ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1082/2705)

Kokociasto, czyli ciasto kokosowe z morwą czarną (bez cukru) 262

kroiłam jeszcze lekko ciepłe i bardzo mi w takiej wersji smakowało. Dodałam zamiast rodzynków suszoną morwę czarną na wierzch. Koniecznie spróbujcie :) Kokociasto, czyli ciasto kokosowe z morwą czarną (bez cukru) 5 czubatych łyżek mąki kokosowej 2 jajka 50 ml mleka kokosowego 50 ml wody 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki ksylitolu sok z 1/2 cytryny suszona morwa czarna(...)rodzynki Jajka ubić z dodatkiem ksylitolu na puszystą pianę. Dodać mleko i mąkę wymieszaną z sodą, wlać sok z cytryny. Delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i wygładzić wierzch, dodać morwę lub rodzynki. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. inspiracja: Zdrowe gotowanie by Ann Anny Lewandowskiej

FitKot
Proziaki 204

blasze starego pieca. My jako dzieci podbiegaliśmy i chwytaliśmy co bardziej wypieczone, takie gorące że aż parzyły ;)  Sama teraz piekę te placuszki na suchej patelni i smakują wyśmienicie z masełkiem, białym serem, miodem lub konfiturą... albo równie dobrze bez żadnych dodatków ;) 1 szkl kefiru jajko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka sody ok 500 g mąki(...)większej miski przelać kefir, dodać jajko, sól, sodę i cukier. Rozbełtać. Cały czas mieszając dodawać tyle mąki aby wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować na grubość ok 1-1,5 cm i dużą szklanką wykrawać krążki. Proziaki piec na suchej patelni na niewielkim ogniu ok. 4 minuty z każdej strony

Smakołyki Asi
Ciasto kora orzechowa 220

warto go przygotować. Przepis zaczerpnięty z bloga żródło Składniki: Ciasto 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej razem z mielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Do masy dodać jeszcze posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, ostrożnie wymieszać do połączenia składników. Dwie blaszki o wymiarach 25x30cm , wyłożyć papierem, masę podzielić na dwie równe części, wylać masę na dwie blaszki. Wstawić blachy do nagrzanego piekarnika i piec przez około

Kuchnia Danusi
Ciasto tortowe na każdą okazję 87

prostu na niedzielę dla członków rodziny. Ponadto, ciasta tortowe na imieniny również są strzałem w dziesiątkę, a warto je wziąć pod uwagę także i przy wielkich uroczystościach! W tym artykule prezentujemy sprawdzony przez gospodynie i gospodarzy przepis na pyszne ciasto tortowe!  Przepis na bezowe ciasto tortowe – Dakłas To francuskie ciasto już od lat robi wielką furorę także(...)podziel na dwie części, tak żeby uzyskać dwie połówki bezy na koniec. Piecz w temperaturze 180℃ przez 5 minut, a następnie w 140℃ przez 90 minut. Kiedy beza już się upiecze należy poczekać chwilę do jej ostygnięcia. Potem położyć masę na jednej części, a drugą przykryć całość. Tak zrobione ciasta tortowe, przed spożyciem, zaleca się włożyć do lodówki

Fascynacje Ani
WEGAŃSKI TORT KOKOSOWY BEZ ZBÓŻ (WERSJA PODSTAWOWA I ROZSZERZONA) 203

mąki kokosowej i migdałowej 1:1 (użyłam mleka migdałowego), 2 łyżki zmielonych nasion chia lub siemienia lnianego + 4 łyżki wody, 1 łyżeczka sody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu ani fosforanów, 1 łyżka octu jabłkowego, 50 ml oleju kokosowego , 1/4 szklanki ksylitolu, 1/2 łyżeczki wanilii sproszkowanej (opcjonalnie). Masa kokosowa: 3 3/4 szklanki płatków lub wiórek kokosowych(...)składników łączymy z jedną porcją mokrych. Dolewamy 1/2 porcji oleju, tj. około 30 ml (3 łyżki). Powstałe ciasto biszkoptowe umieszczamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25-30 min do suchego patyczka. To samo czynimy z pozostałą porcją składników. Podczas pieczenia biszkoptów zajmujemy się przygotowywaniem kremu kokosowego. Ta czynność nie jest już skomplikowana. Nic prostszego! Umieszczamy wszystkie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sernik malinowy bez piecznenia 196

  Jesienne maliny kusząco zerkają z krzaczków i pojemników na straganach, więc jak tu nie zrobić z nimi ciasta? Tym razem wymyśliłam sobie serniczek z serków

Cynamonowe szczęście
Sernik cytrynowy na zimno 275

Pogoda iście butelkowa. Na działce nic praktycznie nie można zrobić, lecz w domu na pewno można upiec ciasto:) No, może moje raczej się studziło, niż piekło

Ciasteczkowy Potwór
MUFFINKI Z MALINAMI 275

Ostatnio bardzo spodobało mi się pieczenie muffinek. Jest bardzo szybkie, a to podstawa w gorące letnie dni. Te są bardzo owocowe, a więc też bardzo

Smaczne Zdrowe
Racuszki z twarogu 199

spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Porcje ciasta nakładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, z obu stron, na rumiano. Racuszki z twarogu podajemy na ciepło, oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem owoców, kleksem śmietany, czy też jogurtu. Z każdym dodatkiem smakują wyśmienicie. Delikatne i puszyste, bez dodatków są również pyszne. Zamieniając zwykły proszek do pieczenia na bezglutenowy, mamy gotowe

mojewypiekiinietylko
Cynamonowe gwiazdki - Zimtsterne 163

zagnieść rękami na jednolitą bryłę (fot.1) .  Ponieważ ciasto jest dosyć klejące, proponuję rozwałkować je między dwoma kawałkami folii spożywczej na grubość ok. 7 mm. Z ciasta wykrawać foremką gwiazdki  (fot.2)  i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremkę można od przemyć ciepłą wodą, żeby ciasto się do niej nie kleiło. Pozostałe białko ubić(...)sztywno. Dalej ubijając dodać stopniowo 100 g cukru pudru. Ubitym białkiem posmarować grubo i równomiernie gwiazdki przy pomocy pędzelka  (fot.3) . Piec, jedną blachę po drugiej, w nagrzanym piekarniku ok. 15-20 minut w temperaturze 150°C (bez termoobiegu) na dolnej szynie piekarnika. Bardzo ważne jest w tych ciasteczkach, żeby beza na górze pozostała biała. Studzić na kratce

Świat Ciasta
Sernik 205

zaletę, że trudno je zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku do pieczenia. Niezrażona porażką pokroiła niewyrośnięte ciasto na kwadraty i tak powstało amerykańskie brownie . Goście byli zachwyceni, a pani Schrumpf musiała podawać dokładki! Sernik znalazłam w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki". ok. 16 porcji(...)minut. Po tym czasie wmieszać jajka. Na końcu dodać mąkę i całość wymieszać na gładką masę, tylko do połączenia ze sobą składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 30 minut w temperaturze 160 stopniach (grzałka góra i dół) .Po czym wyjąć ciasto z piekarnika. Przygotować masę serową. Ser,cukier i jaja, olej, mleko i budyń

Z Kuchni Do Kuchni
Wielkanocna colomba bez wyrastania (Colomba di Pasqua senza lievitazione) 174

roku z powodu braku dro żdż y przygotowa ł am colomb ę  bez wyrastania. Przepis zainspirowany jest tradycyjnym przepisem, nie zabrakło w nim aromatu migda ł owego, likieru amaretto, wanilii, sk ó rki pomarańczowej ani cytrynowej. Ciasto jest niezwykle puszyste, delikatne w smaku i nie traci na smaku w porównaniu z drożdżową babk ą  ;) Polecam serdecznie! SKŁ(...)kształcie gołębia lub okrągłą formę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem soli do uzyskania jasnej i puszystej masy.  Nie przerywając miksowania stopniowo wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, następnie letnie mleko i 2 łyżki amaretto. Do ciasta dodajemy skórkę otartą z pomarańczy i cytryny oraz ziarenka z laski wanilii

La grande e la piccola cuoca