ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:496/1234)

Tort orzechowy (bez mąki) 229

pieczenia Żółtka miksujemy z cukrem. Dodajemy  proszek do pieczenia, cukier puder i mielone orzechy. Mieszamy. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy masą orzechową. Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 55-60 minut. KREM: 200g masła 1 jajko   1/4 szklanki mleka

Moje Kuchenne Rewelacje
Pizza pełnoziarnista ze szpinakiem 175

minut ,do zageszczenia sosu.Po wyrosnieciu zagniesc ciasto jeszcze raz.Podzielic na 2 czesci.Rozwalkowac 2 kola o srednicy okolo 28 cm podsypujac delikatnie, w miare potrzeby maka.Wczesniej oczywiscie wlaczyc juz piekarnik na 250 °C.Rozwalkowane placki od razu ukladac na pergaminie.Pomarowac je oliwa,a potem  przygotowanym sosem.Teraz ulozyc szpinak w barylkach (wczesniej rozmrozony) na plackach.Druga pizze oblozylam tunczykiem z puszki ( bez(...)pizze najlepiej upiec ja na kamieniu.Ostatecznie blacha tez wystarczy.Gdy piekarnik osiagnie 250 °C wsunac obie pizze  na papierze pergaminowym gdy pieczemy na blaszce.Jesli uzywasz kamienia zsunac z papieru bezposrednio na rozgrzany kamien.Piec 10 do 12 minut.Czas pieczenia zalezy i od mocy piekarnika i od grubosci pizzy.Podawac goraca.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb polski 124

Polski, gdzie można od innych osób dostać aktywny zakwas i bez wykrętów zabrać się za pieczenie :)!Chleb polskiSkładniki:Zaczyn:100 g zakwasu żytniego aktywnego200 g mąki żytniej razowej200 g wody przegotowanej letniejWszystkie składniki wymieszać łyżką, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na noc, aby podwoił objętość. Ciasto właściwe:cały zaczyn j.w.800 g mąki pszennej chlebowej500 g letniej(...)łyżka płaska cukru1. Sól rozpuścić w wodzie. Połączyć wszystkie składniki: cały zaczyn, wodę z solą, mąkę, cukier i wymieszać łyżką. Wyłożyć na blat posypany lekko mąką i wyrabiać 10 minut. Przełożyć do miski, przykryć szczelnie czystą ściereczką i folią spożywczą, aby ciasto nie wyschło. Zostawić na 1 godzinę. 2. Wyjąć ciasto na obsypany mąką blat, złożyć kilka razy w kopertę

UgotujmyTo.pl
Maślane bułeczki śniadaniowe 126

roztopić. Następnie wszystkie składniki połączyć razem w naczyniu i wyrabiać około 5 minut (fot.1). Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do podwojenia objętości. Po tym czasie formować bułeczki. Ponieważ ciasto jest bardzo klejące najlepiej formować je zwilżonymi w wodzie dłońmi. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia i dodatkowo oprószonej mąką blaszce (fot.2). Przykryć ściereczką i odstawić jeszcze

Świat Ciasta
Na chrupko. Z czekoladą 159

sztuk)120 g mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżeczki ciemnego kakao70 g cukru50 g zimnego masła1 jajko1 łyżeczka oleju60 g całych migdałów bez skórki50 g ciemnej czekolady (70%)Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać z cukrem. Masło posiekać z mąką, a następnie rozetrzeć palcami, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Jajko ubić(...)migdałami. Dokładnie połączyć.Z masy uformować wałeczek, następnie go spłaszczyć. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.Schłodzone ciasto odwinąć z folii, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30 minut w 180 st. C.Wyjąć z piekarnika, ostudzić przez 10 minut.Następnie pokroić po skosie w plastry grubości 1 cm. Ułożyć płasko na blasze.Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zebra z jabłkiem 175

inne owoce Jajka dobrze zmiksować z cukrem, dodawać porcjami pozostałe składniki. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel. Wylewać do formy na przemian małe porcje ciasta z każdego koloru. Na cieście ułożyć owoce, lekko zatopić. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni

Praktyczna pl
Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami 169

szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli2 łyżeczki ziół do pizzyszczypta pieprzu kajeńskiegoszczypta cukru3 łyżki posiekanej natki pietruszkipół czerwonej papryki120 g salami w kawałku (bez posypek) mały słoiczek zielonych oliwek Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 o C. Salami obrać i pokroić na małe kawałki. Oliwki odsączyć, każdą pokroić na trzy kawałki. Paprykę umyć, oczyścić(...)mlekiem, olejem, jajkami, solą, cukrem, pieprzem, natką i ziołami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy serowej, ponownie wymieszać. Dodać pokrojone salami i warzywa i całość jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotami i równomiernie rozłożyć ciasto. Piec około 25-30 minut do suchego patyczka. Wierzch muffinek powinien mieć kolor jasnobrązowy

Czerwień i błękit
Muffinki cytrynowe 157

Chyba mój ulubiony przepis na muffinki. Robiłam je już kilka razy. Z lukrem i bez. Za każdym razem są tak samo pyszne.Przepis stąd, choć u mnie w wersji lekko zmodyfikowanej..Składniki na muffinki:225 g mąki1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia½ łyżeczki soli150 g cukru pudru2 jajka170 ml oleju150 ml mlekasok i skórka otarta z jednej cytrynyaromat cytrynowyLukier(...)cytrynySposób przygotowywania:Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre wlać do suchych i dobrze wymieszać wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek w formie do 3/4 wysokości.Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez ok. 25 minut

Pasja Smaku
Slodkie kibicowanie 169

masa będzie gładka. Dokładamy czereśnie i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na ciasto. składniki na kruszankę: 110g mąki 40g brązowego cukru 25g mielonych migdałów 140g miękkiego masła Wszystkie składniki zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy do lodówki na 30 minut, a następnie kruszymy na masę czereśniową. Tartę pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu zostawiamy w foremce

Przysmaki Karolki
Szarlotka francuska – ciasto w 10 minut 233

zrobienia pracochłonne i wymagające – dobrze móc się posiłkować gotowcem. Rozgrzewamy piekarnik do 200⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Pamiętajcie, że ciasto francuskie to ciasto wysokotłuszczowe i powinno być wstawiane lodowato zimne do mocno rozgrzanego piekarnika – wtedy macie pewność że ciasto urośnie wysokie i zostanie bardzo, bardzo kruche, ze swoją charakterystyczną, płatkową strukturą.   Jabłko lub jabłka, dwa małe(...)sekund. Ciasto francuskie rozwijamy, delikatnie, żeby go nie porwać i nie połamać. Przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminowym papierem. Ostrym nożem nacinamy kilka wierzchnich warstw ciasta – robimy dookoła prostokąta ramkę grubości około 2,5cm. To nacięte ciasto podniesie się i utworzy nam wysoki rant ciasta. Nie przetnijcie ciasta do końca, tnijcie lekko i z wyczuciem! Środek ciasta

Karo in the Kitchen
Ciasto bananowe 116

odwagi, żeby tutaj zacytować ;) Ale do rzeczy. Znaczy do ciasta. Dyżurne, szybkie, składniki zawsze mam pod ręką, bo banany akurat kupujemy często. Takie ciasto, które robi się w 10 minut, nie jest zbyt słodkie i bez wyrzutów sumienia można zjeść samemu i dać dzieciom zamiast czegoś SZŁODKIEGO :)   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE(...)obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe, posiekane orzechy i rodzynki (ewentualnie cynamon). Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy w 170 st. z termoobiegiem przez ok. 60 minut. Po 45 minutach sprawdzamy patyczkiem.  Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego!  120 g mąki pszennej 120 g mąki z amarantusa

bistro mama
Rumieńce we mgle. Późne śniadanie z jabłkami, imbirem i rozmarynem. 167

smarowidłem" do ciast korzennych, imbirowych oraz do naleśników. Może być też wspaniałym pomysłem na świąteczny upominek.   10 jabłek, obranych i wypestkowanych 3 laski cynamonu 1/2 filiżanki cydru jabłkowego 1/4 filiżanki miodu 3 średnie gałązki rozmarynu Wszystkie składniki umieścić w garnku i ustawić na dość dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i trzymać na średnim ogniu przez 45 minut, od czasu(...)Przelać do blendera i dokładnie zmiksować.  Przelać do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni na 2 godziny lub do momentu aż wystarczająco zgęstnieję. Piec bez przykrycia od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, przelać do słoiczków.  Mus należy spożyć do tygodnia czasu od upieczenia lub pasteryzować, wówczas będzie

KUCHARNIA
Wegańskie piernikowe muffiny z dynią 148

jasnego trzcinowego 1 banan około 140 g/ pół avocado (waga bez skórki i pestki 100 g) 100 g oleju roślinnego/ 70 g oleju kokosowego lub innego roślinnego pół łyżeczki sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g dyni (waga bez skórki i „bebechów”) opakowanie przyprawy do pierników łyżka kandyzowanych skórek pomarańczowych ( tu znajdziecie(...)wszystko razem 5 minut mieszając od czasu do czasu. Tak podduszoną dynię przestudź przez chwilę (wystawiłam po prostu na 5 minut na balkon) W misce zblenduj na gładką masę mokre składniki, czyli avocado, mleko i olej. Dodaj to tej papki podduszona dynię, skórki pomarańczowe i wymieszaj. W dużej miski przesiej wszystkie suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę), dodaj

greenscarf
Bezglutenowe ciasto gryczane z orzechami 152

Proste i pyszne ciasto z bezglutenowej mąki gryczanej. Składniki: 20 dag masła 20 dag cukru 10 dag mąki gryczanej 10 dag orzechów włoskich 4 jajka Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Placuszki z suszonymi pomidorami i serem 132

pomimo tego, że dałam kilka sąsiadce oraz rodzinie nadal mieliśmy jedzenia na dwa dni. W pierwszy dzień zajadałam się samymi plackami, bez żadnego dodatku. W drugi dzień podałam je na obiad jako dodatek do pieczonych udek kurczaka. Do tego sałatka… Wyszło nieźle. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz(...)minut. Po 20-u minutach do mleka dodać mąkę, roztopione masło, jajko, sodę oraz sól. Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki tak aby nie było w cieście grudek. Najlepiej będzie zrobić to mikserem bądź ręcznym ubijakiem. Do gładkiego ciasta dodać drobno krojone pomidory suszone, ser utarty na tarce o dużych oczkach oraz krojoną natkę pietruszki. Wymieszać i odstawić na 30 minut

mecooks