ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:78/151)

Ciasto cappuccino z malinami 655

papierem do pieczenia i wylać ciasto. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C i piec 25-30 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Po wyjęciu z ciasta musi być suchy. Upieczone ciasto odstawić do całkowitego ostudzenia. Poncz do nasączania biszkopty – zaparzyć kawę odrobiną wrzącej wody, przecedzić. Kawa musi być czysta bez fusów. Do kawy dolać rum, wymieszać(...)biszkopt jest już całkowicie zimny skropić go tym ponczem. Musi sami wyczuć ile, nie zróbcie zbyt mokrego. Pozostały poncz dodać do kremu. Przygotowanie galaretkigalaretki wysypać do dużej miski, zalać wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać. Odstawić żeby ostygła. Jak już jest zimna dodać maliny i odstawić do stężenia. Jak już zacznie gęstnieć wylać galaretkę z owocami na zimne ciasto. Odstawić

Kuchnia Pokoleń
Torcik arbuzowy z galaretką 214

szybkie ciasto, do którego wykorzystałam właśnie arbuza i limitowaną serię galaretek o smaku arbuzowym. Jeśli takiej nie macie śmiało możecie zastąpić ją truskawkową , malinową lub poziomkową. Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * jajko L – 3 szt * cukier – 0,5 szkl * mąka – 2/3 szkl * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * olejek do ciasta waniliowy – 1 łyżka * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Malinowa mgiełka 189

Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy – użyłam blaszki o wymiarach 25×35 cm *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 30 minut – do suchego patyczka *** *** Następnie wykonujemy masę malinową : mrożone maliny przekładamy do rondelka, zalewamy szklanką wody, dodajemy pół szklanki cukru i całość zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz dwa budynie rozpuszczone(...)woreczka w którym robimy małą dziurkę. Masę wylewamy na wierzch ciasta tworząc szlaczek *** *** Następnie małym patyczkiem przeciągamy w poprzek po wierzchu tworząc wzorek *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Afrykańczyk 230

Afrykańczyk jest pyszny, zdecydowanie ścisła czołówka moich ulubionych ciast! Mak znajdziecie na stronie www. Skworcu.com.pl . Ciasto makowe: 15 dag margaryny  8 jaj 20 dag cukru pudru 10 dag płynnego miodu 1 mała łyżeczka kakao 30 dag maku 4 płaskie mąki pszennej 1 łyżeczka sody Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku, miód, mąkę, sodę oraz sparzony i zmielony(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ocet. Upiec placek w tem. 170 C przez ok. 20 minut. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki dowolnego koloru 1 łyżka masła Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzać, dodać jabłka, poddusić pod przykryciem, dodać suche galaretki, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę dusić bez przykrycia. Krem: 6 żółtek

Apetyczna babeczka
BRZOSKWINIOWY SŁONECZNIKOWIEC 288

kakao (i proszkiem do pieczenia, gdy dodajemy, ja nigdy nie daję proszku do biszkoptów, dobrze ubity biszkopt wyrasta i bez niego...). Delikatnie mieszamy do połączenia składników, można ręcznie, ale można również na najniższych obrotach miksera. Gotową masę wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki bez smarowania i bez papieru. Blachę wstawiamy(...)piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu, lub na programie do pieczenia biszkoptów (gdy mamy) . Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce do wystudzenia. Masa brzoskwiniowa: - 600g śmietany kremówki 30% - 2 galaretki brzoskwiniowe - 1 puszka lub słoik brzoskwiń Obydwie galaretki rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody, dokładnie rozmieszać

Smaczne Zdrowe
Tort pomarańczowy z truflami 293

alkoholem (Rum Bacardi) , którym mam zalaną skórkę pomarańczową. Można też użyć likieru pomarańczowego lub samego soku. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia (moja tortownica jest dosyć niska, więc na wszelki wypadek „podwyższyłam” ją paskiem z papieru do pieczenia). Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 155°C. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy sok wyciśnięty(...)następnie szpatułką zgarniamy ciasto od spodu, aż obie masy dokładnie się połączą i nie będzie widocznych żółtych smug. Ciasto przelewamy powoli do przygotowanej formy. Formę wstawiamy do szczelnej blaszki, do której wlewamy wrzątek do 1/3 wysokości tortownicy. Wstawiamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika (grzanie góra – dół, bez włączonego termoobiegu) i pieczemy 75 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika

mojewypiekiinietylko
Sernik na zimno z wiejskich serków z prosem ekspandowanym i musem mango 201

Lekki, delikatny, bardzo bardzo smaczny. Mało słodki, więc coś co najbardziej lubię,  ale fanatycy słodyczy muszą go troszeczkę dosłodzić, myślę że do musu mango można

Życie zaczyna się w kuchni
Kolorowy sernik na zimno 522

Przepis na sernik jest bardzo prosty, choć pracochłonny. Każdą warstwę robi się osobno i trzeba poczekać, aż poprzednia stężeje. Sernik jest pyszny więc zagości u mnie

Ewusiowe Smaki
Słodki "Salceson" 230

Jeśli lubicie bloki czekoladowe, to z pewnością i ten deser Wam się spodoba. Ja go uwielbiam i to chyba jedno z kilku ciast, które kojarzą mi

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK NA ZIMNO II 256

Lekki, puszysty i nieprzesłodzony.  Taki jest właśnie ten sernik :) bo ciasta niezbyt słodkie lubię najbardziej.  Jest prosty i szybki (nie licząc chłodzenia) do zrobienia

Walijskie Pichcenie
CIASTO NA DELICJACH Z BANANAMI I MASĄ BUDYNIOWĄ 199

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 30 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 40*24 CM. Składniki

JejKuchnia
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 399

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)mleka 3 jajka ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego Warstwa malinowa: ½ litra malin ½ szklanki cukru 2  galaretki malinowe Dr.Oetker 1 szklanka wody Żelka kokosowa: ½ litra mleka kokosowego ½ szklanki cukru 25 g  żelatyny Dr.Oetker 2 łyżki wiórek kokosowych 50 ml likieru kokosowego Wiórki do dekoracji Sposób przygotowania: Masa serowa: Masło przełożyć do garnka, rozpuścić, dodać twaróg, wbić jajka, wsypać

Wanilia i Kardamon
Ptasie mleczko z malinami + film 223

Ptasie mleczko z malinami to przepyszny, delikatny i bardzo puszysty deser idealny na upalne dni dla dzieci i dorosłych. Torcik jest prosty w przygotowaniu i można

Smakowite Dania
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 237

kremami, galaretkami etc. Kombinacji było bardzo wiele, większość możecie zobaczyć już na blogu, a ja dalej wypróbowuje nowe i tak ostatnio postanowiłam zrobić biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g) 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 200g prostokątnych herbatników (ok. 20 sztuk) Ok. 1/2 szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie

Smakowy Raj
Malinowy sernik bez pieczenia na czekoladowym spodzie jaglanym 212

zmielony. Biszkopt przygotowałam na mące jaglanej, ale sprawdzi się także ryżowa lub każda inna pełnoziarnista. Struktura ciasta będzie inna w każdym przypadku :)  Spód: 4 jajka 2 łyżki miodu 80 g mąki jaglanej lub ryżowej 15 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Piekarnik rozgrzać do 180*C. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę, dodać płynny miód(...)długo, jedynie do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę i wyrównać. Piec 20-30 minut do suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić w tortownicy. Masa: 500 g serka ricotta 2 łyżki miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 galaretka truskawkowa bez cukru* 1 łyżka żelatyny 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 1 szklanka malin, mogą

Chocolate Muffin Blog