ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:51/467)

SERNIK Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI 108

pewnością goście będą zachwyceni.Przepis pochodzi z książki s Anastazji. Ciasto:   10 dag margaryny 10 dag cukru pudru 15 dag maki pszennej 6 żółtek 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka,na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.   Masa Serowa: 125 dag sera białego 10 jajek 35-40 dag cukru(...)pokrojone w ćwiartki suszone śliwki.   Piana:   6 białek 1 szklanka cukru pudru ( dałam 3/4 szklanki) Białka ubić na sztywną pianę,stopniowo dodawać cukier. Ciasto wylać do formy,na ciasto rozprowadzić masę serową.Piec ok 1 godz w 180 st. C. Na ok 15 minut przed końcem  na wierzch ciasta rozprowadzić pianę i ponownie zapiec w piekarniku

Niespełnione zdolności kulinarne
Lebkuchen 139

masa. Ściągamy z ognia odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa jest letnia dodajemy ją do mąki i miksujemy mikserem aż powstanie ciasto bez grudek. Następnie odstawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie formujemy z ciasta kulki (co chwilę maczając dłonie w wodzie - ciasto nie klei się wtedy do rąk) i rozpłaszczamy je lekko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Emcia Pichci
Pychotka ananasowa 611

proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie równe części.Wylepić dno dwóch jednakowych blaszek do pieczenia.Każdy kruchy blat, posmarować cienko dżemem pomarańczowym. Beza: Białka jaj ubijamy na sztywna pianę wsypując w trakcie miksowania cukier puder, bezę dzielimy na dwie części i smarujemy ciasto z dżemem posypujemy mieszanką bakaliową. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika(...)masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu, miksujemy na krem, pod koniec dodajemy osączone z zalewy i pokrojone w kostkę ananasy , mieszamy łyżką. Przełożenie: Jedną warstwę ciasta z bezą posmarować kremem ananasowym, przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić, kroić i podawać

Wanilia i Kardamon
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 113

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek, 1 szklanka drobnego cukru, 1 budyń śmietankowy, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i dokładnie(...)dodajemy wcześniej wymieszane sypkie produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na masę kokosową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 – 60 minut (do suchego patyczka

Nie tylko w kuchni
Szarlotka z bezą 152

pieczenia tortownicę. Ja robię to widelcem, ponieważ ciasto bardzo klei się do rąk. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 15 minut w 175 stopniach. Ja piekę z termoobiegiem. Pozostałe ciasto wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cynamon oraz kisiel i całość dokładnie mieszamy. Gdy spód ciasta kończy się zapiekać przygotowujemy bezę(...)ubite dodajemy powoli cukier, nie przerywając ubijania. Masa zrobi się gęsta i błyszcząca. Po 15 minutach wyciągamy podpieczony spód ciasta. Wykładamy na niego jabłka, a następnie bezę. Na wierzchu ciasta rozkładamy pozostałą część ciasta. Zimne ciasto nie będzie się już lepić do rąk. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy 55 minut w 175 stopniach. Smacznego :) Przepis dołączam do akcji

Smak mojego domu
Sernikobrownie 9327

wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170oC przez ok. 20-25 minut (patyczek może być delikatnie oblepiony okruszkami, nie może to być jednak surowe ciasto). Masa serowa. Utrzeć ser na gładką i jednolitą masę, następnie stopniowo, po jednej łyżce dodawać mleko skondensowane. Później wbić kolejno po jednym jajku, ciągle miksując. Masę serową wylać na jeszcze ciepłą warstwę(...)piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez 35 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Wstawić do lodówki na około godzinę bez przykrycia. Pokroić na kwadraty.Polewa czekoladowa. W garnuszku na bardzo małym ogniu rozpuścić masło i czekoladę cały czas mieszając. Dodać mleko skondensowane. Całość wymieszać. Jeśli masa jest gęsta dodać 1-2 łyżki mleka.Jeszcze ciepłą polewą polać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 255

pieczenia. Na środek ciasta nakładam masę serową i na górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem. Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego

Uwaga Babcia Gotuje
Rogale świętomarcińskie 148

bez masła). Złożone ciasto wkładamy do lodówki na 30-40 minut (im bardziej schłodzone, tym lepszą będzie mieć konsystencję). Wyciągamy ciasto z lodówki i kolejny raz rozwałkowujemy w prostokąt i grubość 0,5 cm (nasze ciasto ma już teraz 9 warstw). Składamy znów na 3 i kolejny raz wkładamy do lodówki na 30-40 minut. Jeszcze raz wyciągamy ciasto(...)kształt z uszami. Zawijamy rogale zaczynając od podstawy, lekko ją „rozkładając na boki”, formujemy rogale i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Rogale świętomarcińskie pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180-200 stopni) przez około 35-45 minut. Rogale powinny być zarumienione. Gdy lekko przestygną polewamy je lukrem (cukier puder wymieszać z niewielką

Pociąg Do Kuchni
Ciasto Usta Adama 335

Smaki dobrane idealnie, polecam nie tylko od Święta ; )   2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 25 dag masła lub margaryny(...)wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (20x30) Do zimnej masy kakaowej, dodaję 5 żółtek i jedno całe jajko, oraz mąkę i proszek do pieczenia, całość mieszam. Resztę białek ubijam ze szczyptą soli, dodaję do masy i delikatnie mieszam całość. Masę wlewam na przygotowane wcześniej biszkopty. Piekę 40-45 minut, w 180 st C.   Masa: Mąkę mieszam z budyniami

Takie tam pichcenie
Ciasto nie tylko do kawy 194

jajka 75 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa: 400 g serka kremowego 400 g serka skyr 150 g mascarpone 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 6 listków żelatyny masa truskawkowa: 450 g truskawek 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki żelatyny 2 łyżki zimnej wody błyszcząca polewa truskawkowa: 55 g cukru(...)mąki, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Truskawki na masę umyć, osuszyć, odszypułkować, a następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Ewentualnie przetrzeć przez sitko. Żelatynę na moczyć w zimnej wodzie. Syrop podgrzać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO LEŚNY MECH 1720

jaja z cukrem na gęstą, puszystą masę, dodać ekstrakt waniliowy. Stopniowo, cienką strużką wlewać olej, cały czas miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Na końcu partiami dodajemy zblendowany, odciśnięty szpinak i dokładnie mieszamy na niskich obrotach miksera. Masę wylać do tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane masłem), wyrównać i wstawić(...)można już sprawdzać czy ciasto jest upieczone. Ja piekłam 65 minut, ale moje ciasto było ogromne. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika, po kilku minutach wyjmujemy razem z papierem z formy i studzimy na kratce. Po wystudzeniu obciąć górę ciasta, (na wysokości ok.2/3 ciasta). Obcięte ciasto pokruszyć w dłoniach nad talerzem (miską) i odstawić. Dół ciasta przełożyć na talerz, założyć

Smaczne Zdrowe
Mazurek z bezą pełną bakalii 115

naiwność jak widać nie zna granic. I dziś trzeba było powtórzyć wypiek.  Składniki na ciasto: 200 g mielonych migdałów włoskich 200 g mąki pszennej 150 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Składniki na bakaliową bezę: 150 g suszonych moreli 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 150 g orzechów włoskich 75 g orzechów(...)mąką na w miarę jednolitą masę. Zagnieść całość w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Prostokątną dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce, tak by również na boku był rant z ciasta. W tym celu warto na wierzch położyć kawałek papieru do pieczenia i wysypać kulki ceramiczne (modne

Karczma Honorietty
Mazurek z bezą pełną bakalii 135

naiwność jak widać nie zna granic. I dziś trzeba było powtórzyć wypiek.  Składniki na ciasto: 200 g mielonych migdałów włoskich 200 g mąki pszennej 150 g masła łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Składniki na bakaliową bezę: 150 g suszonych moreli 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 150 g orzechów włoskich 75 g orzechów(...)mąką na w miarę jednolitą masę. Zagnieść całość w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce minimum godzinę. Prostokątną dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozprowadzić równomiernie na blaszce, tak by również na boku był rant z ciasta. W tym celu warto na wierzch położyć kawałek papieru do pieczenia i wysypać kulki ceramiczne (modne

Karczma Honorietty
Makowiec pod pierzynką 131

cieście, a wszystko przykryte bezą. Bardzo smaczne ciasto i łatwe do zrobienia. Polecam! Masę makową wykorzystałam gotową z puszki, ale polecam również zrobioną samemu, taką domową. Postaram się w najbliższym czasie podać przepis na zrobienie takiego maku. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu to podzielcie się swoją opinią w komentarzu. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Ciasto 160 g mąki pszennej(...)Wyłożyć nim dno formy. Ponakłuwać widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż ciasto będzie rumiane. Wyjąć z piekarnika wyłożyć na nie masę makową i ubitą pianę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 10 minut aż beza będzie ścięta z wierzchu. Dodatkowo  1 puszka masy makowej (850 g) Beza  2 białka

O kuchni z uczuciem
MUFFINKI Z LEMON CURD I WŁOSKĄ BEZĄ 96

włoską bezę 2 białka 100 g cukru  30 ml wody A jak to zrobić: W pierwszej kolejności należy przygotować lemon curd. W misce nad kąpielą wodną umieścić masło, cukier i sok z cytryny. Gdy masło zacznie się roztapiać roztrzepać całość rózgą, aż masa stanie się jednolita.  Dodać żółtka i energicznie je ubijać około 10 minut, aż masa zacznie(...)suchego i wymieszać. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać więcej mleka. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, i do każdej nakładamy ciasta do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni około 20 minut.   Beza.  W rondelku zagotować wodę z cukrem.   Podgrzewać, aż syrop osiągnie temperaturę 125-135 stopni (zaczyna się wtedy charakterystycznie pienić). Białka wlać

Kuchnia w opałach