ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1162/2705)

Placek z rabarbarem na maślance 93

przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać szpatułką do połączenia, nie dłużej. Ciasto wyłożyć do formy o wymiarach 32 x 22 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Na górę położyć owoce, przykryć kruszonką (przepis poniżej). Piec około 1 godziny (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 175ºC, najkorzystniej bez termoobiegu. Wyjąć, wystudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Kruszonka

dom-agi.pl
Ciastka francuskie ze śliwkami i pijanym lukrem 106

godzinie wyciągam ciasto z lodówki, rozwałkowuję i składam na 3 bez masła. Ciasto wędruje po raz ostatni do lodówki na pół godziny. Wyciągam ciasto z lodówki i rozwałkowuję na grubość 5 mm. Ciasto tnę na prostokąty wielkości około 5x10cm i układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na prostokątach układam połówki śliwek skórką do dołu. Każde ciastko

Słodki sentyment
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 139

Powstały pas ciasta dzielimy na 10- 12 kawałków. Każdy kawałek ciasta przekręcamy w połowie i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawiając między nimi odstępy. Przykrywamy i odstawiamy na ok. 20 minut do wyrastania. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C na programie góra-dół, bez termoobiegu ok. 20-25, u mnie piekły się 17 minut. Upieczone

Smaczne Zdrowe
Chleb razowy na drożdżach 158

Formę wysmarować olejem, wysypać płatkami owsianymi, przełożyć ciasto chlebowe, przekroić wzdłuż, tak żeby nóż prawie dotykał dna formy, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Piekarnik nagrzać do 230 st. bez termoobiegu. Chleb położyć na kratce od piekarnika na najniższej półce. Piec około 30 min. Wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy, owinąć w ręcznik lniany. Pozostawić

moj przepis na
Mini szarlotki – ciasteczka z jabłkami – pyszne i proste 209

pokrojone bakalie i całość dokładnie mieszam łyżką. Gotowe ciasto nakładam za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie ciastek: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 22 minut, na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Długość pieczenia może się różnić

Uwaga Babcia Gotuje
Rumiane Chałki 146

końce chałki pod spód, tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. 4. Zaplecione chałki przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia, przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na 20 min do napuszenia. Kiedy podrosną, smarujemy ją roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy w 190 stopniach grzanie góra-dół bez termoobiegu przez 25 min. Upieczone przekładamy na kratkę do przestygnięcia. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pierniczki 111

ciasto mikserem lub ręcznie do uzyskania jednolitej, zwartej masy. Gotowe ciasto wyłóż na blat oprószony mąką i podziel na 3 części. Każdą część rozwałkuj i wykrawaj wzory. Na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia układaj wkrojone pierniczki. Piecz pierniczki 8 minut w temperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Odstaw pierniczki do wystygnięcia. Udekoruj według swoich preferencji. Lukier

Przepisy na widelcu
Rurki z kremem 181

rurkę od węższego miejsca (wskazówka: ciasto nakładaj tak, żeby na siebie nachodziło). Następnie układaj rurki na blaszce posmarowanej lekko olejem lub masłem. Wstaw blaszkę z rurkami do nagrzanego piekarnika i piecz 20 min. w temp. 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Jeśli chcesz uzyskać bardziej zarumienione rurki, to na ostatnie 5 minut pieczenia włącz termoobieg. Wyjmij rurki

Przepisy na widelcu
Klasyczna lemoniada 206

Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lemoniada z rozmarynem 248

Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ślimaczki z cheddarem i sezamem 141

kilkoma łyżkami koncentratu, posypuję tartym cheddarem i ostrą papryką. Zwijam ciasto w roladę wzdłuż dłuższej części. Kroję na plastry. Układam je na papierze do pieczenia. Smaruję roztrzepanym jajkiem, posypuję czarnym i jasnym sezamem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Piekę ok. 20 minut do złotego koloru

Zasmakuj Kuchni
Babka marchewkowa – ciasto marchewkowe 163

foremki wysmarowanej margaryną lub masłem. Pieczenia babki marchewkowej: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i piekę około 50-55 minut, do suchego patyczka. Długość pieczenia babki może się różnić od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Babkę po upieczeniu od razu wyjmuję z piekarnika, wybijam

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasta wielkanocne - baby, mazurki, serniki 133

ponczowa babka sernikowa babka serowa babka szafranowa babka z tartego ciasta budyń orzechowy mazurki : mazurek czekoladowo kajmakowy mazurek czekoladowy mazurek czekoladowy z orzechami mazurek migdałowo pomarańczowy mazurek migdałowy mazurek migdałowy makaronikowy mazurek orzechowy mazurek różany mazurek z polewą czekoladową serniki : sernik bezglutenowy, z ziemniakami sernik bez pieczenia sernik gotowany sernik wiedeński z herbatą matcha różności : pascha koszyk wielkanocny

królestwo garów
Razowy chleb pszenny z jogurtem 212

ponaciągaj od zewnątrz do wewnątrz, dzięki czemu nabierze lepszej struktury. Ciasto powinno co najmniej podwoić swoją objętość. Formę do pieczenia wysmaruj olejem i otrębami lub posyp płatkami np. owsianymi jak ja. Rozgrzej piekarnik do 210-220 C, piecz chleb przez około 50 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu (!). Dobrze jest naparować piekarnik, czyli na cały czas pieczenia

greenscarf
Ciasto ze śliwkami - proste i szybkie w wykonaniu 135

powideł, ale nie mogłam oprzeć się pokusie i nie upiec ciasta ze śliwkami. To był wręcz obowiązek! Do aromatycznej kawy smakołyk w sam raz.  Proste w wykonaniu i bez żadnych złotych porad. Składniki: * 3/4 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 4 jajka * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego * 3/4 szklanki oleju * cukier waniliowy

Pieprzyć z Fantazją