ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:894/1234)

Owsiankowe ciasteczka z czekoladą 168

Przedstawiam grube, pożywne ciasteczka a'la owsianka.Ciasteczka są pyszne, zrobione z samych zdrowych składników. Doskonale zaspokajają apetyt na słodycze, przez co stanowią świetną przekąskę na diecie

Healthy food explorer
KOSTKA CZEKOLADOWO-KAWOWA 188

   Pyszne czekoladowo-kawowe ciacho, to gratka nie tylko dla wielbicieli kawy i czekolady. Choć osobiście nie jestem fanką ani jednego, ani drugiego, to sama

Smaczne Zdrowe
Sernik bez spodu 367

Dziś do niedzielnej kawy klasyka klasyki czyli sernik pieczony bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa

Ciastkozercy
Świąteczne pierniczki bezglutenowe – prosty przepis krok po kroku 219

P rzygotowania do świąt ruszyły pełną parą i wszędzie już czuć świąteczny klimat. Udzielił się on również mnie, dlatego dzisiaj mam dla Was mój wypróbowany przepis

Okiem Blondynki by McBlondi
Ciasteczka owsiane. 197

Składniki: 3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1/3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 jaja 2/3 kostki masła/margaryny 4 stołowe

Moje-pitraszenie
Tort Oreo 161

które miałam w domu. To wilgotne ciasto czekoladowe przełożone niezawodnym kremem ze śmietany i mascarpone wzbogaconym o pokruszone ciasteczka Oreo. Całość świetnie się komponuje, dobrze smakuje i chyba całkiem nieźle wygląda;)   Składniki: Ciasto (tortownica 20 cm) 300 g mąki pszennej 50 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka(...)gorącą kawę i energicznie mieszamy. Wsypujemy suche składniki, ponownie mieszamy do uzyskania jednolitej czekoladowej masy. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wysokiej tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 60 minut lub do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do wystudzenia. Następnie wykrawamy 3 równe blaty

Smakowity Blog Kulinarny
CIASTO SZPINAKOWO TRUSKAWKOWE 238

push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto: Blendujemy s zpinak   z niewielką ilością oleju na papkę. Jajka miksujemy z cukrem na puszysto, dolewamy olej, przesianą mąką, przesiany proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników.  Dodajemy zblendowany szpinak i miksujemy do uzyskania jednolitego zielonego koloru.  Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm) i pieczemy w funkcji góra - dół(...)Wsypujemy galaretki, mieszamy i zostawiamy do wystudzenia. 4.) Wykończenie: Blat ciasta przekładamy do wysokiej tortownicy (ja użyłam rant do wypieków, bo ciasto w fazie końcowej jest dość wysokie). Na ciasto nakładamy połowę kremu śmietankowego i wyrównujemy. Wlewamy ostudzony mus truskawkowy i wstawiamy do zamrażalki na 10 minut żeby mus dobrze stężał. Po tym czasie, nakładamy drugą część kremu

RITA food channel
Bułki orkiszowe z ziarnami – zdrowy i łatwy przepis 144

pełną kontrolę nad składem (ilością cukru i soli, brakiem polepszaczy), w przeciwieństwie do tych kupionych w sklepie. A w smaku są przepyszne. Nasz Najmłodszy maluszek lubi je zajadać nawet bez żadnego smarowidła Polecam! Inna alternatywą pieczywa mogą być domowe tortille, z których przygotowanie wegabów to fraszka! Polecam takie z batatów<klik> , a w wersji bezglutenowej takie(...)około 20 minut. Do mąki przesianej przez sitko dodajemy sól oraz ziarna i dokładnie mieszamy. Następnie, wlewamy olej, gotowy zaczyn z drożdży i mieszamy odwrotną końcówką drewnianej łyżki. Stopniowo dolewamy wody i mieszamy. Zagniatamy ciasto i wyrabiamy aż będzie jednolite. Wkładamy do dużej miski, przykrywamy czystą ściereczką kuchenną i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość

Lamarida.pl
Sernik Rafaello 698

mamy murowany! :) Sernik jest po prostu przepyszny i mocno kokosowy. Posmak kokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek 30 g masła 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: 500 g twarogu tłustego(...)fot.3) , bez ubijania. Piekarnik nagrzać do 175 ° C (grzanie góra-dół). Dodać gęstą śmietankę kokosową z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować dodając likier lub aromat. Masę serową wylać na spód i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 ° C i piec przez 60 minut. Mniej więcej

Świat Ciasta
Babka jogurtowa z kokosowo-cytrynową nutką. 183

Składniki: Ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 100 ml oleju 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego pół szklanki mąki krupczatki półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kopiaste łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: cukier puder do oprószenia babki bułka tarta do oprószenia formy masło do posmarowania formy Wykonanie: 1. Ciasto: Jajka wbijamy(...)dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę krupczatkę, mąkę tortową, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. 2. Pieczenie: Formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą, przekładamy do niej ciasto i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut do zrumienienia. Babkę sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona. 3. Podanie

Izabelawkuchni
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 236

ciasta francuskiego i białej kiełbasy, rolada bavette duszona w sosie pieczeniowym i polędwica zapiekana w mięsie mielonym i boczku. 2 ostatnie dania były dość pracochłonne i pyszne, ale to nie one skradły moje serce. W tym roku na moim stole wielkanocnym na pewno nie zabraknie schabu nadziewanego tuńczykiem. Tak właściwie to coś pomiędzy schabem po warszawsku i vitello tonnato bez(...)efektownie i nikt nie domyśli się jak szybko udało się go zrobić. Taki surf and turf dla fanów polskich wersji międzynarodowych klasyków. Składniki: ok 300 g gotowego schabu wieprzowego pieczonego w kawałku (może być też wędzony lub szynka) 2 puszki tuńczyka – dokładnie odsączone z zalewy 3 czubate łyżki majonezu lub jogurtu greckiego świeżo zmielony pieprz 7 ogórków kiszonych pokrojonych

Ugotowane pozamiatane
Domowy chleb z oliwkami i suszonymi pomidorami 203

mleku i wodzie (ciepłe). Ciasto zagnieść do uzyskania jednolitej, gładkiej, sprężystej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. 2.  Pasta czosnkowa: Oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem następnie doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. 3.  Oliwki pokroić na plasterki, a suszone pomidory drobno posiekać. 4.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt(...)przekroić na pół. Następnie tak pokrojone ciasto ułożyć pionowo w wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia keksówce o wymiarach  12 cm x 30 cm. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia. 5.  Po tym czasie wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec przez około 45-50 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Bezglutenowe białe (Vege) Brownie 210

wersji białej i przy okazji bez glutenu  przepis tutaj . Dzisiaj zaprezentuję bardziej odważną wersję, bo wegańską. Bazą do tego ciasta będzie biała fasola konserwowa oraz banan. Zero jajek, miodu, mleka pochodzenia zwierzęcego i bez udziału glutenu. Nie jestem weganką, ale od czasu do czasu uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki. Jeśli mam być z wami szczera(...)oraz rozpuszczony i przestudzony olej kokosowy.  4. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do lekko natłuszczonych foremek o wym: 11 cm x 13 cm. Piec przez 20 min w 180 st C potem jeszcze 10 minut w 160 st C.  Wystudzić. Posypać cukrem pudrem lub udekorować płatkami migdałów.  Smacznego

vaniliowoczekoladowa
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE 190

Pyszne, chrupiące ciasteczka owsiane, bez dodatku białego cukru, bez pszenicy. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, pracy, na uczelnię..., ale nie tylko. Ja swoje przygotowałam z dodatkiem orzeszków, do połowy ciasta dodałam także pokruszoną czekoladę z jajka niespodzianki (tu już niestety cukier był... ale za to ten smak...), obydwie wersje były przepyszne. Baaardzo chrupiące i bardzo wciągające. Zasmakowały(...)kawałki i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dłońmi rozpłaszczamy każdą kulkę, u mnie dość mocno, chciałam by były cienkie i chrupiące. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.17 minut, do lekkiego przyrumienienia, na termoobiegu. Blaszkę wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do wystudzenia, dopiero wówczas zdejmujemy z niej

Smaczne Zdrowe
Domowy chleb pszenny. Najprostszy – bez wyrabiania 254

drożdżami instant i solą. Wlewamy do niej ciepły płyn, całość mieszamy razem do dokładnego połączenia. Ciasta nie trzeba wyrabiać, wystarczy je naprawdę tylko bardzo, bardzo dokładnie wymieszać. Odstawiamy je przykryte na blat lub do podgrzanego na 50⁰C piekarnika, do czasu podwojenia objętości. Podrośnięte ciasto wyjmujemy na szczodrze posypany mąką blat, dzielimy na pół i formujemy dwa bochenki. Pamiętajcie(...)naszykowaną wcześniej blachę z papierem do pieczenia (wysypcie go lekko mąką) lub łączeniem do góry, jeśli wkładacie je do koszyka rozrostowego. Po uformowaniu chleby ponownie muszą odpocząć, ponownie podrosnąć i zwiększyć objętość – posypałam je mocno mąką i włożyłam do wyrastania pod lnianą ściereczką, do podgrzanego na 50⁰C piekarnika, na około 30 minut.   Gdy chleby zwiększą już swoją

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania