ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:466/1234)

Pyszne ciasto z czarną porzeczką i malinami 146

Ciasto rewelacyjne, mokre i pyszne. Mam przepis od mojej synowej. Upiekłam i szybko został zjedzony. Pycha. Wykonanie ciasta – wszystkie składniki zmiksować razem za pomocą miksera

Kuchnia Pokoleń
Fasolowe brownie i puszysty sernik w jednym zdrowym wypieku bez cukru i mąki 147

oprzeć. Na szczęście wcale nie trzeba, bo jest przecież całkowicie legalne ;) nawet na śniadanie :D FASOLOWE BROWNIE I SERNIK W ZDROWYM CIEŚCIE BEZ BIAŁEGO CUKRU I MĄKI Czas przygotowania 60 minut Z podanych składników upiekłam ciasto w formie o średnicy 22cm Warstwa kakaowa Puszka fasoli 2 jajka 1,5 banana Łyżka kakao Soda Rodzynki około 2 łyżki(...)gorącej wodzie   Zblendować fasolę, jajka, banany i rodzynki (odcedzone z wody) na gładką masę Dodać jogurt, kakao i sodę i wymieszać dokładnie Wylać do formy (ja piekłam w silikonowej) Warstwa serowa Twaróg zblednować z jajkieim, jogurtem, bananem i miodem Można dodać skórkę cytrynową/pomarańczową lub aromat waniliowy Masę serową delikatnie wylać na masę kakaową Piec w piekarniku

HealthyCreations
Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu 186

składników. 3. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać (ciasto jest rzadkie, patrz FILM ). Na wierzchu poukładać przepołowione truskawki i posypać płatkami migdałowymi. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia

Mała Cukierenka
Pomidorowe nuggetsy z kurczaka 173

Kawałki fileta przełożyć do ciasta, wymieszać tak aby każdy kawałek był pokryty ciastem. Następnie każdy kawałek fileta obtoczyć w pokruszonych płatka kukurydzianych, ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 15-20 minut. 6. Pomidorowy sos: Koncentrat pomidorowy wymieszać z majonezem, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku(...)nuggetsy podawać z pomidorowym sosem. Czy wiesz, że do przygotowania 200-gramowego słoiczka koncentratu potrzebny jest aż kilogram pomidorów? Trafią tam tylko te najlepsze: świeże, dojrzewające w pełnym słońcu, bez skórek i pestek. Pomidory przetworzone mają często bardziej wyrazisty smak oraz większą zawartość składników odżywczych niż pomidory szklarniowe w okresie zimowym. To one zapewnią głębię smaku Twoim daniom. #pudliszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Chleb z garnka 181

chlebek,który piekłam już niejednokrotnie używając różnej mąki i różnych ziaren. Ten dzisiejszy jest z najzwyklejszej mąki pszennej,bez żadnych dodatków,pachnący z chrupiącą skórką.  Przepis na ten chlebek pochodzi z instagrama od Edytki @onijka ,która jest mistrzynią w pieczeniu różnych chlebów i bułek.  3 szklanki mąki pszennej 1/4 łyżeczki drożdży instant 1 łyżeczka soli(...)wlać wodę i paroma ruchami ręki wymieszać.  Nakryć miskę ściereczką i odstawić na 12-16 godzin. Następnego dnia wylać ciasto na obficie posypany mąką blat. Z ciasta utworzyć kulę,(ciasto jest dość luźne) i zostawić tak na 15 minut. Po tym czasie jeszcze raz uformować kulę i przełożyć do durszlaka wyłożonego ściereczką mocno obsypaną mąką do ostatniego wyrastania

Kolorowa kuchnia Elki
Przepis #190 🎄 Cynamonowy sernik - bez spodu 181

ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą -  w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce. Ciasto delikatnie pachnie cynamonem, który jest

Health-Fit-Life
Łatwa tarta ze śliwkami / Easy plum tart 225

pieczenia tortownicę o średnicy 23 cm. Rozpuść masło, ostudź, przelej do misy miksera i zmiksuj z cukrem. Następnie dodaj mąkę i szczyptę soli i miksuj lub ugniataj rękami do połączenia się składników. Wyłóż ciasto do tortownicy i rozłóż w równomiernie za pomocą palców na całym jej dnie. Włóż tortownicę do piekarnika i piecz przez 15-20 minut

karmelowy
Rogaliki serowe z malinami 236

mniejszych blaszkach. Rogaliki pieczemy w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, pod koniec można na chwilę włączyć termoobieg, aby rogaliki ładniej się zarumieniły). Czas pieczenia będzie różny w zależności od piekarnika i wielkości rogalików – u mnie około 35 minut. Pieczemy do uzyskania ładnego złotego koloru. Gdy rogaliki wystygną oprószamy je cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Fit muffinki kakaowe z budyniem 212

misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. W osobnej misce połączyć ze sobą jajko, roztopiony olej kokosowy, mleko i ksylitol. Wsypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki (u mnie silikonowe) nakładać łyżkę ciasta, na to łyżeczkę budyniu i znów ciasto. Piec przez ok. 25 minut

Healthy food explorer
FIT tarta z budyniem i owocami :) 243

dziury i brzegi wylep pozostałymi kawałkami ciastaCiasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i podpiekaj przez 15 minut w termoobiegu.  W tym czasie ugotuj budyń. Standardowo, tak jak podaje instrukcja na opakowaniu. Owoce pokrój, jeżeli tego wymagają (np. truskawki, bo jagody czy maliny pozostaw bez naruszenia). I wymieszaj z łyżką cukru. Puszczą(...)m.in. jagody kamczackiej, która odznacza się naturalnym lekko kwaśnym smakiem). Popieczoną tartę wyciągnij z piekarnika, wylej na nią budyń, a na to wyłóż owoce. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz 25 minut.  Po upieczeniu wyciągnij z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie schłodź przez minimum 1 godzinę w lodówce

Zdrowie na języku :P
Ciasto z rodzynkami i orzechami 171

gorące kroiliśmy i smakowaliśmy. Pyszne ciasto, które można polać polewą lub lukrem, udekorować bakaliami. Co tu dużo mówić, proste i szybkie smaczne ciasto, które uda się każdemu! Dziś szybkie ciasto z dżemem, rodzynkami i orzechami polecam na deser! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju(...)misce mieszam suche składniki, następnie po kolei dodaję mokre. Mieszam kuchenną trzepaczką, jak będą lekkie grudki nic się nie stanie. Dodaję rodzynki, mieszam. Piekę w temp. 175 C przez 45 minut lub do suchego patyczka. Bez termoobiegu grzaniem góra plus dół

Zasmakuj Kuchni
Babka piaskowa 217

przestudzone ciasto Babka piaskowa przepis na dwie małe formy na babkę 2 duże jajka 100 g masła 80 g cukru trzcinowego laska wanilii 80 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia + cukier puder, lukier lub polewa Masło rozpuść odstaw do przestygnięcia. Do misy miksera wbij jajka i dodaj cukier. Całość ucieraj ok. 10 minut

365 dni dookoła kuchni
Bułeczki orkiszowe pieczone metodą solno - drożdżową. Lutowa piekarnia 147

przemiału. Dlatego nie wyrosły za mocno, ale i tak bardzo nam smakowały. Przepis na pewno jeszcze powtórzę, ale już bez dodatku mąki pełnoziarnistej. Składniki na roztwór solno-drożdżowy: 100 g wody 10 g soli 10 g świeżych drożdży Ciasto: 500 g mąki pszennej 200 g wody 15 g miodu/cukru trzcinowego 10 g miękkiego masła roztwór soli i wody Wykonanie(...)sól się rozpuści. Naczyńko wstawić na noc do lodówki ( lub co najmniej na 4 godz) dzień pieczenia: umieścić wszystkie składniki (z wyjątkiem masła) w misie robota i zagnieść hakiem gładkie ciasto. Pod koniec dodać masło pozostawić ciasto do wyrastania na 90 minut w 30`C (wstawić no nagrzanego piekarnika i natychmiast wyłączyć) podzielić ciasto na 70 g kawałki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
EKSPRESOWY PIERNIK (przepis uniwersalny) 194

jego wykonanie zajmuje nie więcej niż 15 minut! resztę zrobi piekarnik. Możecie go nawet wykonać w dzień Wigilii. Przepis jest na tyle uniwersalny, że możemy wykonać z niego zarówno piernik, jaki i muffinki czy ciasteczka piernikowe. Dodatek czekośliwki do ciasta sprawia, że piernik jest wilgotny i bardzo aromatyczny, a gdy się piecze w piekarniku zapach jest zniewalający... Polecam! Składniki(...)jajka 100 g masła 1 szklanka maślanki 3 łyżki miodu 1 słoiczek czekośliwki (ok. 200 g) 1 op. przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła posypka dekoracyjna Wykonanie: Masło topimy w rondelku i studzimy. W misce mieszamy składniki suche: mąkę przesianą przez sito, cukier puder, przyprawę

Kuchnia MagdaLeny
Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 233

migdałowej 1 czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany: 1/2 litra śmietany kremówki (36%) 1 galaretka cytrynowa bez cukru (np. celiko) 2 łyżki erytrytolu opcjonalnie można dodać owoce - ja dałam borówki na polewę czekoladową: olej kokosowy - ok. 5 czubatych łyżek 2 łyżki kakao erytrytol do dosłodzenia(...)piany, stale mieszając mikserem na wolnych obrotach dodać żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody

Marta próbuje