-2 lyzki kakao dowolne owoce- lub bez :) Wykonanie: Wszystkie skladniki miksujemy razem - oprocz kakao :) Do formy nalewamy polowe ciasta. Do reszty dodajemy kakao I miksujemy. Wylewamy do formy. Ja dodalam do ciasta pokrojone jablka

Smaki Edyty
PYSZNY CHLEB ORKISZOWY Z GRUBĄ I CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ, BEZ WYRABIANIA CIASTA 197

wykładamy za pomocą łopatki ciasto na oprószoną mąką stolnicę lub na blat w kuchni, ja wyklejam blat folią spożywczą , na to trochę mąki i potem ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi złożyć boki ciasta do środka tworząc kulę. Na blacie kuchennym rozłożyć ręcznik , obsypać go na środku mąką i przełożyć na niego ciasto, łączeniem do dołu. Przykryć ciasto wystającymi bokami ściereczki kuchennej(...)Umieścić ciasto w garnku łączeniem do góry       (zsunąć ostrożnie ze ściereczki kuchennej)  Uwaga : garnek jest bardzo gorący.  Garnek przykryć i wstawić do piekarnika. Piec przez 30 minut . Następnie zdjąć pokrywę i dopiekać jeszcze ok.15-30 minut aż chleb będzie dobrze zrumieniony ale nie spalony. Ja piekę 20 minut. Piekarnik nagrzewam do 240*C bez termoobiegu

Smaczne Zdrowe
Sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie |bez cukru| 188

jeszcze lepszy.  Składniki na formę prostokątną ok. 24x34 : Ciasto : 150 g pełnoziarnistej 40g cukru pudru z erytrolu  50 g masła  1 jajko 1 żółtko  1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy resztę składników. Siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do miski i trzymamy przez(...)upływie czasu wałkujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Podpiekamy spód przez 10 minut. Masa serowa: 1 kg sera mielonego 250 g erytrolu  2 jaja 3 żółtka  250 ml jogurtu naturalnego 250 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie waniliowe bez cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Jaja

Czarnawisienka
Ciasto Grażyna - cynamonowo-kardamonowe, z gruszką wypełnioną żurawiną 215

kardamonu, wiec to ciasto nie mogło nazywać się inaczej :) Składniki: 1 duża gruszka - u mnie miałam wagę prawie pół kg, 2/3 szklanki suszonej żurawiny - użyłam Kresto, około 80-100 ml esencji waniliowej >klik< , 3 jajka , 2/3 szklanki cukru , 1,5 szklanki mąki pszennej , 1,5 łyżeczki sody , 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , 1/3 szklanki(...)Stopniowo dodawać do jajek i ubijać. Dodać esencję waniliową z żurawiny i olej. Wszystko dobrze zmiksować. Na koniec dosypać resztę żurawiny i wymieszać łyżka. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, a na środek wstawić nafaszerowaną żurawiną gruszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i piec przez około 60-80 minut. Przed upieczeniem sprawdzić patyczkiem czy ciasto

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto KINDER BUENO 242

orzechowego i startą, gorzką czekoladą. Jeżeli do ciasta wykorzystacie masło orzechowego bez cukru to radzę do kremu dodać trochę więcej cukru (do smaku). Biszkopt z poniższego przepisu bardzo ładnie wyrośnie, a krem orzechowy jest niesamowicie smaczny 😋 Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm: ( uwaga: składniki na ciasto (oprócz śmietany!) powinny mieć temperaturę pokojową) biszkopt 5 średniej wielkości jajek(...)rozpuszczenia się cukru. Na sam koniec do masy wsypać przesianą mąkę (tj. pszenną oraz ziemniaczaną - wsypywać je powoli!). Całość delikatnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem i wylać do niej ciasto. Całość piec około 25-30 minut w 180°C (aż do suchego patyczka i zezłocenia się wierzchu biszkopta). Przygotowany biszkopt ostudzić.  W międzyczasie przygotować krem orzechowy : wafelki bardzo drobno pokruszyć

Ugotować
Prosty i szybki chleb mieszany na drożdżach 213

mieszankę ziaren do chleba – siemię, słonecznik, dynia, płatki owsiane i ona zawsze ląduje w moich chlebach. Możecie dodać wasze ulubione lub też żadne. Ja dla dzieci piekę bez ziaren, bo ich nie lubią a dla nas dodaję wspomnianą mieszankę, czasem dorzucam kminek czy czarnuszkę. Wiadomo, że najzdrowszy chleb byłby ze 100% ciemnej mąki. Jednak chleb z takiej mąki(...)zrobicie i będziecie go pamiętać, bez konieczności odszukiwania go w czeluściach zapisek. Ten chlebek od jakiegoś miesiąca jest naszym ulubionym. Co prawda powinno się piec chleb w wyższej temperaturze np 220 stopni i po jakimś czasie obniżyć temperaturę do 180 stopni, jednak nawet pieczony w 180 stopniach, nie traci na smaku. Polecam piec chlebek równolegle z jakimś pysznym mięskiem

Mieszam w Garnku
Urocze BARANKI WIELKANOCNE z ciasta drożdżowego – pyszne słodkie i piękne 57

zaczęły pracować. Po 15 minutach: Ciasto możemy przygotować robotem, mikserem lub ręcznie. Do rozczynu dodaję pozostałe składniki na ciasto oprócz masła i mieszam, gdy składniki wstępnie się połączą dodaję masło i jeszcze przez chwilę mieszam, żeby tłuszcz połączył się z ciastem. Następnie ciasto wykładam na blat podsypany mąką i wyrabiam przez kilka minut. Ciasto jest dość luźne więc, wyrabiam(...)mlekiem i posypuję obficie brzuszek kruszonką, delikatnie ją wciskając w ciasto. Blachę z barankami nakrywam ściereczką i pozostawiam na 10 minut, żeby podrosły. Pieczenie: Blachę wkładam do nagrzanego piekarnika do 180°C na środkową półkę i piekę około 18 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone baranki wyjmuję od razu z piekarnika, zdejmuję

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka z pieczonych ziemniaków – PRZEPIS 72

które możesz podać w szkle La Rochere: kawowy deser w pucharku buraczana sałatka z serem feta puszysty deserek Oreo PRZEPIS – SAŁATKA Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW Sałatka z pieczonych ziemniaków Blog Via Gusto Ta sałatka z pieczonych ziemniaków dosłownie powala na kolana! Z kilku prostych składników można przygotować wyborną sałatkę, która sprawdzi się… Drukuj Czas przygotowania: 1 godz. Ocena(...)Święta – wegańska sałatka z boczniakami Sałatka jarzynowa warstwowa Sałatka bez jajek – wegańska sałatka jarzynowa Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl . Sprawdź najnowsze przepisy Sałatka z pieczonych ziemniaków – PRZEPIS 20 przepisów na desery i ciasta sylwestrowe Makaron świderki – wszechstronny składnik w kuchni Święta last minute

Via Gusto
Strucla serowa z kakao i kokosem 87

pozostały cukier, szczyptę soli, żółtka oraz rozczyn. Wszystko mieszamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Możemy wyrabiać ciasto ręcznie lub w robocie planetarnym. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby podwoiło(...)końcówkę. Przeplatamy ze sobą oba końce ciasta. Ciasto umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na około 15-20 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem i smarujemy nim wierzch obu ciast. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30-35 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Strucla orzechowa 89

pozostały cukier, szczyptę soli, żółtka oraz rozczyn. Wszystko mieszamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Możemy wyrabiać ciasto ręcznie lub w robocie planetarnym. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby podwoiło(...)końcówkę. Przeplatamy ze sobą oba końce ciasta. Ciasto umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na około 15-20 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Żółtko roztrzepujemy z mlekiem i smarujemy nim wierzch obu ciast. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30-35 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Kruche babeczki wytrawne do przekąsek lub sałatek 100

Wytrawne babeczki Przygotowanie: Ciasto możemy przygotować ręcznie lub robotem. Na blat wysypuję mąkę, dodaję szczyptę soli i masło. Składniki łączę ze sobą, tak żeby powstały grudki, przypominające grubą kruszonkę. Następnie do ciasta dodaję żółtka, śmietanę i zagniatam. Tak przygotowane ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na około 40 minut. Schłodzone ciasto wałkuję na blacie lekko podsypanym mąką(...)wykrawam krążki i wyklejam nimi foremki na babeczki. Przed pieczeniem nakłuwam ciasto widelcem i ustawiam foremki na blasze do pieczenia. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę około 25 minut, na zloty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez termoobiegu. Upieczone babeczki wyjmuję z foremek i odstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto z rabarbarem i białą czekoladą 72

Szybkie i proste ciasto z rabarbarem polane białą czekoladą to idealny deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Ciasto jest pyszne w smaku i bosko pachnie. Ten doskonały placek z rabarbarem posmakuje każdemu bez wyjątku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rabarbar to idealny dodatek do ciast. Jego kwaśny aromat sprawia, że doskonale łączy się on ze słodkimi wypiekami, przełamując ich smak. Dodatkowo(...)fosforu. Przepis na ciasto z rabarbarem i białą czekoladą jest bardzo prosty, dlatego nawet osoby zaczynające swoją przygodę z wypiekami, bez problemu sobie z nim poradzą. CIASTO Z RABARBAREM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ PRZEPIS Składniki 280 g mąki pszennej 3 jajka 160 g cukru 50 g masła (roztopionego) 125 ml ciepłego mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Przepiski.pl
rabarbar z truskawką w kakowym cieście bez miksera... 88

szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kakao 4 łyżki, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "L", woda 3/4 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, cukier puder - do posypania Składniki o pokojowej temperaturze = do pojemnika od razu wsypać mąkę przesianą z kakao, proszkiem do pieczenia, wsypać cukier, wbić jajka, wlać wodę i olej, rózgą ciasto dobrze wymieszać na gładkie(...)foremek wyłożyć po równo ciasto, na cieście poukładać obrany i pokrojony w kostkę rabarbar na przemian z truskawkami. Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka. Ciasto w foremkach wystudzić, wyjąć z formy na talerz i przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo szybkie, łatwe, tanie ciasto bez miksera mieszane rózgą, rabarbar

W Mojej Kuchni Lubię