ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1009/2705)

Drożdżowe zawijaski z cynamonem 49

formie i odstawiamy do ponownego  podrośnięcia, na około 15 - 20 minut.  Po tym czasie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni  ( grzanie góra - dół, bez termoobiegu ) i pieczemy 15 minut,  następnie zmniejszamy temperaturę do 160 - 170 stopni  i dopiekamy jeszcze około 10 - ciu minut.  Bułeczki bardzo szybko się rumienią. Po upieczeniu wyciągamy, studzimy(...)troszkę czerstwieją. Ja przyznaję - bardzo lubię czerstwą odsłonę ciast drożdżowych. Jedna z bułeczek czerstwieje mi jeszcze na jutro. Ciasto wymaga niewielu składników, wyrabia się bardzo szybko,  idealnie poddaje wałkowaniu, zawijaniu. Może być bazą nie tylko do cynamonek, ale do drożdżówek  z wybranym, ulubionym nadzieniem - konfiturą, serkiem,  lub zupełnie bez dodatków, jako słodkie bułeczki. Polecam

Kronika Piekarnika
Moskole – placki z gotowanych ziemniaków 495

Moskole to podhalańskie placki ziemniaczane, pierwotnie pieczone na blasze pieca kuchennego. Ich odmian jest naprawdę wiele – od czysto mącznych z dodatkiem sody czy drożdży, do takich z samymi ziemniakami. Spotkacie przepisy z dodatkiem jajka, kwaśnego mleka, albo bez tych składników. Można je upiec w piekarniku czy na suchej patelni. Podaję przepis, który mi osobiście najlepiej smakuje. Placki z gotowanych(...)Zagniatamy odchodzące od ręki ciasto (w trakcie zagniatania można dosypać mąkę, jeśli ciasto zbytnio będzie się lepić). Ciasto formujemy w wałek, z którego odkrawamy plastry grubości około 1,5 cm. Rękami można jeszcze ukształtować pożądany owalny kształt. Placki pieczemy z obu stron na rozgrzanej patelni (ja smażyłam na oleju, ale można to zrobić również bez dodatku tłuszczu) na małym

e-PrzepisyKulinarne
Puszysty piernik świąteczny wg Aleex 214

zaprotestował. Protest został rozpatrzony, ciasto znajdzie się wśród innych słodkich gwiazd wieczoru. Skoro ja je będę piekła, to może i Wy skorzystacie z przepisu? Warto, bo jest banalny w przygotowaniu, ale smakuje znakomicie. Składniki: • 2 małe jajka • 2 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 szklanki mleka • 1 szklanki oleju • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia • 1 czubata łyżeczka sody(...)składniki: mleko, olej. Powidła przetrzeć przez sitko, aby były bez pestek i grudek. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do piernika. 2. Wszystkie składniki (oprócz powideł) włożyć do jednej misy. Zmiksować na gładką masę, aż się połączą, a cukry rozpuszczą. 3. Do tak przygotowanego ciasta włożyć powidła śliwkowe. 4. Ciasto ucierać jeszcze przez

W mojej kuchni
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 398

keto chleb z patelni (2 kromki): 25 g mąki kokosowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska lub kłodawska do smaku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich , oregano , bazylii opcjonalnie czosnek Rozgrzać dobrą patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Konsystencja powinna(...)różne mąki mają inne makro a tym samym inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche. Ciasto podzielić na 2 części i na papierze do pieczenia uformować z nich 2 płaskie kromki. U mnie takie prostokątne. Następnie przełożyć chlebki na rozgrzaną patelnię i podpiekać przez kilka minut

Ola la LCHF
KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 519

keto chleb z patelni (2 kromki): 25 g mąki kokosowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska lub kłodawska do smaku 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich , oregano , bazylii opcjonalnie czosnek Rozgrzać dobrą patelnię, na której można smażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Konsystencja powinna(...)różne mąki mają inne makro a tym samym inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche. Ciasto podzielić na 2 części i na papierze do pieczenia uformować z nich 2 płaskie kromki. U mnie takie prostokątne. Następnie przełożyć chlebki na rozgrzaną patelnię i podpiekać przez kilka minut

Ola la LCHF
Przepis na pączki w dwóch odsłonach: smażonej i pieczonej 185

nadzienie na środek krążka, zbierz rogi do środka i rękami wyrób kolisty kształt. Wyrobione pączki odstaw na 20 min. 4 PIECZENIE: Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200*C (ustaw pieczenie z góry i dołu, bez termo-obiegu) bądź do suchego patyczka. 5 SMAŻENIE: Usmaż partiami na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron. Tłuszczu(...)nadzienie na środek krążka, zbierz rogi do środka i rękami wyrób kolisty kształt. Wyrobione pączki odstaw na 20 min. 4 PIECZENIE: Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200*C (ustaw pieczenie z góry i dołu, bez termo-obiegu) bądź do suchego patyczka. 5 SMAŻENIE: Usmaż partiami na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku z obu stron. Tłuszczu

A to pestka
Ciasto gryczane ze śliwkami 180

mrożone, waga już bez pestek) WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i oprószyć mąką. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Jeżeli korzystacie z mrożonych, to odsączyć z soku (sok wykorzystać do ciasta). Do miski wsypać cukier

Passions hobbies life
"Czas na śliwki" - podsumowanie akcji 266

śliwkami Pęczak z pijanymi śliwkami i jabłkami Rogaliki nadziewane powidłami śliwkowymi Babcine dwudniowe powidła śliwkowe Domowe ciasto śliwkowe Drożdżówka z twarogiem i śliwkami Ciasto śmietanowe ze śliwkami i przyprawami korzennymi Czekośliwka Kruche ciasto dyniowe ze śliwkami Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską Sałatka z grillowanym oscypkiem, figą i śliwką Aksamitny, pyszny, łatwy, odwrócony sernik ze śliwkami kisielowymi Śliwki jesienne(...)ciasto kokosowe. Ze śliwkami. Bezglutenowy placek śliwkowy z czekoladą Bezglutenowy placek śliwkowo - orzechowy Knedle ze śliwkami Kruche ciasto ze śliwkami bezą i kruszonką Czeko – powidła, czyli śliwki z czekoladą w słoiczku Mini drożdżówki z śliwkami Zakręcone ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami Nalewka śliwkowa – śliwowica Śliwkowa krajanka z owsianą kruszonką Ciastka francuskie ze śliwkami Proste ciasto jogurtowe ze śliwkami - bez

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto 3 Bit -bez pieczenia 285

Przepyszne ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu! Nie tylko na specjalne okazje, ale też nadające się na zwykłe niedzielne spotkanie w gronie bliskich. Kto jeszcze nie próbował- koniecznie musi nadrobić zaległości ;) Zapraszam! 3 Bit - bez pieczenia Składniki: 1 puszka masy krówkowej 2 paczki herbatników 400- 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania śmietan fix garść startej czekolady masa budyniowa(...)miksując, stopniowo łączyć z zimnym budyniem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie całe dno wyłożyć herbatnikami. Następnie wyłożyć i rozsmarować letnią masę krówkową.  Przykryć kolejną warstwą herbatników. Kolejno dajemy masę budyniową i ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy z śmietan fixem i wykładamy do formy. Posypujemy czekoladą.  Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Smacznego

Tagebuch po polsku
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 430

coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem: 200g miękkiego masła 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 duża puszka ananasa Dodatkowo: 50g czekolady (tj. ½ standardowej tabliczki(...)proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Masę biszkoptową wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C, BEZ termoobiegu. Masa kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy po trochu cukru i mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy stopniowo kokos i mieszamy. Gotową masę równo rozsmarowujemy na pergaminie i pieczemy w rozgrzanym

Smakowy Raj
Truskawkowy maczek 87

tylko pilnować, aby zbierać suche owoce, nie bezpośrednio po deszczu bo takie faktycznie szybko pokrywały się nieapetycznym szarym futerkiem. Takie zebrane w słoneczny dzień spokojnie mogły czekać do rana bez zbędnej dodatkowej chemii. Teraz też mamy swoją grządkę truskawek i np dziś dojadłam owoce zebrane 3 dni temu i były pyszne. Chciałam Wam tylko poradzić, by jeśli będziecie kupować(...)pieczenia. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (moja miała 23x33 cm). Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C.  Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Przecinamy na 3 cieńkie blaty.   Krem budyniowy: 750 ml mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (40 g każdy) bez cukru

Cynamonowe szczęście
ŁATWE CIASTO Z BORÓWKAMI, CZEREŚNIAMI I KRUSZONKĄ 107

Łatwe ciasto z borówkami, czereśniami i kruszonką to miękkie, delikatne i puszyste ciasto , przy którym nie ma wcale dużo pracy. Wystarczy wymieszać składniki i upiec. Owoce można tu użyć dowolnie, kto co lubi. Teraz sezon owocowy trwa w najlepsze i z każdymi owocami ciasto będzie smakowało inaczej :) Ciasto to, dzięki temu, że nie wymaga sporo pracy i czasu doskonale nadaje(...)zaraz po upieczeniu.  Składniki na łatwe ciasto z borówkami, czereśniami i kruszonką (blacha kwadratowa 24 cm): * 4 jajka * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią * 1 szklanka oleju * 1,5 szklanki mąki pszennej * poł szklanki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * około 200 g czereśni bez pestek * 250 g borówek amerykańskich * 1 łyżka

Zrób to smacznie
Szybkie ciasteczka z czekoladą 135

puder, mąkę i posiekaną czekoladę (ja moją połamałam w rękach). Składniki wyrabiamy ręką. Ciasto można na kilka minut włożyć do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Z masy w dłoniach formujemy małe kulki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą lekko spłaszczamy za pomocą widelca tworząc na ciasteczkach charakterystyczny wzorek. Blaszkę

Słodkie okruszki
Sernik pod kokosową pierzynką 179

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie ,1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru, 3/4 szklanki cukru ,pół szklanki oleju ,2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
CHMURKA malinowa 374

kubek malin mrożonych lub świeżych 1 galaretka malinowa Beza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko ucieramy, zagniatamy w kulkę, owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na około 60 minut Prostokątną formę smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem Pieczemy 180ºC przez około 12 minut białka ubijamy z cukrem(...)galaretki Ciasto rozkrawamy na dwie równe części, na jedną wykładamy część bitej śmietany, wylewamy tężejąca galaretkę  i przykrywamy drugim plackiem, wykładamy pozostałą śmietanę i przykrywamy bezą

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania