ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:303/467)

Szybki torcik królowej bez pieczenia 475

sumie robić z proszku ciasto bez pieczenia skoro jego przygotowanie samemu zajmuje dokładnie tyle samo czasu? no przynajmniej wiem co mam w środku. No i najważniejsze, nie czarujmy  się  nawet totalny laik kuchenny i beztalencie  jest w stanie zrobić takie ciasto (przetestowałam na znajomych) ale żeby nie być taka goło słowna postanowiłam zrobić identyczny(...)pieca do ostygnięcia. W tym czasie. Tortownicę wykładamy folią (spód i brzegi) następnie układamy warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy fix aby usztywnić ją całkowicie. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Roztopioną wlewamy na śmietanę powoli i mieszamy do połączenia.   Gdy budyń lekko przestygnie wrzucamy do niego rodzynki i dokładnie mieszamy. połowę masy wylewamy na herbatniki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Dietetyczny sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 285

Pyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie

Chocolate Muffin Blog
Maxi King 173

Jakiś czas temu, szukając czegoś w Internecie, natknęłam się u Arabeski na ten niezwykle ciekawy przepis ( KLIK ). A, że miłośników kajmaku i mleka w proszku u

Cakes By Kejt
TORT BEZOWY Z KREMEM CYTRYNOWYM 306

Najsłodsze są powroty, dlatego witam Was ponownie pysznym, obłędnie słodkim tortem bezowym przełożonym dla równowagi delikatnym cytrynowym kremem z mascarpone, kremówki i domowego lemon curd. Chrupiąca

Słodko-Słony Świat Ilony
Torcik z serków homogenizowanych 389

Błyskawiczny w przygotowaniu torcik, którego głównym składnikiem jest serek homogenizowany. Przygotowanie ciasta nie sprawia żadnych problemów i nie może nie wyjść - ciasto nie wymaga pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
Owsiane ciasteczka – bez pieczenia 122

Pyszne owsiane ciasteczka, które możecie przygotować bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie

Pink Envelope
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 198

SERNIK TRADYCYJNY - NAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam

Calzonella.com
Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną / Turkey roll stuffed with sausage and cranberries 209

przyciągają:). Jako, że moim głównym hobby jest oczywiście kuchnia i gotowanie, większość prezentów jakie wręczam to sprzęty lub gadżety kuchenne. Przyznam się, że jestem okropną gadżeciarą i mam już masę rzeczy bardziej i mniej potrzebnych, jednak każda następna sprawia mi ogromną przyjemność i to przyjemne mrowienie w okolicach żołądka ;). Dziś przedstawię Wam 2 propozycje na fajny prezent dla każdego fana(...)rozgrzanego piekarnika. Mniej brudzenia i opcji poparzenia przy przekładaniu do naczynia żaroodpornego. Na moim blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na takie właśnie wykorzystanie patelni, a używam jej także do pieczenia ciast. Poważnie! Wszystkie odwrócone ciasta i tarty tatin z mojego bloga piekę właśnie w patelni przystosowanej do zapiekania w piekarniku i sprawdza się to doskonale:). O, a tak piekłam indyka

karmelowy
Maślany placek drożdżowy 285

całe jajka i dwa żółtka miksujemy na gęstą masę z pozostałą ilością cukru oraz skórką otartą z cytryny. Gotową masę łączymy z zaczynem i dolewamy 100g roztopionego i przestudzonego masła. Dosypujemy partiami mąkę tak, aby powstało nam gęste ale nie sztywne ciasto. Powinno mieć ono konsystencję nieznacznie gęstszą od zaczynu. Ciasto pozostawiamy na około godzinę, aż podwoi swoją objętość(...)przelewamy je na wysmarowaną blaszkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 35 minut sprawdzając stopień wypieczenia patyczkiem. Na około 5 minut przed końcem pieczenia rozpuszczamy pozostałą ilość masła z dwiema łyżkami cukru i 50ml mleka. Oblewamy tym ciasto i zostawiamy w piecu na 5 minut. Gotową drożdżówkę – jeśli chcemy mieć słodszą – możemy polać

Jacob Tastes
Ciasto czekoladowe z burakami 735

lekko maziste. Ciasto przygotowałam bez dodatku cukru, a elementem dosładzającym uczyniłam miód oraz suszone daktyle, które świetnie sprawdzają się w tej roli. W cieście znajdziecie też stosunkowo niedużo tłuszczu w postaci zdrowego oleju kokosowego. Ciasto przygotowałam w formie o wymiarach 23x23cm . Ciasto czekoladowe z burakami Składniki: CIASTO 300g purée z ugotowanych lub pieczonych buraków 220g mąki pszennej 100g gorzkiej(...)miodu gryczanego (lub innego) 3 jajka 2-3 łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej POLEWA CZEKOLADOWA 30g czekolady mlecznej 20g gorzkiej czekolady 40ml śmietanki 30% Wykonanie: CIASTO - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - buraki umyć, ugotować lub upiec w skórce do miękkości, ostudzić - ostudzone buraki obrać, rozdrobnić

Smakołyki Bereniki
Babka drożdżowa na żółtkach 175

dokładnie i odstawić na 10 minut. Ciasto: żółtka ubić z resztą cukru (4 łyżki) na puszystą masę. Mąkę przesiać, wsypać do żółtek, dolać zaczyn i wyrabiać ciasto (najlepiej końcówką do ubijania ciasta drożdżowego). Wyrabiać dotąd, aż ciasto będzie sprężyste i będzie odchodzić ładnie od końcówki ubijającej. Margarynę rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Jeśli masa jest wyrobiona dodać skórkę z pomarańczy(...)rodzynki, a na sam koniec rozpuszczoną, ciepłą margarynę. Wyrabiać jeszcze przez chwilę, a następnie odstawić ciasto w ciepłe miejsce na 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć i włożyć do formy wcześniej dokładnie wysmarowaną margaryną bezmleczną. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić, udekorować lukrem z cukru pudru (przepis  tutaj ) i posypką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babeczki Red Velvet z Oreo 194

garnek z pieca i ostawiamy do ostygnięcia. Kiedy nie jest już gorący można wstawić go pod przykryciem do lodówki. Moje cukiernicze pamiątki z wakacji prezentuję poniżej ;) Instrukcję przygotowania domowych babeczek Red Velvet znajdziecie tutaj . Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego na 180 stopn piekarnika, pieczemy około(...)Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli nie uda nam się od razu uzyskać idealnie gładkiej konsystencji krem można włożyć na około 10 minut do lodówki i rozmiksować jeszcze raz, kiedy masło lekko stwardnieje

Ciastkozercy
CIABATY – WŁOSKIE BUŁECZKI + czym się różni Biga od Pâte Fermentée i Poolish 219

mąki, wody i odrobiny drożdży. Poddawany jest fermentacji, która trwa przewaznie kilkanaście godzin ( 8-16) i dodany do ciasta nadaje mu aromat, smak i strukturę jednak bez kwaśnego posmaku typowego dla zakwasu. Kilkunastogodzinna fermentacja wstępna daje mu przewagę nad ciastem tylko na drożdżach: dłużej zachowuje świeżość ( nie tak długo jak pieczywo tylko na zakwasie, ale dłużej niż pieczywo drożdżowe(...)zawiera soli. Biga nadaje pieczywu ciekawszy aromat i sprawia, że daje się ono przechowywać nieco dłużej niż pieczywo pieczone wyłącznie na drożdżach Pâte Fermentée – co znaczy „stare ciasto”. Polega na zostawieniu kawałka ciasta z porzedniego pieczenia chleba i wykorzystaniu go do przygotowania ciasta chlebowego. Takie ciasto powinniśmy zużyć w ciągu 48 godzin, można je również zamrozić

Ostra na Słodko
Tort kakaowy z mango 224

pieczenia, w wodzie mieszamy kakao, żeby pozbyć się grudek i miksujemy całość 2-3 minuty. Biszkopt pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni, zostawiamy do ostygnięcia.      Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone i miksujemy jeszcze chwilę. Mango obieramy i rozgniatamy widelcem lub, jeśli jest wystarczająco twarde, ścieramy na tarce. Mieszamy delokatnie z masą śmietanową(...)odrobinę barwnika (wystarczy zabójcza ilość 2-3 kropli tego w żelu wystarczy) i wyrabiamy dokładnie, żeby uzyskać jednolity kolor bez smug. Robimy kulkę i rozwałkowujemy na podsypanym cukrem pudrem blacie, starając się zachować kształt okręgu.      Wyjmujemy ciasto z lodówki i pędzelkiem zanurzonym w wodzie delikatnie smarujemy powierzchnię. Ostrożnie przekładamy placek lukru na wałku i idąc

sama złodycz
SERNIK NA ZIMNO 114

  Dni są ostatnio coraz dłuższe i przepiękne.Mam nadzieję,ze wiosna zawitała do Nas już na stałe bo jeśli chodzi o mnie to uwielbiam tą

Niespełnione zdolności kulinarne