ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:33/198)

Ciasto Pijak + film 244

ciasto makowo-kokosowe 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 150 g wiórków kokosowych 150 g suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia                            masa 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki cukru 3 żółtka 100 g masła(...)proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz mak i wszystko delikatnie mieszamy łyżką a następnie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st .C i pieczemy około 25 minut. Upieczone ciasto  studzimy po czym smarujemy dżemem. Do miski wlewamy 1/2 szklanki mleka, wsypujemy cukier oraz budyń, dodajemy żółtka

Smakowite Dania
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia czyli 3 BIT 59662

Uwielbiam to ciasto, choć zawsze wydawało mi się za trudne i za pracochłonne do zrobienia. Nie wiem skąd ten pomysł :) to banalny aczkolwiek przepyszny deser, robiony

Z butelką mleczka w tle
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1909

kruche ciasto (białka pozostałego po żółtku nie wyrzucamy). Ja po prostu wszystkie składniki wkładam do malaksera i pulsacyjnie łączę w okruchy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia (piekę w 30 x 36 cm, może być też 40 x 25 i podobne). Dno wylepiamy ciastem. Wkładamy do lodówki na co najmniej 15-20 minut, aby przed pieczeniem ciasto się(...)śmietanę oraz wsypujemy budynie. Miksujemy wszystko na jednolitą masę. Przygotowujemy piekarnik. Na samo dno piekarnika wkładamy największą, głęboką blachę od piekarnika i wlewamy w nią wrzątek z czajnika. Odrobinę wyżej wsuwamy kratkę na której pieczemy ciasto (czyli sernik będzie piekł się w dolnej części piekarnika, nie na środku). Nagrzewamy piekarnik do 165°C (koniecznie bez termoobiegu!). Podczas gdy piekarnik

Poezja smaku
Szarlotka z bezą i orzechami 191

mama nie piekłaby ciasta z jabłkami. A ileż odmian szarlotek mamy! Na kruchym cieście, na biszkopcie, pełnoziarnista, sypana, tatrzańska, szwajcarska, z kruszonką, z bitą śmietaną, z bezą, z budyniem, z kokosem, z pomarańczą... Wyliczać można bardzo długo i każdy ma swoją ulubioną. My przepadamy wręcz za szarlotką z dużą ilością jabłek i chrupiącą delikatną bezą. To ciasto, które nigdy się(...)znudzi, uświetni imieniny cioci albo umili popołudniową kawę z przyjaciółką, osłodzi smutek niepowodzenia i sprawia, że radość smakuje z nim podwójnie:)  Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120g masła 3 żółtka (z dużych jajek) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany nadzienie: 1,5kg jabłek (szara reneta, antonówka) 2 łyżki cukru szczypta cynamonu

Obiad gotowy
Malinowa rozpusta 112

masło. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części (40% i 605). Mniejszą wkładamy do zamrażarki, a większą do lodówki. Po 20 minutach wyjmujemy większą część, rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Dopasowujemy do spodu formy. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni (opcja góra-dół bez termoobiegu) - do zrumienienia(...)rozpuszczenia - około 3-4 minuty. Następnie wsypujemy budynie i miksujemy jeszcze 4-5 minut na wolnych obrotach. Powstałą piankę wykładamy na przestudzony spód i wciskamy maliny, dość ciasno obok siebie. Z zamrażarki wyciągamy pozostały kawałek ciasta i ścieramy na tarce o dużych oczkach na kruszonkę, rozsypujemy na cieście. Gotowe ciasto pieczemy 40-45 minut. Musimy zwracać uwagę na kruszonkę - jeśli

Kolorowy Przepisownik
Śmietanowiec babci Basi 196

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…,   Przepis ten otrzymałam od kuzynki Lucynki , której bardzo dziękuję za przepis i rady . Przy okazji bardzo pozdrawiam . Jest to placek, który(...)pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie , bo z białym ciastem też jest smaczny ) Ciasto zagnieść tak jak na makaron, podzielić na dwie części. Włożyć do zamrażalnika na 30 min. Produkty na masę : 3 duże śmietany 18 % do zup . 2 budynie śmietankowe, 4 białka 1 szklanka cukru, 1 . Budyń dodać do śmietany 2. Razem połączyć 3. Białka

Pysznosci Babci Basi
CIASTO KUBUŚ 234

mięty, do tego bita śmietana pachnąca cytryną i galaretka morelową. Ciasto kuś swymi barwami oraz zapachem, najbardziej do gustu przypada maluchom. SKŁADNIKI (forma 25x30) Biszkopt Składniki: 5 jajka 5 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa 3 budynie waniliowe (jeżeli są bez cukru dodaje 4 łyżki cukru) 800 ml soku (ja użyłam(...)dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką.  Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Ostudzony biszkopt przeciąć na 2 części Masa budyniowa 500 ml soku zagotować, budynie wymieszać w pozostałym soku, mieszankę wlać do gotującego się soku, i energicznie mieszać aby nie powstały

RAROSSA
PSZCZÓŁKA 179

Składniki: Ciasto: 20 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 50 gad mąki pszennej  8 łyżek mleka 4 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa kokosowa: 25 dag wiórków kokosowych 10 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 6 łyżek mleka Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru kryształ 1 mostka margaryny(...)Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijać do momentu zbielenia jajek. Potem dodać roztopioną margarynę, wymieszać. Dodać mleko ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć do tortownicy o wymiarach 23 x 36 cm posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto jest

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto "3 Bit" 201

Ciasto "3 Bit" - czyli przekładaniec bez pieczenia. Wyjątkowo smaczne i proste w wykonaniu... rozpływa się w ustach. Idealne ciacho dla osób, które lubią słodko zjeść. Składa się z 3 warstw herbatników, masy kajmakowej, budyniu i prawdziwej bitej śmietany! Jednym słowem bomba kaloryczna ;) Ten deser to mój ideał wśród ciast...       Składniki: ok. 400g herbatników 500ml śmietanki

Alutka-Gotuje
Ciasto drożdżowe z jabłkami 144

mleka 30 g świeżych drożdży 100 g cukru szczypta soli 2 żółtka 4 łyżki oleju Masa jabłkowa 1 kg jabłek 100 g cukru 1 budyń śmietankowy 250 ml mleka 1 białko Beza 1 białko 1 łyżka cukru Kruszonka 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki Wykonanie: Drożdże pokruszyć do garnuszka, dodać 1 łyżkę cukru, 3 łyżki ciepłego mleka(...)rozrobiony w części mleka budyń. Ugotowany gęsty budyń wymieszać z jabłkami. (zmiksowałam.) Białko ubić i delikatnie wymieszać z masą jabłkowo-budyniową. Wyłożyć masę na ciasto. Beza Białko ubić z cukrem i wyłożyć na masę jabłkowo-budyniową. Kruszonka. Wszystkie składniki rozgniatać w palcach tworząc kruszonkę. Posypać całość ciasta. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach C około 30 minut

O kuchni z uczuciem
Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem 284

budyniem.         Składniki na ciasto półkruche: (tortownica o śr. 28 cm) - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 – 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 3 budynie waniliowe bez cukru - 6 łyżek cukru - 900ml mleka - 60g masła Mus rabarbarowy(...)minimum godzinę (ciasto z powodzeniem możemy zarobić wieczorem i zostawić w lodówce). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia (boków nie smarujemy). Spód i boki wykładamy ciastem (sposób do wyboru – można zetrzeć ciasto na tarce, pokroić w plastry i wylepić, albo rozwałkować). Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 25 minut. Upieczone odstawiamy

mojewypiekiinietylko
BISZKOPTOWA KRAJANKA Z ORZECHAMI 162

ciasto na imieniny czy inne rodzinne okazje.   SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka: 24x38 cm 7 jajek, ¾ szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza orzechowa: 5 białek, 5 łyżek cukru, 200 g zmielonych orzechów włoskich, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)mąki i proszek do pieczenia – delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 25 – 30 minut na złoty kolor. Krem: W 1/3 mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego dodajemy rozrobiony budyń. Studzimy. Masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyń, następnie kakao a na końcu spirytus. Pierwszy blat ciasta smarujemy dżemem, następnie połową kremu, przykrywamy bezą orzechową, smarujemy resztą kremu, przykrywamy

słodki bratek
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 220

biszkopt z cappuccino i z jednym z moich ulubionych kremów, czyli budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g(...)szklanki przegotowanej wody lub wódki Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około

Smakowy Raj
Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 282

właśnie wtedy, mój mąż śmiał się, że ma na talerzu jakiegoś „babałucha”. Nazwa się przyjęła i tak już zostało. Ciasto Babałuch Przyznaję się bez bicia, że nie miałam dużego udziału w przygotowaniu tego ciasta, większość zrobiła teściowa. Dlatego jest to jej dzieło. Trochę się też podenerwowała, ale na szczęście nie na mnie tylko na męża. Kuchnia(...)budyniem. Tutaj wygląda to troszkę inaczej, na pewno dużo szybciej. Do gotowego ciepłego budyniu wrzuca się kostkę margaryny i miksuję do momentu jej rozpuszczenia i połączenia z resztą składników. I taką masę teściowa od razu wylała na ciasto. Szykowanie masy budyniowej Masa przekładamy na ciasto Ostatni krok to polewa kakaowa, która była dla mnie największą zagadką, ponieważ teściowa robi

Relaxtime
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 267

przez 30 min. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu(...)pokojową. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać śmietanę, wymieszać. Następnie po trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać. Na końcu dodać rodzynki. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto

maniapieczenia